kpederim ve kvalidem ve hatta eşimin bencilliği

MelisaMelisa

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
52
0
296
İstanbul
Yine aklım karıştı ve sizlerle dertleşmek istiyorum. artık dayanamıyorum. ben nasıl berbat bir insanımki sürekli sorunlarla yaşamak zorundayım acaba? Kayınvalidem ve kayınpederimle yanyana oturuyorum ve evlerimizin içinde geçişi sağlayan bir kapı var. önceki konularda mevcut sorun ise bunlar 1 hafta önce yazlığa gittiler, k.pederim bu hafta geri geldi yalnız başına,işleri varmış.neyse geldiği gün ben yemek hazırladım ve yedik beraber gece 11:00 filan evine geçti. ertesi gün eşimle işlerini hallettiler ve öğlen yemeğe yine bana geldi.buraya kadar sorun yok.dünde eltimde ( alt katında) yedi. eltim bugün işe başladı. ben sabah annemlere gitmek istedim. ve k.pederime arabayla işin varmı ben alacağım diye tel açtım ve var tabii hem sen daha annenlere yeni gittin. ne işin var, özledinmi? dedi bende özledim dedim. arabayla işin varsabeni bırakırmısın dedim. bıraktı ama bana hesap sormasından üzüntü duydum. bugüne kadar buna müsade edecek hiçbir harekette bulunmadım. eşime anlattım. eşimde gitmesen iyi olurdu diyince iyice şok oldum. babası gelmişte benim evde ona yemek hazırlamam lazımmış, eltim çalışıyormuş artık.( bu arada cuma kuzenimin kınası pazarda düğünü var) zaten 2 gün evde olmayacakmışım bari bugün evde olsaymışım. bende pardon ama ben senin babanın yemesinden içmesinden sorumlu değilim dedim. senin bana hak vermen gerekirken babanı destekliyorsun dedim. veeee inanılmaz bir kavga. kızlar ben haksızmıyım yaa sürekli dipdibeyiz tam yazlığa gitti kurtuldum derken hemen geri geliyor ve k.validem olmadığı için herşeyi beni bağlıyormuş. ben artık sürekli başkalarını mutlu etmeye çalışmaktan bıktım yaa. banane yaa bir yemek ısmarlayıp yiyemezmi yani.ayrıca haftaya bizimde yazlığa gitmemizi istiyorlar. ben senelerdir yazlığa kocamla başbaşa gitmedim. insanlar demiyorki bir hafta biz ist'da duralım gençler başbaşa kalsın. bıktım vallahi ailesinden ölüyorum artık ...:gitme:

sen çalışmıyormusun canım, pazarlama uzmanı olduğu yazıyor üstte.çalışıyorsan sende eltin gibi sıyrıl işin içinden
bencede kayınpederinin yemek işi sana düşmez. içinden gelir hazırlarsın, ama hazırlamadı diye sorun olmamalı. bu arada araba kimin? sizinse izin alma bence arabayı kullanacağın zaman. ayrıca "buna müsade edecek harakette bulunmadım" diyorsun ama kayınpederin karışmayı hak görüyor... eşine bu durumu kabullendirmen lazım, babası eli ayağı tutan bir adamsa yemeğinide yapabilir hiç bişi yapmasa 2 yumurta kırar yada en kötü ihtimal hazırlar gidersiniz, oda ısıtıverir.
bu erkekleri anlamıyorum, evlenene kadar ailelerini sallamazlar bile evlenince kıymete biner. ortada sorun olacak konu yokken boşa kavga etmişsiniz.

Koskoca adam kendi yemeğini yapamıyormuşmu. Sürekli onlarla birlikte olmaktan sıkılmış olmanızda çok normal. Bence zaten sizin asıl sorununuz bu.. ılk önce eşinize artık başbaşa kalmak istediğinizi söyleyin ve eşinzin ailesinede bunu ucundan belli edin. Böyle anlayışsız insanları hiç haz etmiyorum

işten ayrıldım canım 1 yıl oldu. artık bende çalışmayı düşünüyorum, kızım büyüdü. ayrıca araba k.pederimin ama eşime araba al dediğimde kapıda araba var diyor ve almıyor. ve ben arabasızlığıda alışık olmadığım için istemek zor geliyor. haftada bir filan mecburen istiyorum. dolapta yemek var ama konu ısıtmak değilki zulmetmek.

eski konularınıza baktım. dediğiniz gibi sizin sorununuz eşinizin ailesiyle olan ortak yaşam. bu durumu düzeltmeyen eş ve kayınpeder tabi annenize gitmenize de karışır. bence eşinizin ve ailesinin ciddi bir uyarıya ihtiyacı var. özel yaşamınız bu kadar ihlal edilmemeli.

