Krediler hakkında yardım

natis

Guru
Pro Üye
7 Ocak 2011
497
89
Merhaba hanımlar 30.000 tl kredi çekeceğiz ama konut olarak mı yoksa ihtiyaç olarak mı çekmeliyiz bilgisi olan yardımcı olsun lütfen çok az zamanımız var ayrıca 4 senede geri ödemeyi düşünüyoruz.

Merhaba hanımlar 30.000 tl kredi çekeceğiz ama konut olarak mı yoksa ihtiyaç olarak mı çekmeliyiz bilgisi olan yardımcı olsun lütfen çok az zamanımız var ayrıca 4 senede geri ödemeyi düşünüyoruz.

öncelikle tek bankaya sorma, üşenme ve hepsini dolaş, hatta konuşurken de ki "şu banka bu kadar verdi ben ondan alıcam" o zaman hemen değişiyor fikirleri. dosya masrafını azaltıyorlar falan. ve her ikisinin de faiz oranlarını sor, hangisi en düşükse ondan al. geri ödemen o kadar azalır...

Teşekkürler dolaşım ama dolaştıkça iyice kafam karıştı malesef:) Bir kısmı 30.000 için konut kredisini önermedi bir kısmı bu daha iyi dedi açıkçası kafam allak bullak.İhtiyaç kredisinin faizleri daha yüksek ama dosya masrafı az ne yapacağımızı şaşırdık.

bu konuda pek bilgili değilim ama toptan elinden çıkıcak parayı hesapla, ayrıca faizi düşükmüş diye direk bir bankaya odaklanma ara dönemlerde masraf kesip fazlasını çıkartabiliyorlar bu kesintiler varmı diye özeliikle sor ki sormadan söylem iyor çakallar

bankalarla konuşmak en güzeli. eğer zamanın yoksa bazı bankaların online yardımları var. ben bir kere yararlandım da gerçekten online bağlanıyorsun karşına görevli çıkıyor msn de yazar gibi yazıyorsun. marka veremiyoruz da hani sarı aslanlı olan bi banka var ya demet e. nin oynadığı onun web sayfasına gir orada bir yerde online yardım var. tıkla oraya karşına çıkanla yazış. kısmen aklında bir şeyler netleşir.

konut alımı için kullanmayacaksanız konut kredisi alamazsınız zaten ancak konut alacaksanız da konut kredisi kullanın çünkü konut kredisi faiz oranları ihtiyaç kredisi oranlarına göre daha düşük olur. kısa vadede alırsanız oran daha da düşer.. konut kredisinde ödeyecek gücünüz var ise optimum oran 60 aydır..

hatta size hesaplayayım 30.000 tl kredi için 60 ay vadeli konut kredisi kullanırsanız aylık ödemeleriniz ortalama 652TL ye gelir.

eğer düşündüğünüz gibi 4 yıl yani 48 ay vade ile öderseniz ise ortalama 770 TL gibi bir aylık ödemeniz çıkar.. tabi bu bankanın size önereceği faiz oranıyla aşağı ya da yukarı değişebilir.. piyasada dolaşan güncel oranları kullanarak hesapladım..

Son düzenleme:

toplam maliyetine göre karar ver hayatım. sonuçta en uygununu arıyosun değilmi.. konutta 30.000 TL için ipotek edicekler evini oda var yani.

krediyi hangi amaçla kullancaksınız eger ev almak için kredi çekecekseniz konut kredisi alınız faizleri düşük zaten ihtiyaç kredisinin faizleri biraz yüksek olabiliyor ama yok ev almayacaksanız zaten konut kredisi vermezler ihtiyaç kredisi verirler.

toplam maliyetine göre karar ver hayatım. sonuçta en uygununu arıyosun değilmi.. konutta 30.000 TL için ipotek edicekler evini oda var yani.

satın alacağınız evi ipotek ederler ki böyle olması da elzemdir.. ayrıca ihtiyaç kredisi için de teminat isterler (bir nevi ipotek diye düşünün) hiç bir banka kefaletsiz ya da teminatsız kredi kullandırmaz..

