İnşallah ya.. En fiyatları o kadar çok şişti ki.. Ev almak istiyoruz ama alamıyoruz.. Krediden korkuyoruz.. Faizler de çok yüksek.. Umarım dediğiniz gibi düşer ev fiyatları da bizim de yüzümüz güler..Bence mümkün.
Esimin arkadaslari var insaat sektorunde ve onlar da simdi alma bekle diyorlar. Bakalim. Çünkü herkes krediyle eve yoneldi artik.
Evler de gittikce cogaliyor. Bakalim ne olacak. Insallah düşer ya.
Hiç düşeceğini zannetmiyorum Bilgece ev fiyatlarının biz oturduğumuz evi 110 bin ile 115 bin arasına almıştık yani tapusuyla ıvırı zıvırıyla 115 buldu,3.5 seneyi geçti 4. Yıla yaklaştık 165 mt ev oturduğum sitede 170 bin oldu doğalgazı olmayanlar doğal gazı olanlar 180 bin 190 bin arasında 4 sene içinde çok artı ki ben mersindeyim ama muhiti güzel orası ayrı,yoksa Mersin'de ev fiyatları daha uygun olur fakat çevresinden ötürü fiyatlar arttı.
Üzüldüm kendime.. O zaman ev bizim için hayal oldu..5 senelik evliyim. Evlendigimden beri ev fiyatlari dusevek deniyor.
Malesef fiyatlar nerdeyse ikiye katlandi o da yetmez gibi kredi faizleri cok artti.
ben inanmiyorum bu masala artik.
Sizin söylediklerinizi söyleyen bir çok uzman var.. Ev fiyatlarının düşmekten ziyade ülkemiz de emlak krizinin patlayacağı, ve de bununla birlikte de ev fiyatlarının düşeceği söyleniyor.. Ama o zaman ne zaman gelir, bilemeyeceğim.Valla ben de cevrenin yalancisiyim. Artik bekleyip gorecegiz. Keske burda da evler o fiyatlar da olsa.
Inşallah sizde gönlünüze göre ev bulursunuz,istanbulda yaşıyordun galiba,gerçekten istanbulda evler çok pahalı birde genellikle mt kareleri küçük oluyor diyorlar balkonu olmayanlar evler bile artmış galiba orada.Valla ben de cevrenin yalancisiyim. Artik bekleyip gorecegiz. Keske burda da evler o fiyatlar da olsa.
Inşallah sizde gönlünüze göre ev bulursunuz,istanbulda yaşıyordun galiba,gerçekten istanbulda evler çok pahalı birde genellikle mt kareleri küçük oluyor diyorlar balkonu olmayanlar evler bile artmış galiba orada.
Kirası çok mu pahalı mesela benim yaşadığım şehirde normalde 300 den başlar fakat site olursa ve çevresi iyi olursa tabi fiyat artar,oturduğum sitede 165 mt 3+1 şuan 650 civarı oldu,İstanbul'daki akrabam var ve gerçekten kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylüyor,Allah yardımcınız olsun.100 m kare evim var. bi ton paraya satiyor adam. Gercekten cok pahalli. Allah razi olsun.
Cok şükür bizim durumumuz var ama ya olmayanlar ne yapsin. Allah onlara yardim etsin ne diyeyim.
Kirası çok mu pahalı mesela benim yaşadığım şehirde normalde 300 den başlar fakat site olursa ve çevresi iyi olursa tabi fiyat artar,oturduğum sitede 165 mt 3+1 şuan 650 civarı oldu,İstanbul'daki akrabam var ve gerçekten kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylüyor,Allah yardımcınız olsun.
