Kpss hazırlanıyorum ama annem bana çok anlayışsız davranıyor

Maddi durumumuz iyi ama benim elime bir para geçmiyor sadece babam vefat ettiği için 1700 tl aylık alıyorum ben annemin bana biraz anlayış göstermemesinden yakınıyorum evdeki temizlikte bana ait yemekte ütüde çamaşırda ama en azından köşede duran sarımsağı bir akşam soysun mesela. Bana yorgunum diyip akşam bir arkadaşı arayınca ben dışarı çıkıyorum demesi normal mi insan kendini kötü hissetmez mi ? İnsan sadece destek görmek istiyor ya. Bakın bugün de haftasonu hava biraz yağmurlu olduğu için bahçeye gitmedik kahvaltıyı birlikte hazırladık annem kalktı hazırlandı dışarı çıktı arkadaşlarıyla. İnsan demez mi bugğn evdeyim sen geç ders çalış çalışacaksan ben mutfağı temizleyip çıkayım ya da birlikte yapalım yapacaklarımızı, demiyor yani.
Ya niye desin, 24 yaşında kocaman kadınsın.
Neden annen çocuk gibi senin dersinin peşine dussun ki?
Ayrıca iki senelik okumuşsun, lise bitiş yaşı 18, okul iki sene...kalan 4 senede ne yaptin? Yasin daha küçük olsa başka yorum yapardım ama artık tolere edilecek, destek olunacak bir yaşta değilsin ki.
Ne güzel babandan 1700 lira maaşın varmış. En azından cep harçlığın için kimseye muhtaç değilsin. Bak, senin için trendyoldan minik bir masa buldum, kitap parasına
Screenshot_2023-05-13-14-43-31-602_trendyol.com.jpg

24 yaşındasın, cebinde paran var. Neden senin için bu kadar önemli olan masayı bile almadın odana?
Sanki bana hayatı için hiç bir şey yapmayıp devamlı başkalarından bir şey bekleyen birisin gibi geldi.
Bir silkelen, kendine gel:) böyle olmaz ki ...
Eski konularına baktım, annenden bayramlık kıyafet istemissin.yani sen cidden annenden bayramlık kıyafet isteyip almazsa üzülecek yaşta misin?
Bence hayata baktığın yeri biraz genişletmeye calis..çocuk gibi davranip ailenin sana olgun biriymissin gibi bakmasını sağlayamazsin. Biraz yaşının olgunluğuna eriş, kendi hayatın için bir şeyleri kimseden talep etmeden yapmaya çalış.
Evde de iş bölümü yap,dediğim gibi.
Kendine (onların dışarıda çalışıp yoruldugunun bilincinde olan,adaletli) bir görev belirle ve disinda kalan şeyleri yapma. Bir süre sonra ailen de alışır.

Söylediklerinizin farkındayım evet sofra toplamak 10 dakika ama insan düşünülmek istiyor kızım birlikte yapalımı bir kez olsun duymak istiyor. Yaşıtlarım meslek sahibi değil hemen hepsi kpss hazırlanıyor 23 yaşındayım evet evli olanlar var ama evlenebileceğim biri yok ve düşünmüyorum henüz.
Annenizin yerine kendinizi koyun. Gençsiniz,bekar bir annesiniz. İki çocuğunuz var ve onların da maddi manevi sorumluluğu üzerinizde. Belli ki kadın kendini iyi hissetmiyor sadece işe gidiyor ve akşam evine geliyor. Onun yerinde başkası olsa belki gider evlenirdi? O zaman ne yapacaktınız? Bence manevi destek beklemeyin kendi hayatınızı inşa etmeye bakın.

