- 17 Ağustos 2011
- 21.851
- 136.207
- Konu Sahibi lemansgel1
Ya niye desin, 24 yaşında kocaman kadınsın.Maddi durumumuz iyi ama benim elime bir para geçmiyor sadece babam vefat ettiği için 1700 tl aylık alıyorum ben annemin bana biraz anlayış göstermemesinden yakınıyorum evdeki temizlikte bana ait yemekte ütüde çamaşırda ama en azından köşede duran sarımsağı bir akşam soysun mesela. Bana yorgunum diyip akşam bir arkadaşı arayınca ben dışarı çıkıyorum demesi normal mi insan kendini kötü hissetmez mi ? İnsan sadece destek görmek istiyor ya. Bakın bugün de haftasonu hava biraz yağmurlu olduğu için bahçeye gitmedik kahvaltıyı birlikte hazırladık annem kalktı hazırlandı dışarı çıktı arkadaşlarıyla. İnsan demez mi bugğn evdeyim sen geç ders çalış çalışacaksan ben mutfağı temizleyip çıkayım ya da birlikte yapalım yapacaklarımızı, demiyor yani.
Neden annen çocuk gibi senin dersinin peşine dussun ki?
Ayrıca iki senelik okumuşsun, lise bitiş yaşı 18, okul iki sene...kalan 4 senede ne yaptin? Yasin daha küçük olsa başka yorum yapardım ama artık tolere edilecek, destek olunacak bir yaşta değilsin ki.
Ne güzel babandan 1700 lira maaşın varmış. En azından cep harçlığın için kimseye muhtaç değilsin. Bak, senin için trendyoldan minik bir masa buldum, kitap parasına
24 yaşındasın, cebinde paran var. Neden senin için bu kadar önemli olan masayı bile almadın odana?
Sanki bana hayatı için hiç bir şey yapmayıp devamlı başkalarından bir şey bekleyen birisin gibi geldi.
Bir silkelen, kendine gel:) böyle olmaz ki ...
Eski konularına baktım, annenden bayramlık kıyafet istemissin.yani sen cidden annenden bayramlık kıyafet isteyip almazsa üzülecek yaşta misin?
Bence hayata baktığın yeri biraz genişletmeye calis..çocuk gibi davranip ailenin sana olgun biriymissin gibi bakmasını sağlayamazsin. Biraz yaşının olgunluğuna eriş, kendi hayatın için bir şeyleri kimseden talep etmeden yapmaya çalış.
Evde de iş bölümü yap,dediğim gibi.
Kendine (onların dışarıda çalışıp yoruldugunun bilincinde olan,adaletli) bir görev belirle ve disinda kalan şeyleri yapma. Bir süre sonra ailen de alışır.