İşte buna çıldırıyorum.
Birileri çıkıp karşımıza bize sorumluluklarımız öğretmeye çalışıyor;
Ve sorumluluk adı altında öğrettikleride onların işine gelenler sadece.

Annenize gidişiniz şaka ile karışık iğnelenmiş kayınpederiniz tarafından...tamam buraya kadarı sinir bozucu ama tahammül edilebilir.

Eşinizin evet ama gitmemelisin.Babama yemek hazırlamalısın.
İşte burda şalterler atıyor.

(Burada o ara kapı ne yahu,kapatmazlarda asla onu)

kayınpederinize neymiş yaa ailenizi özlemenizden gitmenizden açıklama yapmak zorunda değilsiniz. hele de düğün üstü zaten uzatan akrabalar gelir yardıma ihtiyaçları olur böyle şey söylenmez bile. eşiniz heralde ana kuzusu. hala kendinin bir aile reisi olduğundan haberi yok.
eşinize karı koca olduğunuzu ve kocalar dışında eşlere kimse karışmaz bunu anlatanız gerek.
koca olduğunu unutmuş kayınpederiniz de sizi evin küçük kızı sanıyor herhalde.
çok üzüldüm. ama siz o binadan taşınmadıkça hiçbirşey düzelmez.
Allah sabır versin.

Sizi yoran zaten yemek yapmak değil anladığım kadarıyla.
Ayrıca bütün gün başını bekleme ve hergün yemeğini yapma göreviniz yok.
Hergün beraber olmak, yalnız kalamamak, sık boğaz etmeleri, bir de üstüne gitmişken, tekrar gelip, kayınpederinizin herşeyinin sizin üstüneze kalması zor tabi ki.
Annenize ister hergün gidersiniz, buna ancak eşiniz belki birşeyler söyleyebilir ancak.
Kayınpederi ilgilendiren bir durum yok.
Siz zaten senin baban beni ilgilendirmiyor dememişsiniz,
1 günde dışarıdan söyleyip idare edebilirler.
Sürekli yüklenmek bana göre de doğru değil.

canım Çok ÜzÜldÜm ya allahtan benım kayınpeder kızından baŞkasına gıtmezde rahatım hıÇ Çekılecek gıbı deĞıl vallahı
canım okadar ınsanın ıÇınde tatıl matıl yapılmaz zaten hızmet etmekten fırsat kalmaz
dıyer yazınıda hatırlıyorum eŞın senı anlamıyor sanırım

melısacım bence Öyle kalabalık olucaksa hıÇ gıtme tatıle bence yok mıllete yemek pıŞır gÜleryÜzlÜ ol bılmem ne

tatile gitmiyorum demek gibi bir şansım yok malesef. eşim istiyorsa gidilir. Adı tatil zaten benim için her sene yapılması gerekn bir görev. Bütün suç benim eşimde. bu akşam yatmadan beni üzgün gördü ama sormadı bile. gitti yattı. yarın hiçbişey olmamış gibi davranmamı ister. yapmazsamda bir kavga daha. artı kesin babasını kahvaltıya çağırır. ben sanırım artık boşanmalıyım ama kızımın ömür boyu her ortamda boynu bükük kalsın istemiyorum. sanırım kendimi hiç düşünmememden dolayı bunlar başıma geliyor.

Biz 1 ay kadar bir ayrılık yaşadık ama eşimin umrunda olmadı ben kızım için döndüm çok küçüktü. ama değişen hiçbişey yok. yine yavaş yavaş azmaya başladılar. bu arada benim ailem ve eşimn ailesi görüşmüyor. annem 1 yılda 2 kere filan geldi evime. k.pederim bi hoşgeldin bile demez. şimdide düğünün olduğu gün yazlığa gitmek istiyorlar, yolu yarılamışken geri dönmeyelim diye,, ve eşim bana sormadan yemekli düğüne k.pederimi çağırdı oda bizimle dönecek ya yazlığa. aman yolda bile başbaşa kalmamıza izin yok. ailemi takmıyosun bide utanmadan düğüne geliyor,, çıldırıyorum sanırım yavaş yavaş.

Peki siz yalnız kalmak istediğinizi bu şikayetlerinizi hiç söylemedinizmi eşinize. Yada o hiç başbaşa kalmak için bi çaba göstermiyormu?

Peki siz yalnız kalmak istediğinizi bu şikayetlerinizi hiç söylemedinizmi eşinize. Yada o hiç başbaşa kalmak için bi çaba göstermiyormu?

söyledim arkadaşım fakat dedesi kızımla yazlıkta vakit geçirmek için 1 yıldız bekliyormuş. hem anne babasına nasıl dermiş siz dönün ben karımla başbaşa kalacağım çok kırılırlarmış. çaba filan yok bence oda halinden gayet memnun...

