- 5 Ekim 2020
- 13.184
- 35.083
- 36
Rahatsız olmadım. Çünkü adı üstünde kaza üzülmedik mi mafolduk be arabayı görünce sağ çıkması imkansız dedim ama rabbim öldürmeyince öldürmüyor. Zaten vefat edenlerin aileside olayı görüyor esimin hatalı olmadığını biliyor. Ama yinede ev ve para talebinde bulundular. Hoş bulunmasalarda elimizden geleni yapardık.
Siz bence tam detaylarını bilmeden yorum yapmaktan utanarak başlayabilirsiniz. Katil dediginiz adam senelerdir o kazasının etkisinden çıkamadı keşke onların yerine ben ölseydim diye. Kaza tarafım kazası bile isteye olmuyor kimse istemez kazayla bile olsa birilerinin ölümüne sebebiyet vermekMide bulandırıcı gerçekten. Neresinden baksam elimde kalıyor. Katil olması mı, yoksa kan parası verip ceza almadan öylece sıyrılmayı vicdanına yedirmesi mi... şöyle bir haberi gazetede okuduğumda adalet sistemine lanet okuyorum, taraflara da. Şu ülkede insan hayatının hiç mi kıymeti yok kardeşim? Öldür 2 kişiyi sonra parasını ver kurtul ohh ne hoş nerde bu savcı, nasıl kabul ediyor böyle bir şeyi? Ölen kişilerin hakkını kim savunuyor?
???
Adam katil?
Şu adama da iyi yazmayın Allah rızası için. Aldattı ama özünde iyi, dövdü ama özünde iyi vbyi bir noktaya kadar kabul edebilirim ama bunun hiçbir oluru yok.
Ne yaparsınız pek empati kuramadım. Ben göz göre göre 2 kişinin katili olmuş biriyle evlenemezdim içim almazdı. Böyle bir insanla evli olmaya Allahtan korkarım kuldan utanırım.
Yazim hatam konusunda haklisiniz.biraz gelişi güzel yazmışım. Ama ev almayı mahkeme şart koymadı karşı taraf talep etti birazda mecburiyetlikte var tehdit bizden can gitti sizdende gitcek gibi ben çok detaylı yazmadığım için biraz farklı yerlere çekildi gliba
Mide bulandırıcı gerçekten. Neresinden baksam elimde kalıyor. Katil olması mı, yoksa kan parası verip ceza almadan öylece sıyrılmayı vicdanına yedirmesi mi... şöyle bir haberi gazetede okuduğumda adalet sistemine lanet okuyorum, taraflara da. Şu ülkede insan hayatının hiç mi kıymeti yok kardeşim? Öldür 2 kişiyi sonra parasını ver kurtul ohh ne hoş nerde bu savcı, nasıl kabul ediyor böyle bir şeyi? Ölen kişilerin hakkını kim savunuyor?
???
Adam katil?
Şu adama da iyi yazmayın Allah rızası için. Aldattı ama özünde iyi, dövdü ama özünde iyi vbyi bir noktaya kadar kabul edebilirim ama bunun hiçbir oluru yok.
Ne yaparsınız pek empati kuramadım. Ben göz göre göre 2 kişinin katili olmuş biriyle evlenemezdim içim almazdı. Böyle bir insanla evli olmaya Allahtan korkarım kuldan utanırım.
Gelmedi soğukluk. Keşke durumları tam ayrıntıyla yazsaydım böyle ev aldılar cezaevinden çıktı gibi yazmışım sizde haklisiniz.Siz rahatsız olmadınız mı karşı tarafa kan parası ödenip adam hapisten çıkınca. Soğukluk gelmedi mi?
Baştan kabul etmeyecekti ailesinin o gereksiz desteğini.
Ya bu yorumu bilemedim. Evlenme kısmı değil de öldürme kısmını.
Allah kimseye göstermesin, tabi de kaza denilen şey herkesin başına gelebilir. O yüzden olayın iç yüzünü bilmeden bu kadar sert yorum gerekli olmayabilirdi. Mesela e5 de 100 ile giderken, üst geçit yerine yoldan geçmeyi tercih eden birine çarpsan, bu da kaza ve büyük ihtimal ölümlü kaza. Şimdi biz bu kazayı yapanı asacak mıyız? Sahil yolunda sarhoş makas atarken ışıklarda geçen yaya vurmak da kaza. Yani hepsi aynı değil.
