Krediler hakkında yardım

Benim dedigim sigorta olayı kredinin hayat sigortası arkadaşım egerki Allah korusun krediyi çeken kişiye birşey falan olursa ölüm gibi Allah korusun sigorta ve banka çektiginiz krediyi ödüyor ve şimdiye kadar ödenen ev taksitlerini eşine ve çocuguna geri veriyorlar ama diyelimki yaptırmadılar ve parayı ödeyemediler Allah korusun evlerini banka alıyor benim bahsettigim sigorta bu yaptırmak zorunlu degil ama yapılması gerek evet deprem sigortası zorunlu artık

çoğu bankalar ihtiyaç kredisi için artık kefil bile istemiyorlar maaş bordrosu yada gelir beyanı yeterli oluyor. ben kendi evime ihtiyaç çektim 24.000 tl. faiz oranı 0,82 den konutlar ben çektiğimde 1,08 - yada 1 in altında yoktu. çok iyi araştırmak lazım. bence böyle bir kriter yok.

tabi bulacağı kredilerin kriterlerine bağlı bu genelde konut kredisi faiz oranları ihtiyaç kredisi oranlarının altında olur ama siz o zaman bi kampanya yakalamışsınızdır, ya da bankanın öyle bi politikası vardır.. vs. olabilir. ben genel durumdan bahsettim, tabi ki konu sahibinin araştırmadan koşa koşa ilk bulduğu yerden kredi çekecek hali yok.

ayrıca maaş bordronuz da banka için bir nevi teminattır (şahsi kefalet), banka ona bakarak ödeme gücünüzü ölçmeye çalışır..

Son düzenleme:
Kızlar bende kredi ile ev almak istiyorum.
Yanlız yurtdışında işçi ailesi olarak yaşıyoruz 4 senedir. Sigortamız yok
Eşimin de benimde bir kaç ay ödenmişlerimiz var.
Kredi almak için sigorta gerekiyormu?:26:
2 sene önce sigorta olmadığı için vermemişlerdi aceleye gelmişti birazda başka bankalara gidememiştik.

burada geçerliliği olan bir gelir ve adres beyanında bulunabilmeniz gerekir

evet ancak şu şekilde yapabilirsiniz. eşiniz satın alır daha sonra size tapu devri yapar ancak o zaman tekrar vergisini ve tapu harçlarını ödemek gerekir..

ama zaten neden sizin adınıza olmasını istiyorsunuz ki?? evlendikten sonra edinilen malların tümü (miras hariç) allah korusun bir boşanma durumunda eşit olarak paylaştırıllır, ayrıca eşler birbirinin yazılı izni olmadan gayrimenkullerini satamıyorlar artık.[/Devir

Devir işlemi yaparsak malesef 2 defa tapu masrafı olacak bu da en 5 6 bin ve eşimin üzerine bir daire var 2 tane olursa hem vergi artacak hem de şu an eşim çalıştığı için evi alcağımız yer de işlem yapması çok zor

burada geçerliliği olan bir gelir ve adres beyanında bulunabilmeniz gerekir

Bir türk firmasının buradaki şubesinde çalışıyoruz. Maaş bodromuzu tercüme ile noterden onaylı yaptığımız takdirde burdaki adresimizide beyan ettirerek yapamıyormuyuz?alacağımız evde ipotek edilecek.
Yoksa bireysel sigortaya başvuracağım.
Aslında gurbetçi kredi diye bir şey çıkmış ama dövize odaklı olunca cesaret edemiyorum. Uzun seneler burada kalmayacağız en fazla 2 sene sonra türkiyeye döneceğiz.
Elde para biriktirmek çocuklu oluncada çok zor oluyor bikiren mutlaka harcanıyor. Onun için bir an evvel evimizi alalım krediyi ödeyelim ki harcanmasın diye düşünüyorum.

Bir türk firmasının buradaki şubesinde çalışıyoruz. Maaş bodromuzu tercüme ile noterden onaylı yaptığımız takdirde burdaki adresimizide beyan ettirerek yapamıyormuyuz?alacağımız evde ipotek edilecek.
Aslında gurbetçi kredi diye bir şey çıkmış ama dövize odaklı olunca cesaret edemiyorum. Uzun seneler burada kalmayacağız en fazla 2 sene sonra türkiyeye döneceğiz.
Elde para biriktirmek çocuklu oluncada çok zor oluyor bikiren mutlaka harcanıyor. Onun için bir an evvel evimizi alalım krediyi ödeyelim ki harcanmasın diye düşünüyorum.

siz evi türkiyeden mi alacaksınız yoksa yaşadıgınız şehirden mi ben yinede tam bilemiyorum ama sosyal güvence şart diye biliyorum konut kredisi için birde arkadaşım öncelikle kredi çekmek için kredi kartınızın olması gerek ve bankların puan sistemleri var puanızın yeterli olması gerek

