istemiyorsanız yapmayın, kendinize bir iftar planı yapın olsun o zaman.hatta bugün annenizde kalın ne gerek var adam istediği olmayınca yuvasının huzurunu bozacak kadar sığ..Hanımlar o kadar kırıldım ki bi kaç saat sonra eve gidip akşama yemek yapacağım. Oruçlu kendisi. Onu bile yapmak gelmiyor içimden. Çocuk annemde. Oraya gitsem yemeğe sonra gece eve dönsem hatalı mi olurum? Yüzüne bakasım gelmiyor. Artık bu evliliği çok sorgular oldum. Ne demek git kardeşinle dayınla bak demek ya inanamıyorum. Kaldı kı ben ona mülk alma fikrine varım sadece bu kadar maaşın tamamına kredi çekme fikrine yokum. Başka bir yol buluruz diye güzel güzel anlattım da..
Benim eşim de oğlak , eski konularını da okudum çok benzettim de ondan sordum ... oğlak erkeği en son evleneceğim erkek derdim ama evlendim ama anlaşamıyoruz bizOğlak. Ama ben de oğlağım.
Benim güzle güzel anlattığım hiçbirşeyi anlamadı , hep inat hep at gözlüğü , tükendim ben , illa günlerce süren kavgalarımız olacakHanımlar o kadar kırıldım ki bi kaç saat sonra eve gidip akşama yemek yapacağım. Oruçlu kendisi. Onu bile yapmak gelmiyor içimden. Çocuk annemde. Oraya gitsem yemeğe sonra gece eve dönsem hatalı mi olurum? Yüzüne bakasım gelmiyor. Artık bu evliliği çok sorgular oldum. Ne demek git kardeşinle dayınla bak demek ya inanamıyorum. Kaldı kı ben ona mülk alma fikrine varım sadece bu kadar maaşın tamamına kredi çekme fikrine yokum. Başka bir yol buluruz diye güzel güzel anlattım da..
Dukkan kadinin ustune bile olsa bosaninca mallar ikiye bolunur, ben oyle biliyorum en azindan.. o yuzden kimin ustune oldugunun bi onemi yok. Bence cekmeyin kredi, hem erkeklerin arkasini topluyoruz hem de trip yiyoruz biktim su erkeklerin cocuk gibi davranmalarindan.
öğretim üyesisin git kendin al arabanıMerhaba hanımlar, öncelikle moralim çok bozuk olduğu için telefondan hızlıca yazıyorum yazım ve imla hataları için kusura bakmayın. Belkide hatırlayanlar olur beni. Eşimle problemlerimiz vardı temmuz ayında yeni bir eve taşındık ve o zamandan beri bi takim şeyler daha iyi gibiydi. En azından ben fazlaca susmaya başladım diyebilirim. Öğretim üyesiyim ama hala bir arabam yok. Çocuk da olunca artık ihtiyaç hissetmeye başladım. Sürekli esime bizi şuraya getir götür demekten bıktım. Kredi cekerek ikinci el bi otamatik araba alarak başlamak istedim. Eşimde 2 tane Manuel vites araba var. Birini al kullan dedi ama ben otamatik vites olsun deyince olur dedi. Sonra dükkan alalım bide dedi. Eşim esnaf bu arada ve 2500 kira ödüyor. Dedi ki sen kredi çekme araba için bendekinin biriyle takas yaparak sana araba alalım. Kredi limitin düşmesin böylelikle. Sen dükkan almak için kredi çek dedi. kendisine bu kadar kredi vermiyor bankalar. Sen cek krediyi dukkani da senin üstüne yapalım ben her ay öderim dedi. Ödenecek kredi limiti benim maaşımın tamamı olacak nerdeyse. TaBi banka verirse. Dediği meblağ en az 200 ya da 300 bin TL. Ben de bunu kabul etmedim. Ona güzel bir dille ben bu kadar riske ve borca girmek istemiyorum dedim. Bişeyler alalım ama başka bir yol bulalım bu kadar kredi çekmemi isteme dedim.
