- 2 Aralık 2022
- 72
- 54
- 28
-
- Konu Sahibi lemansgel1
Maddi durumumuz iyi babamdan kalan 2 ev var birinde kendimiz oturuyoruz biri kirada bahçe var araba var yani gerçekten normal şartlardan üst seviyedeyiz sadece annem bu şekil davranınca kendimi kötü hissediyorum maddi beklentim zaten yok ama annemin bir kere olsun annem bugün otur sen dersini çalış sofrayı da ben toplayım dediğini duymadım mesela. Konu sofra toplamakta değil örnek veriyorum. İnsan manevi destek bekliyor sadeceannen bıkmış. kocası ölmüş iki çocuk memur maaşı ile geçinme derdi. ondan yaşam sevinci büyük destekler bekleme.tek başına parçalanmadan ayakta kalması bile mucize. bazı kadın kocası ölünce daha ikinci ayında flörte başlar habire adam değiştirir. onu yapmamış. sana masa bile alamayacak bir maddiyatsızlıkta insanlardan manevi bir şey bekleme. bir an önce sınavına çalış kazan hayatını kur. türkiye birincisi vardı ninesinin köy evinde masa olmadan birinci olmuştu. motivasyon için hiçbir şeye ihtiyacın yok. gittiğin her odada elli soru çöz. yolda,çorba karıştırırken,balkonda kahve içerken.. bu senin başarın olacak. yapacaksın.
Evin temizliği yemeği zaten bana ait. Annem 50 yaşında değil 43 yaşında. Kira gibi bir problemimiz yok babamdan 2 ev kaldı birinde biz oturuyoruz biri kirada bahçede var yani maddi beklentim zaten yok ama insan sadece biraz düşünce bekliyor sarımsağı örnek verdim. Ve en başta yazdım da temizlik yemek bana ait diye. Kızım sen sınava hazırlanıyorsun bugün şu kalsın birlikte halledelim demesini duymak istiyor manevi destek bekliyor. Siz beni çok yanlış anladınızSana sessiz yer vermeme konusunda annen haksız, bence letgodan falan bir masa al. Hatta eşya paylaşım siteleri oluyor facebookta. Sırf nakliye karşılığında insanlar eşyalarını veriyor. Ben ogrenciyken küçük sehirde bile vardı, öğrenci evini bırakan gençler ilan açardı. Böyle bir yerden bir masayı ücretsiz bile bulabilirsin
Ama sarımsak ve bahçe konusunda annen haklı.
Sen sınava hazırlanıyor olabilirsin ama o bahçe hobi bahçesi değil ki, pazardan para harcayıp almamak için evcek uğraşmanız lazım. Hafta sonları çalışma rutinini akşam başlayacak şekilde oluşturabilirsin,bahçe günlerinde.
Evde kocaman kızı çalışmadan otururken ellili yaşlarında,her sabah işe giden annesi bir de tek başına bahçeye mi gitsin? Bu sana mantıklı geliyor mu?
Ya da ders çalışıyorsun ama yirmidort saat calismiyorsun ki. Pekala dinlenmeye vaktin oluyordur. Çok zor değil yani KPSS'de sorumlu bir konuda belgeseli TV'ye yansıtıp karşısında sarımsak soymak. Hatta sana pratik bilgi,Bir kavanoza koy bütün sarımsakları. Kapağını kapat sertçe salla, kendiliğinden açılıyorlar. Daha rahat halledersin.
Yani ben konunun çoğunda anneni haklı gördüm.
Şey mi istiyorsun, annen ise gitsin, tüm gün sandalyede oturmaktan omzu agrisin, is stresi yaşasın. Sonra eve gelsin yemek yapsın, TV izlerken sarımsak ayiklasin, çamaşırları yikasin,mutfağı toplasın, kirayi ödesin, alışverişi yapsın,taşısın,getirsin,haftasonu da bahçeye gitsin is yapsin.
Sen de evde dur bir buçuk yıl sonraki sınava hazirlan, yemeğe temizliğe bulaşma,bir işin ucundan tutma, bu krizde ekonomik olarak eve bir kuruş da katkı verme.
