lojman yokmu nişanlınızın...ilk etapta lojmana geçip daha rahat ev araştırabilirsiniz aslında...
Temelden eve girseniz. Ayda kira gibi odersiniz...
Ek olarak pesinat icin simdiden para birktirin. Beli bir tutari kenara atin.
Takiniz vs de olur. Onlarda beklesin. Krediyi minimum duzeyde tutarak almaya çalışın.
Ankarada 100 bine bile cok guzel evler varsi.
Müfettişlerin lojman olasılığı yok bence
Ankarada 100 bine güzel ev nerde var acaba zahmet olmazsa semt yazabilir misiniz.biz de ankaradayiz da batikentte 200e ya giriş ya da bahçe katı satıyorlar da
Esimin arkadaşı oralı
Izmire gore daha ucuz
Sahibinden e bakmistik orda gormustum
Yaşamadığım icin hangi semt daha iyi bilemiyorum canım bak istersen
Meslekte yeni olduğu için kademesinden ötürü maaşı 4/4,5 arası.Siz ne kadar gelirle yapmıştınız bu işi?Biraz biriktirin nakitiniz olsun.Düğünden kalan para ,altın vs bozdurur daha az banka kredisi çekersin.totalde 7500 azmış zaten müfettişler en az 5.000 alıyor.yakınlarınızdan borç alıp bankaya daha az borçlanın biz öyle yapmıştık
Mümkün değil 100 bine güzel ev Ankara’da. Çok kenar köşe ve bakımsızdır ancak. Evim olmasına rağmen düzenli olarak hobi mahiyetinde satılık evlere bakıyorum :))2009 dan beri ankaradayiz sahibinden favori uygulamam nerdeyse tüm Semtleri biliyorum 100 bine ankarada bize uyan düzgün bir semtte hayal o yüzden şaşkınlıkla yazdım :)
Neyse bakalım hayırlısı
Meslekte yeni olduğu için kademesinden ötürü maaşı 4/4,5 arası.Siz ne kadar gelirle yapmıştınız bu işi?
Aynen bizimki de böyle oldu. 0,83 tü faiz oranı. Kira öder gibi ödüyoruz. 2 sene uygun kirada oturduk , birikim ve altınları peşinat yaptık. Öyle bir ev parası kadar faiz cok fazla.Bence günümüz şartlarında ev almak delilik.
Biz de nişanlıyken aldık, fakat bizimki faizlerin çok düştüğü zamana denk gelmişti. Evi de çok uyguna bulduk. Resmen denk düşmüştü. Kısmette varmış demek ki..
Ama şu anda hem ev fiyatları uçuk hem de faizler.. Bence uygun kirası olan mütevazi bir ev tutun ve birikim yapmaya bakın derim..
Meslekte yeni olduğu için kademesinden ötürü maaşı 4/4,5 arası.Siz ne kadar gelirle yapmıştınız bu işi?
Sgk’da.Hangi kurumda nisanliniz
Mümkün değil 100 bine güzel ev Ankara’da. Çok kenar köşe ve bakımsızdır ancak. Evim olmasına rağmen düzenli olarak hobi mahiyetinde satılık evlere bakıyorum :))
Allah kısmet eder inşallah. Biz Batıkent’te 10 küsür yıllık, 90 metrekarelik, iskansız kooperatif evini 260a sattık.Ayyy ne güzel keşke bizim de olsa ben hobi olarak yine bakarım :)
Aynen imkansız öyle 100 e falab ev
Yaşamkent 430a
Batıkent 455 e aldı arkadaşlar bu ay içerisinde
Allah kısmet eder inşallah. Biz Batıkent’te 10 küsür yıllık, 90 metrekarelik, iskansız kooperatif evini 260a sattık.
Fiyatlar çok arttı. Ufak tefek bir yerden girmek lazım ev işine.Düşün böyle bi ev 260
Zor işler valla :)
Benim oturdugum ev 17 yillik tamam yeri iyi ara kat ama içi öyle yapılı değil 265 verelim dedik yok dedi :)
Ayyy ne güzel keşke bizim de olsa ben hobi olarak yine bakarım :)
Aynen imkansız öyle 100 e falab ev
Yaşamkent 430a
Batıkent 455 e aldı arkadaşlar bu ay içerisinde
10 yıldır kiradayiz toplamda neredeyse 2 ev parası gitti. yagarken şemsiye tutmayın. calisiyorken girin krediye.Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Lojman var bir yakınım kalıyor müfettiş o yüzden söyledim ORAN da lojmanıMüfettişlerin lojman olasılığı yok bence
Ankarada 100 bine güzel ev nerde var acaba zahmet olmazsa semt yazabilir misiniz.biz de ankaradayiz da batikentte 200e ya giriş ya da bahçe katı satıyorlar da
Para biriktirerek ev alinmaz. Faizler evet yuksek ama evinizin degeri de yukselecek ayni kalmayacak.
Biz 40. Taksidi odedik bu ay. 1500 lira oduyoruz. Evi aldigimizda fiyati 155bindi. Simdi 300bin. Daha 80ay var. Biz evi aldigimizda kirada oturdugumuz evin aylik 500 lira kirasi vardi.simdi ayni eve 1100 lira istiyorlar. Mantikli olan bir an once ev almak yoksa daha da yukselecek. Kira odeyeceginize kendi evinizi odeyin. Firsatiniz olursa para biriktirir yine ara odeme yaparsiniz belki erken bile bitirirsiniz
Tesekkurlersizin yorumlarınızı cok sevdim...
bizde 1-2 sene oturup ev alıcaz inş.
cnkü eşimin askerlik durumu belli degil:) daha yapmadı giderse zor olur tek maaşla ödeyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?