KORE paylasim alani

merhaba :) forumda dolaşırken tesadüfen yazdıklarınızı okudum sanırım nişanlımla eşiniz aynı yerde çalışıyor geden de hatta birkaç gün önce ev taşımışsınız yanılmıyorsam.bende nasip olursa 2 ay sonra evlenip koreye geleceğim.korede yaşayanların deneyimlerini okumak için girdim foruma size de bir merhaba demek istedim :) açıkçası oradaki deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi dinlemeye gerçekten ihtiyacım var biraz endişe duyuyorum orada yaşamak konusunda :S paylaşırsanız sevinirim :) ismim esra bu arada
Merhaba :) Harun bahsetmisti Evet Ev tasidik cok yorucu oldu yolculuk ustune ev yerleştirmek
sarstı baya ama toparladık sayılır yakın oturacagiz muhtemelen
Hep söylediğim gibi gıda önemli burda genelde erkekler halledilir bulunur derler ama bulunmuyor
Bulunsada TR deki gibi lezzetli olmuyor kuru gıdaları yanına yük etmeyebilirsin
Gelmene 15-20 gün kala bir kuru bakliyat kutusu ayarlayip PTT ile yollarsan sen gelmeden onlar
gelmiş olur 20 kg yollayabiliyorsun tek koliyle .
Ben burda genelde kurslara filan gidiyorum turk arkadaşlarda var
Öyle zaman geçiyor henüz yeni geldiğim için ayarlayamadim ama
Yüzmeye gitmeyi düşünüyorum eğer uygun olursam

Merhaba :) Harun bahsetmisti Evet Ev tasidik cok yorucu oldu yolculuk ustune ev yerleştirmek
sarstı baya ama toparladık sayılır yakın oturacagiz muhtemelen
Hep söylediğim gibi gıda önemli burda genelde erkekler halledilir bulunur derler ama bulunmuyor
Bulunsada TR deki gibi lezzetli olmuyor kuru gıdaları yanına yük etmeyebilirsin
Gelmene 15-20 gün kala bir kuru bakliyat kutusu ayarlayip PTT ile yollarsan sen gelmeden onlar
gelmiş olur 20 kg yollayabiliyorsun tek koliyle .
Ben burda genelde kurslara filan gidiyorum turk arkadaşlarda var
Öyle zaman geçiyor henüz yeni geldiğim için ayarlayamadim ama
Yüzmeye gitmeyi düşünüyorum eğer uygun olursam

bende Harun a sormuştum sana yazmadan önce gerçekten tesadüf oldu burada karşılaşmak :) öncelikle tşk ederim verdiğin bilgiler için ve kolay gelsin ev taşımanın zorluğunu bilirim :) sakıncası yoksa birkaç soru daha sormak istiyorum. koreye gelmeden önce kendimi kurtaracak kadar korece bir şeyler öğrenmek istiyorum bildiğim kadarıyla ingilizce çoğu zaman kurtarıcı olmuyormuş, tavsiye edebileceğin bir site ya da kitap gibi birşey olabilir mi? birde ptt 20 kg lık o koli için ne kadar ücret alıyor biliyor musun ?

bende Harun a sormuştum sana yazmadan önce gerçekten tesadüf oldu burada karşılaşmak :) öncelikle tşk ederim verdiğin bilgiler için ve kolay gelsin ev taşımanın zorluğunu bilirim :) sakıncası yoksa birkaç soru daha sormak istiyorum. koreye gelmeden önce kendimi kurtaracak kadar korece bir şeyler öğrenmek istiyorum bildiğim kadarıyla ingilizce çoğu zaman kurtarıcı olmuyormuş, tavsiye edebileceğin bir site ya da kitap gibi birşey olabilir mi? birde ptt 20 kg lık o koli için ne kadar ücret alıyor biliyor musun ?

