Korunurken hamile kalınır mı? Korkuyorum.

Gebelik testinin de kendine gore aciliyeti var. Mesela 2 gunde bir kan veriliyor, bu gun haftasonuna geliyorsa acilden ver diyor doktor.
Nesi acilmis? Yani 1 hafta erken ya da gec ogrenmenin teknik acidan ne farki var mesela?

Mesela maydanoz ve nane yemenin düşüğe sebep olacağını diyenlerde var ama oda kanitlanmamis . Bende duymuştum ama bu sitede okumustum sanırm korunma olayinin ileride sorun olcagini falan
Oturup bag bag yemiceksin tabii:)) ilk gebelikte cok dikkat ettim hic yemedim bunlari. Diger ikisinde azar azar yedim bisey olmadi

Merhaba, 2 aylık evliyim.
Açıkçası gelecek yazdan sonra düşünüyorduk bebeği o sebeple korunuyorduk. Kpssye çalışıyorum çünkü bu yıl. Açıkçası şu an olmasından çok korkuyorum.
Evlilikten önce ilaca başladım, ancak ara kanama vs olunca ilk adet dönemim bitince ilaca devam etmedim.
Sonrasında eşim korundu.
Ancak adet tarihim geçti hala olamadım yorgunluktan başka bir belirtide yok üzerimde. Ancak çok korkuyorum :KK43:
Rabbim ol deyince herşey olur

Gebelik testinin de kendine gore aciliyeti var. Mesela 2 gunde bir kan veriliyor, bu gun haftasonuna geliyorsa acilden ver diyor doktor.
Hamileyken benden çok kan veren olmamıştır herhalde ama devlet hastanesinde böyle bir şey diyen olmadı hiç. Genelde özelde derler bu tür şeyleri. Ama devlet acilleri çok yoğun özellikle büyük şehirlerde.

Ben bu kadar çok korunurken hamile kalma olayını burada okudum ne yalan söyleyeyim.:KK54::KK54:

Koruma yönteminizi tam ve doğru olarak uyguluyor musunuz?
Prezervatifin delinmesi çok düşük ihtimal. Tarihine filan da iyi bakın ve iyi bir marka alın, o çok ince olanlardan almayın vs.

Mutlaka korunurken hamile kalabilen vardır ama %99 u yöntemi doğru uygulamıyor bence.
:kahve: :işsiz:
O %1 lik yırtık çıkma ihtimali de size denk geliyorsa çocuğun nasibi varmış diyeceksiniz artık.:KK51:

P.tesi kan testi yaptırın. Bugün de eczaneden hamilelik testi alın bakın.
Psikolojik de gecikiyor regl zaman zaman.
4 kere prezervatif benim içimde kaldı 🙄. Aynısı arkadaşımın da başına gelmiş onda bir de dışarıdan görünmüyormuş bile. Hiç ama hiç güvenmiyorum prezervatife o yüzden. Benim için en iyisi hap+takvim yöntemi oldu. Kendinize uygun yöntemi bulmak çok önemliymiş gerçekten.

Merhaba, 2 aylık evliyim.
Açıkçası gelecek yazdan sonra düşünüyorduk bebeği o sebeple korunuyorduk. Kpssye çalışıyorum çünkü bu yıl. Açıkçası şu an olmasından çok korkuyorum.
Evlilikten önce ilaca başladım, ancak ara kanama vs olunca ilk adet dönemim bitince ilaca devam etmedim.
Sonrasında eşim korundu.
Ancak adet tarihim geçti hala olamadım yorgunluktan başka bir belirtide yok üzerimde. Ancak çok korkuyorum :KK43:
Neyle korundu esin güveniyor musun

4 kere prezervatif benim içimde kaldı 🙄. Aynısı arkadaşımın da başına gelmiş onda bir de dışarıdan görünmüyormuş bile. Hiç ama hiç güvenmiyorum prezervatife o yüzden. Benim için en iyisi hap+takvim yöntemi oldu. Kendinize uygun yöntemi bulmak çok önemliymiş gerçekten.
Hap herkeste olmuyo özellikle sigara icenlerde

Hap herkeste olmuyo özellikle sigara icenlerde
35 yaş üstü sigara içen kadınların kullanmaması gerekiyor evet. Ben hiç içmedim hayatımda, 23’üm, bir de polikistik over ve aşırı kanama vs yüzünden zaten kullanmam gerekiyor. Koruması da bonus oldu bende 😊. Dediğim gibi herkesin kendine uygun yöntemi bulması önemli. Kimi prezervatifle kimi hapla kimi spiralle kimi de iğneyle korunur.

