kpss lisans çözemediğimiz tüm konulardaki soruları beraber çözelim

öteki soruyuda çözdüm ama yolu uzun benim çözümümle toplam 24 sayı yazabiliyoruz büyükten küçüğe sıralarsak 19. sırada oluyor 9247

öteki soruyuda çözdüm ama yolu uzun benim çözümümle toplam 24 sayı yazabiliyoruz büyükten küçüğe sıralarsak 19. sırada oluyor 9247
4 faktöriyel kadar sayı yazabiliyoruz o da 24 eder en byüyük sayılar 9 ile başalayanlar olacağından büyükten küçüğe yaparsak 9742,9724,9472,9427,9274,9247.......2479.
sondan 5. baştan 19. olur

(1/6+ 1/9)t=1/2
9/5 çıkıyor yarısını dolduracağı saat bu.
sonra diğer yarısını
(1/6 +1/9- 1/18)t=1/2
t=9/4 saatte dolduruyor
o halde havuzun tamamı 9/5+9/4=81/20

Son düzenleme:
hep matematik mi çözüyosunuz acaba biraz geriye baktım ama farklı bulamadım ya da ben göremedim merak ettim ?

Mat sorularını yazmak ne zor ya. fotoğrafını çekip paylaşmak suç oluyor mu

Son düzenleme:
a ve b pozitif tam sayılar ve a kare = 40.b olduğuna göre, a+b toplamı en az kaçtır?

bu sorunun kolay çözümü yok mu yoksa kafadan mı çözcez
cevap 30

a ve b pozitif tam sayılar ve a kare = 40.b olduğuna göre, a+b toplamı en az kaçtır?

bu sorunun kolay çözümü yok mu yoksa kafadan mı çözcez
cevap 30

anladım arkadaşlar bu tür soruları nasıl çözeceğimi. ikialinganasik anlattı şimdi çok güzel
bi taraf karesi ise diğer tarafı da karesi şeklinde düzenleyeceğim
a+b = 30 oluyor

(x-y) ile (y+z) aralarında asal doğal sayılardır. 8x=15y+7z olduğuna göre, x+z toplamı kaçtır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…