Son düzenleme:
Benim dedigim sigorta olayı kredinin hayat sigortası arkadaşım egerki Allah korusun krediyi çeken kişiye birşey falan olursa ölüm gibi Allah korusun sigorta ve banka çektiginiz krediyi ödüyor ve şimdiye kadar ödenen ev taksitlerini eşine ve çocuguna geri veriyorlar ama diyelimki yaptırmadılar ve parayı ödeyemediler Allah korusun evlerini banka alıyor benim bahsettigim sigorta bu yaptırmak zorunlu degil ama yapılması gerek evet deprem sigortası zorunlu artık

Arkadaşımıza katılıyorum, mutlaka hayat sigortası yaptırılmalı, bizde yaptırdık.

bence tr ye dönünce kredi alın o zamana kadar da biriktiren hesap tarzı bir şey açtırın mutlaka.. (her ay şu hesaba bu kadar para transfer edin diye talimat veriliyor). böylece para da biriktirmiş olursunuz..

Sigortaların mutlaka yaptırılması gerektiğini düşünüyorum bende sonuçta garantisi gibi oluyor malın

Kızlar bende kredi ile ev almak istiyorum.
Yanlız yurtdışında işçi ailesi olarak yaşıyoruz 4 senedir. Sigortamız yok
Eşimin de benimde bir kaç ay ödenmişlerimiz var.
Kredi almak için sigorta gerekiyormu?:26:
2 sene önce sigorta olmadığı için vermemişlerdi aceleye gelmişti birazda başka bankalara gidememiştik.

en az 6 ay sigorta olması gerekıyo dıye bılıyorum :KK31:

Bence konut kredisi alın çünkü bu 60 ayda faizler düştükçe yapılandırma şansınız var ama ihtiyaç kredisinde bu şansınız yok..Hemde her zaman konut kredisi her zaman tüketici kredisinden az olmuştur vadeler karşılaştırıldıklarında..

Ev alacaksanız zaten konut kredisini önerir bankalar bir ev tapusu olmadanda konut kredisi çekemezsiniz. Diğer oranlara göre konut kredisi oldukça düşüktür. Ama esnaflık falan varsa ben derim ki esnaf kredisi çek en uygun faiz ben yeni çektiğim için söylüyorum. Ne için çektiğinizi söylerseniz daha yardımcı oluruz bu konularda bayağı tecrübeliyimde :KK53:

Ev alacaksanız zaten konut kredisini önerir bankalar bir ev tapusu olmadanda konut kredisi çekemezsiniz. Diğer oranlara göre konut kredisi oldukça düşüktür. Ama esnaflık falan varsa ben derim ki esnaf kredisi çek en uygun faiz ben yeni çektiğim için söylüyorum. Ne için çektiğinizi söylerseniz daha yardımcı oluruz bu konularda bayağı tecrübeliyimde :KK53:
Esnaf değiliz ev alacağız ama alacağımız miktar az olduğundan ihtiyaç kredisini önerdiler aslında niyetimiz konut kredisiydi fakat krediyi eşim çekip evi benim üzerime yapacağımız için sıkıntı oldu bizde ihtiyaç mı alsak o zaman diye düşündük ama en mantıklısı konut görünüyor şu anda ayrıca bugün görüştüğüm bir banka da tapu konusunda sıkıntı çıkarmadı faizi de 0.85 ama yarın tekrar tüm bankaları tek tek gezip son kararımı ona göre vereceğim :)

Esnaf değiliz ev alacağız ama alacağımız miktar az olduğundan ihtiyaç kredisini önerdiler aslında niyetimiz konut kredisiydi fakat krediyi eşim çekip evi benim üzerime yapacağımız için sıkıntı oldu bizde ihtiyaç mı alsak o zaman diye düşündük ama en mantıklısı konut görünüyor şu anda ayrıca bugün görüştüğüm bir banka da tapu konusunda sıkıntı çıkarmadı faizi de 0.85 ama yarın tekrar tüm bankaları tek tek gezip son kararımı ona göre vereceğim :)

güzel oran bulmuşsunuz, tapu konusunda da sıkntı yoksa kullanın bence

Ev kredisi çekmek için ev olması gerekiyor teminat olarak ihtiyaç kredileri için aralık ayını beklemeni öneririm :) bankacı olarak yazıyorum kampanyalar olucak :)

Merhaba
Geçen sene bende konut kredimi yapılandırmak için bankama başvurdum ve yapılandırdım. Benden yapılandırma cezası ve yapılandırma dosya masrafı adı altında paralar aldılar. Bende bunların iadesi için ,hakem heyetine başvurdum ve aide kararı aldım banka itiraz etti karara ve mahkemede dava açtı, geçen hafta dava lehime sonuçlandı avukatım parayı yatırmazlarsa icra ile bankadan parayı alacağımızı söyledi. Eğer kendi bankanız kredinizi yapılandırmayı kabul ediyorsa yapılandırma cezası kesemezmiş, ödeseniz bile geriye dönük on seneyi alabiliyormuşuz. Son bir senede bu konu ile ilgili epey bilgi sahibi oldum isteyen olursa da yardımcı olabilirim.
Serpil Yılmaz

seryil35@yahoo.com

X