- 25 Mayıs 2020
- 118
- 81
Selamm. Ben kilo takıntılı biriyim, sürekli kilolar aldım verdim Sibel Can misali. En son 20 kg vermiştim glutensiz beslenerek. Ama kronik rahatsızlığım sebebiyle kortizona başladım ve olanlar oldu. Yaklaşık 1 yıldır günde üç kere kortizon alıyorum yememe asla dikkat etmedim, tuza aşık biriyim turşular cipsler kızartmalar vazgeçilmezim diyetteyken bile bırakmam bu gıdaları o yüzden bana artı 30 kg olarak geri döndü hepsi. Şu an hayatımın en kilolu dönemindeyim ve yeme bozukluğum var farkındayım. Tok olsam bile duygusal açlık krizleri yaşıyorum. Buna artık bi dur demenin vakti geldi ama keskin bir diyete girerek süreci hızla sonlandırmak istemiyorum. Önce yavaş yavaş kendime şekil düzen vereceğim ve burayı günlük gibi kullanmak istiyorum. Yani öyle diyet listeleri sporlar vs olmayacak, yediğim her şeyi eksiksiz yazacağım çoğuda ilk etapta abur cubur olacak biliyorum.
İlk hedefim yavaş ve sindirerek yemek. Tıkınırcasına hızlı yeme alışkanlığım var lokmaları bir, iki çevirir yutarım.
Eşim yüzünden yemek yanında içecek içmeye alıştım bunu bırakmak istiyorum içeceksem sadece ayran ve soda!
Yemekler artmasın diye arda kalanları sürekli tıktım da tıktım. Varsın artsın öğütücü olmaya çalışmayacağım artık.
Yemeğin tadına bakmadan tuz atmayacağım.
Şimdilik fazla kısıtlama olmadan yeni hayatıma başlıyorum Allah sonumu hayr etsin.
Başlangıç kilom: 82.75
Kahvaltı menüm; albeni, yarım paket kakaolu ikram ve sallama çaydı
Not: Kimse yargılamasın ben burayı günlük olarak kullanıyorum her şeyin farkındayım çocuk değilim. Akıl vermeniz beni motive etmiyor sinir ediyor.
İlk hedefim yavaş ve sindirerek yemek. Tıkınırcasına hızlı yeme alışkanlığım var lokmaları bir, iki çevirir yutarım.
Eşim yüzünden yemek yanında içecek içmeye alıştım bunu bırakmak istiyorum içeceksem sadece ayran ve soda!
Yemekler artmasın diye arda kalanları sürekli tıktım da tıktım. Varsın artsın öğütücü olmaya çalışmayacağım artık.
Yemeğin tadına bakmadan tuz atmayacağım.
Şimdilik fazla kısıtlama olmadan yeni hayatıma başlıyorum Allah sonumu hayr etsin.
Başlangıç kilom: 82.75
Kahvaltı menüm; albeni, yarım paket kakaolu ikram ve sallama çaydı
Not: Kimse yargılamasın ben burayı günlük olarak kullanıyorum her şeyin farkındayım çocuk değilim. Akıl vermeniz beni motive etmiyor sinir ediyor.
Son düzenleme: