KPSS 2016(öğretmenlik)

Merhaba bir kaç sorum var 1 okul öncesine alan geldimi son durum ne? ben çok fazla gruba giremiyorum derhanem başladı ikincisi hangi derslere çalışıyorsunuz? Ben şuan matematik tarih ve Türkçede ilerlemeye çalışıyorum çok hızlı değilim

Hayırlısı olsun canım Allah hepimize kolaylık versin çok çalışıp atanalım

yaa keşke A101 ide haber verseydim ( belki bitmemiştir daha şokta da vardı ama insan kendine engel olamıyor ki :)) bende defter için gittim kalem doldurdum evi
a101 i biliyodum tatlım. ordakiler büyük boy defterdi, küçük boy istediğim için almadım. benim de kırtasiye malzemelerine zaafım var =)
merhaba, branşım sınıf öğretmenliği, okul öncesi ile ilgili olan şeyleri takip etmiyorum ama bildiğim kadarıyla okul öncesinin alanı yok. yine de takip etmenizde fayda var, ne yapacakları belli olmuyor, en çok şaşırtan sınıfa alan gelmeseydi, bize de geldiyse her branşa getirebilirler.
dershane çalışmaların hayırlı olsun, Allah zihin açıklığı versin.
ben şu an eğitim bilimleri derslerini çalışıyorum. şuanki hedefim bir an önce eğitim bilimlerini bitirip tarih ve alana yüklenmek. çünkü eğitimin bize pek katkısı yok, türkçe ve matematikte sıkıntım yok. önemli olan alan olduğu için sene boyunca ağırlığım alan üzerine olucak

Evet canım 2013 , 2014 hep birlikte zorlu yolda birbirimize destek olduk . Bende burada gördüğüme hem üzüldüm hemde sevindim inşallah bu yıl hayırlısıyla son olacak hepimiz için. 2013 okul staj kpss derken çok yoruldum . 2014 kpss hüsran olunca kendime zaman vermem gerekti , iyi de oldu kafam rahat şimdi kpss tekrar asılıp inşallah bu yıl kazanacam
yaa keşke A101 ide haber verseydim ( belki bitmemiştir daha şokta da vardı ama insan kendine engel olamıyor ki :)) bende defter için gittim kalem doldurdum evi
Ben aldım bir büyük bir küçük defter ,not defteri , renkli kalemler

Hayırlısı olsun canım Allah hepimize kolaylık versin çok çalışıp atanalım
Amin canım inşallah, bölümdaş olmamız çok güzel bu yıl puanlara öğrenince net bir şeyler ortaya çıkar bizimde senin ilk yılın mı ? yeni mi mezunsun ?

İlk yılım mezun olucam hafta sonu dershane onun haricinde matematik özel ders düşünüyorum iyi çalışılırsa sorun yaşanmaz galiba senin daha önce puanın kaçtı 80almamız şart

ben de aynı şekilde canım biliyosun, 2013 okul staj dershane hepsi karman çorman oldu, 2014 de hadi evde sakin sakin çalışalım dedik olmadı, 2015 de pes ettim ve aldım başımı ist a kolejde çalışmaya gittim. benim için özel sektör berbattı, ama evden biraz olsun uzaklaşmak iyi geldi. aslında bu yıl da kpss hiç aklımda yoktu, ama kolejler olmadı, ücretli olmadı.. ee yapçak bişey kalmadı zaten, belki de dedim Allah bu yola yönelmem için olmuyodur, iş olarak çalışmayı çok istememe rağmen kapılar kapandı çünkü. bakalım hakkımızda hayırlısı..

bugün gelişim psikolojisinden gelişim ödevleri ve görevlerine çalıştım 36 soru çözdüm
rehberlikten hizmet alanlarına çalıştım, 79 soru çözdüm
ölçme ve değerlendirmeye çalıştım, 136 soru çözdüm

