Kötü bir anne miyim?

Muhendisim, doktora savunmami yapali birkac ay oldu, ayni zamanda kurumsal bir sirkette ekip lideriyim. Ne yeterlilik asamasinda ne de tez doneminde bu kadar uzun duzenli ders calismami gerektirecek bir durum yasamadim. Sosyal bilimler oldugu icin mi anlayamiyorum bilmiyorum ama

Yine de bu sekilde bir calisma sistemi ile verimli calistiginizi dusunmuyorum. Calisma suresini, kalitesine tercih ediyorsunuz gibi gorunuyor zaten o yuzden surekli calisma ihtiyaci duyuyorsunuz. Her seyden once bir insan olarak haftasonu en az 1 tam gun dinlenmeye ihtiyaciniz var. Anne oldugunuz icin bugunun en az yarisinda cocugunuza zaman ayirma sorumlulugunuz var.

1 haftasonu tam gun, hafta ici de 2 aksam ders calissaniz, diger gunler kendinizden ve ailenizden vakit kalirsa calisirsiniz. Siz sagliginizi kaybettiginizde, ailenize yeterince vakit ayirmadiginizda, cocugunuzun en guzel zamanlarini kacirdiginizda yaptiginiz kariyer sizi mutlu edecek mi, sanmiyorum. Hayatta yaptiklarimizdan daha cok yap(a)madiklarimiz icin pisman oldugumuzu dusunuyorum.

Çalışan annelerin çoğunun vicdanı rahat değil ztn. Ne kadar ilgilensende yeterli gelmez
Annesiyle büyüyüpte bi kere oyun oynamamış çocuklar var. İçinizi ferah tutun

sizin çocuğunuzu sizden çok kimse düşünemez, evinizin içini de en iyi siz biliyorsunuz. eğer çocuğunuzla iletişiminizde bir problem yoksa, yoktur. fakat 4 yaşına göre biraz az zaman ayırdığınız da bir gerçek. benim 4 yaşında bir kuzenim var, annesi ve babası akşam 9a kadar çalışıyor, çocukta kreşten sonra ya teyzeye ya anneanneye bırakılıyor. onlar da tabi anne gibi etkili bir bakım sağlayamıyor, annesi 9 da almaya gittiğinde eve gidecek diye heyecandan yerinde duramıyor ve erken uyuduğu için gittiği gibi uyuyor. çok sağlıklı olmuyor doğal olarak. tabi sizinki evdeymiş, babası da yanında. planda ufak tefek değişikliklerle biraz daha zaman ayırabilirsiniz bence.

Ben calisan anneyim, kucuk oglum da ilk okula baslayana kadar her gun ise gitmeyecegim, maksimum sureyi onlarla gecirecegim demistim kendi kendime (ben bakicilarla buyudum maalesef) ve kendi isim oldugu icin basarabildim bu zamana kadar.

Oglum 43 gunlukken calismaya baslamistim ama yani kariyer ve anneligin birlikte yurutulmesi gerektigini, asla anne olunca isin gucun birakilmamasi gerektigini savunurum her zaman.

Ama konu sahibi sizce de dizinki biraz fazla degil mi? İstediginiz kadar kaliteli gecirin zamani, gunde bir saat size yetiyor mu gercekten? Doktor unvanini aldiginizda cocugunuzun buyudugune sahitlik edemediginiz icin hic pisman olmayacak misiniz? Ben yeri geliyor 48 saat cocuklari goremiyorum ama sonraki 3-4 gun onlardan ayrilamiyorum. Bu arada size de yazik degil mi? Bi manikur yaptirin, arkadaslarinizla kahve icin vs vs

Gerçekten çok zor. Ama bu akademik kariyer de mafya gibi girdik çıkamıyoruz. Ha emeklerim çöp olmasın diye diye ömrüm bitti yaşlı gösteriyorum bi dünya kilo aldım
Hayatın çok zor ve yıpratıcı ben de çalışıyorum eve gelince çocuklar 4 saat sonra geliyor yemekti ödevdi biraz ortalığı sil süpür hop herkes yatağa ben buna ne zor bir hayat diyordumki sizinki karşısında lafı bile olamaz

Çocugunuza kaliteli vakit ayırın ve kötü bir anne değilsiniz iş kolik ve kariyer odaklı bir anne olabilirsiniz biraz oturun soluklanın sizin hayatınızı okuyunca durmadan hızla giden bir tren canlandı gözümün önünde

Stres den hasta olursunuz el olur 0

6 aylik bebegim var freelancer calisiyorum sadece bebegim uyurken calisiyorum bu zamanlari asla geri gelmeyecek cocugunuzun madem vaktiniz yoktu baska planlariniz vardi neden yaptiniz

Alakası yok ben toplumun anneye biçtiği rolü yerine getirmiyor diye belirtmedim konu bu değil ki zaten karşıyım buna.
Zaman ayırmayan ebeveynlerle neden kıyas yapalım mesele bu da değil. Onların nasil olduğu ilgilendirmez bizi neyse sıkıntı yok bakış açımız farkli

Günaydın.
Sabah sabah şöyle bir sarılarabilir miyim?