Yanlışınız var bu arada,yaşıtlarınız gayet meslek sahibi. 22 yaşında mühendis oldum. 3. Dilimi öğrendim. Ben de babasızdım. Annemin gece içeceği süte kadar,ertesi gün giyeceği çoraba kadar düşünürdüm. Tek başıma ev taşıdım 2 kamyonla. Evi boyattım,2 maaşım anca yetiyordu. Bunları size kendimi anlatmak için yazmadım,kendinizi 15 yaşında görüyorsunuz belli ki,o yüzden farkına varmanız gereken şey artık bir yetişkin olduğunuz. Çocuk değilsiniz. Gayet de yaşıtlarınız hem çalışıp hep sınava hazırlanıyor. 1,5 sene boş oturulmaz,tusa da girmiyorsunuz sadece kpss. Lütfen kendi gücünüzün ve yetişkinliğinizin farkına varın. İnsan bu yaşta taşı sıksa suyunu çıkarır.

Annenizin yerine kendinizi koyun. Gençsiniz,bekar bir annesiniz. İki çocuğunuz var ve onların da maddi manevi sorumluluğu üzerinizde. Belli ki kadın kendini iyi hissetmiyor sadece işe gidiyor ve akşam evine geliyor. Onun yerinde başkası olsa belki gider evlenirdi?
On yıldır evli bir adamla berabermis. Adam bosansa evlenirdi. O kadar da çocukları için yaşayan bir kadın degil

Merhaba arkadaşlar öncelikle kpss sınavına 1 sene 4 ay var , biraz erken başladım çünkü mat hiç yok 4 ayda full matematik ilerleyin dedim. Şöyle bir durum var arkadaşlar annem çalışıyor üniversite de memur hafta içi haftasonu tatil cumartesi pazar günleri bahçeye gideriz eğer ben çalışacağım gelmek istemiyorum dersem surat asıyor bana ben de neyse haftasonu idare edeyim diyorum hafta içi çalışırım diye kendimi teselli ediyorum.Babam seneler önce vefat etti annem ben erkek kardeşim yaşıyoruz kpss kitaplarımı her şeyimi kendim aldım babamdan kalan aylıkla biriktirdim 5 ay gibi bir süre aldım annem yanımda olmuyor maddi anlamı geçtim sonuçta babamdan para kalıyor alıyorum ama manevi anlamda da hiç yanımda olmuyor evin temizliği bana ait yemek bana ait onlara sözüm yok ama bahçeden bir şey geliyor sarımsak soyulacak dolaba atılacak 1 haftadır balkonda bekliyor anneme diyorum tamam yaparız diyor yapmıyor oturduğu yerden soysa işten gelince 2 saat yorulmaz yani. Sonra malzeme bozulup atılıyor bana kızıyor e yapsaydın o zaman evdeydin diyor. Mesela çalışma masam yok bende almadım mutfak masasında çalışıyorum annem de alma biz salona geçeriz sen çalışırsın akşamları dedi. Akşam yemekten sonra geçip salona oturmuyor sürekli sesli sesli video izliyor yanımda, anne odaya geç odada iç çayını ders çalışayım diyince kötü oluyorum, kendi evimde istenmiyorum diyip kızıyor. Çok yalnız hissediyorum bu evde kendimi kimseden destek görmüyorum maddi anlamda değil yanlış anlamayın ama insanın annesi bile manevi anlamda destek olmaz mı ya biraz düşünmez mi kızının geleceğini o kadar yoruldum ki annemin davranışlarından
Ayy anneniz gibi birini taniyorum malesef. Anneniz gitsin evlensin. Tanidigim kişi ayni boyleydi tahminimce evlenememe nedenini cocuklari olarak gorup diş biliyor. Kendi evimde istenmiyorum lafi da evi kendinin gormesi sizin degil yani. O da ayniydı. Şimdi de yaslandim yillarim gitti deyipduruyor halbuki cocuklari devlet parasi ile okumus didinmis meslek sahibi olmus. Ece gelir yemeklerini yapar yerlermiş kendileri daha irtaokuldayken.

10 yıldır elalemin evli adamını baba yerine koyacak kadar hayatınıza dahil eden annenizi haklı bulamayacağım açıkçası.

