• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev alma

lojman yokmu nişanlınızın...ilk etapta lojmana geçip daha rahat ev araştırabilirsiniz aslında...

Müfettişlerin lojman olasılığı yok bence

Temelden eve girseniz. Ayda kira gibi odersiniz...
Ek olarak pesinat icin simdiden para birktirin. Beli bir tutari kenara atin.
Takiniz vs de olur. Onlarda beklesin. Krediyi minimum duzeyde tutarak almaya çalışın.
Ankarada 100 bine bile cok guzel evler varsi.

Ankarada 100 bine güzel ev nerde var acaba zahmet olmazsa semt yazabilir misiniz.biz de ankaradayiz da batikentte 200e ya giriş ya da bahçe katı satıyorlar da

Ankarada 100 bine güzel ev nerde var acaba zahmet olmazsa semt yazabilir misiniz.biz de ankaradayiz da batikentte 200e ya giriş ya da bahçe katı satıyorlar da

Esimin arkadaşı oralı
Izmire gore daha ucuz
Sahibinden e bakmistik orda gormustum
Yaşamadığım icin hangi semt daha iyi bilemiyorum canım bak istersen

Esimin arkadaşı oralı
Izmire gore daha ucuz
Sahibinden e bakmistik orda gormustum
Yaşamadığım icin hangi semt daha iyi bilemiyorum canım bak istersen

2009 dan beri ankaradayiz sahibinden favori uygulamam nerdeyse tüm Semtleri biliyorum 100 bine ankarada bize uyan düzgün bir semtte hayal o yüzden şaşkınlıkla yazdım :)

Neyse bakalım hayırlısı

Biraz biriktirin nakitiniz olsun.Düğünden kalan para ,altın vs bozdurur daha az banka kredisi çekersin.totalde 7500 azmış zaten müfettişler en az 5.000 alıyor.yakınlarınızdan borç alıp bankaya daha az borçlanın biz öyle yapmıştık
Meslekte yeni olduğu için kademesinden ötürü maaşı 4/4,5 arası.Siz ne kadar gelirle yapmıştınız bu işi?

2009 dan beri ankaradayiz sahibinden favori uygulamam nerdeyse tüm Semtleri biliyorum 100 bine ankarada bize uyan düzgün bir semtte hayal o yüzden şaşkınlıkla yazdım :)

Neyse bakalım hayırlısı
Mümkün değil 100 bine güzel ev Ankara’da. Çok kenar köşe ve bakımsızdır ancak. Evim olmasına rağmen düzenli olarak hobi mahiyetinde satılık evlere bakıyorum :))

Meslekte yeni olduğu için kademesinden ötürü maaşı 4/4,5 arası.Siz ne kadar gelirle yapmıştınız bu işi?

Gelirlerimiz hemen hemen aynı. Hatta biz evlendiğimizde ben çalışmıyordum. Bende işe girdikten 1.5 sene sonra ev aldık. Kesinlikle ilk etapta uygun kiralı eve çıkın biraz peşinat biriktirin. Düğün takısı vs bozdurup üstüne kredi çekin.

Bence günümüz şartlarında ev almak delilik.
Biz de nişanlıyken aldık, fakat bizimki faizlerin çok düştüğü zamana denk gelmişti. Evi de çok uyguna bulduk. Resmen denk düşmüştü. Kısmette varmış demek ki..

Ama şu anda hem ev fiyatları uçuk hem de faizler.. Bence uygun kirası olan mütevazi bir ev tutun ve birikim yapmaya bakın derim..
Aynen bizimki de böyle oldu. 0,83 tü faiz oranı. Kira öder gibi ödüyoruz. 2 sene uygun kirada oturduk , birikim ve altınları peşinat yaptık. Öyle bir ev parası kadar faiz cok fazla.