Uyuttuktan sonra da çalışıyorum yetmiyor ki. Ya da yorgunluktan birlikte kitap okurken sızıp kalıyorum

9buvukta yatağa geçiyoruz kitap okuyup uyutuyorum ya da beraber uyuyoruz çünkü ben de yorgun oluyorum

ilk mesajda uyuttuktan sonra çalışıyorum demişsiniz ikincisinde ise uyuturken ben de uyuyorum
hangisi doğru?

diğer arkadaşların fikirlerine katılıyorum, çocuğunuz uyuduktan sonra 2 saat çalışın, hem işten çıkıp o yorgunlukla apar topar derse başlamayıp siz de dinlenirsiniz dolayısıyla uyuyakalmazsınız

Doktorayı aslında en çok onun için yapıyorum yaşadığım şehir çok küçük ilerde bir gelecek verebilmek için. Ama bu sefer de ilk çocukluğundan çalıyorum
bu sizin bahaneniz. tamamen kendiniz için yapıyorsunuz işte. bencillliğiniz karşısında şok oldum

geçmişini çalarak gelecek verilmez

Kötü anne demedm ben ama tüm gün evde olup TV tablet ile geçirenler var kaliteli zaman geçirmekten bahsettim ama çocuk yemek yemiyor diye tablet TV verenlere karisyim kötü anne demiyorm ama olacak iş değil bu. Ayrıca organik besleme konusunda sizinle aynı fikirdeyim ben

bu sizin bahaneniz. tamamen kendiniz için yapıyorsunuz işte. bencillliğiniz karşısında şok oldum

geçmişini çalarak gelecek verilmez
Kendisi için de yapabilir doktorayı. Bu kötü bir şey değil ki. İşi son derece iyi olabilir, çalıştığı kurum da. Hayata bir kere geliyoruz hepimiz. Hanımefendinin idealleri varsa ve bu doğrultuda hareket ederse ona bencil diyemeyiz. Çalışma saatleri konusunda bir düzenlemeye ihtiyacı var yalnızca. Sadece çocuk değil kendisi için de sağlıklı değil süreç. 20lerin başında genç bir kadının kaldırabileceği bir tempo bu ama anne olmuş, sorumluluğu artmış, bedenen de biraz yorgun bir kadın için muhakkak ağır gelecektir. Çözülemeyecek bir sorun değil bence.

Asla kötü bir anne değilsiniz ,ama uyku surenizden verip ders caliscaaginiz sürenin en azından 1 saatini daha yavrunuza ayirsaniz hem vicdani olarak hemde kendiniz için rahatlayabilirsiniz deneseniz,hem iş hem kariyer hem aile ne güzel eminim saatlerde ufak degisikliklerle bunu halledersiniz

Çoğu arkadaş çocuğunuzun uyku saati sonrasında çalışabileceğinizi yazmış zaten.
İlk okuduğumda benimde aklıma aynı şey gelmişti.
Hatta ablam yaptı aynısını. İkiz bebekleri vardı ve yardımcısı olmadan tek başına bakıyordu.
Bebekler sabah 6-7 de uyanırdı, uykusuz kalma pahasına her gece 24 ten sonra koyu bir kahve içip 2 saat ders çalışıyorum derdi.
Hani demişsiniz ya "bende uykusuz kalıyorum, çocuğum uyuduktan sonra çalışamam" diye.
Doktora yapmayı seçen çocuğunuz değil ki sizsiniz.
Bedeli neden siz fiziki yorgunlukla ödemek istemiyorsunuz diye çocuğunuz ödesin?

Yani icindeki fesatligi yorumlarina dökmüs arkadaslara bisey diyemiyorum. Sizi gercekden tebrik ediyorum, kolay degil yaptiginiz.

Bence kaliteli bir Saat gecirmek, cocugu canta gibi kolunda o gün senin bu gün benim tüm gün gezdiren annenin verebileceginden daha cok..ki nisana kadar demissiniz. Tahammül edilemeyecek bir süre degil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…