Kredi Çekmediğim için Trip Atan Eş

Ben hala sizi anlamadım kusura bakmayın. Gerçekdışı gibi görünen kısım nedir? Bu arada ünvanım doçent. Yeni doçent oldum.

"maddi anlamda kaybı olmayacak!" Şaka gibisiniz .maaşının tamamı krediye gidecekmiş, bu kız araba alsa 300000 liralık araba alacağını nereden biliyorsunuz!

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Cevaplarınız doğru yaptığım yönündeki hislerimi daha da netleştirmemi sağladı. Bu ve buna benzer herhangi bir krediyi asla çekmeyeceğim. Şimdi ben gidip araba alsam mı onu hiçe sayarak yoksa biraz beklesem mi onu düşünüyorum.

Insanlarin akademisyen,egitim görevlisi,doktor,avukat olmasi vs insan oldugu gercegini degistirmez ki..Psikolog olup insan iliskileriyle alakali fikir almak,objektif yorum almak isteyen konu acan insanlar var..
Insanlar bazi zamanlarda kendi durumuna disardan tarafsiz bakamiyor.Psikolojik olarak kötü hissedebiliyor,güzel seyler duymak istiyor vs akil akildan üstündür demis atalarimiz..
sonucta insaniz hersey hepimiz icin..
Meslek,egitim kriterdir bazi durumlarda.Olsundur güzeldir de..
Meslek sahibi olan insanlar herseyi dogru bilir ,hata yapmaz diye bir sey de yok..
Neden bu kadar göz de büyütülüyor anlamadim ?

Bu arada kredi çekmek istemememin sebeplerinden biri de hala evliligimize güvenmemem. Bunu da belirteyim.
Aklıbaşında birisiniz ne olur eşinizin sizi ikna etmesine fırsat vermeyin, sonuç ne olursa olsun o krediyi çekmemekte diretin eşinizin gerçek yüzünü de görmüşsünüz boşanmasanız bile düzenli geliri olan sizsiniz krediyi size ödetir

Ben hala sizi anlamadım kusura bakmayın. Gerçekdışı gibi görünen kısım nedir? Bu arada ünvanım doçent. Yeni doçent oldum.
"Öğretimüyesiyim ama hala bir arabam yok. Çocuk da olunca artık ihtiyaç hissetmeyebaşladım. Sürekli esime bizi şuraya getir götür demekten bıktım. Kredi cekerek ikinci el bi otamatik araba alarak başlamak istedim. Eşimde 2 tane Manuel vites araba var. Birini al kullan dedi ama ben otamatik vites olsun deyince olur dedi. Sonra dükkan alalım bide dedi. Eşim esnaf bu arada ve 2500 kira ödüyor."

Yazdığınız konuya bakınca bende sizin doçent yada öğretim üyesi olduğunuza inanamıyorum.
Neyse diğer yorumlara odaklanın,konu ile ilgili size bir yorum yapmayacağım.

Tabiki mallarin ikiye bolunmesi iyi bisey bizim icin de, sonucta bu kadinin da haklarinin korunmasi icin ortaya cikan cok da olumlu bisey, ona lafim yok ama ozellikle dukkan senin ustune olur diye belirtmenin karsi tarafi kandirmak icin olan bi soz olabilecegini dusundum.. yani zaten 2ye bolunecek, zaten ortak mal olarak geciyor cok onemi var mi dukkan senin ustune olur demenin? Bosanmayla mallarin 2ye bolunecegini bilmeyen biri icin cok da cezbedici ve kisinin kanabilecegi bi cumle de olabilir bu.. ya da benim gormedigim, kacirdigim bisey var bilemiyorum..
Ben de bu yorumu elbetteki hanimefendinin evliligine olan guvensizliginden dolayi yaptim. Esinin soyledikleri sozler ortada.. yoksa evlilikte hersey musterek olmali gorusundeyim. Ama hickimsede cekmek istemedigi hele ki bu kadar fazla bi meblag da olan kredinin altina girmemeli. Bunun icin kisinin istememis olmasi bile tek basina yeterli. Kadin erkek farketmez.

Bu araba meselesinin aranızda uzun zamandır farklı şekillerde olduğunu görüyorum.Siz size ait olan ve tasarrufunun da size ait olduğu birşey istiyorsunuz.Esiniz ise arabayı sizin adınıza alıp kullandirmayarak şimdi de kendi işi için gerekli olan ama yine karar verme yetkisinin sizde olmayacağı bir dükkan aldırmaya çalışarak gücü kendinde toplayan çalışıyor.Hakkinizda hayırlısı olsun

Simdi olayin sicagi sicagina arabayi almaniz onunla inatlasmak olur.Ona öyle gelir diyelim.Araba arastirmaya devam edin bence bu surecte kafanizda hem alacaginiz arabayi netlestirmis olursunuz hem de sular biraz durulmus olur.Bulundugunuz surecin biraz daha iyilesmesini bekleyin bence..

Boşanma esnasında mallar ortak oluyor da, borçlar da ortak oluyor mu? Yani adam dükkanın yarısını normal şartlarda alamamalı çünkü dükkan zaten krediye ipotekli görünüyor olur. Satılır, borç ödenir, kalan paylaşılır en fazla diye düşünüyorum.

Şu elden nafaka işte neler söyledi bilseniz kısmına kadar ‘aman ne var dükkan üstüne olacak çekse yaaa’ diye içimden geçirdim. Fakat bu söyledikleriniz çok ağır bence dayınız ve abinizle ya da başkasıyla araba bakın böylece kesin net olduğunuzu anlasın.

Valla konu sahibinin üstüne araba bile almaması lazim

Şiddete karşıyım ama surat asan ve trip yapan erkekler bende tokatlama isteği uyandırıyor.İletişime kendini kapatıp , haklı da olsa haksız da olsa karşı tarafın adım atmasını bekleyip pasif direniş sergilemek.Nefret ederim.Geri adım atmayın.Surat asarsa assın , siz de onunla konuşmayın.Salondan çık filan diye sizi kovmuş , ne ayıp şeyler... İnsan eşine böyle mi davranır? Eşiniz paragöz.

Yapma yemek filan yahu.Onun gönlünü hoş etmeye çalıştığını sanıp iyice trip yapıp surat asar kesin.Tepene çıkar.

Hanımefendi yavaş gelin , ben de zamanında köy öğretmenliği yaptım."köy öğretmenliğini" aşağılayıcı bir sıfatmış gibi kullanmışsınız.Hayır şehir öğretmeni başka köy öğretmeni başka mı? Saçmalamayın yahu.Şunu da belirtmek isterim ki KPSS'den yeterli puanı alıp devlete öğretmen olarak atanamayan bir çok eğitim fakültesi mezunu torpille üniversiteye hoca oldular.Ne biçim yorumlar yapıyorsunuz yahu!?

Yapma yemek filan yahu.Onun gönlünü hoş etmeye çalıştığını sanıp iyice trip yapıp surat asar kesin.Tepene çıkar.
Adam oruçlu yanlız. Şimdi trip yapılcak zaman değil. Aranızdaki iletişimi bilmiyorum ama ben mesela annemdeyim akşam gelmiycem iftara yemek ayarla derim. Ama bunu dile getiremiycekseniz yapın yemeği beraber yemeyin. Olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…