kordon bağında tek arter tek ven sorunu olan var mı???

Ben de dün yani 29.haftamda bebeğimin tek arterli olduğunu öğrendim. Doktor detaylı ultrasona girip kalbine beynine böbreklerine vs bakılsın dedi. İşin kötü tarafı şu an tayinle geldiğim bu küçük yerde ayrıntılı ultrason bulunan hastane yok. Pazartesi günü istanbula gideceğim. Ve o zamana kadar nasıl geçecek bu vakit bilmiyorum. Buradaki olumlu yorumları okumak iyi geldi ama yine de insan kötüyü düşünmeden edemiyor. Stresli olup bebeğimi etkilemek de istemiyorum ama elimde değil :KK43:( dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar :KK43:
Canım tek arter çok büyük sıkıntı değil sadece eşlik eden başka bir sorun olmaması lazım sen daha önce detaylı ultrasona girmemiş mıydın ben şuan 36+4 günlük olduk çok şükür bı sıkıntımız yok tek arteri hiç düşünme canım

Ben de dün yani 29.haftamda bebeğimin tek arterli olduğunu öğrendim. Doktor detaylı ultrasona girip kalbine beynine böbreklerine vs bakılsın dedi. İşin kötü tarafı şu an tayinle geldiğim bu küçük yerde ayrıntılı ultrason bulunan hastane yok. Pazartesi günü istanbula gideceğim. Ve o zamana kadar nasıl geçecek bu vakit bilmiyorum. Buradaki olumlu yorumları okumak iyi geldi ama yine de insan kötüyü düşünmeden edemiyor. Stresli olup bebeğimi etkilemek de istemiyorum ama elimde değil :KK43:( dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar :KK43:

Merhaba, benim yorumumu görmüşsünüz, benim bebeğim de öyleydi şuan 16 aylık, içerde uyuyor :) gayet sağlıklı merak etmeyin ben sizi çok iyi anlıyorum biz ne desek boş, şimdiye kadar bu konuda sıkıntı yaşayan herkese cevap yazdım, içinizi ferah tutun ben de aylarımı çok korkarak geçirdim, sürekli ağladım ama umarım ultrasonda hiçbişey çıkmaz, bişey çıkmazsa tek arter tek başına hiç bi anlamı olmayan bir bulguymuş, ben ultrason çekilirken doktor yorum yapana kadar doktorun mimiklerine kadar bakmıştım ne diyecek diye, doktorumuz da bebeğimin kalbine ekstradan eko bile çekmişti hiçbişey çıkmadı çok şükür. Size de imkanınız varsa fetal ekoyu tavsiye ederim, içinizin rahat olması açısından. Sizde tüm testleri yaptırdıktan sonra içinizi ferah tutun, Allah sağlık sıhhat versin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Benim hamileliğimde de tek umbilikal arter teşhisiyle birlikte kafamızda sol lateral ventrikulde hafif asimetrik genişleme vardı doğum yaklaştıkça 10.3 olan genişlik 8 lere 9 lara düştü çok şükür tek arterli olmasına rağmen hep 1 hafta önden gitti son haftalarda çok kilo almadı lakin 3.190 gr doğdu
benim de hamileligimin yarısı acabalarla geçti sizlere âcizane tavsiyem kafanıza çok takmayın ben uzulduklerime üzülüyorum

Canım tek arter çok büyük sıkıntı değil sadece eşlik eden başka bir sorun olmaması lazım sen daha önce detaylı ultrasona girmemiş mıydın ben şuan 36+4 günlük olduk çok şükür bı sıkıntımız yok tek arteri hiç düşünme canım
Canım işin tuhaf tarafı 19 haftalıkken girdim detaylı ultrasona ama kimse böyle birşeyden bahsetmedi. Ki ondan sonra da defalarca kontrole gittim. Çarşamba günü başka bi doktor ve hastaneye gittim orada öğrendim. Şu an bulunduğum yer de küçük bir ilçe malesef. Başka bir sorun olmadığını tespit etmemiz için istanbula gidiyorum bu akşam. Umarım bir sıkıntı çıkmaz :KK43: başka bir sorun olup olmadığına renkli ultrasonla mı baktılar sizin, ekstra test vs yaptırdınız mı?