Kendinizi biraz zorlayıp çalışın, uygun,küçük bir masa alin odanıza. Modunuzu annenizle düşürmemek konusunda gayret edin.
Umarım atanır ve kendi hayatınızı kurarsınız bir an evvel.

On yıldır evli bir adamla berabermis. Adam bosansa evlenirdi. O kadar da çocukları için yaşayan bir kadın degil
Hah iste tanidigim kadın 20 yildir evli adamla beraber. Cok bireysellesmis çocukları umru degil tipkı konu sahibi gibi. Tavsiyem tikasın kulagını konu sahibi yemek temizlik harici kimildamadan ders calişip surat asmalari tinlamasın. Annesinin bencil biri oldugunu kabul edip beklentisini de düşürsün nazlamasın da

Maddi durumumuz iyi ama benim elime bir para geçmiyor sadece babam vefat ettiği için 1700 tl aylık alıyorum ben annemin bana biraz anlayış göstermemesinden yakınıyorum evdeki temizlikte bana ait yemekte ütüde çamaşırda ama en azından köşede duran sarımsağı bir akşam soysun mesela. Bana yorgunum diyip akşam bir arkadaşı arayınca ben dışarı çıkıyorum demesi normal mi insan kendini kötü hissetmez mi ? İnsan sadece destek görmek istiyor ya. Bakın bugün de haftasonu hava biraz yağmurlu olduğu için bahçeye gitmedik kahvaltıyı birlikte hazırladık annem kalktı hazırlandı dışarı çıktı arkadaşlarıyla. İnsan demez mi bugğn evdeyim sen geç ders çalış çalışacaksan ben mutfağı temizleyip çıkayım ya da birlikte yapalım yapacaklarımızı, demiyor yani.
Demeso lazim.bencil anneniz

konu sahibinin annesi mi 10 yıldır evli adamla birlikte. vay be. kadına bak kız annesi olacak. benim ilk mesajımdaki eşi vefat etmiş, müşfik yorgun anne tarifimi o zaman geri alıyorum. zannettim ki 2 çocuk annesi olunca fedakar olan kafamızdaki anne modeli. kadının dünya umrumda değil. anne olması bu sonucu da değiştirmemiş. daha da dersine çalış kazan ve o evden uzaklaş. çarpık, saçma sapan ilişkiler. midem bulandı.

annen bıkmış. kocası ölmüş iki çocuk memur maaşı ile geçinme derdi. ondan yaşam sevinci büyük destekler bekleme.tek başına parçalanmadan ayakta kalması bile mucize. bazı kadın kocası ölünce daha ikinci ayında flörte başlar habire adam değiştirir. onu yapmamış. sana masa bile alamayacak bir maddiyatsızlıkta insanlardan manevi bir şey bekleme. bir an önce sınavına çalış kazan hayatını kur. türkiye birincisi vardı ninesinin köy evinde masa olmadan birinci olmuştu. motivasyon için hiçbir şeye ihtiyacın yok. gittiğin her odada elli soru çöz. yolda,çorba karıştırırken,balkonda kahve içerken.. bu senin başarın olacak. yapacaksın.

O işler öyle olmuyor.
Kpss ye çorba karıştırırken çalışamazsınız. Ders çalışmak konsantrasyon işidir.

Annesinin yaptığı mucize filan değil. Yapılması gereken şeyi yapmış. Verdiğiniz örneklerdeki kadınları zten toplum alt tabaka olarak kabul ettiği için örnek sayılmazlar.

Çocuğun midesinin değil ruhunun da doyması lazım. Anne kocasız kaldıysa konu sahibi de babasız kaldı. E yani?

Söylediklerinizin farkındayım evet sofra toplamak 10 dakika ama insan düşünülmek istiyor kızım birlikte yapalımı bir kez olsun duymak istiyor. Yaşıtlarım meslek sahibi değil hemen hepsi kpss hazırlanıyor 23 yaşındayım evet evli olanlar var ama evlenebileceğim biri yok ve düşünmüyorum henüz.

