Cok muhafazakar oldugunu zanneden ama dinden bihaber olan cahil hanimefendi. Bi kadinla bi erkegi ayni yatakta yorganin altinda bilr yakalasan yorganin altinda ne oldugunu bilmedigin icin ve sahitlerin olmadigi icin bu kadin boyle boyle yapti diyemezsin. Egerki dersen omur boyu sahitligin bi daha kabul edilmez. Anliyormusun dinimizin iftiraya ne kadar sert yaklastigini.. kirli gecmismis? Senin kardesinin ne haltlar yedigini biliyomusun acaba? Ayricaa iyi oku ve arastir cok muhafazakar ama cahil hanimefendi! Peygamber efendimize bir gun bi adam gelmis ve kizinin bakire olmadigini ve evlenecegini soylemis bunu damat adayini bildirip bildirmeme konusunda kararsiz kaldigini soyleyince peygamber efendimiz bunu herhangi birisi duyarsa gunaha girecegini soylemis. Gunah Allah la kul arasindadir. Ifsa etmek ne cirkin bi olay. Bende evlenmeden once baskalariyla birlikte oldum. Esimin aileside aynen sizin zihniyette. Esim sevgililik donemlerimizde agzimi yoklamaya calisti. Hooopp orda dur dedim. Sanane be adam. Ister devam et ister ayril. Sen her naneyi yerken iyiydi( bulundugumuz ilde herkes onu taniyor sporcu oldugu icin dogal olarak yapyiklarini bende duymustum) tamam anladim dedi ve konu orada kapandi. Pislik cikarmayiin. Yok kandiriyomusta bilmemnede. Ee bakire olup evlenenler hic bi sey yapmiyo sanki. Akilli olun biraz. Sizlerin yanlis anlatinlari yuzunden insanlar islamiyeti anlayamiyolar. Bi arastirin sorusturun sonra konusun.İşin aslı şimdi anlaşıldı. O kadar güzel bir kıza asılan ve yüz bulamayan erkekleri bir düşünün bence. İnsanların ulaşamadığı kişilere karşı nasıl kinlenebildiklerini de. O erkeklerin kıskanç eşlerinin atabilecekleri iftiraları da. Emlakçıda çalışan bir insan tabi k boş evleri gezdirecek. Kıza üzüldüm güzel olmak suç resmen.
Aynı masada 1 kere oturduğum karaktersizin biri benle birlikte olduğunu söylemiş çevresine. Hiç tanımam etme halbuki. Kardeşim ve ben haddini bildirdik orası ayrı. Gerçekten bu insanlardan korkulur . Ben cehenneme gideceksem bu gibilerle birlikte yanmak istemiyorum ya. Ben cezamı kendim gibilerle saygı duyabileceğim insanlarla çekmek istiyorum mesela. Bir insanı toplumda karalamak tüm geleceğini şekillendirmek nasıl bir vebaldir, kişiler nasıl bunu üstüne alabilecek kadar insanlıktan uzak olur aklım almıyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..
- Konu Sahibi eylul166
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Farzedelim ki tum bunlar dogru, gelin hanim pek capkindi gecmiste, ama simdi kardesinizi sevmis ve evlenmeye karar vermia degil mi? Onemli olan bundan sonrasi, sadik bir es olduktan sonra gecmiste ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.
Biz cok gorduk o zarini kocasina saklayip evlendikten sonra sutcuyu tupcuyu siraya dizenleri birakin gecmisini geleceği ilgilendirsin sizi.
Biz cok gorduk o zarini kocasina saklayip evlendikten sonra sutcuyu tupcuyu siraya dizenleri birakin gecmisini geleceği ilgilendirsin sizi.
bi arkadaş nişanladığı kız için ailesinin durumu bizim kadar iyi değil böylesi daha iyi yoksa sorun çıkardı demişti, tezi şu: bizim durumumuz daha iyi olduğundan yarın bir gün bir kavga olsa bu imkanları bırakıp baba evine dönmez
nedense bu konuda da o büyüklenmeyi sezdim, mahallede oturmuyoruz biz, annem PTT emeklisi ben mühendisim babam avukat falan gereksiz bilgiler
nedense bu konuda da o büyüklenmeyi sezdim, mahallede oturmuyoruz biz, annem PTT emeklisi ben mühendisim babam avukat falan gereksiz bilgiler
kim dedi,kimden duydunuz diyoruz bunları.Zaten bende eminim elimde kanıt var demedim.yani olmasa bile bu konuşmalar çok adice.madem habire atasözleri ve ayetlerle cevap veriliyor .ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafıda benim kafamı kurcalıyor..
1 emlakçı.
2.?
