- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.825
- 208
Aaa iyice saçmaladınız yalnızÇocuğa doğru düzgün annelik yapmıyorsunuz ki siz
Bide gelmiş kötü anne miyim dşye soruyorsunuz
Çocuğa anneliği babası yapıyor
Siz nasıl bir annesiniz sabah uyanıp gece yatana kadar çocuğuyla etkinlik mi yapan bir annesiniz herkes dönsün kendisine baksın çalışıyor diye bu onu kötü anne yapmaz gayet çalışkan bir kadın ben taktir ettim açıkçasıMal ???
Seviyenize inemeyeceğim …
Hayatın çok zor ve yıpratıcı ben de çalışıyorum eve gelince çocuklar 4 saat sonra geliyor yemekti ödevdi biraz ortalığı sil süpür hop herkes yatağa ben buna ne zor bir hayat diyordumki sizinki karşısında lafı bile olamazGerçekten çok zor. Ama bu akademik kariyer de mafya gibi girdik çıkamıyoruz. Ha emeklerim çöp olmasın diye diye ömrüm bitti yaşlı gösteriyorum bi dünya kilo aldım
6 aylik bebegim var freelancer calisiyorum sadece bebegim uyurken calisiyorum bu zamanlari asla geri gelmeyecek cocugunuzun madem vaktiniz yoktu baska planlariniz vardi neden yaptinizDört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Alakası yok ben toplumun anneye biçtiği rolü yerine getirmiyor diye belirtmedim konu bu değil ki zaten karşıyım buna.Bizim toplumumuzda anne her zaman ev işleri, kocası ve çocuk bakımı konusunda saçını süpürge etmesi gereken bir role büründüğü ve çocuk bakımında en çok -hatta tamamen- anne görevli olmalıymış gibi görüldüğü için, konu sahibinin çocuğuna istemeyerek az zaman ayırması yanlış görülüyor. Ama yanlış değil. Hayatta yaşanacak normal bir şey.
Kaç tane ev hanımı, çalışmasa bile gerçekten zamanını düzgün şekilde çocuğuna ayırabiliyor? Cidden böyle ev işlerinden, ıvır zıvır derdinden kaç anne çalışmadığı halde günde en az 2 saatini çocuğuna ayırıyor? Konuyu açan kişi eğer akademide dilediği yere gelirse gelecekte çocuğuna çok iyi şekilde zaman ayırabilecek. Maddi manevi rahat edecek. Annelik babalık öyle yanında çocuğu tutmakla olmuyor. Bir çocuğun ihtiyacı olan şey huzurlu bir ev, sevildiğini, güvende olduğunu bildiği şekilde yaşamak. Annesi zaten günün 2-3 saatini oğluyla iyi zaman geçirmeye ayırıyormuş. Kocası ev işlerine, çocuğun temel bakımına yardımcı oluyormuş. Önemli olan konuyu açan kişinin çocuğu ve kendisi için düzgün bir denge kurabilmesi. Bu dengeyi kurduktan sonra günlük beraber zaman geçirme sürelerinin hesabı önemli değil. Çocuk yetiştirmek, analık, babalık yapmak beraber geçirilen süreyle alakalı değil.
Günaydın.Yazdıklarıniz da haklılık payınız oldukça fazla,
Doktora okumaya niyetlendim dese, belki yorumum, sizin yorumunuzdan farklı olmazdi ama zaten başlamış bir kere. Bir de ben suçluluk hissettirmek istemedim.
Ama ben olsam asla başlamaz çocuğumu anne sevgisinden, anne ilgisinden mahrum bırakmazdim. (Şu an evden çalışıyorum, ona rağmen çocuğuma yetemediğimi düşünür dururum.
Ben anne sevgisi nedir bilmiyorum; kolu anne ısırığından eksik olmayan bir çocuktum ben. Diş izleri ve o morluklar hiç eksik olmadı bedenimden, öyle ki;okul da kavrulmuş sıcaklar da bile kısa kollu giyinmez, arkadaşlarım sorduğunda kardeşim ısırdı derdim.
