kpss lisans çözemediğimiz tüm konulardaki soruları beraber çözelim

(x-y) ile (y+z) aralarında asal doğal sayılardır. 8x=15y+7z olduğuna göre, x+z toplamı kaçtır ?

cevap 15 miş

8x - 7z=15y
x = 7
z = 8
y = 0

x + z = 15

böyle mi olcak?

Son düzenleme:
QUOTE=

T
t: 41944238, member: 611960"]cvp 3
çözüm:
12/6.2=1+doğru
24.8/2=96 doğru
2.9-4.2=18-8=10 doğru
2-(1-3) eksiyi parantez içine dağıt 2-1+3=2 yanlış
4- 4.1/2 sadeleştir 4-2=2 yanlış
Tamam bende 3 dogru[/QUOTE]
Arkadaşlar cevap 2 doğru. İlk işlemde çarpma ve bölme sırası aynı ya, o seveple sırayla yapıyoruz. Yani 12/6=2 ve 2.2=4 yani ilk işlemin sonucu yanlış. Dolayısıyla 2 doğru var

a ve b pozitif tam sayılar ve a kare = 40.b olduğuna göre, a+b toplamı en az kaçtır?

bu sorunun kolay çözümü yok mu yoksa kafadan mı çözcez
cevap 30

2018 e kadar burada buluşalım arkadaşlar her konuda çözemediklerimiz sorularda burada olalım

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. Şu an aktif olarak kpss hazırlananlar lütfen birbirimize destek olalım. Başlık yukarıda olsun ki hepimiz yapamadıklarımızı paylaşalım, farklı soru tipleri görelim. Hepimize başarılar.

Merhaba canım ben kpss b den giricem nasipse bölüm sosyal hizmet.. Matematikte obeb-okek konusuna yeni başlayacağım not çıkarırsam muhakkak atarım. :) Onun dışında yine de yapamadığın olursa yaz illa birimiz çözeriz. Ben de yapamadıklarımı atıcam buraya boş soru bırakmaktan nefret ederim.

ben de çalışmaya başladım artık canım birbirimie yardımcı olalım 2018 kpss ye hazırlanıyorum senin bölüm ne

ben de b grubu hazırlanıyorum canım kamu yönetimi benim de bölüm

ben de b grubu hazırlanıyorum canım kamu yönetimi benim de bölüm
İlk kez mi gireceksin canım? İnşallah hepimiz güzel puanlar alırız. Çok korkmaya başladım alımlar azalacak dendiği için.. O yüzden iyi çalışalım hep beraber.

yok canım benim ben 2010 dan beri giriyorum 2012 de 79 puanla atanamadım sonra evlilik falan oldu çalışamadım 31 yaşındayım canım benim 85 puanı garantilemem lazım çok iyi çalışalım gerçekten de ben sizden büyüğümdür yaş olarak birbirimize yardımcı olalım dostlar
artık bıktım bu kpss yi halledeceğim artık ondan sonra da kafa rahat olsun

İlk kez mi gireceksin canım? İnşallah hepimiz güzel puanlar alırız. Çok korkmaya başladım alımlar azalacak dendiği için.. O yüzden iyi çalışalım hep beraber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…