Korunurken hamile kalınır mı? Korkuyorum.

Ben de rahim alınırsa regl olunmaz diye biliyorum. Annemin hastalığından dolayı -her şeyiyle biz ilgileniyoruz- regl olmasın diye bir soruşturmuştum. Tüpler bağlansa ya da alınsa bile regl olunurmuş, tek çözümü rahmi aldırmak dedi danıştığım doktorlar.

Dişi kediler kısırlaştırılırken iki rahmi ve üç yumurtalığı alınıyor tüplerle birlikte. Belki de hepsini aldırmak gerekiyordur 😄

Herkeste belki ayni degildir hastaligiyla ilgili ozel bi durum vardir bilemem..

Rahim yoksa tabii gebe kalamazsin bunu herkes biliyordur herhalde.. ama rahim alinirsa adet olmaz dedi arkadas sende bu tezi savundun.. senin linkte yaziyor zaten yumurtaliklar alinmissa menopoz diye.. yani..
Histerektomi demek rahmin alınması demek " histerektomi sonrası adet göremeyeceksiniz" cümlesi yeterince net bence. Yumurtaliklar da alinirsa hormon salgılanması da sona erer menopoz diyor yani hormon salınımı da biter diyor hormondan bahsediyor adetten degil. Ilk cümlede adet olunamayacagi net belirtilmiş.

Histerektomi demek rahmin alınması demek " histerektomi sonrası adet göremeyeceksiniz" cümlesi yeterince net bence. Yumurtaliklar da alinirsa hormon salgılanması da sona erer menopoz diyor yani hormon salınımı da biter diyor hormondan bahsediyor adetten degil. Ilk cümlede adet olunamayacagi net belirtilmiş.
Tekrar okuyacagim.. ama kesinlikle inanmam:) canli kanli jinekolog anlatti bunu ayrica daha once dedim rahmi alinan bi kadin adet oldugunu soyledi.. tuhaf.. belki burda rahmini aldiran hanimlar vardir birde onlar aciklasa keske

Tekrar okuyacagim.. ama kesinlikle inanmam:) canli kanli jinekolog anlatti bunu ayrica daha once dedim rahmi alinan bi kadin adet oldugunu soyledi.. tuhaf.. belki burda rahmini aldiran hanimlar vardir birde onlar aciklasa keske
Belki başka kanamalarını adete yorumlamıştır onun durumu başka olabilir sonuçta. Ben de rahim alındığı taktirde bi kadının adet görebilecegine inanmıyorum :)

konunuz hakkında hicbir fikrim yok ama lutfen acil biseyiniz yoksa, ki yok gorunuyor, aksam acile gider rahat rahat kan veririm diye dusunmeyin. acil adı ustunde acil vakalar icin ve doktorlar 36 saat mesai yapıyor acil icin. kimsenin hakkına girmeyin.

O konuda hassasım. Hastayım ama neyinim olduğunu bilmiyorum, o sebeple gidebilirim diye düşünüyordum ki. Gebelik testi almak için eczaneye gittim, testi yapmak için bi gittim lavobaya adet olmuşum.
Elbette zamanı gelince istiyoruz ama epeyce korkmuştum

Doğum kontrol hapı ilk başta ara kanama yapıyor. Bence prezervatif yerine hap kullanın daha güvenli. madem düşünmüyorsunuz şansa bırakmayın. Hatta hap ve prezervatif kullanın sonra bu stresi yaşamazsınız en azından

Bunun boyle olmadigini bir jinekolog acikladi canim:) bencede mantiken aciklamasi dogru
Annemin 46 yaşında iken aşırı kanamalarından dolayı rahmi alınmıştı ama doktoru yaşının daha genç oldugunu için menepoz etkilerini yaşamasını istemedi tek yumurtalığıni almamıştı yumurtaligi hormon üretmeye devam etti ama rahmi olmadigi için adet kanaması görmedi şu an 60 yaşında ameliyattan sonra adet görmemesine rağmen menopozun etkisi olan ateş basmaları aşırı kemik erimesi tarzında şikayetleri olmadı tek yumurtalığın vücutta kalması hala hormon salgilanmasindan dolayı psikolojik olarakta menepoz dönemini daha konforlu geçirmesine sebep oldu

Annemin 46 yaşında iken aşırı kanamalarından dolayı rahmi alınmıştı ama doktoru yaşının daha genç oldugunu için menepoz etkilerini yaşamasını istemedi tek yumurtalığıni almamıştı yumurtaligi hormon üretmeye devam etti ama rahmi olmadigi için adet kanaması görmedi şu an 60 yaşında ameliyattan sonra adet görmemesine rağmen menopozun etkisi olan ateş basmaları aşırı kemik erimesi tarzında şikayetleri olmadı tek yumurtalığın vücutta kalması hala hormon salgilanmasindan dolayı psikolojik olarakta menepoz dönemini daha konforlu geçirmesine sebep oldu
O zaman kanama olmuyor sadece ama gercek manada menopozada girilmiyor. Malum bizler kanama olmazsa menopoza girilmis diye anliyoryz, simdi dusundumde onla karstirmis olabilirim 👀

Kiz okurken ömrümü yedin. 😂 Jinekolog menopoza girilmez demistir ama adet görür dememistir. Menopoz sadece adet kesilmesi demek degil.
Regl dedigimiz şey rahim duvarinin, yumurtanin kanla beraber disari atimi demek ortada rahim yokken kanama olur mu?

Babannemin rahmi alinmis yillar once ve regl olmamiş ondan sonra zaten mumkun degil.

M MrsDelfino

Ayrica rahim aldirmak filan basit seyler degil. Rahim aldirma buyuk cerrahi operasyon sayiliyor. Risklerin arasinda ölüm de var ve baska saglik sorunlari da var. Hicbir saglik sorunu yokken oyle cocuk istemiyorum zaten diyip bicak altina yatamaz saglikli kimse.

Kiz okurken ömrümü yedin. 😂 Jinekolog menopoza girilmez demistir ama adet görür dememistir. Menopoz sadece adet kesilmesi demek degil.
Regl dedigimiz şey rahim duvarinin, yumurtanin kanla beraber disari atimi demek ortada rahim yokken kanama olur mu?

Babannemin rahmi alinmis yillar once ve regl olmamiş ondan sonra zaten mumkun degil.

M MrsDelfino

Ayrica rahim aldirmak filan basit seyler degil. Rahim aldirma buyuk cerrahi operasyon sayiliyor. Risklerin arasinda ölüm de var ve baska saglik sorunlari da var. Hicbir saglik sorunu yokken oyle cocuk istemiyorum zaten diyip bicak altina yatamaz saglikli kimse.
Elbette öyle. Tüpleri bağlatılınca bile hamile kalan var denince ben de kesin olarak hamile kalmamanın tek yolu bu herhalde diye espri yapmıştım.

M MrsDelfino

Sanirim yanlis anlamisim evet :)

Ayy bende tek birine güvenemem ya daha evlenmedim nişanlıyım bizde sizin gibi yapmayı düşünüyoruz. Her hangi bir sorun yaşamadınız dimi güvenilir yani bu şekilde bhndan bile korkuyorum kimi zaman çünkü

Back
X