- 26 Temmuz 2020
- 1.452
- 4.614
- 88
- 28
Ay evet evet, teşekkür ederim. GünaydınGünaydın.
Sabah sabah şöyle bir sarılarabilir miyim?![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay evet evet, teşekkür ederim. GünaydınGünaydın.
Sabah sabah şöyle bir sarılarabilir miyim?![]()
Ya da çocuğun size ihtiyacı olduğu zamanları geçtikten sonra calisabilirdiniz iş de veya dersinize.Oğlum bir yasindayken kpss ye hazirlanmistim.iki yaşına kadar haftada 6 günü bakıcıya gitti,bakicimiz Allah razı olsun çok iyiydi ama yine de o günler için çok üzülüyorum,atandım mi?evet,istediğimi elde ettim mi? Evet ama oğlumun o günleri geri gelmeyecek ben bundan dolayı çok ama çok üzgünüm....çünkü bu benim hatam.Eğer çocuğum olmadan önce atanma işini halletseydim bu durumu yasamazdim
Ok de burda kim gune gitmekten bahsediyorYani icindeki fesatligi yorumlarina dökmüs arkadaslara bisey diyemiyorum. Sizi gercekden tebrik ediyorum, kolay degil yaptiginiz.
Bence kaliteli bir Saat gecirmek, cocugu canta gibi kolunda o gün senin bu gün benim tüm gün gezdiren annenin verebileceginden daha cok..ki nisana kadar demissiniz. Tahammül edilemeyecek bir süre degil ki
Maalesef öyle.zaman geçince daha iyi anlıyor insan.Ya da çocuğun size ihtiyacı olduğu zamanları geçtikten sonra calisabilirdiniz iş de veya dersinize.
benim de 2 yaşında bir oğlum var bende 9:00-18 :00 çalışıyorum oğlumu alıp eve geçiyorum evde de yemek yap yemek ye derken çocuğumla ne kadar ilgilenebilirim ki oda garibim yanımda bacaklarıma yapışıp kucakla diyor ama cumartesi pazar tamamen oğluma adıyorum sabahtan çıkıyoruz evden eşim ben oğlum akşam uyku saatinde eve dönüyoruz 2 yaşında bir çocukla da anca avm gezip yemek yemeye farklı kafe çocuk parklarına yada çocuklu arkadaşlarla buluşuyoruz. en azından sizde hafta sonunu evladınıza vermelisiniz.Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
bu dediğiniz çalışan anneler için uygun değil 21 aylı oğlum var mesela 20.00 da uyutmaya çalışıyoruz o bizimle oyun oynamak istiyor perdelerin içine saklanıyor onu bulmamızı istiyor ve 21.00 dan evvel uyutmaya kalkarsak çok ağlıyor çünkü bizimle vakit geçirmek istiyor zaten eve geliş saati 18.45Şahsen ben çok doğru bulmadım. Evet gelecek önemli ama anneden alınacak o tatmin duygusu çok daha önemli. Plansız bir hareket olmuş. Doktorayı bitirip öyle dünyaya getirmeyi seçerdim ben. Ki bunu seçtim :) Birincisi uyuttuğunuz saat bir çocuk için hiç uygun bir saat değil. Çocukların 20.00-20.30 arası yatması ve sabah en geç 8.00de uyanmaları gerektiğini belirtiyor uzmanlar. Özellikle 0-5 yaş grubunun. Fikrimizi sorduğunuz için açıkça yazmak istedim üzdüysem özür dilerim.
Bende doltorayı kendi bencilliği için yaptığını savunanlardanım. Bende fesat oluyorum sizin tabirinizle. Şuan ücretsiz izindeyim tek maaşla zorlanacakmıyım evet. Doğalgaz gelmiş 3000. Babam git çalış bozdur izni biz bakarız diyor ama kabul etmiyorum aç değilim açıkta değilim. Çocuğumdan önemli değil. Evdeyim diye günlerede gitmiyorum. Sabahtan akşama bebişle oynuyoruz. Uyuduğunda giriyorum İnternete. İki bölüm bitirdim acaba çocuk gelişimi mi okusam nasıl faydam dokunur yavruma diye yoksa yüksek lisans için mi uğraşsam diye düşündüm. Sonra ikisinden de vazgeçtim. Hem enerjim yok hemde çalışacağım bşr saat dersi çocuğa ayırırım. Bana muhtaç.Yani icindeki fesatligi yorumlarina dökmüs arkadaslara bisey diyemiyorum. Sizi gercekden tebrik ediyorum, kolay degil yaptiginiz.
