• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi Çekmediğim için Trip Atan Eş

Hanımlar o kadar kırıldım ki bi kaç saat sonra eve gidip akşama yemek yapacağım. Oruçlu kendisi. Onu bile yapmak gelmiyor içimden. Çocuk annemde. Oraya gitsem yemeğe sonra gece eve dönsem hatalı mi olurum? Yüzüne bakasım gelmiyor. Artık bu evliliği çok sorgular oldum. Ne demek git kardeşinle dayınla bak demek ya inanamıyorum. Kaldı kı ben ona mülk alma fikrine varım sadece bu kadar maaşın tamamına kredi çekme fikrine yokum. Başka bir yol buluruz diye güzel güzel anlattım da..
istemiyorsanız yapmayın, kendinize bir iftar planı yapın olsun o zaman.hatta bugün annenizde kalın ne gerek var adam istediği olmayınca yuvasının huzurunu bozacak kadar sığ..

Kredi cekmeyi kabul etmediginiz icin trip atan bir ese kredi cekmek gibi fedakarlik neden yapasiniz? Iki tane arabasi bulunuyorken ve onlari suan isyeri icin plana dahil etmiyorken sizi bunun icin planlarina dahil etmesi bencil bir insan oldugunu gosterir ki esler arasinda asla paranin söz konusu olmamasi gerektigi taraftariyim.Ama cok iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum acikcasi..
Kredi cekseydiniz birlikte araba bakacaktiniz ama kabul etmeyince kardesinle bak vs vs. Siz de israrla ondan bisey isteyin dayatin gerekirse surat yapin bakalim kendisi ne tepki verecek?
Banka ile alabileceginiz kredi limitini simdiden ogrenmeye calisin.Bilginiz olsun sadece ve kesinlikle kabul etmeyin derim..Ileriyi göremiyorsunuz kendi ihtiyaciniz icin kredi kullanmak istediginizde belki de bir daha mümkün olmayacak.Kendinizi garanti almaya calismalisiniz biraz da..
Kendisi ayrilma durumunda dahi nafaka parasinin lafini yapabiliyorken siz neden bu yükün altina giresiniz?

Son düzenleme:
200 veya 300 bin çok büyük para faizi de fazla olur. 100 bin olsa neyse. Birikim yapıp çekme imkanınız varsa öyle yapin derim. Eşinizi de çok kırmadan olayı büyütmeden kapatın. Tatlı dille anlatım ama dinlemek istediği zamanda.

Hanımlar o kadar kırıldım ki bi kaç saat sonra eve gidip akşama yemek yapacağım. Oruçlu kendisi. Onu bile yapmak gelmiyor içimden. Çocuk annemde. Oraya gitsem yemeğe sonra gece eve dönsem hatalı mi olurum? Yüzüne bakasım gelmiyor. Artık bu evliliği çok sorgular oldum. Ne demek git kardeşinle dayınla bak demek ya inanamıyorum. Kaldı kı ben ona mülk alma fikrine varım sadece bu kadar maaşın tamamına kredi çekme fikrine yokum. Başka bir yol buluruz diye güzel güzel anlattım da..
Benim güzle güzel anlattığım hiçbirşeyi anlamadı , hep inat hep at gözlüğü , tükendim ben , illa günlerce süren kavgalarımız olacak

Valla o borçla sonra kalakalirsiniz mazallah .. benzer durum farklı konu da ben mağdur oldum da ....
Şuan bosanma davamiz olan eş kişisi bana araba için kredi çektirdi ama ihtiyaç kredisi ... Neyse araba da onun üzerine tabi yarısından fazlasını ben ödedim . Bir gün ansızın araba çalındı diye kapıya geldi gözünde yaş falan ... Bizim de tanıdığımız polis falan vardi çalınan arabamizi bulmaya çalışırken aslında çalıntı olmadığını arabayı sattığını ve parasının nerde olduğunu bile bilmiyorum son kredisini de henüz ödememistim bile . Bana odetti araba için bir de sanane dedi benim uzerimeydi istediğini yap söyle polise seni dinlemezler bile dedi....
Sözün özü nacizane fikrim sakin cekmeyin

Dukkan kadinin ustune bile olsa bosaninca mallar ikiye bolunur, ben oyle biliyorum en azindan.. o yuzden kimin ustune oldugunun bi onemi yok. Bence cekmeyin kredi, hem erkeklerin arkasini topluyoruz hem de trip yiyoruz biktim su erkeklerin cocuk gibi davranmalarindan.