Yani bu normal mi? Vicdanın buna normal diyorsa tamam
İnsan en destek görmesi gerektiği kişilerden destek göremeyince çok üzülüyor özellikle anne babasından. Umarım verimli çalışırız düzgün bir puan alıp güzel bir hayat kurarız dualarım sizinleAynı şeyi bende yaşıyorum şu an. Kpss çalışıyorum. Annem benimle sürekli tartışma içerisinde. Üniversite 2. Sınıftan beri babam hastaydı ve ona bakıyorduk. Aynı zamanda okulda kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışıyordum. 2021 yılında babamı kaybettim. Aynı zamanda mezun olduğum yıldı. Birincilikle mezun olmuştum. Sınavımı o anki tartışmalar, annemin davranışları vs. psikolojik olarak etkilendiğim için odaklanamadım. Bu yıl da aynı şeyi yapıyor ama etkilenmemeye çalışıyorum. Allah’ın izniyle güç geldi diyebilirim. Çünkü başka kurtuluş yolu gözükmüyor. Allah hepimize yardım etsin.
E madem maddi durumunuz iyi, madem siz de haftasonu bahceye gidemeyecek kadar yoğun ders çalışıyorsunuz..neden kendinize bir masa almiyorsunuz da her akşam bu stresi çekiyorsunuz?Evin temizliği yemeği zaten bana ait. Annem 50 yaşında değil 43 yaşında. Kira gibi bir problemimiz yok babamdan 2 ev kaldı birinde biz oturuyoruz biri kirada bahçede var yani maddi beklentim zaten yok ama insan sadece biraz düşünce bekliyor sarımsağı örnek verdim. Ve en başta yazdım da temizlik yemek bana ait diye. Kızım sen sınava hazırlanıyorsun bugün şu kalsın birlikte halledelim demesini duymak istiyor manevi destek bekliyor. Siz beni çok yanlış anladınız
Bu çok saçma bir beklenti. Siz nasıl 'annem aksamlari iki saat soysa biter,yorulmaz' diyorsunuz. Bu size mantıklı geliyor. Ama anneniz 'zaten bütün gün evde, iki saat soysa biter, yorulmaz' dediğinde agriniza gidiyor.sarımsak soyulacak dolaba atılacak 1 haftadır balkonda bekliyor anneme diyorum tamam yaparız diyor yapmıyor oturduğu yerden soysa işten gelince 2 saat yorulmaz yani. Sonra malzeme bozulup atılıyor bana kızıyor e yapsaydın o zaman evdeydin diyor.
Maddi durumumuz iyi ama benim elime bir para geçmiyor sadece babam vefat ettiği için 1700 tl aylık alıyorum ben annemin bana biraz anlayış göstermemesinden yakınıyorum evdeki temizlikte bana ait yemekte ütüde çamaşırda ama en azından köşede duran sarımsağı bir akşam soysun mesela. Bana yorgunum diyip akşam bir arkadaşı arayınca ben dışarı çıkıyorum demesi normal mi insan kendini kötü hissetmez mi ? İnsan sadece destek görmek istiyor ya. Bakın bugün de haftasonu hava biraz yağmurlu olduğu için bahçeye gitmedik kahvaltıyı birlikte hazırladık annem kalktı hazırlandı dışarı çıktı arkadaşlarıyla. İnsan demez mi bugğn evdeyim sen geç ders çalış çalışacaksan ben mutfağı temizleyip çıkayım ya da birlikte yapalım yapacaklarımızı, demiyor yani.E madem maddi durumunuz iyi, madem siz de haftasonu bahceye gidemeyecek kadar yoğun ders çalışıyorsunuz..neden kendinize bir masa almiyorsunuz da her akşam bu stresi çekiyorsunuz?
Pahalı değil ki, ikinci el bir masa pekala alınır oradan buradan,hatta arkadaştan akrabadan. Neden bu çileyi çekip sinir oluyorsunuz?
Bu çok saçma bir beklenti. Siz nasıl 'annem aksamlari iki saat soysa biter,yorulmaz' diyorsunuz. Bu size mantıklı geliyor. Ama anneniz 'zaten bütün gün evde, iki saat soysa biter, yorulmaz' dediğinde agriniza gidiyor.
