- 16 Haziran 2011
- 14.959
- 63.138
- 798
Peki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım.ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..
Bir insanın bir muhitte sevilmemesi kötü insan olduğu anlamına gelmez. Muhitin genel bakış açısına aykırı biri olması dahi sevilmemesi için yeterlidir. Çok tutucu bir çevrede , kadınların geri planda kaldığı bir ortamda ; çalışan , hakkını arayan , sesini yükseltmekten çekinmeyen bir kadın olmak dahi sevilmeyen insan olmak için yeterlidir.
Böyle bişeyi duysa anında bitirir.öncr gelir bana anlatır sonra nişanı atar.bilmediğine eminim.benden hiçbişey saklamaz.
32 yaşındaki erkek kardeşinizin özel alanı olamayacağına mı inanıyorsunuz cidden ?
Hayatını didik didik ettim onu araştırdım dedim mi.birşeyler duydum ve iftira zannettim .o iftirayı atan ile yüzleşmekti amacım fakat gerçek olduğunu öğrendim.tamamen tesadüf..
İftirayı atan kim ? Gerçek olduğunu size kim söyleyebilir ? O kızla o evin içine girip sevişen kişi dışında kim gerçek olduğunu söyleyebilir ? Diyelim ki gerçekten bunu söyleyen biri ile konuştunuz , kızı yeteri kadar tanımazken o çevredeki bu beyefendiyi nereden buldunuz , tanıdınız , ipsiz sapsız biri mi bilmeden gidip üstüne konuştunuz ?
Ar
arkadaşım diyorumki evlenecek kişi kardeşim ve birşeyden haberi yok.neye saygılı olayım .kızın kirli geçmişine mi.
Evlenecek olan kardeşinizin nasıl hiçbir şeyden haberi olmayacak , sizin dahi varken ?
tekrar izah ediyorum anlamayan arkadaşlara .ben bekarette değilim olmayabilir.boşanmış olabilir çocuğu olabilir hepsi kabul .ben kızın onun bununla emlakçıdan anahtar alıp boş evde vakit geçirmesine takıldım.ne yapıyor boş evde fayansları saymıyor ya..
Emlakçıda çalışan bir kızın onun bununla boş evlere gitmesi normal. İnanmayacaksınız bazen dolu ve eşyalı evlere de gidiyorlar. Eşyalı kiralık evlerde var malum. Ev ararken kaç emlakçının peşine takılıp ev gezilir , haberiniz var mı ?
Bundan bahsediyorum.kardeşim diyorum komşum değil kuzenin değil.KARDEŞİM canımı veririm ya yok ötesi.
iftira diye düşündüm ama değil çok emin olduğum birkaç kişiden duyunca emin oldum..
O çok emin olduğunuz kişiler nereden biliyorlar ? Kızla boş eve gidip , cinsel münasebette mi bulunmuşlar ? Şayet öyle ise siz bu çok saygın insanları nereden tanıyorsunuz ?
Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..
Görücü usulü kız istemelerde , karşı taraf hakkında duyulan iyi sözler nedeni ile tercihte bulunulmaz mı ? Baştan aileyi ve kızı size övdüler , tavsiye ettiler ve kardeşinizle kız nişanlanınca bir anda kız , geçmişi karışık birisi mi oldu ?
Avukat erkek kardeşiniz araştırmadı , gördüğü an aşktan gözleri kör oldu ; müsteşar babanız , ptt emeklisi anneniz Kızı ve aileyi çok beğendi , bir tek mühendis olan siz bir anda olaylara vakıf oldunuz. Bravo size. Kardeşiniz meslek hayatını yeniden gözden geçirmeli.
Teşekkür ederim .evet ben bir ablayım ve ailemize gelin olacak kızın terbiyeli namuslu şerefli bir insan olmasını isterim..
Bu cümle ile ne diyorsunuz aslında , farkındasınız değil mi ? Beğenerek istediğiniz , ailece sevdiğiniz kız bir anda terbiyesiz, namussuz ve şerefsiz bir insan oldu öyle mi ?
Olayın aldığınız günah tarafına değinmeyeceğim. Karar mercii ben değilim. Ancak avukat kardeşinize bir sorun derim , bu sözler nedir ne değildir ? Hukuken cezası nedir ?
ben size anlatamadım sizde anlayamadınız sanırım .ortada çekirdek çitleyerek dedikodu yapılan bir durum yok.ben zaten iftiranın peşine düştüm diyorum.o kişi ile yüzleşmeye gittim hesap sormaya sen kim oluyorsum demeye .ama gerçekleri yüzüme orada çarptılar işte
Ah o gerçekler ! Nedir yüzünüze çarpılan gerçekler ? Kızın rızası dışında çıplak fotoğraflarını mı çekmişler , olay anında rızası dışında video kaydı mı yapılmış ? Böyle bir durum var ise kızın şantaj ve tehdit e maruz kalmaması için , kıza bilgi vermeli ve mahkemede hakkını aramalı. Biliyorsunuz değil mi ?
ben bekarette değilim .olmayabilir o beni ilgilendirmez.konu bu kızın çok kısa süreli ilişkileri olduğu ve onlarla birlikte olduğu .hatta yer mekan zaman farketmeksizin yaşadığı v.s
birnevi görücü usulü diyelim.gördüler beğendiler istedik verdiler öyle oldu..
Bu kız , bu denli ulu orta ilişkiler içinde idi. Ancak siz bu kıza sorgusuz sualsiz , bilgisiz görücü gittiniz öyle mi ? Görücü usulünde bir yerden bir tanıdık vesile olmuyor muydu ?
Nedense şöyle birşey geldi aklıma .deseydim ki kızlar yardım edin .kızkardeşim evlenecek fakat nişanlısı olan adam kızları boş evlere götürüyormuş bana akıl verin ne yapayım .çok çok çok eminimki o adamın ne şerefi ne haysiyeti ne pisliği kalmayacaktı .bir kişi de çıkıp iftira demeyecekti.hemeb kızkardeşine anlat ayrılsın o adiden denilecekti.ben 7 yıldır kk üyesiyim 10.500 küsür mesajım var ve birçok kişiyi tanıyorum ve adım gibi de eminim verecekleri cevaplardan.
Yani diyorsunuz ki adamın emlakçı olduğu gerçeğini saklasa idim tavrınız farklı olurdu. Farklı bir bakış açısı ne diyeyim.
Mesele anlattığım kadar değil.detayları var fakat bu platformda bu kadarını anlatabiliyorum.tabiki emlakçının eve gitme sebebi ev göstermek.sizce ben bu kadarını duymaklamı konu açtım..
Detaylar var , anlatamadıklarım var vs vs. Uygunsuz fotoğraf veya video gördü iseniz kızın mağdur olmaması için bu materyalleri elinde bulunduran ve 3.şahıslarla paylaşan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmalısınız.
Konunuzun geneline gelirsek , sağlam bir iftira gibi duruyor. 3 yalancı şahit adamı ipe götürür derler. Yargısız infazdan kaçının.
Ve evet kızla paylaşın duyduklarınızı. Sizin ailenize girerek bir ömür ağlayacağına , hukuk önünde kendisine iftira atan herkesten hesap sorma hakkı olur böylece.