ben de bir süredir 0 almayı düşünüyorum
ama şu anda tr'de değilim tr'de olduğumda da ameliyat filan oldum çok yoğundum ve bayi gezmelik bir zamanım olmadı
benim etraftan duyduğum şu
evet öyle bir liste fiyatı var
ama
1 ) bayiye gidiyorsunuz araç yok diyorlar
bazı bayiler mesela geçen seneye kadar sıraya alıyorlardı, şu anda sıra olayı da kalkmış
ama KİA özelinde bilmiyorum bu dediğim daha çok satılan araçlar için -VW Renault vs. gibi 1-1.5 milyondan aşağı aracı da olmayan firmalar için.
KİAda durum nedir gidip bakmak lazım.
bu durumda sizin araca ulaşabilmeniz için araya birini koymanız
bi 80 100 rüşvet vermeniz lazım -yukarıda hava parası denilen şey.. tabii araç yok diye bir şey yok bu arada araçlar otoparklarda stok edildi, bekliyor.
2) bayiye gidiyorsunuz araç var ama yok sunroof yok mavi renk yok bilmem ne kaplamalı olan var alacaksan sadece bu var değilse yok diyorlar
siz de mecburen istemediğiniz bir donanımda belki renkte aracı alıyor ve bu ekstra şeylere -gerek duymadığınz halde mecbur kaldığınız için -bi 50 100 fazladan veriyorsunuz
3) bayiye gidiyorsunuz, araç yok ama 6 aya gelcek diyorlar ve sizden ücetini alıyorlar
ama 6 ay sonra araç gelince o zamanki fiyatı neyse aradaki farkı tekrar alıyorlar
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
o zaman 6 ay önce ödeme yapmamın anlamı neydi derseniz, bize böyle canın isterse diyorlar. adamlara bedava 6 aylık 1 - 1.5 milyon kredi açmış oluyorsunuz yani, sevabınıza.
benim piyasa araştırmam bu. ama mazdadır KİAdır gibi firmalar özelinde ilgim yok.