Evet tesaduf oldu :) korecede cok fazla kaynak yok maalesef ama yargi yayinlarinindi sanirim bir kitabi var
birkac kalip koymuslar ona bakabilirsin. kelimelerde var okunuslarida vardi sanirim.
korece ogreniyorum diye bir site var ordanda bakabilirsin ingilizce korece kaynak bulmak daha kolay
ben sozluk bile zor buldum ustelik oda cok kapsamli birsey degil genellikle google translateden bakiyorum.
ptt 20 kiloya kadar 200 tl civari oluyor ama gecirmemeye dikkat edersin birde posta kagidini doldururken yuzeyden kismini isaretle
,ucakla olani var o 2 kati oluyor hic gerek yok bence
yuzeyden olunca en erken 6 gun en gec 15 gun icinde geliyor
sormak istedigin birsey olursa her zaman sorabilirsin. benimde aklima geldikce yazarim.

Evet tesaduf oldu :) korecede cok fazla kaynak yok maalesef ama yargi yayinlarinindi sanirim bir kitabi var
birkac kalip koymuslar ona bakabilirsin. kelimelerde var okunuslarida vardi sanirim.
korece ogreniyorum diye bir site var ordanda bakabilirsin ingilizce korece kaynak bulmak daha kolay
ben sozluk bile zor buldum ustelik oda cok kapsamli birsey degil genellikle google translateden bakiyorum.
ptt 20 kiloya kadar 200 tl civari oluyor ama gecirmemeye dikkat edersin birde posta kagidini doldururken yuzeyden kismini isaretle
,ucakla olani var o 2 kati oluyor hic gerek yok bence
yuzeyden olunca en erken 6 gun en gec 15 gun icinde geliyor
sormak istedigin birsey olursa her zaman sorabilirsin. benimde aklima geldikce yazarim.

gerçekten çok işime yaradı verdiğin bilgiler tekrar tşk ler :) ben kargo ile gönderimin çok daha fazla olacağını düşünmüştüm aslında ama iyi ki sormuşum sana yoksa kara kara düşünüyordum o kadar eşya gıda malzemesi fln 20 kg nasıl sığdıracağım diye :S gerçi Harun'un hakkını da gasp edeceğim için benimki el çantamla birlikte muhtemelen 50 kg bulacaktır :) Tr den istediğin birşey olursa lütfen yaz sende sen ya da bebeğin için. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bebeğinizi :) tekrar tşk ederim paylaşım için verdiğin bilgiler gerçekten çok işime yaradı zamanla aklıma geldikçe tekrar sorarım müsaadenle :)

gerçekten çok işime yaradı verdiğin bilgiler tekrar tşk ler :) ben kargo ile gönderimin çok daha fazla olacağını düşünmüştüm aslında ama iyi ki sormuşum sana yoksa kara kara düşünüyordum o kadar eşya gıda malzemesi fln 20 kg nasıl sığdıracağım diye :S gerçi Harun'un hakkını da gasp edeceğim için benimki el çantamla birlikte muhtemelen 50 kg bulacaktır :) Tr den istediğin birşey olursa lütfen yaz sende sen ya da bebeğin için. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bebeğinizi :) tekrar tşk ederim paylaşım için verdiğin bilgiler gerçekten çok işime yaradı zamanla aklıma geldikçe tekrar sorarım müsaadenle :)

rica ederim gorusmek uzere:)

Herkese merhaba~!
Umarim Korede yasayan baska arkadaslarda vardir.turkbayragi

Ben Korede yasiyorum,buraya bi universitenin yaz kampinda Koreceyi ogrenmeye geldim ama sonra birine asik olup evlendim ,esim Koreli.
Turkiyeyi ve Turkleri cok ozluyorum gercekten.
Eger sizinde Koreyle ilgili aniniz, planiniz , merak ettikleriniz varsa veya sizde burda yasiyorsaniz beraber bi iki muhabbet edelim olmaz mi?:dance:

Selam merhabalar ben türkiyeden koreye gitmek istiyorum alfabesini öğrendim az biraz konuşabiliyorum... Koreye gidip orda çalışmak istiyorum fakat bunu yapabilmem için önce ordan iş mi bulmam lazım ve yaşam şartları nasıl kendime yeni bir hayat ve ailem içinse daha iyi bir gecelek için oraya gitmeyi istiyorum bana akıl verebilir misiniz... ? Tavsiyelerine ihtiyacım var hemde çok orda türk firmaları hangi alanlarda var ben koreceyi öğrenırım tam fakat çok mu zor orası kısacası yardım istiyorum püf noktaları nereleri iyi nereleri kötü kazançları nasıl kiraları yiyecek sorun değil açlığa dayanırım yeşilliklede doyururum kendımı ordan kısıtlama yapabilirim kendime :) Koreye hayat kurmaya gidicem tek başıma bunun zorlukları neler ordaki türk firmaları türkiyeden eleman alımı yapınca ücret bakımından az mı veriyo aklımda olanlar bunlar şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

Not: Sadece koreye gitmek istediğim için üye oldum buraya ben daha 22 yaşındayım.. işten asla gocunmam bulaşık yıkarım temizlik yaparım sadece iş bulup öyle gitmek istiyorum garantim olsun..

bende korelilerin kıyafetlerinden almak istiyorumm...böyle bi internet sitesi var mı bildiğiniz:)

Bende koreye gitmek istiyorum gelmemek üzere var mı bi yolu :)
ayrıca sana kımse cvp yazmıcak galıba ben bı net sitesi niliyorum orda var bulabilirsin
To February ♥ Specializing in Asian Fashion, Korean Fashion, KPOP Merchandise, and KDRAMA Collectibles!
burdan bulman kolay olucak sadece kredi kartı geçerli yanlız burda
korean fashion in Women's Clothing | eBay

Bende koreye gitmek istiyorum gelmemek üzere var mı bi yolu :)
ayrıca sana kımse cvp yazmıcak galıba ben bı net sitesi niliyorum orda var bulabilirsin
To February ♥ Specializing in Asian Fashion, Korean Fashion, KPOP Merchandise, and KDRAMA Collectibles!
burdan bulman kolay olucak sadece kredi kartı geçerli yanlız burda
korean fashion in Women's Clothing | eBay

ben Kore ye gitmekten vazgeçtiğim için sana pek tavsiyede bulunamıcam aslında ama yinede söylemeden geçmek istemedim.3 aylığına turist olarak gidebilme şansın var vize istenmiyor yani.ben sana 3 aylığına git bir gör birde çalış insanları tanı yalnızlık ne kadar zormuş bir gör ondan sonra karar ver derim.bu bizzat orada yaşamış insanların fikri,benim tanıdığım yani.
Seoul de olsan hayat daha canlı gibi görünebilir ama her horoz kendi çöplüğünde misali çamurdan olsun TÜRKİYE olsun derim ben sana.
gezmekle yaşamak arasındaki farkı iyice kavrayıp ondan sonra temelli kalma kararını vermeni tavsiye ederim.

ben Kore ye gitmekten vazgeçtiğim için sana pek tavsiyede bulunamıcam aslında ama yinede söylemeden geçmek istemedim.3 aylığına turist olarak gidebilme şansın var vize istenmiyor yani.ben sana 3 aylığına git bir gör birde çalış insanları tanı yalnızlık ne kadar zormuş bir gör ondan sonra karar ver derim.bu bizzat orada yaşamış insanların fikri,benim tanıdığım yani.
Seoul de olsan hayat daha canlı gibi görünebilir ama her horoz kendi çöplüğünde misali çamurdan olsun TÜRKİYE olsun derim ben sana.
gezmekle yaşamak arasındaki farkı iyice kavrayıp ondan sonra temelli kalma kararını vermeni tavsiye ederim.