Ev alacaksanız konut kredisi kullanın faizleri hem düşük şuan hemde ödeme kolaylıgı olur ayrıca çektiginiz her krediyi hayat sigortası yaptırın

Ev alacaksanız konut kredisi kullanın faizleri hem düşük şuan hemde ödeme kolaylıgı olur ayrıca çektiginiz her krediyi hayat sigortası yaptırın

sigortayı zaten mecburen yapıyorlar, başka bir yerde zaten hayat sigortanız var ise yaptırmayabilirsiniz.

bir de dask sigortasını da yapıyorlar ya da yaptırmanızı şart koşuyorlar.. (ki zaten zorunlu)

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler aslında olay şu ev alacağız ama krediyi eşim çekecek tapuyu benim adıma yapacağız her bankada bunu onaylamıyor malesef krediyi kim çekerse evi onun adına yapıyor bizde o yüzden ihtiyaç kredisini de düşündük ama sanırım en mantıklısı konut kredisi

sigortayı zaten mecburen yapıyorlar, başka bir yerde zaten hayat sigortanız var ise yaptırmayabilirsiniz.

bir de dask sigortasını da yapıyorlar ya da yaptırmanızı şart koşuyorlar.. (ki zaten zorunlu)

​hayır arkadaşım yaptırmayan yaptırmıyor hatta bu forumdada okumuştum bir arkadaşın tanıdıgı kredi çekmiş banka sigorta zorunlu demiş ilk başlarda yapmışlar sigortasını fakat daha sonra kredi sigortasını yaptıran kişi iptal ettirmiş zorunlu degil diye

Arkadaşım en iyisi konut kredisi bırakın tapusu eşinizin üzerine olsun 2001 yılından sonraki yeni medeni kanunua göre zaten evliyken alınan malların yarısı kadınındır yarısıda erkegindir ihtiyaç kredisinin faizleri konut kredisine göre yüksetir

​hayır arkadaşım yaptırmayan yaptırmıyor hatta bu forumdada okumuştum bir arkadaşın tanıdıgı kredi çekmiş banka sigorta zorunlu demiş ilk başlarda yapmışlar sigortasını fakat daha sonra kredi sigortasını yaptıran kişi iptal ettirmiş zorunlu degil diye

deprem sigortası yaptırmak zorunludur diye biliyorum ben

satın alacağınız evi ipotek ederler ki böyle olması da elzemdir.. ayrıca ihtiyaç kredisi için de teminat isterler (bir nevi ipotek diye düşünün) hiç bir banka kefaletsiz ya da teminatsız kredi kullandırmaz..

çoğu bankalar ihtiyaç kredisi için artık kefil bile istemiyorlar maaş bordrosu yada gelir beyanı yeterli oluyor. ben kendi evime ihtiyaç çektim 24.000 tl. faiz oranı 0,82 den konutlar ben çektiğimde 1,08 - yada 1 in altında yoktu. çok iyi araştırmak lazım. bence böyle bir kriter yok.

Kızlar bende kredi ile ev almak istiyorum.
Yanlız yurtdışında işçi ailesi olarak yaşıyoruz 4 senedir. Sigortamız yok
Eşimin de benimde bir kaç ay ödenmişlerimiz var.
Kredi almak için sigorta gerekiyormu?:26:
2 sene önce sigorta olmadığı için vermemişlerdi aceleye gelmişti birazda başka bankalara gidememiştik.

Cevaplarınız için teşekkürler aslında olay şu ev alacağız ama krediyi eşim çekecek tapuyu benim adıma yapacağız her bankada bunu onaylamıyor malesef krediyi kim çekerse evi onun adına yapıyor bizde o yüzden ihtiyaç kredisini de düşündük ama sanırım en mantıklısı konut kredisi

evet ancak şu şekilde yapabilirsiniz. eşiniz satın alır daha sonra size tapu devri yapar ancak o zaman tekrar vergisini ve tapu harçlarını ödemek gerekir..

ama zaten neden sizin adınıza olmasını istiyorsunuz ki?? evlendikten sonra edinilen malların tümü (miras hariç) allah korusun bir boşanma durumunda eşit olarak paylaştırıllır, ayrıca eşler birbirinin yazılı izni olmadan gayrimenkullerini satamıyorlar artık.

Arkadaşım en iyisi konut kredisi bırakın tapusu eşinizin üzerine olsun 2001 yılından sonraki yeni medeni kanunua göre zaten evliyken alınan malların yarısı kadınındır yarısıda erkegindir ihtiyaç kredisinin faizleri konut kredisine göre yüksetir

eşimin üzerine bir daire var bu da benim olsun dedik ama sanırım dediğiniz gibi en mantıklısı konut kredisi

X