Umursamayın. Süzin öğrenciliğiniz devam ediyor ve ders çalışma ortamınız var.
Bu sizin geleceğiniz kimsenin surat asmasıyla vazgeçilebilecek bir şey değil.
Elinizden geldiğince yardım edin annenize ama çalışma alanınızı oluşturmak zorundasınız.

Merhaba arkadaşlar öncelikle kpss sınavına 1 sene 4 ay var , biraz erken başladım çünkü mat hiç yok 4 ayda full matematik ilerleyin dedim. Şöyle bir durum var arkadaşlar annem çalışıyor üniversite de memur hafta içi haftasonu tatil cumartesi pazar günleri bahçeye gideriz eğer ben çalışacağım gelmek istemiyorum dersem surat asıyor bana ben de neyse haftasonu idare edeyim diyorum hafta içi çalışırım diye kendimi teselli ediyorum.Babam seneler önce vefat etti annem ben erkek kardeşim yaşıyoruz kpss kitaplarımı her şeyimi kendim aldım babamdan kalan aylıkla biriktirdim 5 ay gibi bir süre aldım annem yanımda olmuyor maddi anlamı geçtim sonuçta babamdan para kalıyor alıyorum ama manevi anlamda da hiç yanımda olmuyor evin temizliği bana ait yemek bana ait onlara sözüm yok ama bahçeden bir şey geliyor sarımsak soyulacak dolaba atılacak 1 haftadır balkonda bekliyor anneme diyorum tamam yaparız diyor yapmıyor oturduğu yerden soysa işten gelince 2 saat yorulmaz yani. Sonra malzeme bozulup atılıyor bana kızıyor e yapsaydın o zaman evdeydin diyor. Mesela çalışma masam yok bende almadım mutfak masasında çalışıyorum annem de alma biz salona geçeriz sen çalışırsın akşamları dedi. Akşam yemekten sonra geçip salona oturmuyor sürekli sesli sesli video izliyor yanımda, anne odaya geç odada iç çayını ders çalışayım diyince kötü oluyorum, kendi evimde istenmiyorum diyip kızıyor. Çok yalnız hissediyorum bu evde kendimi kimseden destek görmüyorum maddi anlamda değil yanlış anlamayın ama insanın annesi bile manevi anlamda destek olmaz mı ya biraz düşünmez mi kızının geleceğini o kadar yoruldum ki annemin davranışlarından
Canım oncelikle başın sağolsun. Annen bı sana mı böyle kardeşine falanda mi aynı şekilde yaklasiyor ? Bu şekilde odaklanmak çok zor Allah yardımcın olsun. Bende aynı sartlarda iki yıl evde çalışmıştım ama annem çok destek olmuştu onların tutumu yaklaşımı o kadar etkiliyor ki insanı. İnşallah böyle devam etmez. Etse bile kendini düşün kendi hayatın için kazanmaya çalış. İnşallah kazanirsin 🤲❤️

Aynı surecten geçmiş biri olarak söylüyorum su 10 dk bu 10 dk deniliyor ama öyle olmuyor seni çok iyi anlıyorum. Benimde annem çalışıyordu evin sorumluluğu bendeydi. Artık robot gibi oluyor insan ve öyle her iş 10 dk içinde bitmiyordu.

Zaten dersten bı kalkınca kopup gidiyordum istek falan kalmıyordu. Bı dünya konu eksik hatta kaynak eksiğim bile vardı artık telefondan ders dinleyip özet çıkarmaktan gözlerim parmaklarim gitmişti.

Onu geçtim insan kendini maddi yük olarak hissediyor kaldı ki benim ailem anlayışlı davranmisti ama yaş ilerliyor etrafa bakıyorsun evet kimi atanmış kimi özelde düzenini kurmuş kimi evlenmiş. Bu faktörlerin hepsi insanı hem kamciliyor hemde üzerinde baskı yapıyor.

