- 10 Mayıs 2014
- 5.976
- 9.424
2 KAT HIZLI DEMİYOR 2 KAT DAHA DİYİNCE 3 V DİYORUZ CANIMama neden meryeme 3v diyoruz 2 kat hizlıymış ondan ben 2v dedim
BİR "daha" YÜZÜNDEN Mİ YANLIŞ BULUYORUM SABAHTAN BERİ : ( çok dikkatsizim : (2 KAT HIZLI DEMİYOR 2 KAT DAHA DİYİNCE 3 V DİYORUZ CANIM
bir sınıftaki öğrencilerin%40ı kızdır? kızlarında %70 i esmerdir
buna göre sınıftaki erkeklerin sayısı en az kaç olabilir?
cvp:15
SAĞOL CANIMbu soruda kızların hepsine 40x diyelim erkeklerde 60x olur.kızların yüzde 70 i esmer olduğuna göre 40x in yüzde 70 i 28x yapar.tam sayı çıkması lazım kişi sayısı bulmak için. 60x 28x ve 40x in ortak böleni 4 tür.60x i 4 e böl 15 kişi çıkar.
SAĞOL CANIM
SAĞOLASINrica ederim.kolay gelsin.
Teşekkürler canım iyi ki varsın. ..merhaba ilköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum ben de elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim :)
YAŞ SABUN KURUTULDUĞUNDA AĞIRLIĞININ %20 Sİ ORANINDA FİRE VERİYOR..
YAŞ SABUNUN KİLOSU 2,4 TL DEN SATIN ALAN BİR SATICININ ZARAR ETMEMESİ İÇİN KURU SABUNUN KİLOSUNUN EN AZ KAÇ TLDEN SATMALIDIR?
CVP:3
sağolasın canımmerhaba ilköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum ben de elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim :)
sen de sağol canımçok sağol canımaaynaa
a,b,c ve d tamsayıdır.
a-b-c+d=3 ise a+b+c+d toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A-5 B-7 C-16 D-21 E-23
çok teşekkür ederim :)a-b-c+d=3 işleminde b ve c yi diğer tarafa alalım. a+d=b+c+3 oluyor.
a+b+c+d de a+d yerine b+c+3 ü koy.
b+c+b+c+3 hangisi olamaz diyor. yani 2b+2c+3
seçeneklerden 3 çıkaralım c seçeneğinde 16 dan 3 çıkardığımızda 13 2 nin katı olmuyor. diğer seçeneklerde 3 çıkardığımızda 2 nin katı oluyor. o yüzden cevap c