Şunu da düşünebilirsiniz dediginiz bi şey var.mı acaba bankacı olarak yardimci olsanız. Ev alma isi kocacigima mantikli gelmiyor birikim az faizler ucuk evler ateş pahası diyor oyüzden başka ne yapabiliriz
toki evleri de önden mutlaka bi miktar para istedi babamın hiçbir birikimi peşinatı yok ki
Guzelim 30 yil yasayip yasamayacagimizi Allah bilir, ben 24 yasimda aldim 30 yil sonra yasarsa 54 olucamaynen gerçekten de çok uzun bi 30 yıl daha yaşar mıyız ki ne zor işler...
30 yıla kim öle kim kala valla tövbe tövbe30 yıl borçlu olmak bana da hiç mantıklı gelmiyor..kısmet bu işler, belki bi yerden bir kapı açılır..gün doğmadan neler doğar..
Peşinatı ihtiyaç kredisi çekemez mi,babanız toki evlerinin de taksitleri sabit değil senede 2 kere zam geliyor.toki evleri de önden mutlaka bi miktar para istedi babamın hiçbir birikimi peşinatı yok ki
Size tuhaf gelebilir ama avrupa ulkelerinde yasayanlar evlerini 20-30 yil krediyle aliyolar.30 yıla kim öle kim kala valla tövbe tövbe
Yani başta anlaştıkları ücretten daha mı fazla ödeyecek 2 sene sonra?Peşinatı ihtiyaç kredisi çekemez mi,babanız toki evlerinin de taksitleri sabit değil senede 2 kere zam geliyor.
Borc verecek kimse yok ama diger mevzuyu bi soyleyeyim kendisine. Gerçi eger yapmıyorsa bi bildigi vardir çünkü cok araştırdı bi ara bu konulari...Bankadan sahsi kredi cekse veya borc alacagi kisiler varsa alip onlara zamanla odese, cunku toki evlerde ev kredisini az oduyosun diye biliyorum. Her ay borclari icin biriktirip odeyebilir veya kredi cekebilir evi aldiktan sonra??
Ya işte o biraz kişilik meselesi galiba ben kendimi çok güvende hissetmek isterim filan ay ifade edemedim cümleyi kusura bakmayın. Ama şartlar o şekilde olsaydı belki bende öyle yapardımSize tuhaf gelebilir ama avrupa ulkelerinde yasayanlar evlerini 20-30 yil krediyle aliyolar.
Annelerimiz, akrabalarimizda bu sekilde aldilar hala yasiyolar
Ben 24umde aldim 54umde bitirmis olucam, zaten baska secenegimiz yokki. Ya gidip 2 yatak odali 90metre kare bir daireye ayda 850-1000 euro kira oduceksiniz, yada benim gibi 30 yila kredi alip 580 euro oduceksiniz
Zaten emeklilik yasi 65 oldugu icin 54e kadar mecbur calisicam sonrasi Allah kerim
2 sene sonra derken orasını anlamadım ama misal tokiden taksitle ev aldınız diyelim 10 yıl her taksiti artar senede 2 kere ocak ve temmuz gibi eğer kuraya yapılarak girilen türü olursa ama siz borcu bitmiş bir evi alırsanız onda artış olmaz tabi bankaya borçlanırsınız siz.Yani başta anlaştıkları ücretten daha mı fazla ödeyecek 2 sene sonra?
Yurtdışında evler çok küçük değil mi.Size tuhaf gelebilir ama avrupa ulkelerinde yasayanlar evlerini 20-30 yil krediyle aliyolar.
Annelerimiz, akrabalarimizda bu sekilde aldilar hala yasiyolar
Ben 24umde aldim 54umde bitirmis olucam, zaten baska secenegimiz yokki. Ya gidip 2 yatak odali 90metre kare bir daireye ayda 850-1000 euro kira oduceksiniz, yada benim gibi 30 yila kredi alip 580 euro oduceksiniz
Zaten emeklilik yasi 65 oldugu icin 54e kadar mecbur calisicam sonrasi Allah kerim
Ay ne karisik işler kafam durdu2 sene sonra derken orasını anlamadım ama misal tokiden taksitle ev aldınız diyelim 10 yıl her taksiti artar senede 2 kere ocak ve temmuz gibi eğer kuraya yapılarak girilen türü olursa ama siz borcu bitmiş bir evi alırsanız onda artış olmaz tabi bankaya borçlanırsınız siz.
Cok sempatik bi konusma olmusYa işte o biraz kişilik meselesi galiba ben kendimi çok güvende hissetmek isterim filan ay ifade edemedim cümleyi kusura bakmayın. Ama şartlar o şekilde olsaydı belki bende öyle yapardım
Evet canim tek cocuklu aileler bir yatak odasinda 60metre karede yasiyorYurtdışında evler çok küçük değil mi.
faizlerin düşmesini bekleyebilirsiniz karşınıza çok düşeşe ev çıkmadıkça.. yani öyle bir makul fiyatlı ve beğendiğiniz ev çıkar ki faiz felan çok gözünüzde olmaz.
Biraz biriktirin nakitiniz olsun.Düğünden kalan para ,altın vs bozdurur daha az banka kredisi çekersin.totalde 7500 azmış zaten müfettişler en az 5.000 alıyor.yakınlarınızdan borç alıp bankaya daha az borçlanın biz öyle yapmıştıkHanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?