Kpss olayına neden takık insanlar kendini garantiye almak için kaç tane işveren kadının özel durumlarinda ayrıcalık tanıyor? Ben özel bı kurumda çalıştım acillik oluyordum adam hastaneden çıkınca kuruma geri gelin diyordu raporlu olduğum halde. Valla çeken bilir bunları.

Ben atanamadim şuan bebeğim var tam iş bulduğum zamanda hamile olduğumu öğrendim giremedim çünkü özeldi. Noldu şimdi bu beni kaç sene geriye atacak ama devlette bu yok biliyorsun ki işin orda seni bekliyor maaşın yatacak.

Annen bunları biliyor çalışan bir kadın olarak en azından bunlar için manevi destek verebilir ben demiyorum gelsin senle ev işi yapsın ama seni yureklendirmeli. Konuya en hakim olan kişi o aslında. Belki hayatın yükü onu böyle yapmış olabilir ama insan anne olunca anlıyor yani diyorsun ki çocuğum en iyi şartlarda en iyi yerlerde olsun.

Senin için zor olacak belki ama elinden geleni yap. He olmadı mı ? Dünyanın sonu değil özelde iş imkanı olan bir meslekse özele yönel yeter ki boş kalma. O da mı olmuyor yapabilecegin başka bir alana yönel. Kpss her zaman bizler için bir seçenek. O yüzden kendimize başka seçenekler bulmamız lazım ki hayatımızı kurtarabilelim..

"O işler öyle olmuyor.Kpss ye çorba karıştırırken çalışamazsınız. Ders çalışmak konsantrasyon işidir. yazmışsınız." ben öyle kazandım. evdeydim.balkonda çözdüm. mutfakta test çözdüm.kpss b değil kpss a (artı dil sınavı) beni zorlayınca bu iş olmayacak mı acaba diye şüphe etmeye başladım ki hamile iken tusu kazanmış arkadaşım beni kendime getirdi. bulantısı var yemeği kendi yapıyor kocası hizmet bekliyor dershane yok kız yine kazandı. o zor şartlarda yaptıysa ben de yapacağım dedim ve sonunda oldu. bana da olmaz dediler. yapamazsın edemezsin evde kaynaksız, dershane olmadan olmaz dediler. öyle denilince içimden amazon kadını çıkıyor. bana kapasite biçiyorlar ama o gerçekler öyle değil. keşke annen anlayışlı olsa keşke odan masan olsa eve özel hocalar gelse keşke. ama bunların olmaması seni yıldırmasın. atanınca maaşın kariyerin olunca ayrı bir hayatın olacak bu zor günleri yüzünde gülümseme ile hatırlayacaksın. sevgiler.

1.5 sene onceden ders calismaya baslayip butun o sure boyunca sadece ders mi calisacaksiniz? 1.5 sene evde durup sadece ders calismak icin cok uzun bir sure gibi geliyor bana ama ben doktora tezimi bile 2 ayda yazdigim icin iyi bir referans olmayabilirim bu konuda.

Aslinda anneye hak verecektim ama yukarida evli bir adamla beraber oldugunu yazmislar, onu okuyunca vazgectim yazmayacagim.

Odaniza bir masa alin babanizdan kalan maasla. Hem aksamlari da surekli ortak alanda vakit gecirmezseniz, gozunuze daha az batar olanlar.

Ev işi yap yap bitmiyo valla kimse de madalya takmıyo annen işten geldikten sonra bir saat ayırıp mutfağa birlikte girip işi bitirip çıkabilirsiniz. Kpss iki yılda bir treni kaçırmamak gerek. Benim annemde memur biz bu şekilde yapıyoduk benden iş beklemiyodu ama destek veriyodum bi miktar, çok iş yapınca da yorulup ders yapamiyo insan bu sefer de.