Bir de konuda tüpleri bağlatmakla ilgili yorumlar vardı, kesin olarak hayat boyu hamilelik istenmiyorsa bulduğum en iyi çözüm rahmin aldırılması hem regl de olmuyorsunuz, tertemiz. 😊

35 yaş üstü sigara içen kadınların kullanmaması gerekiyor evet. Ben hiç içmedim hayatımda, 23’üm, bir de polikistik over ve aşırı kanama vs yüzünden zaten kullanmam gerekiyor. Koruması da bonus oldu bende 😊. Dediğim gibi herkesin kendine uygun yöntemi bulması önemli. Kimi prezervatifle kimi hapla kimi spiralle kimi de iğneyle korunur.

Bir de konuda tüpleri bağlatmakla ilgili yorumlar vardı, kesin olarak hayat boyu hamilelik istenmiyorsa bulduğum en iyi çözüm rahmin aldırılması hem regl de olmuyorsunuz, tertemiz. 😊
Senin için demiyom canım genel olarak söyledim .. sevismemek daha mantıklı olurdu benim için rahmimi aldırmaktansa 😁

Yanlis bilgi.. rahim alinirsa regl olursunuz.. cunku reglin yumurtlamayla ilgisi var. Yumurtaliklarin alinirsa is degisir

Yanlis bilgi.. rahim alinirsa regl olursunuz.. cunku reglin yumurtlamayla ilgisi var. Yumurtaliklarin alinirsa is degisir
Rahim alınırsa tabiki de adet görülmez adet demek her ay rahim duvarının yenilenmesi demek rahim olmayınca adet de olmaz haliyle.. Sadece yumurtalıklar hormon salgılamaya devam eder ancak ne gebelik ne de adet olmaz.

Rahim alınırsa tabiki de adet görülmez adet demek her ay rahim duvarının yenilenmesi demek rahim olmayınca adet de olmaz haliyle.. Sadece yumurtalıklar hormon salgılamaya devam eder ancak ne gebelik ne de adet olmaz.
Bunun boyle olmadigini bir jinekolog acikladi canim:) bencede mantiken aciklamasi dogru

Son düzenleme:

Bu aciklamayi netten aldim:)
Rahim alınması menopoza girmeme neden olur mu?
Menopozun yumurtalıklarda bulunan yumurta hücrelerinin azalması ve hormon üretmemesiyle ilgili bir durum olduğunu belirterek bu soruya şöyle yanıt veriyor: “Menopozu belirleyen, yumurtalıklardan salgılanan östrojen ve progesteron hormonlarıdır. Rahim yumurtalıklarda üretilen hormonlara cevap vererek gebeliğe hazırlık yapıyor. Kadın yumurtalığında olgunlaşmamış yumurta hücrelerinin bitmesi ile de adet kanamaları sona eriyor ve menopoz dönemi başlıyor. Dolayısıyla ameliyat sırasında yumurtalıkları alınmayan ve menopozu başlamamış, yani halen hormon üretimi olan yumurtalığa sahip kadınlar menopoza girmiyor. Ancak rahmin alınması sırasında yumurtalıkları da birlikte alınan kadınlarda ise menopoza girmek kaçınılmaz oluyor.

Yaziyorki yumurtaliklariniz cikarilmissa menopoz:) yani benim dedigim dogru
Fiziksel Etkiler: Histerektomi sonrası adet görmeyeceksiniz. Yumurtalıklarınız duruyorsa hormon salgılamaya devam eder, ancak rahminiz olmadığından artık gebe kalamazsınız. Menopozdan önceki dönemde iseniz ve yumurtalıklarınız alındı ise hormonların ortadan kalkmasına ait etkiler (menopoz bulguları) görülür. Benim baktığım resmi web sitede de bu açıklama var net bir şekilde adet göremeyeceksiniz diyor :)

Bunun boyle olmadigini bir jinekolog acikladi canim:) bencede mantiken aciklamasi dogru

Ben de rahim alınırsa regl olunmaz diye biliyorum. Annemin hastalığından dolayı -her şeyiyle biz ilgileniyoruz- regl olmasın diye bir soruşturmuştum. Tüpler bağlansa ya da alınsa bile regl olunurmuş, tek çözümü rahmi aldırmak dedi danıştığım doktorlar.

Dişi kediler kısırlaştırılırken iki rahmi ve üç yumurtalığı alınıyor tüplerle birlikte. Belki de hepsini aldırmak gerekiyordur 😄

Fiziksel Etkiler: Histerektomi sonrası adet görmeyeceksiniz. Yumurtalıklarınız duruyorsa hormon salgılamaya devam eder, ancak rahminiz olmadığından artık gebe kalamazsınız. Menopozdan önceki dönemde iseniz ve yumurtalıklarınız alındı ise hormonların ortadan kalkmasına ait etkiler (menopoz bulguları) görülür. Benim baktığım resmi web sitede de bu açıklama var net bir şekilde adet göremeyeceksiniz diyor :)
Rahim yoksa tabii gebe kalamazsin bunu herkes biliyordur herhalde.. ama rahim alinirsa adet olmaz dedi arkadas sende bu tezi savundun.. senin linkte yaziyor zaten yumurtaliklar alinmissa menopoz diye.. yani..

Back
X