kredi meselesi

O kadar uzun süreli kredi ödemesine bence de nişanlınız abisine ya da ailesine ev almış olabilir.Ya da dediği gibi 2 ayrı kredi çekti ama peki bunları nereye harcadı.?! Ödediği miktar az buz bi miktar değil çünkü.Ama bence asıl sıkıntı size karşı dürüst olmaması..Abisine çekmiş bile olsa bunu size anlatabilirdi.Sonuçta hayat ortağı olacaksınız artık.Böyle başlayıp böyle devam ederse ilerde sıkıntı yaşayabilirsiniz.Eşler arasında sır olmamalı.Bence nişanlınızla oturun konuşun, size net olarak neden kredi çektiğini ve nereye harcadığını dürüstçe anlatsın.Sen geçiştirdikçe benim güvenim zedeleniyor,biz nasıl bu şekilde yol alıcaz vs diyebilirsiniz pekala. Bol şans.

Hanimefendi siz iyi misiniz?
Nedir bu atar?
Ben size ne demisim , kapanir 40 bin ile kredi demisim , iyi misiniz siz?
Terbiyenizi takının!!!!
Bacım bırak. Düşünsün dursun kendi haline. Yardım isteyen böyle mi konuşur.

KK bu yüzden seviyorum ya, aklıma hic gelmeyecek şeyler okuyorum

Evlenmeden bu kadar para, kredi, borç, aileye para ver/al taksidi 2ye böl ... filan.. insanda keyif birakmaz bence.

Ilk mesajinda bekarken parasinı ne yaptigini soramam demissin, kibarlığından sonradan pişman olma bence.

Ne yaptın demek sadece bilgi almak, kisiyi aileyi ekonomi yönunden tanimak icindir bence uslubuna göre ayip filan değil.

Eleştirmek yargılamak akil vermek gibi neden öyle yaptın neden böyle yapmadın demek ayip.

sen sadece gayet rasyonel bir durumu anlamaya calisiyorsun.

2013-2021 arasi bu kadar borcu net aciklayamayan/aciklamayan insana güven olmaz.

neden evirip ceviriyor ki? neyse soylemeli?

abime ev aldim, suna harcadim bunu planladim, benim kararim benm sorumlulugum desin?

bence çok mide ekşitici hareketler bunlar

ailem ve ben kendimi guvence altina almak istedim. sonucta ben onun ailesine cektigi krediyi odemek zorunda degilim. hem esya borcu, hem kredi bir de uzerine kira vs. sonucta evlendigimde bu durumdan en cok etkilenecek olan benim. yeri gelecek dogum iznine bile cikamayack durumda olacagim borc yuzunden. bir de taksitin yarisini gondermemin sebebi nisanlim zor durumda kalmasin diye. o benden boyle bisey talep etmedi. ben istedim cunku bi taraftan da evin diger eksiklerini aliyor. su devirde mantikli dusunmek zorundayiz ama burdaki bayanlarin yorumlarini okuyunca yine de cok mantikli adimlar atmadigimi goruyorum

sizin dediginiz seyle benim babamin yaptigi arasinda ne fark var? madem borcu takmayacaksin o zaman neden borcun var mi diye soruyorsun demezler mi adama? ikisi de ayni kapiya cikiyor siz saygisizlik olarak nitelendiriyorsunuz

Ailenizin ve sizin duruşunuzu çok beğendim demeye geldim. Tabiki abisi icin çekmiş belli o parayı ki sizi ilgilendirmez sizin evlilik döneminizde ödenmediği sürece ama su an çok iyi yapmışsınız odettirmekle . Bankacı bir tanıdığınız varsa tc ile o hesaplardan bakabilir diye biliyorum ama bankacı arkadaşlar daha net birşey söyler sanırım

tesekkurler. burdaki arkadaslar da bu sekilde dediler yani tc ile ogreniliyomus.bankaci tanidiklarim var. yalniz tc sini bilmiyorum. nasil ogrenebilirim:)