İşte e5teki örnekte kusur %100 ölende olur. Hadi 90 diyelim. bu durumda zaten konu tazminata hapis cezasına gitmez. Yine de olayın içini bilmiyoruz ben de çok kesin konuşmak istemem.
Sende gereksiz yorumcu.adam katil , kumarbaz , ailesi desen bir halta yaramaz
Siz de dikkat edin bence. Diğer oynayanlara sorsak onlarda bağımlı değilim, keyfi oynuyorum der. Zira bu işlerin sonu pek iyi değil.İddia işi zor iş...
Keyfi hobi olarak oynayan bana bile uğrattığı zararı bilsen ağzın açık kalır ki senede 10 defa başlarım bu işe diyip silip, tekrar yüklüyorum uygulamayı :)
Bir de bu işten para kazanma ümidi olup hırsla oynayan biriyse kocan ki öyleymiş intihara kadar yolu var. Yani sana şuan uğrattığı maddi zararlar bu işin fragmanı...
Allahın sevdiği kuluymuşsun çocuk falan doğurmamışsın en azından buna sevinebiliriz.
Yol yakınken vazgeç Prensinden
Sende gereksiz yorumcuadam katil , kumarbaz , ailesi desen bir halta yaramaz
Ya vicdanı sorgulama yapmak kimsenin haddi değil bunu bi kabul edin. Siz mükemmelsinjz eşinize dikkat et diye cikismisniz. Bende aferin aşkıma kazada olsa iki kişi öldürmüşsun ödül olarakta seninle evleniyorum dedim. Ya biraz empati rica ediyorum.Eşimin bana karşı iyi olması yeterli değil. 2 kişi onun yüzünden vefat etmiş. Bu insanlar arabanın önüne atlamış olamaz. Muhakkak bir dikkatsizlik var. Geçen motosikletli kurye biZim arabaya çarptı. Kör noktada kaldığı için eşim görememiş. Motosiklet bir anda manevra yaptı ve çarpıştık. Aklım çıktım. Allah’a şükür şehir içindeydik, hızımız düşüktü. Kuryeye bir şey olmadı. O an herkesten önce ben eşime fırça attım. “Neden dikkat etmiyorsun” diye. Değil insan köpeğe vursaydı da aynı tepkiyi verirdim.
Neyse siz iddiayı bahane edin. Ama ben daha vicdani sorunlar görüyorum.
Yorumunuz için tesekkr ederim hız limit dahilinde alkol yok kaza şehir ici değil kontrolsüz bir şekilde önüne çıkıyor onlara vurmamak için direğe çarpıyor. Araba takla atıyor üzücü bir olay olduğu için çok detay vermek istemiyorum. Insanlar katıl kelimesinin ağırlığın biraz farkında olarak yorum yapsa keskeNe yazık ki bazı durumlarda ilk duruşma görülene kadar tutuklanmasına karar verilebiliyor. Ve ilk duruşma 3-4 ay sonraya verilebiliyor. Daha sonra kişi ilk duruşmada serbest bırakılıyor. Ha, Ben durum böyledir diye de demiyorum. Sarhoşken öldürmüş de olabilir. Kısmi kusurlu da olabilir. Ama direkt Katille evlenmişsin demek garip geldi.
Buraya konu açıyorsunuz insanlar gerçekleri pat pat söyleyince nasıl da geriliyosunuz hemen savunmaya geciyosunuz.Sende gereksiz yorumcu.
Idda konusunda yorum yapanlara karşı savunmuşmuşum bir bakın bakalim. Trafik kazası herkesin başına gelebilir. Benjm biraz yazim hatam var ev alındı cıktı gibi zaten mahkeme 4 ay attı. Kusurlu olsa imkanı yok çıkamadı. Evle parayla kurtuluncak bisey değil.Buraya konu açıyorsunuz insanlar gerçekleri pat pat söyleyince nasıl da geriliyosunuz hemen savunmaya geciyosunuz.