Zarlilar namuslu canm ya oyle demeAyy zarınız olmasaydı herkesle düşer kalkardınız başkaları gibi (!) Allah muhafaza. İyiki zarınız varmışta kocişkonuza vermişsiniz. Rabbimize bin şükür.
Edebinizle konuşun hanımefendi, buradaki birçok kişiye ar, namus hakkında açıklamalarda bulunurken kendiniz düşmeyin o hataya.
Zaten bende eminim elimde kanıt var demedim.yani olmasa bile bu konuşmalar çok adice.madem habire atasözleri ve ayetlerle cevap veriliyor .ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafıda benim kafamı kurcalıyor..
Iyi de bayan siz de poluk porcuk yazip durumu muallakta birakiyorsunuz :)))
Insanlar ayrintilari bilse, daha net yorum yaparlar.
Kiz hakkinda bunlari size soyleyenler kimlerdir, nerden buldunuz bu insanlari, onlar mi sizi buldu yazsaniz , bence insanlar meseleyi daha net anlayacak. Sizetam olarak ne dediler? Sizin bu meseleyi tam olarak ne sekilde duydugunuzu bilmezsek ancak spekulasyon yapabiliriz.
Zaten bende eminim elimde kanıt var demedim.yani olmasa bile bu konuşmalar çok adice.madem habire atasözleri ve ayetlerle cevap veriliyor .ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafıda benim kafamı kurcalıyor..
gerçekleri yüzüme çarptılar dedin kanıt yoksa neyi çarptılar yüzüne
Iyide sen demedinmi kıza karsı bu duyduklarımdan sonra biraz soğuma oldu diye? Hatta biz konunun dogru oldugunu nerden biliyorsunuz diye sorduğumuzda cok Güvenilir insanlardan duydum yani dogru olmaması imkansız dediniz. Iftirayı şimdi yorum yapanlarmı atmış oldu? Hayret. Kızın numarasını verde helalleselim bari müstakbel görümcen böyle bişey sordu bizde Hakkı'na girdik kusura bakma diye.olayı o kadar yalnış anlayanlar olmuş ki.ne diyim açıklamaya çalışmakla uğraşamıycam.
sadece şuna cevap vereyim neden 2 ayda evlilik kararı denilmiş ya .kız çoook güzel yani bizde çok beğeniyoruz kızı.kardeşim görür görmez vuruldu kıza.ve hemen resmiyet istedi.bizde usülüne göre yaptıl herşeyi.ben iftira olduğunu muhtemelen kızın yüz vermediği tiplerin ortaya attığı iddia olarak düşündüm.zaten size danışma amacım da bu.ne yapayım kimle konuşayım diye sordum .ama vallahi olayı öyle bir boyuta getirdiniz ki.ne bekaret kaldı ne namus ne fuhuş .pes yani.hayal dünyası çok geniş arkadaşlar var.
Zarımı kocaya verdim ne be! Az akıl beyin kullanın bu ne salakça bir cümle! O zar seni yüceltmez indirmezde! kocana verdin ne yaa! Böylesi beyinden yoksun kadınlar olduğu sürece kime neyi anlatıyorsunuz? O zarın namustan öte başka faydaları da var az kitap oku bil bilgilen böyle sığ olma!
Yani bu ilk mesajınız,hatırlatayım dedimyakında ailenize girecek biri hakkında kötü şeyler duysaydınız ne yapardınız kızlar.üstelik eminseniz hatta araştırıp doğruluğunu kanıtladıysanız..ben eşimle paylaştım .şimdi ikimizde ne yapacağımızı bilmiyoruz..çok açık olamıyorum sadece siz ne yapardınız .nasıl bir yol izlerdiniz merak ediyorum.bende ona göre bir yol çizicem.aile büyükleri bilmeli mi.üstü kapatılmalı mı..
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz bahanesiyle karısını kızını öldüren insanlar var bu ülkede. Ateş olmayan yerden gayet de güzel duman çıkar hanım efendi, neler gördük neler duyduk. Şimdi biri çıksa sizin ahlakınızla ilgili birkaç şey söylese söylenenlerin yalan olduğu kanıtlansa bile kimilerinin içinde hep bir şüphe kalır. Boşa dememişler çamur at izi kalsın diye. Öz çocuğunun ırzına geçen babalar öz çocuğunu öldüren anneler var. Kimseye de çok güvenmemek lazım. hele hele başkalarının özel hayatıyla ilgili konuşabilecek yapıdaki insanlara güvenmeden önce çok iyi düşünmek gerek. Akrabanız da olsa kardeşiniz de olsa.Zaten bende eminim elimde kanıt var demedim.yani olmasa bile bu konuşmalar çok adice.madem habire atasözleri ve ayetlerle cevap veriliyor .ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafıda benim kafamı kurcalıyor..
