öğretim üyesi bir sınıf öğretmeni olmak gibi birşey değildir,konu sahibi sanırım sırf yoruma odaklı kişiler için yazmış geçmiş konuyu.
Bir öğretim üyesinin asistanıyım yazmış olsaydı bile bu konuya inanmam mümkün olamazdı.
Herkes yazsın madem ben avukatım,ben savcıyım,ben hakimim,ben doktorum keyfine göre. İlber Ortaylı'ya bağlanacağım birazdan
Sizin eşinizle durumunuzu bilemem ama aynı durumda eşim bana bunu dese kabul ederdim. Maddi olarak bir kaybınız olmayacak arabanız da olacak şuan aranız iyiyken eşinize geçmişin kindarligini yapıyorsunuz. Ama geçmişi önüne getirecekseniz barışmasaydınız boşansaydınız olur mu böyle ne saçma şeyler.
Aklıbaşında birisiniz ne olur eşinizin sizi ikna etmesine fırsat vermeyin, sonuç ne olursa olsun o krediyi çekmemekte diretin eşinizin gerçek yüzünü de görmüşsünüz boşanmasanız bile düzenli geliri olan sizsiniz krediyi size ödetirBu arada kredi çekmek istemememin sebeplerinden biri de hala evliligimize güvenmemem. Bunu da belirteyim.
"Öğretimüyesiyim ama hala bir arabam yok. Çocuk da olunca artık ihtiyaç hissetmeyebaşladım. Sürekli esime bizi şuraya getir götür demekten bıktım. Kredi cekerek ikinci el bi otamatik araba alarak başlamak istedim. Eşimde 2 tane Manuel vites araba var. Birini al kullan dedi ama ben otamatik vites olsun deyince olur dedi. Sonra dükkan alalım bide dedi. Eşim esnaf bu arada ve 2500 kira ödüyor."Ben hala sizi anlamadım kusura bakmayın. Gerçekdışı gibi görünen kısım nedir? Bu arada ünvanım doçent. Yeni doçent oldum.
Tabiki mallarin ikiye bolunmesi iyi bisey bizim icin de, sonucta bu kadinin da haklarinin korunmasi icin ortaya cikan cok da olumlu bisey, ona lafim yok ama ozellikle dukkan senin ustune olur diye belirtmenin karsi tarafi kandirmak icin olan bi soz olabilecegini dusundum.. yani zaten 2ye bolunecek, zaten ortak mal olarak geciyor cok onemi var mi dukkan senin ustune olur demenin? Bosanmayla mallarin 2ye bolunecegini bilmeyen biri icin cok da cezbedici ve kisinin kanabilecegi bi cumle de olabilir bu.. ya da benim gormedigim, kacirdigim bisey var bilemiyorum..Eğer krediyi ödediği para hep kadının hesabından çıkar, kocasından aldığını elden alırsa, işler değişebilir.
Ayrıca ikiye bölünsün de.
Adam çalışıp kazandığında evlilikten sonra mallar bölünür demek kolay, kadın için neden aynı şey geçerli olunca geri adım atılıyor?
Sonuçta bu ev geçinecek ve aile mülk edinecek. Ve bu birlikte kazandıkları ile olacak
Ben kesin hayır denmesini konu sahibinin evliliğine güvensizliğine bağlıyorum. Adamın yüzüne de bunu vurmuş oldu.
Az politik davranıp bir araştırayım bakayım diyip, şartları araştırabilirdi. Ne zaman ne üzerinde hakkı olduğunu bir avukata danışabilirdi. Bunları kocasının bilmesine gerek yok zaten.
Belki mülk edinmek için mantıklı bir karardır, değerlendirmiş olurdu.
Keskin hayır hiç bir şekilde işine yaramadı sonuçta..
Bu araba meselesinin aranızda uzun zamandır farklı şekillerde olduğunu görüyorum.Siz size ait olan ve tasarrufunun da size ait olduğu birşey istiyorsunuz.Esiniz ise arabayı sizin adınıza alıp kullandirmayarak şimdi de kendi işi için gerekli olan ama yine karar verme yetkisinin sizde olmayacağı bir dükkan aldırmaya çalışarak gücü kendinde toplayan çalışıyor.Hakkinizda hayırlısı olsunCevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Cevaplarınız doğru yaptığım yönündeki hislerimi daha da netleştirmemi sağladı. Bu ve buna benzer herhangi bir krediyi asla çekmeyeceğim. Şimdi ben gidip araba alsam mı onu hiçe sayarak yoksa biraz beklesem mi onu düşünüyorum.
