Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..
Madem meslegeimiz kadar konusuyoruz ben de muhendisim.
Benim anlayamadigim noktalar sunlar ki, 2 aydir tanisiyorlar, 2 ay sonra evlenecekler, bu acele neden?? 2 ay bir insani tanimak icin yeterli degil bence.(nacizane fikrim) Ailenize girecek insanlar hakkinda madem bu kadar secicisiniz, 2 ay az degil mi sizce de? Burda iftira yazdik , olabilir mi olamaz mi fikriniz yok zira kizin kisiligini bilmiyorsunuz, kizi tanimiyorsunuz. Kizi tanimaya calissaniz mesela, siz de, kardesiniz de? Madem kizi tanima derdiniz vardi 1 ayda nisana atlamasaydiniz??
Bir baska anlayamadigim nokta sosyoekonomik durumu iyi, ust orta siniftan bir ailesiniz anladigim kadariyla. Neden kardesiniz egitimce kendine denk birine yonelmek varken, emlakcida calisan zavalli! lise mezunu! orta direk bir aile!den gelen bir kiza yoneldi? Bu kiz da avukat olsaydi , hakkinda muvekkililerle yatip kalkiyor denseydi bu kadar kolay inanacak miydiniz? Ne kadar kolay orta sinif ,basit! kizlari harcamak, yazik.
Kiz emlakcida calisiyor, tabi ki erkekleri! bos evlere goturecek , zira bu onun meslegi. Siz halkimizi bilmiyor musunuz, kadinlara her turlu asagilama , iftira, etiket yapistirma var, "o kiz da emlakcida calisiyor, saglam pabuc degil, erkeklerle bos evlere gidiyor" demedikleri ne malum? (ki zira durum bence bu).
Bu kiz gibi ekmek parasi pesinde kizlara, sekreterlere kotu gozle bakilmiyor mu, patronlar, musteriler sarkmiyor mu, diger kadinlar "kesin hafiftir" gozuyle bakmiyor mu? Toplumumuzdan igreniyorum artik, calismak, varolmak bu toplumda kadinlara haram.
Kiza ne diceksiniz peki? Sen de onune gelenle dusup kalkmissin, hazir firsatin da varmis, patrondan anahatir kapiyormussun mu diceksiniz? O kiz sizden hayati boyunce nefret etmeyecek mi, yuzugu firlatmayacak mi? Namusuna bu kadar kolay laf calan birinin yuzune nasil bakacak?