Aynı şeyler yaşamışız canım ben de 2015 de pes ettim . Çok kötüydüm kafam dağılsın diye ücretli öğretmenlik yaptım, bazı sorunlar yaşadım ama yine de çok güzeldi öğrencilerle . Çok güzel anılar , arkadaşlıklar biriktirdim . Çok çalıştım elimden gelenin fazlasını yaptım, öğrencilerim için çok koşturdum bundan da mutluluk duydum ama ne oldu canım okul bitti öğretmencilikte bitti. Benim yaptığım öğretmencilikti sanki , atanamadığım için hiç öğretmenim diye içimden diyemedim. 500 tl 700 tl aldığım aylar o kadar koydu ki. Ağladım zamanlar oldu bize verdikleri değer bu mu diye. Bunlar işte atanmam gerektiğini bana gösterdi acı bir şekilde... Ama en önemlisini çok sevdiğim ablam vardı o söyledi , aynı okulda öğretmenlik yaptık ,o ne kadar emek verdiğimi hep gördü. ' Onların sana ihtiyacı var , senin gibi öğretmenlere ihtiyaçları var , pes edemezsin.' dedi. Evet hepsinin bir sorunu ,bir acısı vardı onları hayatlarına girip,kalplerine dokunmak onlara yardımcı olmak çok farklı bir his öğrencilerimizin bize ihtiyacı var pes edemeyiz canım

İlk yılım mezun olucam hafta sonu dershane onun haricinde matematik özel ders düşünüyorum iyi çalışılırsa sorun yaşanmaz galiba senin daha önce puanın kaçtı 80almamız şart
Hayırlısı olsun canım , Allah yardımcın olsun okul , kpss birlikte zor oluyor , inşallah yıl kaybetmeden kazanırsın.
Benim dershanem çok kötüydü bana tariih ve coğrafya dışında bir şey katmadı o yıl ki sınavda tarih soruları da hiç bir yerde görülmemişti zaman kaybı oldu . Eğitim çalışamadım kötü bir sonuç aldım . Bu yılda çalışmadan girdim 57 gibi kötü puan aldım. Hedefim 80 benimde canım yaptığım hataları biliyorum eğitime hiç çalışmadım bu yıl eğitime ağırlık vereceğim , matematiğim kötü onu tekrar baştan başlamam lazım . Zor bir süreç olacak ama inşallah son yıl olacak

Ben ilk defa giricem ya biraz bilgi verir misin ben genel kültür genel yetenek için kaydoldum şuanda sadece eğitimle ilgilide gitmwlimiydim nasıl bir yol izlemeliyim

İnşallah burada atandığımız yerleri yazmak nasip.olur gerçekten

Ben ilk defa giricem ya biraz bilgi verir misin ben genel kültür genel yetenek için kaydoldum şuanda sadece eğitimle ilgilide gitmwlimiydim nasıl bir yol izlemeliyim

İnşallah burada atandığımız yerleri yazmak nasip.olur gerçekten
İnşallah canım , eğitim daha fazla etkiliyor ama evde yapabilirim diyorsan şart değil dershane canım eğitimi ihmal etme benim ben büyük hatam oldu.

evet kuzum aynı şeyleri yaşamışız..öğrencilerimizin bize, bizim de onlara ihtiyacımız var. Allah'ım inşallah onlara yardımcı olup bizim de bu mutluluğu yaşamamızı nasip eder canım

bugün ölçme aracında bulunması gereken niteliklere çalıştım ve 151 soru çözdüm
rehberlikten iletişim becerileri ve çatışma çözüm süreçlerine çalıştım, 40 soru çözdüm
gelişim psikolojisinden zeka gelişimi, bilişsel gelişim, dil gelişimi ve oyun gelişimini çalışıp 109 soru çözdüm

sedefcim maşallah çok güzel hızlanmışsın ben kaplumbağa hızında ilerliyorum saatlerimi verimli kullanamıyorum heral, sen nasıl günde kaç saat çalışarak yaptın. Ben bugün coğrafyaya başladım Nihan Akar videolarına baktım eski günleri yad ettim videolar uzun sürüyor zaman kaybı oluyor ama kalıcı olsun diye izliyorum . Yarın planlı ,saatli çalışmayı düşünüyorum.