Eminevim ben de çok duydum ama araştırmadım,anlayamadığım kısımları olduğu için. Mesela kura sana çıktı ama sen ev bulamadın ya da sıra sana gelmeden ev buldun; ozaman nasıl oluyor? Ya da 200e ev alacağım diye bilgi verdin ama daha uygununu ya da daha pahalısını buldun diyelim. Biraz karışık geliyor bana,arkadaşım da başvurdu ama biz başvurmamıştık. Gidip konuşmak lazım aslındaEmin evim mi güven evim mi öyle bişey duydum ben geçenlerde. İş yerinde bi arkadaşımız oraya başvurmuş orası sayesinde ev almış. Anladığım kadarıyla onların sistemi şöyle, başvuru yapıyosunuz ev alacağınız miktar atıyorum 160 binlik bi ev alacaksınız o miktarı belirterek başvuruyorsunuz. Sizden 300-400 gibi bi rakam alıyorlar sadece ilk sefere mahsus başvuru parası gibi bişey. ondan sonra almak istediğiniz miktarı taksitlere bölüyorlar ve başvuranlar arasında kura çekip sizi sıraya koyuyorlar. Sıra size gelene kadar siz taksitleri ödemeye devam ediyorsuz ancak faiz yok faiz ödemiyorsunuz. sıra size geldiğinde paranızı size veriyorlar siz istediğiniz evi alıyorsunuz. tabi paranın tamamını ödeyene kadar taksitleriniz devam ediyor. Bi araştırın derim, hem faiz ödemezsiniz hemde 5-6 yıl beklemenize gerek kalmaz.
Bi araştırın bence, bende o kadar detayını bilmiyorum. Bazıları güvenilirliğinden çekiniyorlar da, bizim iş yerinde alan arkadaş hiç sıkıntı yaşamadı 3 ay gibi bi sürede sıra ona gelmiş. Kura sana çıktığında ev bulup bulamaman mesele değil sanırım çünkü onlar sana sadece parayı veriyorlar, gerisine karışmıyorlarEminevim ben de çok duydum ama araştırmadım,anlayamadığım kısımları olduğu için. Mesela kura sana çıktı ama sen ev bulamadın ya da sıra sana gelmeden ev buldun; ozaman nasıl oluyor? Ya da 200e ev alacağım diye bilgi verdin ama daha uygununu ya da daha pahalısını buldun diyelim. Biraz karışık geliyor bana,arkadaşım da başvurdu ama biz başvurmamıştık. Gidip konuşmak lazım aslında
Aslında ben bu soruya 4 sene sonra tam yanıt verebilirim
Çünkü krediye girdiğimde kendime bir excel tablosu yaptım. Ödeme yaptığım gün ödeme miktarını TL olarak yazıyorum. Sonra eğer dolar alsaydım, Euro alsaydım veya gram altın alsaydım ne kadar alırdım diye yan sütunlara hesaplatıyorum.
4 sene sonra hepsini toplayacağım, eve ne kadar ödemişim, faiz+tapu masrafları+KDV+hayat sigortası
Sonra dolar fiyatını o günkü kurla çarpıp dolara yatırıp biriktirseydim ne kadar olurduyu bulacağım, aynı şekilde Euro ve altın da.
En son da evin o andaki satış fiyatı ne kadar olmuş, ona bakacağım.
Sonra birbiriyle kıyaslayacağım.
4 sene sonra bu konuyu hortlatıp cevap yazmış olurum
Ay ben böyle ince işlere girsem tırlatırımEki Görüntüle 1389984 Aslında ben bu soruya 4 sene sonra tam yanıt verebilirim
Çünkü krediye girdiğimde kendime bir excel tablosu yaptım. Ödeme yaptığım gün ödeme miktarını TL olarak yazıyorum. Sonra eğer dolar alsaydım, Euro alsaydım veya gram altın alsaydım ne kadar alırdım diye yan sütunlara hesaplatıyorum.
4 sene sonra hepsini toplayacağım, eve ne kadar ödemişim, faiz+tapu masrafları+KDV+hayat sigortası
Sonra dolar fiyatını o günkü kurla çarpıp dolara yatırıp biriktirseydim ne kadar olurduyu bulacağım, aynı şekilde Euro ve altın da.
En son da evin o andaki satış fiyatı ne kadar olmuş, ona bakacağım.
Sonra birbiriyle kıyaslayacağım.
4 sene sonra bu konuyu hortlatıp cevap yazmış olurum
60 ay vadeyse gidip konuşmaya bile değmezemin evimi bende anlayamadım ??? 60 ay vadeli eve giriyorsun kura çekiliyor sana sıra gelene kadar kira yardımı alıyormuşsun verdiğin peşinat hava parasına gidiyor ..
bir de ev kurasında sen 60. sırada olursan .. 5 yıl sonra seçeceğin ev girdiğin kuradaki tutarı karşılayacak mı..
yani evin 2015 değeri 200.000 tl sen 200.000 tl taksitli kuraya giriyorsun
yıl oluyor 2020 senin seçeceğin ev zaten yüz kez satılmış olur değeri de 200.000 tl olmaz.
anlayamadım yani ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?