Canım diğer konularını okudum şimdi Allah yardımcın olsun çok üzüldüm yaşadıklarına. Seni ailesine ezdirmesi umursamaması bir yana bir de aldatma durumu var. Gerçi sadece mesajlaştım demiş ama sonuçta meyilli bu işlere. Yani nerden baksan sorunlu bir aile, sorumsuz bir eş. Bana kalırsa sen bir an önce çalışmaya başlayıp kendini biraz çek onlardan uzak durmaya çalış. Gelirlerse yorgunluğunu çalışmayı da bahane edebilirsin. En önemlisi de hayatına yeni bir yön vermek istersen maddi olarak güçlü durursun karşısında. Unutma herşey olacağına varır, bu ailenin yaptıklarını devamlı düşünüp kendi sağlığını bozma, çocuğunun ve senin mutluluğun herşeyden önemli. ınşallah hayat size hep güler...

kusura bakma canım bi yemek hazırlamak zor bişey değil ondan kaçman çok yanlış
boşuna eşinle aranızı açmayın düşünki kayınpederin değilde kendi baban ozamanda banane diyip bırakıp gidermiydin lmaz:

canım seni çok iyi anlıyorum bende 6 ay beraber yaşamıştım gezmeğe gidicez diyorduk gelinimi götürme diyordu eşime eşimde o benim karım istediğim yere götürüm diyordu çok anlayışsız oluyorlar. Eski 50 yıl önceki gelinler gibi istiyorlar ama mümkün değil ki bu tamam hizmet edicez ama annene gitme hakkını kimse alamaz elinden Benimde elimden almaya çalıştılar 15 günde bi gitçekmişim oldu. Hepsi aynı yani canım iyi olanlarda istisna. Umarım eşin birazdaha anlayışlı olur tatlım

bence bir an evvel iş bul kendine....eltin rahata erer artık...
sen çalışıyosun diye kimsede bu kadar yüklenemez sana..çocuğunuda bırak kayınvalidene..anlasın anyayı konyayı...

başka çaren yok gibi güzelim...

eşinde sana tavır yapıyorsa hiç takma...sende yap...dinsizin hakkından imansız gelir derler..

Yuklerler guzelım, senın sorumlulugunda olmayan ıslerı sırf kendı rahatları ıcın oyle guzel yuklerler kı,
Sende kendını sorgulamaya baslarsın artık,
'gercekten bunlar benım vazıfem mı? hım sanırım evet, bu aıleye geldıgıme gore oyle olmalı' gıbı dusuncelere kapılırsın.
Benım durumum da senden cok farklı degıl.
Hatta dıyebılırım kı sen daha ıyı konumdasın bence.
Hıc olmasa bır kayınpeder ve bır kac gun belkı.
Benım efsanem yakında gerı donuyor.
2 gorumcem en az bır ay bızde kalacak
Ne mutlu bana.
Bırde ogrendım kı kaynımda bızde kalmak ıstıyormus.
Ben calısan bır bayanım, ıkı kısı ıken ısler zor gelmıyor
Esımde yardım edıyor, beraber kuruyoruz masayı, beraber kaldırıyoruz.
Camasırları o asar, ben dıger ıslere bakarım.
Yardımcı olur yanı bana.
Fakat bılıyorum kı onlar gelınce, farklı olacak durum.
Gorumcemın bırı zaten son zamanlarsa sınırlarımı zorluyor.
Dıgerı ıle sıkıntım yok.
Beterın beterı var anlayacagın.
Yıne de tavız verme fazla.
Yapman hos gorulebılır faakt mecburıyet olarak gorulemez.
Calıs dıyen arkadaslara bır yerde katılmıyorum.
Bende calısıyorum ama ne oldu?
Kendılerı tatıl yapacak dıye ben cocukları ıle ılgılenecek-mısım!
Ama planlarım var kötükedihüso
Umarım ıstedıgım gıbı olur.

Elefera yine dertler geri dönmüş canım Allah kolaylık versin inşallah tez zamanda bir çıkar yol bulunur. Okula giden küçük bari anneleriyle kalsaya ne işi var sizin yanınızda?? Pes doğrusu hakikaten eşinin ailesindeki rahatlık kimsede yoktur.

Arkadaşın çalışma konusuna gelince eski konularına göz gezdirirsen arkadaşın eşinin aldatmaya meyilli olduğu görülüyor. Onun karşısında dimdik durabilmek ve kısa vadede kayınvalideleriyle daha az muhattap olmak için çalışması çok mantıklı bir karar. Tabi yaşadıklarını en iyi bilen o, Allah hayırlı kararlar vermeyi nasip etsin cümlemize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…