Bence oturun masaya, iş bölümü yapın. Evde 3 kişisiniz. Diyin ki mesela "evi silme süpürme benim, pazartesi salı Çarşamba yemek bende, cumartesi de sabahtan bahçeye yardıma gelirim. Ama sofra kurma kaldirma ve market alışverişi abimde olsun, çamaşırları ve haftasonu yemekleri de sen hallet anne"
Ev her gün supurulmeyecegine göre akşamları herkes gelmeden iki saat önce yemeğe başlarsan yeter, günün diğer saatleri sana kalır
Ya zaten maddi bir beklentim yok gerçekten mesela zaten alma nasıl olsa seneye atanıp gidersin diyende kendisi ama anne salonda iç çayını diyince ben kötü oluyorum mesela bunlar zoruma gidiyor insan anlayış ve destek bekliyor bu desteği maddi değil manevi bekliyorKpss çalışırken odamda koltuğun üzerini kullanıyordum. Masam yoktu ve almaya paramda yoktu . Ailemden de destek gördüğümü hatırlamıyorum ama böyle triplere de girmiyordum yani. Hayat senin hayatın kimse senin için fedakarlık yapmak zorunda değil. Odanda çalışabilirsin dersini annen odanda da seni rahatsız etmez herhalde .
Sanki ben kendimi anne gibi hissediyorum bazen ve ağır geliyor bana yoksa tabiki evdeki temizliği yemeği yapmak zorundayım zaten bunun bilincindeyim ben yatayım annem çalışsın demiyorumMaddi durumumuz iyi ama benim elime bir para geçmiyor sadece babam vefat ettiği için 1700 tl aylık alıyorum ben annemin bana biraz anlayış göstermemesinden yakınıyorum evdeki temizlikte bana ait yemekte ütüde çamaşırda ama en azından köşede duran sarımsağı bir akşam soysun mesela. Bana yorgunum diyip akşam bir arkadaşı arayınca ben dışarı çıkıyorum demesi normal mi insan kendini kötü hissetmez mi ? İnsan sadece destek görmek istiyor ya. Bakın bugün de haftasonu hava biraz yağmurlu olduğu için bahçeye gitmedik kahvaltıyı birlikte hazırladık annem kalktı hazırlandı dışarı çıktı arkadaşlarıyla. İnsan demez mi bugğn evdeyim sen geç ders çalış çalışacaksan ben mutfağı temizleyip çıkayım ya da birlikte yapalım yapacaklarımızı, demiyor yani.
Yapıyorum yaptıkça daha fazlası bekleniyor evde ki yerler değişiyor gün geçtikçe ben anne rolüne annem benim rolüme giriyor ve gerçekten çok stres oldum stresten dolayı erkek tipi saç dökülmesi başladı 3 aydırNasıl desem bilemiyorum evdeki görevlerinizi yapıp geri kalanını umursamamanız gerekiyor. Bozulan sarımsak da sizi ilgilendirmiyor annenizin manevi destek olması da. Olmuyorsa olmuyor beklentiye girip kendinizi üzmenizdense umursamamanız daha mantıklı geliyor bana. Kısıtlı imkanlarla yetiştim kendi odamız masamız olmadı evde devamlı gürültü vardı. Bir süre kavga ettim bunun için ama pek bir şey değişmiyor. Sınavı kazanıp kendinizi kurtarmaya bakın.
Söylediklerinizin farkındayım evet sofra toplamak 10 dakika ama insan düşünülmek istiyor kızım birlikte yapalımı bir kez olsun duymak istiyor. Yaşıtlarım meslek sahibi değil hemen hepsi kpss hazırlanıyor 23 yaşındayım evet evli olanlar var ama evlenebileceğim biri yok ve düşünmüyorum henüz.Evin temizliği ve yemeği sizdeyse annenizde de maddi sorumluluk var. Şartlarınız şu anda eşit. Evde gündüz yalnız kaldığınız 8 saat boyunca aralıksız ders çalışmıyorsunuzdur. Akşamları sofra toplamak 10 dakika. Bulaşık yerleştirmek 10 dakika. Gündüz yaptığınız yemek ve temizlik işleri de 2 saat yapsa,günde size fazla fazla vakit kalıyordur. Odanız yok mu mesela mutfakta çalışıyorsunuz? Ben annenizi çoğu konuda haklı buldum. Yaşıtlarınız meslek sahibi, evine bakan hatta bir kısmı da evlenmiş çocuk bakan insanlar. Ben bu kpssye bu kadar hayatını bağlayan insanı bir tek burada gördüm. O yüzden tuhaf geliyor bana kusura bakmayın.