Merhaba, benim yorumumu görmüşsünüz, benim bebeğim de öyleydi şuan 16 aylık, içerde uyuyor :) gayet sağlıklı merak etmeyin ben sizi çok iyi anlıyorum biz ne desek boş, şimdiye kadar bu konuda sıkıntı yaşayan herkese cevap yazdım, içinizi ferah tutun ben de aylarımı çok korkarak geçirdim, sürekli ağladım ama umarım ultrasonda hiçbişey çıkmaz, bişey çıkmazsa tek arter tek başına hiç bi anlamı olmayan bir bulguymuş, ben ultrason çekilirken doktor yorum yapana kadar doktorun mimiklerine kadar bakmıştım ne diyecek diye, doktorumuz da bebeğimin kalbine ekstradan eko bile çekmişti hiçbişey çıkmadı çok şükür. Size de imkanınız varsa fetal ekoyu tavsiye ederim, içinizin rahat olması açısından. Sizde tüm testleri yaptırdıktan sonra içinizi ferah tutun, Allah sağlık sıhhat versin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. İçim ferahladı. Fetal ekoyu doktorum istemese bile ben belirteceğim özellikle. Bir de bu tespiti yapan doktor 2li test yaptırmış mıydın bu daha çok down sendromlu bebeklerde görülüyor deyince içim bi tuhaf oldu:KK43: ki 2li test sonucunda da risk oranı çok çok düşüktü, güzel çıkmıştı sonuçlar. Şu an için haftasında da bir gerileme yok uyumlu gidiyoruz ultrasonla hatta 1 hafta ileride gözüküyordu en son. Umarım başka da bir sıkıntı çıkmaz :KK43:

Canım işin tuhaf tarafı 19 haftalıkken girdim detaylı ultrasona ama kimse böyle birşeyden bahsetmedi. Ki ondan sonra da defalarca kontrole gittim. Çarşamba günü başka bi doktor ve hastaneye gittim orada öğrendim. Şu an bulunduğum yer de küçük bir ilçe malesef. Başka bir sorun olmadığını tespit etmemiz için istanbula gidiyorum bu akşam. Umarım bir sıkıntı çıkmaz :KK43: başka bir sorun olup olmadığına renkli ultrasonla mı baktılar sizin, ekstra test vs yaptırdınız mı?
Canım benim doktorum bazı durumlarda dogumda bile farkedilebilir dedi benim de 2 li tarama testime ve fetal ekoya göre değerlendirildi kismetse haftaya doğum yapicam bebeğim geç dollenmeyle ilk haftalarda hep geriden geldi ama 20. Haftadan sonra açığı kapattı şimdi haftasıyla uyumlu umarım sağ saglim alicam oglumu kucağıma

Canım benim doktorum bazı durumlarda dogumda bile farkedilebilir dedi benim de 2 li tarama testime ve fetal ekoya göre değerlendirildi kismetse haftaya doğum yapicam bebeğim geç dollenmeyle ilk haftalarda hep geriden geldi ama 20. Haftadan sonra açığı kapattı şimdi haftasıyla uyumlu umarım sağ saglim alicam oglumu kucağıma

Benim daha 12. haftalarda ilk yapılan 2litest var ya orda ense kalınlığı ölçülüyor hani, o zaman gördü doktor ama henüz erken 18-24 hafta arası detaylı ultrasonda yine bakıcam eğer yine tek arter görünürse konuşuruz demişti. Çünkü bazen erken evrelerde damarlar görünmeyip sonradan görünür hale gelebiliyormuş boşuna canını sıkma demişti. Ben de bi kişinin yorumunu okumuştum hep tek arter demişler ama doğumda bir bakmışlar ki damar çok inceymiş o yüzden görünmemiş ultrasonda. Dua etmiştim umarım benimki de öyledir diye, ben normal doğum yaptım, bebeğimi doktor eline alır almaz ilk sorduğum soru "gerçekten tek arter mi" sorusuydu, o da evet ama o arter 2 arterin görevini görecek kadar büyükmüş dedi :) Yani bazen doğa ve canlılar şartlara uyum sağlayabiliyor, belki benim oğluma tek arter yetti :) gelişim geriliği olabilir dediler olmadı, erken doğum olabilir dediler olmadı, down kalp böbrek vs dediler bişey çıkmadı bence bazen doktorlar gereksiz vesvese yapıyorlar, evet bu bir bulgu olabilir ama hayatta herşey istenirse kötü bişeye yorulabilir artıkböyle bakıyorum hayata, size de tavsiye ederim.