Anne sevgisini, varlığının verdiği duyguyu bilmediğim için çokta empati kuramadım açıkçası.
Ama çocuklar üzülmesin ya.
Uyuttuktan sonra da çalışıyorum yetmiyor ki. Ya da yorgunluktan birlikte kitap okurken sızıp kalıyorum
9buvukta yatağa geçiyoruz kitap okuyup uyutuyorum ya da beraber uyuyoruz çünkü ben de yorgun oluyorum
bu sizin bahaneniz. tamamen kendiniz için yapıyorsunuz işte. bencillliğiniz karşısında şok oldumDoktorayı aslında en çok onun için yapıyorum yaşadığım şehir çok küçük ilerde bir gelecek verebilmek için. Ama bu sefer de ilk çocukluğundan çalıyorum
Kötü anne demedm ben ama tüm gün evde olup TV tablet ile geçirenler var kaliteli zaman geçirmekten bahsettim ama çocuk yemek yemiyor diye tablet TV verenlere karisyim kötü anne demiyorm ama olacak iş değil bu. Ayrıca organik besleme konusunda sizinle aynı fikirdeyim benHayir o saydiklariniz da kotu anne degil. Kimsenin baskalarinin annelik, egitm yontemlerini boyle elestirmeye hakki yok. Cocugu sadece haftasonu goren anne iyi anne ama cocuga tabletle yemek yedirem kotu anne??? Bu nasil kistas ya. Bir takim olgulari dusman edinip cevresel tum kosullardan bagimsiz olarak o şeyi yapan yapmayani iyi kötü diye siniflandiriyor herkes. Ekran gostermeyip organik besledin oooooo super annesin bravoooooo, günümüz super anneliginin anahtari
Kendisi için de yapabilir doktorayı. Bu kötü bir şey değil ki. İşi son derece iyi olabilir, çalıştığı kurum da. Hayata bir kere geliyoruz hepimiz. Hanımefendinin idealleri varsa ve bu doğrultuda hareket ederse ona bencil diyemeyiz. Çalışma saatleri konusunda bir düzenlemeye ihtiyacı var yalnızca. Sadece çocuk değil kendisi için de sağlıklı değil süreç. 20lerin başında genç bir kadının kaldırabileceği bir tempo bu ama anne olmuş, sorumluluğu artmış, bedenen de biraz yorgun bir kadın için muhakkak ağır gelecektir. Çözülemeyecek bir sorun değil bence.bu sizin bahaneniz. tamamen kendiniz için yapıyorsunuz işte. bencillliğiniz karşısında şok oldum
geçmişini çalarak gelecek verilmez
Asla kötü bir anne değilsiniz ,ama uyku surenizden verip ders caliscaaginiz sürenin en azından 1 saatini daha yavrunuza ayirsaniz hem vicdani olarak hemde kendiniz için rahatlayabilirsiniz deneseniz,hem iş hem kariyer hem aile ne güzel eminim saatlerde ufak degisikliklerle bunu halledersinizDört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Şehirden taşınmak istemem; neden küçümseniyor anlayabiliyorum. Hiç kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde kreşin bile zor bulunabildigi bir yerde yaşamamış bazı üyeler sanırım. Evet oğlumun bu yaşları kıymetli ama ilerleyen yaşında burada kalırsak hiçbir şey veremeyeceğim. Sadece çocuğum için boşanmıyorum diyen kadinlar gibi çocuğu bahane etmek de doğru değil tabiitiraf ediyorum ben de istiyorum ayrıca çocuğumla oynuyorum ben ya gıdıklıyorum ne bileyim resim falan yapıyoruz yani. Kaldı ki sabah da 8de kalksak 9a kadar orada da vakit geçiriyoruz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?