Bu arada evlenirken, arabanın tekini alırken, onun bedelli askerliğini öderken hep ben kredi çektim. Tamam ortak ödedik ama o esnaf olduğu için aksattigi oldu, kredi puanım çok yuksekken yerlere düştü. Aramızda kavgalar çıktı. Neler neler. . Geçtiğimiz yaz boşanma noktasına geldik ve maddi olarak nelerin hesabını yaptı bilseniz. Onun o yüzünü gördüm yani. Oğlum için bsna elden nafaka vermeyeceğini söyledi. Verirsem sen harcarsın dedi. Çocuğun kreşine öderim o da 500 lirayi geçmez dedi. Vs..... Çok üzüldüm çok yıprandım.
Ona dün gece söyledim kredi çekmek istemediğimi. Söyledigim anda çık dedi bana salondan. Çıktım orda yattı gece. Sabah tripler surat beş karış.
Az önce bi araba ilanı attım ona whatsappdan. Çünkü bu aralar bulduklarimi ona gonderiyodum o da inceleyip duruma gore arabayi görmeye gidiyoduk. Ilgiliydi yani. Hatta bi kac kere araba konusunda dayima fikir sormuştum bozuldu. Ben varken başkasına sorma diye. Az önceki konuşmaları aynen yazıyorum.
O: Bi süre alışveriş konuşmak istemiyorum.
Ben: Ama ben araba bakıyorum nasıl olacak.
O: Kardeşinle dayınla halledersin beni karıştırma.
Bunu okuyunca nutkum tutuldu resmen. Elim ayağım buz kesti kalbim öyle bi acıdı ki anlatamam.
Napmaliyim ben?
Ben sizin mesajinizdan sonra konu sahibinin konularını okudum da bence de oturmayan birşeyler varÖğretim üyesi ve bu konudaki olaylar cidden beyin fırtınası oluşturdu bende.
Sadece öğretim üyesi asistanı olan biri bile 60.000, 70.000tl lik araba kullanıyor şuan.
Siz öğretim üyesi mümkün değil olamazsınız,esnafla evli ve kendini sömürten,arabası bile olmayan,ne yazacağımı şaşırdım geçekten şuan.
Öğretim üyesi değilde köy öğretmeniyim deseniz daha hallice bir yorum yapardım,sizin öğretim üyesi maaşları ve nasıl olunduğu hakkında bilginiz yok sanırım ki bunu iliştirmişsiniz konunuza,değilse bu rakamlar ve bu konu çok tezat.
Böylesi bir eğitimi alıp,böylesi kariyerde bir bayan bu konuyu açmazdı,imkansız.
Öğretim üyesi ve bu konudaki olaylar cidden beyin fırtınası oluşturdu bende.
Sadece öğretim üyesi asistanı olan biri bile 60.000, 70.000tl lik araba kullanıyor şuan.
Siz öğretim üyesi mümkün değil olamazsınız,esnafla evli ve kendini sömürten,arabası bile olmayan,ne yazacağımı şaşırdım geçekten şuan.
Öğretim üyesi değilde köy öğretmeniyim deseniz daha hallice bir yorum yapardım,sizin öğretim üyesi maaşları ve nasıl olunduğu hakkında bilginiz yok sanırım ki bunu iliştirmişsiniz konunuza,değilse bu rakamlar ve bu konu çok tezat.
Böylesi bir eğitimi alıp,böylesi kariyerde bir bayan bu konuyu açmazdı,imkansız.
öğretim üyesi bir sınıf öğretmeni olmak gibi birşey değildir,konu sahibi sanırım sırf yoruma odaklı kişiler için yazmış geçmiş konuyu.Ben sizin mesajinizdan sonra konu sahibinin konularını okudum da bence de oturmayan birşeyler varve araba meselesi taaa 2017 Ocak ayından beri artik kangren olmuş
Merak ettim, eşinizin eğitim durumu ne? Öğretim üyesiyken neden esnaf biri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?