Eğer krediyi ödediği para hep kadının hesabından çıkar, kocasından aldığını elden alırsa, işler değişebilir.
Ayrıca ikiye bölünsün de.
Adam çalışıp kazandığında evlilikten sonra mallar bölünür demek kolay, kadın için neden aynı şey geçerli olunca geri adım atılıyor?
Sonuçta bu ev geçinecek ve aile mülk edinecek. Ve bu birlikte kazandıkları ile olacak

Ben kesin hayır denmesini konu sahibinin evliliğine güvensizliğine bağlıyorum. Adamın yüzüne de bunu vurmuş oldu.
Az politik davranıp bir araştırayım bakayım diyip, şartları araştırabilirdi. Ne zaman ne üzerinde hakkı olduğunu bir avukata danışabilirdi. Bunları kocasının bilmesine gerek yok zaten.
Belki mülk edinmek için mantıklı bir karardır, değerlendirmiş olurdu.
Keskin hayır hiç bir şekilde işine yaramadı sonuçta..

Ödemezse satarsın dükkanı ya da başkasına kiralarsın. Bu kadar korkacak birşey yok ki? Ondan elden ödeme alırsın, muhasebesi sende olur dükkanın vs.
Ama iş yapmayan ölü bir yatırımsa tabi gerek yok.
Is başka aşk başka.

Yalnız ben dükkan kirası ile dükkan fiyatı arasında doğru orantı görmedim.Kira getirisine göre fiyatı çok makul.Hangi şehir ? Ben alabilirim:KK45:

Öğretim üyesi ve bu konudaki olaylar cidden beyin fırtınası oluşturdu bende.
Sadece öğretim üyesi asistanı olan biri bile 60.000, 70.000tl lik araba kullanıyor şuan.
Siz öğretim üyesi mümkün değil olamazsınız,esnafla evli ve kendini sömürten,arabası bile olmayan,ne yazacağımı şaşırdım geçekten şuan.
Öğretim üyesi değilde köy öğretmeniyim deseniz daha hallice bir yorum yapardım,sizin öğretim üyesi maaşları ve nasıl olunduğu hakkında bilginiz yok sanırım ki bunu iliştirmişsiniz konunuza,değilse bu rakamlar ve bu konu çok tezat.
Böylesi bir eğitimi alıp,böylesi kariyerde bir bayan bu konuyu açmazdı,imkansız.

isabet olmuş.
çok mantıklı bir adım atmışsınız. şimdi ben aynı olaya denk geldim. şöyle ki adamın maaşı kadının maaşını 5-6 katı ama kredi kadının üstüne her ay kadın eksilerde. maaş günü geldi mi tık kesiyor banka. adam parayı veriyor ama kadının pili bitiyor alana kadar. ve meblağa da sizinkinden az yüksek. sakın o riske girmeyin. istediği tribe girsin.
arabayı da gidip kardeşinize dayınıza sorup alın madem.

Merhaba hanımlar, öncelikle moralim çok bozuk olduğu için telefondan hızlıca yazıyorum yazım ve imla hataları için kusura bakmayın. Belkide hatırlayanlar olur beni. Eşimle problemlerimiz vardı temmuz ayında yeni bir eve taşındık ve o zamandan beri bi takim şeyler daha iyi gibiydi. En azından ben fazlaca susmaya başladım diyebilirim. Öğretim üyesiyim ama hala bir arabam yok. Çocuk da olunca artık ihtiyaç hissetmeye başladım. Sürekli esime bizi şuraya getir götür demekten bıktım. Kredi cekerek ikinci el bi otamatik araba alarak başlamak istedim. Eşimde 2 tane Manuel vites araba var. Birini al kullan dedi ama ben otamatik vites olsun deyince olur dedi. Sonra dükkan alalım bide dedi. Eşim esnaf bu arada ve 2500 kira ödüyor. Dedi ki sen kredi çekme araba için bendekinin biriyle takas yaparak sana araba alalım. Kredi limitin düşmesin böylelikle. Sen dükkan almak için kredi çek dedi. kendisine bu kadar kredi vermiyor bankalar. Sen cek krediyi dukkani da senin üstüne yapalım ben her ay öderim dedi. Ödenecek kredi limiti benim maaşımın tamamı olacak nerdeyse. TaBi banka verirse. Dediği meblağ en az 200 ya da 300 bin TL. Ben de bunu kabul etmedim. Ona güzel bir dille ben bu kadar riske ve borca girmek istemiyorum dedim. Bişeyler alalım ama başka bir yol bulalım bu kadar kredi çekmemi isteme dedim.
Bu arada evlenirken, arabanın tekini alırken, onun bedelli askerliğini öderken hep ben kredi çektim. Tamam ortak ödedik ama o esnaf olduğu için aksattigi oldu, kredi puanım çok yuksekken yerlere düştü. Aramızda kavgalar çıktı. Neler neler. . Geçtiğimiz yaz boşanma noktasına geldik ve maddi olarak nelerin hesabını yaptı bilseniz. Onun o yüzünü gördüm yani. Oğlum için bsna elden nafaka vermeyeceğini söyledi. Verirsem sen harcarsın dedi. Çocuğun kreşine öderim o da 500 lirayi geçmez dedi. Vs..... Çok üzüldüm çok yıprandım.