Simdi olayin sicagi sicagina arabayi almaniz onunla inatlasmak olur.Ona öyle gelir diyelim.Araba arastirmaya devam edin bence bu surecte kafanizda hem alacaginiz arabayi netlestirmis olursunuz hem de sular biraz durulmus olur.Bulundugunuz surecin biraz daha iyilesmesini bekleyin bence..Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Cevaplarınız doğru yaptığım yönündeki hislerimi daha da netleştirmemi sağladı. Bu ve buna benzer herhangi bir krediyi asla çekmeyeceğim. Şimdi ben gidip araba alsam mı onu hiçe sayarak yoksa biraz beklesem mi onu düşünüyorum.
Valla konu sahibinin üstüne araba bile almaması lazimŞu elden nafaka işte neler söyledi bilseniz kısmına kadar ‘aman ne var dükkan üstüne olacak çekse yaaa’ diye içimden geçirdim. Fakat bu söyledikleriniz çok ağır bence dayınız ve abinizle ya da başkasıyla araba bakın böylece kesin net olduğunuzu anlasın.
Bence de ama bu da fazla olur gibi. Kötü bir durum olursa onunda çaresine bakar.Valla konu sahibinin üstüne araba bile almaması lazim
Yapma yemek filan yahu.Onun gönlünü hoş etmeye çalıştığını sanıp iyice trip yapıp surat asar kesin.Tepene çıkar.Hanımlar o kadar kırıldım ki bi kaç saat sonra eve gidip akşama yemek yapacağım. Oruçlu kendisi. Onu bile yapmak gelmiyor içimden. Çocuk annemde. Oraya gitsem yemeğe sonra gece eve dönsem hatalı mi olurum? Yüzüne bakasım gelmiyor. Artık bu evliliği çok sorgular oldum. Ne demek git kardeşinle dayınla bak demek ya inanamıyorum. Kaldı kı ben ona mülk alma fikrine varım sadece bu kadar maaşın tamamına kredi çekme fikrine yokum. Başka bir yol buluruz diye güzel güzel anlattım da..
Hanımefendi yavaş gelin , ben de zamanında köy öğretmenliği yaptım."köy öğretmenliğini" aşağılayıcı bir sıfatmış gibi kullanmışsınız.Hayır şehir öğretmeni başka köy öğretmeni başka mı? Saçmalamayın yahu.Şunu da belirtmek isterim ki KPSS'den yeterli puanı alıp devlete öğretmen olarak atanamayan bir çok eğitim fakültesi mezunu torpille üniversiteye hoca oldular.Ne biçim yorumlar yapıyorsunuz yahu!?Öğretim üyesi ve bu konudaki olaylar cidden beyin fırtınası oluşturdu bende.
Sadece öğretim üyesi asistanı olan biri bile 60.000, 70.000tl lik araba kullanıyor şuan.
Siz öğretim üyesi mümkün değil olamazsınız,esnafla evli ve kendini sömürten,arabası bile olmayan,ne yazacağımı şaşırdım geçekten şuan.
Öğretim üyesi değilde köy öğretmeniyim deseniz daha hallice bir yorum yapardım,sizin öğretim üyesi maaşları ve nasıl olunduğu hakkında bilginiz yok sanırım ki bunu iliştirmişsiniz konunuza,değilse bu rakamlar ve bu konu çok tezat.
Böylesi bir eğitimi alıp,böylesi kariyerde bir bayan bu konuyu açmazdı,imkansız.
Adam oruçlu yanlız. Şimdi trip yapılcak zaman değil. Aranızdaki iletişimi bilmiyorum ama ben mesela annemdeyim akşam gelmiycem iftara yemek ayarla derim. Ama bunu dile getiremiycekseniz yapın yemeği beraber yemeyin. Olsun bitsin.Yapma yemek filan yahu.Onun gönlünü hoş etmeye çalıştığını sanıp iyice trip yapıp surat asar kesin.Tepene çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?