canım ben de az önce günümü nasıl planlasam diye düşünüyodum. aslında günümü hiç planlı kullanamıyorum. mesela bugünümü anlatayım. zaten aylak olduğumdan geceleri geç yatıp gündüzleri geç kalkıyorum. bugün 12 de uyandım. kahvaltı et falan derken saat 1 oldu, 1 de ölçmenin konusuna başladım. konu bitti tam testlerini çözücekken annem türk kahvesi yapmış içilmez mi hiç hadi içtim dön testlere, ama nerdee, falcı bacıya fal gönderip yorum bekledim, çok önemli ya saat 4 gibi testlere döndüm. 5 gibi nişanlım geldi yemeğe, yemek yedik. o da bu aralar ilgiye aç garibim, yemekten sonra yattı, neymiş efendim o uyurken ben onu izliyeymişim. ama yılmadım, aldım test kitabını o uyurken test çözdüm sonra o gidince rehberliği hallettim o bitince annemle balkonda çay keyfi yaptım baktım saat 9.30 daha erken gelişime girişeyim dedim o bitince buraya yazdım işte.
aslında tüm bunları sabah erken kalksam öğlene kadar bitirebilirdim. sonra da rahat rahat çay kahve keyfimi yapabilirdim. işin kötü kısmı hem bu şekilde çalışmak verimli değil, hem de o an ders çalışmayıp başka bişey yapsam bile vicdan yapıyorum içim rahat etmiyo, aklım derste oluyo. gün bitiminde de çalışmamı bütün güne yaydığım için zihnim olması gerekenden daha yorgun oluyo.
sabah günün en verimli saati ama sabah kalkmam için erken yatmam lazım onu şu an yapamam.
planlı ve saatli olmalıyız canım, hatta masaya oturup çalışabildiğimiz kadar çalışmalıyız, kronometre bile tutulabilir, hızlı olmakta fayda var, en azından gereksiz uzatmalara gerek yok
ahh nihan akar coğrafyayı sayesinde çok sevdim ve öğrendim. ama artık coğrafyada da çok güncel şeyler soruyolar, onun yeni videolarında vardır belki ama yine de eskilerini de izlemekte fayda var canım hiç de zaman kaybı değil.

Merhaba,
Ben ingilizce ogretmeniyim. Bu sene gk gy icin ihtiyac akademiye gitmeyi dusunuyorum, egitimi ise kendim halletmeyi dusunuyorum. Bugun 2013 cikmis egitim bilimleri testini cozdum 80 soru 40 dogru. 2011 mezunuyum, hic calismadan kendimi olcmek istedim kizlar, sizce baslangic yapmam icin nasil?

Bir de egitim bilimlerini hangi kitaptan calisiyorsunuz?
Tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim?
Hepimize basarilar diliyorum

Kizlar topige ben de katilabilir miyim?
Onceki mesajda yazdigim uzere 2011 mezunu bir ingilizce ogretmeniyim. Kpss'ye ilk defa calismaya karar verdim. Gy gk icin ihtiyac akademiye gitmeyi dusunuyorum henuz kaydolmadim.

Bugun biraz inceleme yaptim, biz ogretmenlikten girecek adaylara
GK GY 120 soru toplam 32 puan
EGİTİM BİLİMLERİ 80 soru toplam 18 puan
ALAN BİLGİSİ 50 soru 50 puan getiriyormuş.

Bu demek oluyor ki kendi branşlarimiza çok iyi yogunlaşmaliyiz.

çok hoşsunuz canım
hiç sorma
merhaba canım hoşgeldin aramıza, konu sahibi ben değilim ama eminim o da çok katılım ister
doğru tespit alan bizi çok etkiliyor. o yüzden alana yoğunlaşmakta fayda var. ben şu an eğitim bilimlerini hızlıca bitirip alana yoğunlaşmaya başlıcam.
eğitim bilimlerinden kesinlikle 7iklim konu anlatımlıyı öneririm. burdan çalışırsan yapamayacağın soru kalmaz. aynı zamanda soruları da çok kalitelidir. konu olarak sadece 7iklim yeter. soru bankasını da öneririrm. bunun dışında pegemin eğitim bilimleri soru bankasını da öneririm. o da konu konu soruları almış, modüler ve cevapları açıklamalı. kpss sorularına benzer soruları var. yargının 5555 soru bankasını çözmüştüm önceki senelerde, o da çok öğretici.. ondaki sorular karma, tüm eğitim konularını bitirdikten sonra tekrar amaçlı çözmeni öneririm.
bu arada kullanıcı adına bayıldım. ben bir çaykoliğim ve demlisine bayılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…