Ona dün gece söyledim kredi çekmek istemediğimi. Söyledigim anda çık dedi bana salondan. Çıktım orda yattı gece. Sabah tripler surat beş karış.
Az önce bi araba ilanı attım ona whatsappdan. Çünkü bu aralar bulduklarimi ona gonderiyodum o da inceleyip duruma gore arabayi görmeye gidiyoduk. Ilgiliydi yani. Hatta bi kac kere araba konusunda dayima fikir sormuştum bozuldu. Ben varken başkasına sorma diye. Az önceki konuşmaları aynen yazıyorum.
O: Bi süre alışveriş konuşmak istemiyorum.
Ben: Ama ben araba bakıyorum nasıl olacak.
O: Kardeşinle dayınla halledersin beni karıştırma.

Bunu okuyunca nutkum tutuldu resmen. Elim ayağım buz kesti kalbim öyle bi acıdı ki anlatamam.

Napmaliyim ben?
öğretim üyesisin git kendin al arabanı
kredi alamayan esnaf kocanın eline neden bakıyorsun ?

Asla kredi falan kullanma , dükkan filan açarsa da asla üzerine alma. Bak ben 4,5 yaşında çocukla ölene kadar bitmeyecek bir borçla yaşıyorum. Kredi limitlerim yüksekti , dükkanı benim adıma açtık , krediler çektik vs vs... Boşandık... 1 kuruş dahi oğluna bile faydası yok... Sakın... Küserse küssün , biterse bitsin...

Sadece öğretim üyesi asistanı olan biri bile 60.000, 70.000tl lik araba kullanıyor şuan.
Siz öğretim üyesi mümkün değil olamazsınız,esnafla evli ve kendini sömürten,arabası bile olmayan,ne yazacağımı şaşırdım geçekten şuan.
Öğretim üyesi değilde köy öğretmeniyim deseniz daha hallice bir yorum yapardım,sizin öğretim üyesi maaşları ve nasıl olunduğu hakkında bilginiz yok sanırım ki bunu iliştirmişsiniz konunuza,değilse bu rakamlar ve bu konu çok tezat.
Böylesi bir eğitimi alıp,böylesi kariyerde bir bayan bu konuyu açmazdı,imkansız.
Ben sizin mesajinizdan sonra konu sahibinin konularını okudum da bence de oturmayan birşeyler var:KK43: ve araba meselesi taaa 2017 Ocak ayından beri artik kangren olmuş

tebrik ederim sizi çok doğru bir karar verip krediyi çekmemişsiniz sizde dayınızla bakın çok takılmayın

Şuan dükkanı sizin üstünüze yapması biranlam ifade etmiyorki. Sonuçta evlilikte alınan herşey yarı yarıya ortak oluyor unutmayın. Aynı şey benim başımda şuanda 18 senedir köpek gibi çalışıp bir ev ve araba aldım. Ama benden herzaman az kazanan eşim şimdi boşanmak isteyince 2 çocuğa rağmen yarısını istiyor. Yani ödemezse borcun yarısı sizin maaşınızdan kesilmeye devam eder. Normalde bana göre evlilikte olmaması gereken durumlar maddi durumlar yani ama sizin sallanan bir evliliğiniz varken bunları düşünmeniz nırmal geldi bana. Ama bence böylede devam etmez güvensizlikle.

Tezat olan ne anlamadım. Evet öğretim üyesiyim. Arabayı bugüne kadar yokluktan değil ihtiyaç hissetmediğimden almamıştım. Bir de evimle okulum yürüme mesafesi 10 dakika olduğu için. Haftasonları da eşimin arabası oluyodu. Erteledim işte sürekli. Sonra çekilen başka krediler vs.. derken iyi bir araba alabilecek maddi gücüm de yoktu. Krediler bitme noktasına geldi artık ve çocukla birlikte daha çok ihtiyaç hissetmeye başladığım için almaya karar verdim.

Ben sizin mesajinizdan sonra konu sahibinin konularını okudum da bence de oturmayan birşeyler var:KK43: ve araba meselesi taaa 2017 Ocak ayından beri artik kangren olmuş
öğretim üyesi bir sınıf öğretmeni olmak gibi birşey değildir,konu sahibi sanırım sırf yoruma odaklı kişiler için yazmış geçmiş konuyu.
Bir öğretim üyesinin asistanıyım yazmış olsaydı bile bu konuya inanmam mümkün olamazdı.
Herkes yazsın madem ben avukatım,ben savcıyım,ben hakimim,ben doktorum keyfine göre. İlber Ortaylı'ya bağlanacağım birazdan :KK57:

Merak ettim, eşinizin eğitim durumu ne? Öğretim üyesiyken neden esnaf biri?

Lise mezunu. Açıköretim üniversite okuyor ama daha bitmesine var. Eski konularımda çok detaylar var ama neden bu insan sorusuna verebilecek tek cevabım var aslında. Aptallık. Mantıkla hareket edememe. Geleceği görememe.

Back