Bence kaliteli bir Saat gecirmek, cocugu canta gibi kolunda o gün senin bu gün benim tüm gün gezdiren annenin verebileceginden daha cok..ki nisana kadar demissiniz. Tahammül edilemeyecek bir süre degil ki
Bende bilmiyorum işte sizin adınıza çok üzüldüm o kadar çok çocuk var ki böyle büyüyen özellikle bizim nesil anne ilgisi göreni çok azdır bende annemden çok ilgi görmedim dizinde ağladığımın farkında bile olmayan beni kovup git dizime yatma diye iten bir anne ile büyüdüm zaten böyle yazma sebebim de bu anne sevgisi ilgisi olmadan büyümenin bana verdigi zararı o çocuk da yaşamasın istedigim için benim annem sevse bile gösteremeyen işe yetişmek için bizimle ilgilenmeyen bir anneydi daha okula yeni başladığım zaman bile kendi yemegimi kendim yapar yerdim çünkü annemin ona ayıracak vakti yoktu bu yüzden biliyorum ki çocuk için anne çok önemli üstelik bu süreç bir kaç ay degil öyle olsa idare edilir sonra yeri dolar belki derim ama yıllarca sürecek bişey zaten doktora bitince çocuk anneden kopuk kendine yetmeyi ögrenmiş bir birey olacak sonra da çok üzülecekler çocugum bizden uzaklaşıyor aramızdaki bag zayıfladı kafa söze gelmiyor diye iş işten geçtikten sonra iyi şartlarda yaşamak vs hikaye böyle ailesinden yeterli ilgi görmeyen çocuk neler yaşıyor yanlış yollar seçiyor heleki şu çagda zaten korumak çok çok zorken aradaki bag ne kadar kuvvetli olur çocuk ile ne kadar ilgilenirse o kadar iyiYazdıklarıniz da haklılık payınız oldukça fazla,
Doktora okumaya niyetlendim dese, belki yorumum, sizin yorumunuzdan farklı olmazdi ama zaten başlamış bir kere. Bir de ben suçluluk hissettirmek istemedim.
Ama ben olsam asla başlamaz çocuğumu anne sevgisinden, anne ilgisinden mahrum bırakmazdim. (Şu an evden çalışıyorum, ona rağmen çocuğuma yetemediğimi düşünür dururum.
Ben anne sevgisi nedir bilmiyorum; kolu anne ısırığından eksik olmayan bir çocuktum ben. Diş izleri ve o morluklar hiç eksik olmadı bedenimden, öyle ki;okul da kavrulmuş sıcaklar da bile kısa kollu giyinmez, arkadaşlarım sorduğunda kardeşim ısırdı derdim.
Anne sevgisini, varlığının verdiği duyguyu bilmediğim için çokta empati kuramadım açıkçası.
Ama çocuklar üzülmesin ya.
Katılıyorum,Doktorayi her zaman yapabilirdiniz. Ya da cocugu baska zaman dogurabilirdiniz. Gunde 1 saatle ona ne verebilirsiniz ki? Isten sonra birlikte olsaniz neyse. Hafta sonu da yok. Siz bosa ciktiginizda o cocuk zaten kendine yetmeye baslayacak ufaktan. Kotu bi anne degilsiniz ama kotu bi planlayicisiniz
Katılıyorum,
Doktora tez aşamamın sonuna geldim. Yüksek lisans ve doktora süreçlerimle birlikte 7 yıl geçti, 7 yıllık da evliyim ve ona yeterli ilgili sevgiyi veremem korkusuyla çocuk yapmadım. Bitirince denemeye programladım kendimi. Öyle bir şey ki bu geriye dönüş yok, kariyer mi öncelikli evlat mı bunun kararını iyi vermek gerek. Ön plana alınacak çocuksa geri planda kalması gereken şeyler olacaktır, hem çalışıp hem doktora yapmak aşırı zor ve yıpratıcı zaten. Başka hiçbir şeye vakit kalmıyor.
Yarım saat konuşuluyor yahu benim köpeğim bile yarım saat oynasam 2. Gün tepki veriyor ağlıyor beni istediğini belirtiyor yarım saat nedir abartmayın günde yarım saat ile çocuk mu buyutulur yetiştirilir hele ki bebeklik caginda
Mühendis annelere o kadar saygi duyuyorum ki.❤ Onlar birer superwoman
Ogretmenlikten once 3 yil özelde calistim, Cumartesi dahil günde 8 saat mesaili bir tempoda. Gercekten cocuk büyütmek icin cok zorlayici bir tempo. Bu kadar yorucu bir tempoyla bir daha calismak istemedim, gunes doğmadan uyanip, günes battiktan cok sonra eve geliyordum. Hayat bu olmamali diye düşündüm ve hala da öyle düşünüyorum.
21 aylik dedigin cocuk daha 2 yasinda bile degil.. cocuklarin uykularinin tamamen duzene girmesi 2,5-3 yasti..bu dediğiniz çalışan anneler için uygun değil 21 aylı oğlum var mesela 20.00 da uyutmaya çalışıyoruz o bizimle oyun oynamak istiyor perdelerin içine saklanıyor onu bulmamızı istiyor ve 21.00 dan evvel uyutmaya kalkarsak çok ağlıyor çünkü bizimle vakit geçirmek istiyor zaten eve geliş saati 18.45
çocuğum uyuduktan sonra çalışamam bende uykusuz kalıyorum diyen bir kişiye bencil derim. o çocuk dünyaya gelirken annesini seçemiyor ama biz çocuk isteyeceğimiz zamanı seçebiliyoruz dimiKendisi için de yapabilir doktorayı. Bu kötü bir şey değil ki. İşi son derece iyi olabilir, çalıştığı kurum da. Hayata bir kere geliyoruz hepimiz. Hanımefendinin idealleri varsa ve bu doğrultuda hareket ederse ona bencil diyemeyiz. Çalışma saatleri konusunda bir düzenlemeye ihtiyacı var yalnızca. Sadece çocuk değil kendisi için de sağlıklı değil süreç. 20lerin başında genç bir kadının kaldırabileceği bir tempo bu ama anne olmuş, sorumluluğu artmış, bedenen de biraz yorgun bir kadın için muhakkak ağır gelecektir. Çözülemeyecek bir sorun değil bence.
evet uykumuz hiç düzenli değil gece 2 3 kez kalkıyoruz21 aylik dedigin cocuk daha 2 yasinda bile degil.. cocuklarin uykularinin tamamen duzene girmesi 2,5-3 yasti..