Benim daha 12. haftalarda ilk yapılan 2litest var ya orda ense kalınlığı ölçülüyor hani, o zaman gördü doktor ama henüz erken 18-24 hafta arası detaylı ultrasonda yine bakıcam eğer yine tek arter görünürse konuşuruz demişti. Çünkü bazen erken evrelerde damarlar görünmeyip sonradan görünür hale gelebiliyormuş boşuna canını sıkma demişti. Ben de bi kişinin yorumunu okumuştum hep tek arter demişler ama doğumda bir bakmışlar ki damar çok inceymiş o yüzden görünmemiş ultrasonda. Dua etmiştim umarım benimki de öyledir diye, ben normal doğum yaptım, bebeğimi doktor eline alır almaz ilk sorduğum soru "gerçekten tek arter mi" sorusuydu, o da evet ama o arter 2 arterin görevini görecek kadar büyükmüş dedi :) Yani bazen doğa ve canlılar şartlara uyum sağlayabiliyor, belki benim oğluma tek arter yetti :) gelişim geriliği olabilir dediler olmadı, erken doğum olabilir dediler olmadı, down kalp böbrek vs dediler bişey çıkmadı bence bazen doktorlar gereksiz vesvese yapıyorlar, evet bu bir bulgu olabilir ama hayatta herşey istenirse kötü bişeye yorulabilir artıkböyle bakıyorum hayata, size de tavsiye ederim.

Allaha şükür bende çok fazla takmıyorum acikcasi fetal eko öncesi çok büyük stres yaşamıştım ama sonrasında içim rahatladı ense kalınlığı 2 li test eko hepsi temiz çıktı bunlara rağmen herhangibir sorun olsa da rabbiminden gelen herseye razıyım inanıyorum bol bol dua ediyorum sağ saglim kavusucam bebeğime PammukSeker PammukSeker de öyle olucak inanıyorum kendini uzup hamileligini stres içinde geçirme canim

Kızlar dün istanbulda doktora gittik ve iyi bir hastanede randevusu boş olduğu için gitmek zorunda olduğum bir doktora göründüm malesef. Kadın o kadar moralimi bozdu ki anlatamam. Kurduğu cümleleri direk yazıyorum: “Tek arter tek ven normal çocuklarda gözükse de daha çok özürlü çocuklarda görülür. Sen ayrıntılı ultrason zamanını da geçmişsin. Sana hiç bir radyolog bakıp rapor yazmaz. Bence organlarında bir sıkıntı olmasından ziyade genetik bir problemi(down sendromu vs) var mı yok mu ona yoğunlaşın” dedi. Üstüne de yurtdışında yaptırılan bir test varmış. Genetiğiyle ilgili kesin sonuç veriyormuş, fiyatı da 2400 tl’ymiş. Ona yönlendirdi. Yaptırdığım 2li 3lü testin bi anlamı yokmu diye sordum. Var ama onlar oranlar üzerinden sonuç söylüyor. Kesin bir şey diyemeyiz o sonuçlara bakarak dedi. İnanın çok üzüldüm. Kadının tavrı çok sinir bozucuydu ve hiç rahatlatıcı değildi. Detaylı ultrasona girmek istedim 29.haftada organlarına bakılamaz dedi. Neden bu kadar geç geldin diyo bi de. Daha yeni öğrenmişim öğrenir öğrenmez de gelmişim. Keyfimden bekledim sanki 29.haftaya kadar.
29-30.haftalarda detaylı ultrason veya fetal eko çekilmiyor mu kızlar? Bir fikri olan var mı? Başka hastaneye gidicem ama kafam çok karışmış durumda, hangisine gitsem bilemiyorum :KK43:

Kızlar dün istanbulda doktora gittik ve iyi bir hastanede randevusu boş olduğu için gitmek zorunda olduğum bir doktora göründüm malesef. Kadın o kadar moralimi bozdu ki anlatamam. Kurduğu cümleleri direk yazıyorum: “Tek arter tek ven normal çocuklarda gözükse de daha çok özürlü çocuklarda görülür. Sen ayrıntılı ultrason zamanını da geçmişsin. Sana hiç bir radyolog bakıp rapor yazmaz. Bence organlarında bir sıkıntı olmasından ziyade genetik bir problemi(down sendromu vs) var mı yok mu ona yoğunlaşın” dedi. Üstüne de yurtdışında yaptırılan bir test varmış. Genetiğiyle ilgili kesin sonuç veriyormuş, fiyatı da 2400 tl’ymiş. Ona yönlendirdi. Yaptırdığım 2li 3lü testin bi anlamı yokmu diye sordum. Var ama onlar oranlar üzerinden sonuç söylüyor. Kesin bir şey diyemeyiz o sonuçlara bakarak dedi. İnanın çok üzüldüm. Kadının tavrı çok sinir bozucuydu ve hiç rahatlatıcı değildi. Detaylı ultrasona girmek istedim 29.haftada organlarına bakılamaz dedi. Neden bu kadar geç geldin diyo bi de. Daha yeni öğrenmişim öğrenir öğrenmez de gelmişim. Keyfimden bekledim sanki 29.haftaya kadar.
29-30.haftalarda detaylı ultrason veya fetal eko çekilmiyor mu kızlar? Bir fikri olan var mı? Başka hastaneye gidicem ama kafam çok karışmış durumda, hangisine gitsem bilemiyorum :KK43:

Ya böyle insanlar nasıl doktor oluyor anlamıyorum canım vallah benim arkadaşım tek arterden doğum yaptı masallahi var kuzunun benimde son bir haftam inşallah sağ saglim alicam kucağıma bu saatten sonra yurt dışındaki testi yapsan nolcak ki aldircak halin yok fetal eko da bı sıkıntı çıksa bile anne karnında müdahale edilemez rabbim ne yazdıysa onu yasicaz hiç üzme kendini ayrıca benim eltim doğum yapmıştı tek arter falan değil ama bebegi doğar doğmaz kalp ameliyatı oldu şimdi 4 yaşında masallahi var hiç üzme kendini hamileliğini zehir etme

Ya böyle insanlar nasıl doktor oluyor anlamıyorum canım vallah benim arkadaşım tek arterden doğum yaptı masallahi var kuzunun benimde son bir haftam inşallah sağ saglim alicam kucağıma bu saatten sonra yurt dışındaki testi yapsan nolcak ki aldircak halin yok fetal eko da bı sıkıntı çıksa bile anne karnında müdahale edilemez rabbim ne yazdıysa onu yasicaz hiç üzme kendini ayrıca benim eltim doğum yapmıştı tek arter falan değil ama bebegi doğar doğmaz kalp ameliyatı oldu şimdi 4 yaşında masallahi var hiç üzme kendini hamileliğini zehir etme
Canım Allah razı olsun senden. Etrafımdaki insanların veremediği morali verdin. O kadar koşuşturmacalı geçti ki günler. Yeni yazabiliyorum. Bebişini aldın mı kucağına. İnşallah sağ salim kavuşmuşsunuzdur:anne:

Çok şükür dün aldım oğlumu kucağıma Rabbime binlerce kez şükürler olsun gayet sağlıklı bir bebek şuan ki en büyük sıkıntımız emmek ama onuda asicaz insallah

Çok şükür dün aldım oğlumu kucağıma Rabbime binlerce kez şükürler olsun gayet sağlıklı bir bebek şuan ki en büyük sıkıntımız emmek ama onuda asicaz insallah

Maşallah canım çok sevindim. İnşallah emme sorununu da aşarsınız. Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak bize de nasip olur. Dualarını esirgeme

Bebeğiniz sağlıkla doğdu mu aynı durumdayım 29 haftalığım ve yeni öğrendim ne olur bi cevap verin bana

Bebeğiniz sağlıkla doğdu mu aynı durumdayım 29 haftalığım ve yeni öğrendim ne olur bi cevap verin bana
Evet binlerce kez şükürler olsun gayet sağlıklı bir bebeğim oldu:). Kilosu da sağlığı da gayet yerinde doğdu. Sakın moralinizi bozmayın. Ben de kendimi çok üzmüştüm ama tek arter tek ven olup normal doğan o kadar çok bebek var ki. Buradaki yorumların bile hemen hemen hepsi aynı şekilde. Bunları düşünüp motive olun, hamileliğin en güzel zamanlarını kendinize zehir etmeyin. Ultrasonda gelişiminde bir sıkıntı olmadığı sürece hiç bir sıkıntı olmaz Allahın izniyle. Onu da rutin kontrollerinizde takip eder zaten doktorunuz. Rabbim herkese sağlık sıhhatle bebeklerini kucağına almayı nasip etsin inşallah :KK36:

Benim hamileliğiminde 14.haftasında tek arter tek ven teşhisi konuldu ultrason uzmanı böyle doğan bir çok bebeğin sağlıklı oldğunu söylemesine rağmen doktorum farklı bir hastalık olabilceğini söyledi ikili testim temiz çıkmasına rağmen emin olmak için yurtdışına gönderilen kan testinden yaptırmamı istedi ve onuda yaptırdım çok şükür temiz çıkmıştı bu şekilde damar eksikliği olan bebeklern tek sorunu zayıf olabileceğini doktorum söyledi fakat bebeğim 3400 doğdu ve kilosuda sağlığıda çok iyi çok şükür.içinizi ferah tutun ve bol bol dua edin ☺️

Merhaba bebeğinin tek artenden beslendiğini öğrenen bayanlar
Bu konuyu kafasına takan, moralini bozan tüm anneler için özellikle üye olup , bu konuyla ilgili içinizi rahatlatacak birkaç çift söz söylemek istedim . Ben de ikiz gebeliğimin 18.haftasında ayrıntılı ultrasonda bebeklerimden birinin tek artenden beslendiğini öğrendim, internetten araştırma yaptığımda okuduğum şeyler gerçekten beni çok demorilize etmişti . 22.haftda tekrar perinatalog tarafından yapılan ayrıntılı ultrasonda yine aynı durum gözlendi ve doktor bana nette okuduğum risklerden bahsetti , tek arten sorunu dışında olumsuz birşey yoktu bebeğimde ve doktor bu nedenle bu durumun benim için sıkıntı olmaması gerektiğini, tüm anlattıklarının sadece risk olduğunu belirtti. Çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu hem de ikizinden 50 gr fazla olarak. Uzun lafın kısası , eğer tek arten gözlemlenen bebeğinizde başka bir sorun saptanmadıysa endişe edip strese girmenize gerek yok , dua edip gebelik boyunca beslenmenize dikkat edin yeter .

merhabalar.gebelik haberimi ilk aldığımda 6.haftaydı,muayene eden doktorumuz doğum iznine çıktıgından dolayı baska hastaneye ve baska doktora gitmek zorunda kaldık.13.haftada muayene eden doktorun teshisi ise bebeğimizin 1 hafta geriden geldiğini söylemesi ve yaptıgımız ikili test sonucunda down sendromu riski oldugunu söyledi.
tekrar doktor değiştirerek baska bir hastanhanede muyane yaptırmaya karar verdik.aynı teşhisi yine söylendi ve bu sefer bebeğimizin geriden gelme süresi 2.haftaya cıktı ve yine down sendromu riski oldugundan bahsedildi.25.haftada 3lü test yaptırdık hersey normal çıktı.28.haftaya geldiğimizde ise geriden gelme haftası 3'e çıktı ve bebeğin kol ve bacak ölçüleri 7 hafta geriden geldiğini söylediler.doktorumuzun tavsiyesi üzerine 31.haftada adanada prof.dktr.cüneyt evrüke in yanına giderek organ taraması muayenesi yapıldı.bebeğimizde tek umblikal arter oldugunu orada öğrenerek büyük bir şok yasadık.kendisi her ne kadar da canımızı sıkan haber verse de doğru teşhisi ilk koyan doktor oldu.artık bebeğimize %1 yasama şansının oldugunu söyleyerek erken doğuma alınması gerektiğini ve küvez şansının verilmesinin gerektiğini söyledi.maalesef doğum tarihi almak için hastahneye gittiğimizde kalbinin durdugunu öğrendik.normal doğumla bebeği doğurdum. yapılan muayenede kilosu boyu bacakları kolları hiçbiri ultrasonda ki gibi değildi,herşeyi tamamen normaldi,sizde verilen bilgilere aklınız kalıp şüphe içine düşmeyin.Allah herkesin cocuguna sağlık şifa versin,bebeğimiz şimdi cennette:KK43:

Bende 21. Haftamda öğrendim çok şükür organları sağlıklı 2 li 3 lü taramamdada risk yoktu başta pek önemsememe rağmen şuan 22 . Haftadayim ve sürekli internette okuduğum kötü senaryoların etkisindeyim ağlıyorum korkuyorum pazartesi tekrar muayene olacağım riskli gebelikler bölümünde . Günlerdir bol bol dua ediyorum bi tek bu şekilde içim rahatlıyor , inşAllah bi sorun gözükmez organları gelişimi vs hepsi iyidir diye umuyorum kontrolden sonra tekrar yazacağım umarım güzel haberlerle gelirim ...

X