Mümkün değil 100 bine güzel ev Ankara’da. Çok kenar köşe ve bakımsızdır ancak. Evim olmasına rağmen düzenli olarak hobi mahiyetinde satılık evlere bakıyorum :))

Ayyy ne güzel keşke bizim de olsa ben hobi olarak yine bakarım :)

Aynen imkansız öyle 100 e falab ev

Yaşamkent 430a

Batıkent 455 e aldı arkadaşlar bu ay içerisinde

Yaşamkent 430a

Allah kısmet eder inşallah. Biz Batıkent’te 10 küsür yıllık, 90 metrekarelik, iskansız kooperatif evini 260a sattık.

Allah kısmet eder inşallah. Biz Batıkent’te 10 küsür yıllık, 90 metrekarelik, iskansız kooperatif evini 260a sattık.

Düşün böyle bi ev 260

Zor işler valla :)

Benim oturdugum ev 17 yillik tamam yeri iyi ara kat ama içi öyle yapılı değil 265 verelim dedik yok dedi :)

Yaşamkent 430a

100 bine gecekondu falan alınır herhalde Ankara’dan yada şehre 100 km uzaklıkta falan evleri gördüyse arkadaş. Biz de geçen ay eryamandan 450 bine aldık. Allah hepimize ödeme kolaylığı versin.

Konu sahibi size tavsiyem; ilk bir yıl girmeyin bu işe derim, nasılsa devlette çalışıyorsunuz bu maaşlar hep gelecek, bir yıl balayı yapın, derdiniz ne daha nişanlısınız, maaşın yarısından fazlasını krediye gömüyorsunuz. Tamam ev alın bende çok istedim almayı ama daha nişanlıylen hiç gerek yok. En azından ilk altı ay gezin tozun keyfinize bakın. Bu zamanlar bir daha gelmez.

Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
10 yıldır kiradayiz toplamda neredeyse 2 ev parası gitti. yagarken şemsiye tutmayın. calisiyorken girin krediye.

Lojman var bir yakınım kalıyor müfettiş o yüzden söyledim ORAN da lojmanı

Gelir durumunuz iyiyken, çalışıyorken ve çocuk yokken alın ev. Düğün takılarıyla ara ödeme yaparsınız faizden karınız olur. Evlerin fiyatı hiç durmadan giderek artıyor. Her beklediğiniz yıl daha çok zarara girersiniz. Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum bu gelire sahipsen sakın ama sakın kiraya çıkma. Bizde evlenmeden önce beraber aldık ev 3 yılda üstüne 180bin koydu iyi ki kimseyi dinlemeyip almışım. Faiz oranları maalesef ki böyle biriktirerek ev alınmaz,sen biriktirdikce ev daha fiyat katlayacak + o kadar yıl çöpe kira ödeyeceksin.

Para biriktirerek ev alinmaz. Faizler evet yuksek ama evinizin degeri de yukselecek ayni kalmayacak.

Biz 40. Taksidi odedik bu ay. 1500 lira oduyoruz. Evi aldigimizda fiyati 155bindi. Simdi 300bin. Daha 80ay var. Biz evi aldigimizda kirada oturdugumuz evin aylik 500 lira kirasi vardi.simdi ayni eve 1100 lira istiyorlar. Mantikli olan bir an once ev almak yoksa daha da yukselecek. Kira odeyeceginize kendi evinizi odeyin. Firsatiniz olursa para biriktirir yine ara odeme yaparsiniz belki erken bile bitirirsiniz

sizin yorumlarınızı cok sevdim...
bizde 1-2 sene oturup ev alıcaz inş.
cnkü eşimin askerlik durumu belli degil:) daha yapmadı giderse zor olur tek maaşla ödeyemem.

Bu faizlerle ev almak akıl karı değil. Zaten kimse almasa şu zamanlarda ev fiyatları da düşer ama alan olduğu için düşmüyor.
10 yıl sonra kazanacağınız 50bin mi yoksa şimdi kaybettiğiniz faiz miktarı mı karlı geliyor?
Resmen havaya para atılıyor. Para da kolay kazanılmıyor. Bekleyin, kirada kimse ölmüyor. Biraz birikim yapın.

Back
X