Krediyle ev alma

Şunu da düşünebilirsiniz dediginiz bi şey var.mı acaba bankacı olarak yardimci olsanız. Ev alma isi kocacigima mantikli gelmiyor birikim az faizler ucuk evler ateş pahası diyor oyüzden başka ne yapabiliriz

faizlerin düşmesini bekleyebilirsiniz karşınıza çok düşeşe ev çıkmadıkça.. yani öyle bir makul fiyatlı ve beğendiğiniz ev çıkar ki faiz felan çok gözünüzde olmaz.

toki evleri de önden mutlaka bi miktar para istedi babamın hiçbir birikimi peşinatı yok ki

Bankadan sahsi kredi cekse veya borc alacagi kisiler varsa alip onlara zamanla odese, cunku toki evlerde ev kredisini az oduyosun diye biliyorum. Her ay borclari icin biriktirip odeyebilir veya kredi cekebilir evi aldiktan sonra??
aynen gerçekten de çok uzun bi 30 yıl daha yaşar mıyız ki ne zor işler...
Guzelim 30 yil yasayip yasamayacagimizi Allah bilir, ben 24 yasimda aldim 30 yil sonra yasarsa 54 olucam
Burada baska alternatifin yokki, minimum 20 yil yaptirabilirsin, onunda tek basima ustesinden gelebilecegimi sanmiyorum.

Bence günümüz şartlarında ev almak delilik.
Biz de nişanlıyken aldık, fakat bizimki faizlerin çok düştüğü zamana denk gelmişti. Evi de çok uyguna bulduk. Resmen denk düşmüştü. Kısmette varmış demek ki..

Ama şu anda hem ev fiyatları uçuk hem de faizler.. Bence uygun kirası olan mütevazi bir ev tutun ve birikim yapmaya bakın derim..

30 yıla kim öle kim kala valla tövbe tövbe
Size tuhaf gelebilir ama avrupa ulkelerinde yasayanlar evlerini 20-30 yil krediyle aliyolar.
Annelerimiz, akrabalarimizda bu sekilde aldilar hala yasiyolar
Ben 24umde aldim 54umde bitirmis olucam, zaten baska secenegimiz yokki. Ya gidip 2 yatak odali 90metre kare bir daireye ayda 850-1000 euro kira oduceksiniz, yada benim gibi 30 yila kredi alip 580 euro oduceksiniz
Zaten emeklilik yasi 65 oldugu icin 54e kadar mecbur calisicam sonrasi Allah kerim

Bankadan sahsi kredi cekse veya borc alacagi kisiler varsa alip onlara zamanla odese, cunku toki evlerde ev kredisini az oduyosun diye biliyorum. Her ay borclari icin biriktirip odeyebilir veya kredi cekebilir evi aldiktan sonra??
Borc verecek kimse yok ama diger mevzuyu bi soyleyeyim kendisine. Gerçi eger yapmıyorsa bi bildigi vardir çünkü cok araştırdı bi ara bu konulari...

Ya işte o biraz kişilik meselesi galiba ben kendimi çok güvende hissetmek isterim filan ay ifade edemedim cümleyi kusura bakmayın. Ama şartlar o şekilde olsaydı belki bende öyle yapardım

Yani başta anlaştıkları ücretten daha mı fazla ödeyecek 2 sene sonra?
2 sene sonra derken orasını anlamadım ama misal tokiden taksitle ev aldınız diyelim 10 yıl her taksiti artar senede 2 kere ocak ve temmuz gibi eğer kuraya yapılarak girilen türü olursa ama siz borcu bitmiş bir evi alırsanız onda artış olmaz tabi bankaya borçlanırsınız siz.

Yurtdışında evler çok küçük değil mi.

Ay ne karisik işler kafam durdu

Temelden eve girseniz. Ayda kira gibi odersiniz...
Ek olarak pesinat icin simdiden para birktirin. Beli bir tutari kenara atin.
Takiniz vs de olur. Onlarda beklesin. Krediyi minimum duzeyde tutarak almaya çalışın.
Ankarada 100 bine bile cok guzel evler varsi.

Temelden eve girseniz. Ayda kira gibi odersiniz...
Ek olarak pesinat icin simdiden para birktirin. Beli bir tutari kenara atin.
Takiniz vs de olur. Onlarda beklesin. Krediyi minimum duzeyde tutarak almaya çalışın.
Ankarada 100 bine bile cok guzel evler varsi.

faizlerin düşmesini bekleyebilirsiniz karşınıza çok düşeşe ev çıkmadıkça.. yani öyle bir makul fiyatlı ve beğendiğiniz ev çıkar ki faiz felan çok gözünüzde olmaz.

Çok teşekkürler yatırım amaçlı da bu yaptıklarımiz yeterli o zmaan heralde :)

Biraz biriktirin nakitiniz olsun.Düğünden kalan para ,altın vs bozdurur daha az banka kredisi çekersin.totalde 7500 azmış zaten müfettişler en az 5.000 alıyor.yakınlarınızdan borç alıp bankaya daha az borçlanın biz öyle yapmıştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…