şuanda gitmek gibi imkanım yoksa zaten orda tutnabilecek kadar birikimim olmazsa değil 3 ay 1 ayı bile zor atlatırım. Ben şuan araştırıyorum ona göre birikim yapıcam. Hayatta böyle değil midir yaşamak için mücadele etmek lazım dil bilmeyenler için yaşaması çok güç fakat orda türk firmalarda var mesela hem dil öğrenirsin hemde çalışırsın ayrıca bazı yerler konaklamada veriyo bu işe bağlı büyük ticarette türkte var limanlarda.. korede sadece seoul yok bütçesi uygun tekli evler yada odalar var 150 den başlayan fiyatla bence sen, sen ol asla kararından vazgeçme :) gidersin yapamazsan denedim olmadı dersin. Fikirlerin için teşekkür ederim eğer gidip tutunursam orda kapım açık beklerim her zaman :KK66: Bu dünyada yaşamak her türlü zor, çünkü yarının neler getirceğini bilmeksizin yaşıyoruz.. Bilgi için tekrar teşekkür ederim.

Merhabalar.. Burayı yeni keşfediyorum.. Benimde Kore'de yaşayanlara soracaklarım vardı.. :KK3:

Eşimle Ankara'da Sejong enstitüsünde Korece kursunda tanıştık, sevgili olduk ve evlenmeye karar verdik.. Evleneli 6 ay olucak neredeyse.. Bu yaz Kore'ye gitmeyi düşünüyoruz ama nerde kalınır hangi otel iyidir henüz bir araştırma yapmadık.. :KK31:

Tatilden sonra eşim benim için dil eğitimine 6 aylığına Kore'ye gelmem hakkında bir öneri sundu. Bizde araştırdık.. Uygun olarak Metro Korean Academy'i bulduk sizce orası iyi bir yer mi? Ya da dil eğitimime burada devam edip sertifikamı burada mı alayım?? :18:

şuanda gitmek gibi imkanım yoksa zaten orda tutnabilecek kadar birikimim olmazsa değil 3 ay 1 ayı bile zor atlatırım. Ben şuan araştırıyorum ona göre birikim yapıcam. Hayatta böyle değil midir yaşamak için mücadele etmek lazım dil bilmeyenler için yaşaması çok güç fakat orda türk firmalarda var mesela hem dil öğrenirsin hemde çalışırsın ayrıca bazı yerler konaklamada veriyo bu işe bağlı büyük ticarette türkte var limanlarda.. korede sadece seoul yok bütçesi uygun tekli evler yada odalar var 150 den başlayan fiyatla bence sen, sen ol asla kararından vazgeçme :) gidersin yapamazsan denedim olmadı dersin. Fikirlerin için teşekkür ederim eğer gidip tutunursam orda kapım açık beklerim her zaman :KK66: Bu dünyada yaşamak her türlü zor, çünkü yarının neler getirceğini bilmeksizin yaşıyoruz.. Bilgi için tekrar teşekkür ederim.

hayat her zaman istediklerini çıkarmıyor insanın önüne ve gerçekten zor evet :)
umarım hayat beklediğinden daha güzel şeyler getirir önüne...
dediğin gibi denemek gerek :KK66:

hayat her zaman istediklerini çıkarmıyor insanın önüne ve gerçekten zor evet :)
umarım hayat beklediğinden daha güzel şeyler getirir önüne...
dediğin gibi denemek gerek :KK66:

Şunu çok iyi biliyorum ki insanlar daha anne karnına gelmeden kaderleri alnına yazılıyor ve o kader asla bozulmuyo kim diyosa kaderin senin elinde diye yalan söylüyo :KK70: İnsanın değiştiremiceği tek şey kaderi imiş bense değiştirmek için çabalıyorum bu yüzden çok zor herkesin keşkesi var malesef galiba bu gidişle bizde keşke demeye mahkum kalıcaz yani öyle görünüyo :) bazen mekan yanlış olur bazen hayat.. Umarım demeyi sevmeyenlerdenim çünkü ne umuyorsak tersini buluyoruz yinede umarım yarınlarınız size güzel mutlu gelecekler getirir..
Gidersekte sizde bende ikimizin adınada dim işte :KK70: orda yemek sorun iki yumurta kırar yersin burda orda otla beslenmek gerek :)

merhaba ben bişe daha sorcam bu dizilerde gördüğümüz pirinç lapası varya hasta oldunca yiyorlar o nasıl yapılıyor bilen war mı
Herkese merhaba~!
Umarim Korede yasayan baska arkadaslarda vardir.turkbayragi