Odana küçük masa al katlanır ucuz onlar geç kapat kapını hafta sonu içinde alışır gitme sonuçta ders çalışıyosun benim çocuğum sırf çalışsın her işi ben yapayım yani

Ben gecen seneden mezuna kaldim yks icin ilk ay cok guzel calisiyordum sonra evde kole gibi kullanilmaya baslandim x sunu getir x cayi koy x pantolonumu getir bunu yapan erkek kardesimdi bir isteyiste 5 tane sey isterdi anneme cok kizardim ama kizim eline mi yapisir getir o erkek sacma sacma tavirlar anlayacagin sonra birden hepsiyle muhabbeti kestim dershanede daha sik durmaya basladim derslerime asildim ve emegimin karsiligini aldim cok kotu puanlar alan krizler geciren agresif olan evde siddet bile gormus olan ben su anda istedigim puanlari aliyorum cok sukur bu sene kazanicam insAllah kurtulucam bu evden kendi hayatimi kurucam sen bir de evde aksama kadar tek basinasin benim de basimda baba yok ayri sehirde calisiyor imkanlari sen yaratirsin sadece bunu unutma 💖

Bence konu sahibine haksızlık yapılmış.

Çalışmayan ev hanımı olan kadınlara kimse yardım etmemeli o halde ?
Nasılsa eşleri akşama kadar çalışıyor diye ?
Burada hep diyoruz yardım değil iş bölümü diye çünkü bir evde iş asla bitmez görünmeyen bir sürü ev işi vardır.
Ev hanımı olan bir kadına bile evin tüm işleri yuklenmemeli diye.
Ee burada neden genc bir kızın omuzlarına tüm evin yükü yüklensin ki?
Şurada bikac sene sınava çalışacak sonra da gidecek zaten.
O zaman anne ne yapacak ?
İşine yine gidip gelecek, akşamları eve gelip yemek yapmayacak mi ?
Şu an ne güzel işten eve gelip sıcak yemek buluyor bu çalışan kadın için büyük nimettir bunu hepimiz biliriz.
Kızım Allah razı olsun demek yerine hep eleştirmek ne derece doğru bir yaklaşım?

Not : Yine her zamanki gibi kız evlada yuklenilmis.
Aynı anne kız değil de erkek evladı olsaydı bu kadar beklenti içine girer mıydı acaba çok merak ediyorum.

Bence konu sahibine haksızlık yapılmış.

Çalışmayan ev hanımı olan kadınlara kimse yardım etmemeli o halde ?
Nasılsa eşleri akşama kadar çalışıyor diye ?
Burada hep diyoruz yardım değil iş bölümü diye çünkü bir evde iş asla bitmez görünmeyen bir sürü ev işi vardır.
Ev hanımı olan bir kadına bile evin tüm işleri yuklenmemeli diye.
Ee burada neden genc bir kızın omuzlarına tüm evin yükü yüklensin ki?
Şurada bikac sene sınava çalışacak sonra da gidecek zaten.
O zaman anne ne yapacak ?
İşine yine gidip gelecek, akşamları eve gelip yemek yapmayacak mi ?
Şu an ne güzel işten eve gelip sıcak yemek buluyor bu çalışan kadın için büyük nimettir bunu hepimiz biliriz.
Kızım Allah razı olsun demek yerine hep eleştirmek ne derece doğru bir yaklaşım?

Not : Yine her zamanki gibi kız evlada yuklenilmis.
Aynı anne kız değil de erkek evladı olsaydı bu kadar beklenti içine girer mıydı acaba çok merak ediyorum.
Çocuk bakmayan bir ev hanımı tabi ki bütün işi yapmalı. Biz de evde kaldık dönem dönem alt tarafı bir saat yemek bir saat temizlik vs yani ona da itiraz edecek değilim evdeyken yaparım 😒 eşim evdeyse o yapar. Bir de işten gelip onu mu yapcam? O iş bölümü iki taraf da çalışınca olur, ise giden essek başı mı.

X