Benim arkadaşım ataninca ailesi zorla kredi çektirdi, kiradan çıkalım diye. Kız yıllarca ödedi. Evlenmek istediği zaman ailesi sorun çıkarttı-kredi odemeyecegi için. Kardeşleri kalan ayları ödeyecekleri için (fazla da birşey kalmamıştı) eve ortak çıkmaya çalıştılar falan.
Bir ton rezillik...
Malesef işin içine aile girince bazen böyle büyük krediler çekiliyor. Ama sonu hep pişmanlık.
Sizin konuda en azından aile borcun kalanını üstlenmiş.
Ayrıca basit hesap. 2250'den 17 aylık taksit ödemişler. Bitmiş gitmiş işte. Ama nişanliya güvenmemek asıl mesele

Kesinlikle başka borçları ödemeleri olduğunu düşünüyorum,8 senelik memurun kredi bile ödese nasıl birikmişi olmaz.Bence ne yapmıs etmiş güzelce öğrenin ailesine her ay para veriyo mu krediden hariç evlenince bu devam edecek mi bi netleştirin.Mesela arabası var mı?Eğer bir arabası bile yoksa bu işin içinde bir iş var

Ama karşı tarafın tutumu da hoş değil. En başta dedim ya zaten 8 senedir düzenli geliri olup, birikimi olmayan insan para yonetemiyordur ve bu da evlilik için ciddi bir sorun. Ha dese ben yedim ictim falanca ülkeye gittim gezdim, bu bile para yönetimidir ama burada hiç olan 8 sene var. Onu ilk basta belirttim. Fakat karşı tarafın tutumu dediğim gibi hiç ama hiç hoş değil, sen bir şekilde bu durumu kabul ettiysen şu borç bitmeden bu yüzük takilmaz vs demek yani bilemiyorum bana hiç hoş gelmedi.

Iyi de evlenince zaten yeri gelecek hiç maaşa dokunmayacaksınız yeri gelecek parayı keyfi harcayacaksınız. Evlilikte böyle hesap kitap yapmak hoş değil.

En başta dedim bence 8 sene çalışıp paranın nereye gittiğinin belli olmaması ciddi sorun, benim için bu bir nevi sorumsuzluktur evlilikte. Fakat kabul edip işi ilerlettikten sonra yok borcu sıfırla, yok borcu yoktur yazısı işte falan yani bence hoş değil

arabasi yok suan. guzelce konusacagim. kendimi dusunuyorum cok sukur ki birikim yaptim. ailemin ihtiyaci yoktu gerci aylik kredi taksiti odesem bile mutlaka birikimim olurdu

ben her sordugumda aileme yardim yaptim dedi. nişanlimin sorumsuz oldugunu dusunmuyorum fakat ailesinin bundan gecindigini dusunuyorum. icki kumar vs aliskanliklari yok.

sizin dediginiz seyle benim babamin yaptigi arasinda ne fark var? madem borcu takmayacaksin o zaman neden borcun var mi diye soruyorsun demezler mi adama? ikisi de ayni kapiya cikiyor siz saygisizlik olarak nitelendiriyorsunuz
Bana da çok itici geldi ailece tutumunuz. Evet siz enayi değilsiniz, evlendikten sonra kredi borcuyla uğraşmak istememeniz gayet doğal. Ama bunu dile getirme üslubu daha farklı olabilirdi. Böylesi çok kaba. Bilemedim.
Umarım evlendiğinizde de bu tarz sorunlar yaşamazsınız. Bela geliyorum diyor resmen.

ben her sordugumda aileme yardim yaptim dedi. nişanlimin sorumsuz oldugunu dusunmuyorum fakat ailesinin bundan gecindigini dusunuyorum. icki kumar vs aliskanliklari yok.
Sadece içki kumar değil ki, biz aynı anda 4 kişi göreve başladık. 2 arkadaş göreve basladigimizdan beri ise yarar tek çöp bile almadı. Bence sorumsuzluklarindan. Bugünün yarını ne olur diye düşünüp 5 harciyorsak 1ini ayırmak lazim. Dünyada ne zaman insanın başına ne gelir belli olmaz. En başta dedim bende aileme 2 sene içinde 60 bin liraya yakın para verdim. Fakat bu süreçte hem kendime ev dizdim hem düğün oldu borçlarımi ödedim hemde kendimce zevkime de harcadım. Kadrolu öğretmen diyorsunuz rahat 5 bin aylık geliri var bu insanin 3 binini silsen bu adamın başka gideri yok. Yine biseyler yapabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…