Ben Korede yasiyorum,buraya bi universitenin yaz kampinda Koreceyi ogrenmeye geldim ama sonra birine asik olup evlendim ,esim Koreli.
Turkiyeyi ve Turkleri cok ozluyorum gercekten.
Eger sizinde Koreyle ilgili aniniz, planiniz , merak ettikleriniz varsa veya sizde burda yasiyorsaniz beraber bi iki muhabbet edelim olmaz mi?:dance:

evet çok doğru söylemişler...herkesten ağır sarımsak kokusu geliyor.birde soya kokusu...ben ilk haftalarda dayanamıyordum ama şimdi bende onlar gibi yemek yediğim için alıştım.normal geliyor bana.ben güneydoğuluyum,bizim yöresel yemeklerimiz kore yemeklerine benzer olduğu için çabuk adapte oldum.acısız yemek yok denecek kadar az...doğulular gibi acılı(hatta acıdan ağlatan acılı) yemekler yiyorlar.eğer dizilere kanıpta gelirsen tüm dünyan yıkılır derim ... kesinlikle dizilerdeki gibi değiller.istanbuldaki üç kağıtçılardan daha beterler..çok zekiler çok uyanıklar ...masum rolü yapar elindekini hatta geleceğindekileri bile alırlar.dikkatli olmak gerek.diğer ülkelere göre insanları geleneklerine bağlı kalmayı başarabilmişler.erkekler yardımsever.yinede ilk başlarda güvenme.iyice tanı...bir japon nasılki 2 yılda birine güveniyorsa sende öyle yap,pişman olmazsın.kültür aynı gibi gözüksede farklılık çok var.eğer mükemmel arkadaşlıklar kurabilirsen benim gibi,oradan asla vazgeçemezsin...estetik burada moda.estetik olmayan bayan yok..normal estetiktende vaz geçmişler..adeta canavara dönüşüyorlar..tüm kemiklerini kırdırıyorlar.gözlerini büyütüyorlar.6 ay yatakta geçiyor kemikleri kırık olduğu için..delilik işte..ben burada çok ilgi çekiyorum..hiç estetik yok,gözler büyük,etine dolgun ve güler yüzlü..tam onların idealindeki insan tipi..ev ve oda kiraları çok pahalı.iyi gelirin olmalı yaşamak için ve sakın ingilizceyle idare ederim diye düşünme,korece bilmeden yaşamak o kadar zor olurki...benim amerikalı arkadaşlarım bile korece konuşuyor burada..düşün artık.

ya konuyla alkalı değil ama koreden kozmetik alabiliyormuyuz net üzerinden bi aralar yasak mı neymiş biliyormusunuz

Merhaba.. Korede yaşayanlar hala burada mısınız acaba?
Ben de Kore'ye gideceğim ama öğrenmek istediğim bazı önemli konular var.
Yardımcı olabilir misiniz?

aman tanrım burda korede yaşayan birilerini bulmak çok güzel ^^ ben üni de ingilizce eğitim görüyorum bu yüzden ileri seviyede ingilizcem var. koreye gelme planlarım vardı üniversitede değişim öğrencisi olarak ve özellikle etude house için. orda yaşamak sadece korelilere ucuz diye duydum dışardan gelen birine göre zormuş. ben merak ediyorum ordan koreli eş bulan hanımlar eşlerinizi nasıl müslüman yaptınız acaba? çünkü benim sevgilim budist ve islamdan nerdeyse nefret ediyor :KK43:

seneye değişim programıyla buraya gitmeyi düşünüyorum
Hayat nasıl?Pahalı mı? Türklere karşı her yerde olduğu gibi önyargı var mı?
Çok fazla merak ettiğim şey var

X