Son düzenleme:
Yani bu ilk mesajınız,hatırlatayım dedim
nokta atışı oldu bu
sıkıyı görünce eminim demedim oldu adı
eylul166 konunun hemen hemen tamamını okudum bir kanıt var mı diye ama anladığım kadarıyla yok. Çok güvenilir insanların söylemleri dışında elinizde delil yok. O çok güvenilir insanlar nasıl bu kadar güvenilir oluyor da doğru söylediklerinden bu kadar eminsiniz?
Bakın eşim beni araştırmaya kalksa, muhitime, komşularıma hatta yakın akrabalarıma sorsa kirli geçmişi olan, onunla bununla düşüp kalkan, namussuz bir genç kız olarak tanıtılırdım muhtemelen. Neden biliyor musunuz? Onların kurallarına göre yaşamadım hiç bir zaman. Sırf bu yüzden kirli damgası yedim, yollu oldum, namuzsuz oldum.
Çok şükür hayatıma giren insan bunların hiç birine prim verilmeyeceğini bilen biriydi. Ailesi de bu tip şeylere inanacak insanlar değildi. Şimdi abla yerine koyduğum, bir gün sesini duymasam özlediğim görümcelerimden biri gelip bana böyle böyle bir şeyler duydum deseydi ilişkimiz bu kadar iyi olmazdı hatta hiç ilişkiniz olmazdı muhtemelen. Gerçi mühendis falan değiller, hemşire parçası ikisi de ama insan olmayı öğrenmişler nasıl olmuşsa. Halbuki insanlığı gittiğimiz okullarda öğreniyoruz sanıyordum ben.
Bakın eşim beni araştırmaya kalksa, muhitime, komşularıma hatta yakın akrabalarıma sorsa kirli geçmişi olan, onunla bununla düşüp kalkan, namussuz bir genç kız olarak tanıtılırdım muhtemelen. Neden biliyor musunuz? Onların kurallarına göre yaşamadım hiç bir zaman. Sırf bu yüzden kirli damgası yedim, yollu oldum, namuzsuz oldum.
Çok şükür hayatıma giren insan bunların hiç birine prim verilmeyeceğini bilen biriydi. Ailesi de bu tip şeylere inanacak insanlar değildi. Şimdi abla yerine koyduğum, bir gün sesini duymasam özlediğim görümcelerimden biri gelip bana böyle böyle bir şeyler duydum deseydi ilişkimiz bu kadar iyi olmazdı hatta hiç ilişkiniz olmazdı muhtemelen. Gerçi mühendis falan değiller, hemşire parçası ikisi de ama insan olmayı öğrenmişler nasıl olmuşsa. Halbuki insanlığı gittiğimiz okullarda öğreniyoruz sanıyordum ben.
Konu sahibi 35 sayfadir bi soru soruluyi size bunlari kimden duydunuz kin soyledi insani bayiyosunuz ya mesleginizi bilmemneyi soyleyene kadar sorulara cevap verin
Cidden catladik meraktan burda.
iyi de eylül onları hep sen yazdın,gerçekleri yüzüme çarptılar dedin.ne gerçeği idi yüzüne çarpılan,ne oldu da uyuyup uyanınca fikrin değişti.halbuki çok emindin yaşananlardan.olayı o kadar yalnış anlayanlar olmuş ki.ne diyim açıklamaya çalışmakla uğraşamıycam.
sadece şuna cevap vereyim neden 2 ayda evlilik kararı denilmiş ya .kız çoook güzel yani bizde çok beğeniyoruz kızı.kardeşim görür görmez vuruldu kıza.ve hemen resmiyet istedi.bizde usülüne göre yaptıl herşeyi.ben iftira olduğunu muhtemelen kızın yüz vermediği tiplerin ortaya attığı iddia olarak düşündüm.zaten size danışma amacım da bu.ne yapayım kimle konuşayım diye sordum .ama vallahi olayı öyle bir boyuta getirdiniz ki.ne bekaret kaldı ne namus ne fuhuş .pes yani.hayal dünyası çok geniş arkadaşlar var.
Valla tatlım ya suçlu biz olduk iyimi?nokta atışı oldu bu
sıkıyı görünce eminim demedim oldu adı
ee son mesajında emin değilim diyorYani bu ilk mesajınız,hatırlatayım dedim
burada..Zaten bende eminim elimde kanıt var demedim.yani olmasa bile bu konuşmalar çok adice.madem habire atasözleri ve ayetlerle cevap veriliyor .ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafıda benim kafamı kurcalıyor..