Kredi Çekmediğim için Trip Atan Eş

Eşi oruçluymuş madem Ramazan ayında hayat arkadaşına surat yapmasın o zaman.Mübarek ay ne de olsa.

“Canım şimdi ben kredi çekersem çocuğumuza gönderdiğin nafakayı ben harcıyorum zannedersin onu düşünerek çekmiyorum.” Diye bir cevabı hak etmiş.

"maddi anlamda kaybı olmayacak!" Şaka gibisiniz .maaşının tamamı krediye gidecekmiş, bu kız araba alsa 300000 liralık araba alacağını nereden biliyorsunuz!
Kredinin aylık miktarı maaşı kadarmış ama eşi ödeyecekmiş dikkatli okuyun. ve zaten dükkan kadının üzerine olacakmis vakti adam ödemiyor satar. Ama boşanmaktan vazgeçip her an boşanacakmış gibi kinle evlilik sürdürülemez. Madem çok büyük sorundu yaptıkları, boşanacakti

Eşi önceden doğru dürüst ödememiş şimdi mi ödeyecek

Eşi önceden doğru dürüst ödememiş şimdi mi ödeyecek
Ama evlilik böyle olmamalı eşten para mal kaçırılan şey kağıt üstünde anlaşmadır. Evlilik çok kutsal bir müessese ne ben ne eşim 5 kurusun derdinde olmayız birbirimize karşı kimse olmamalı. Ama böyle yapıp adamdan da güler yüz ilgi beklenemez

Evlilik kutsal. Esi mal kacirmiyor ama o rakamlar onu zorluyacaginin farkinda. Hangi kitapta yaziyor esine o kadar cok kredi cektirmek. Bahsettigi rakam 5 kurus mu?! Bizim burda bir kadin vardi esine büyük dügün yaptirdi, ev aldirdi araba aldirdi dir dir ede ede. Adam 3/4 iste birden calisti herseyi ödemek icin. Bu o insanlara günah degil mi. Es de hesabi kitabi biraz bilmesi lazim. Kadin korkuyorsa bir bildigi vardir elbet. Bahsettigim cift sonunda bosandi, cünkü erkek pes etti.

Ama burada şu var adam zaten 2bucuk kira oduyormus dükkan istiyor ki kira ödemesin. Ve bu onun işi bana adam öder gibi geldi

Ben aynı çatı altında senin paran,benim param mevzularinin geçmesinden hiç hoslanmayan birisiyim.Cok şükür evimiz de var arabamız da ve bunlara esimle birlik olarak sahip olduk.Ama eşim kapının önünde duran ve kredisini benim çektiğim arabayı bana kullandirmasa...bakkal dışında bir yerden alışveriş yapmama olay çıkarsa...beni çocuğumuza nafaka odememekle tehdit etse zaten evliliği surdurmezdim

Ama bu kadar şeyden sonra da konu sahibi neden yazın boşanmaktan vazgeçmiş?
Bence de yanlışı orda olmuş.Ama tabi konu sahibinin bu evlilikte bulduğu bir doyum vardır.Baska türlü devam etmezdi diye dusunuyorum

Kazık yemeden evvel ''Evlilikte sen ben olmaz '' derdim bu konuya.
Yedim, ağzımın payını aldım.

Boşanma krizleri yaşanan bir evlilikte eş yüzünden borç altına girilmezmiş anladım.

Girmeyin iyi yaptınız.
Arabanızı da kendiniz bakın alın.
Evde bir şey yokmuş gibi davranın.

Benim köy öğretmenlerini aşağıladığım falan yok,öğretmen olmuş biri köydede şehirdede aynı kişidir.
Öğretim üyesi olup esnaf kocam var,arabam yok,ayrılsam 500 tl verecek gibi yazıları bir öğretim üyesi hele doçent olmuş biri yazmaz.
Torpille oraya gelecek kişide zaten 200 300 bin dükan aldırmaya çalışan bir esnafla evlenmezdi.
Neyse konu sahibi ben değilim,konu hakkında yorum yapmadım tezatlık hakkında yorum yaptım.
Siz konu sahibi ve konu ile muhattap olun lütfen,benim ne anlatmak istediğim gayet açık.Anlayanda anlamıştır zaten.

60-70 binlik Arabaya sahip olmayı meslekle nasıl bağdaştırabildin?? Pes doğrusu.

Öğretmen 30 binlik araç alabilir
Doktor 40 binlik araç alabilir
Öğretim üyesi 70 binlik araç alabilir vs vs

Böyle bir liste mi var elinde?? Çok saçma yorumun.

Ayrıca bu sitede nice doktorlar avukatlar kayıtlı neden öğretim üyesi olmasın ki? Veya Öğretim üyesi olunca beklenti neden tavanda??

Köy öğretmenini küçümsemek de ayrı bir itici.

Çok alakasız buldum yorumunu.

valla sen bilirsin de yoluna bak. Dayın ile al arabayı. Bu arada Manuel arabalardan birini satıp sana peşinat yapsın. Sen bunu önce iste. Sonra kredi işine de bakarız de. Ama sonra zamanında odemiyorsun, bir bosanma durumunda çocuğun nafakasini bile pazarlık konusu yapıyorsun. Ben sana artık maddi anlamda güvenmiyorum. Önce kaybettiğin güvenimi kazan sonra kredi istemeye yüzün olsun de.

İsteyen on bin tl lik araba kullanır beni bağlamaz bu,sadece araba alamayacak yada eşine böyle bağımlı olabileceği bir meslek yada alınmış eğitim değildir bahsettiği meslek.
Bulunduğu maddi konum ve almış olduğu eğitim ile eş ve eşle aradaki diyalog çok tezat.
Köy öğretmenlerini aşağılamadım bir önceki yorumumda açıklamamı yaptım bununla ilgili.
Ben kendisinin öğretim üyesi olmayacağını düşündüğüm için,diğer meslekleri yazdım kafasına göre meslek adledip kendilerine konu açanlar için.
Bu forumda bahsettiğiniz mesleklerden kişilerin olduğunu biliyorum zaten.
Burada yorumumun iticiliği yerine,meslek sahibi ayakları üzerinde dimdik durması gereken birinin,kocasının buyruğunda yaşama çabasınındaki iticiliği düşünmelisiniz bence!
Asıl itici olan bu ve bunu göz ardı eden bayanlar bana görede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…