kordon bağında tek arter tek ven sorunu olan var mı???

merhaba bende sorunlarla mücadele ediyorum cok uzuluyorum bana bilgi verir misiniz sizinle konusmak isterım sizin içinde uygunsa
Merhaba tabiki Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Ben özel olarak yakından takip edildim bebek ile benim aramdaki kan akışına dikkat edildi. Kendim protein ağırlıklı besledim. Başka aklıma gelmeyebilir siz merak ettiklerinizi sorun.

Merhaba tabiki Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Ben özel olarak yakından takip edildim bebek ile benim aramdaki kan akışına dikkat edildi. Kendim protein ağırlıklı besledim. Başka aklıma gelmeyebilir siz merak ettiklerinizi sorun.

Canım meraba bu süreçte doktor amniyosentez istedimi sizden erken doğum riski var diyorlar doğrumu aceba genel olarak sen nelere dikkat ettin benim için önerebileceğim bir şey var mi.

Merhaba bayanlar bende de tek arter sorunu var 22. Hafta dayız cuma fetal eko çekilecek doktor Detayli da kalpte bobrek te bişi görmedi kötü olarak bebek büyük ihtimal sağlıklı olacak ama küçükte doğabilir dedi insan ister istemez korkuyor amniyosentez in çok üstünde durmadı ama fetal eko ve kontrolden sonra belli olir

Canım meraba bu süreçte doktor amniyosentez istedimi sizden erken doğum riski var diyorlar doğrumu aceba genel olarak sen nelere dikkat ettin benim için önerebileceğim bir şey var mi.
Bizden aminiyosentez istenmedi detaylı ultrason da herhangi bir sorun görmediler yani organları ile alakalı bir sorun. Düzenli olarak bebek ve benim aramdaki kan akışına dikkat edildi. Erken doğum riski olmadı.

Bizden aminiyosentez istenmedi detaylı ultrason da herhangi bir sorun görmediler yani organları ile alakalı bir sorun. Düzenli olarak bebek ve benim aramdaki kan akışına dikkat edildi. Erken doğum riski olmadı.
ben de bu durumdayım yukarıda yazmıştım cevap alamamıştım. benim ikizlerimden kız olanda tek arter tespit edildi, benim merak ettiğim ekogram ve detaylı ultrason kaçıncı haftalarda çekildi sizin bilgi verirseniz çok sevinirim.

Merhaba Arkadaslar. Ben 23haftalık hamileyken tek damar oldugunu öyrendim. Şuana kadar her şey iyiydi. İkili testimde risk cok duşuk cıkmışdı. Şimdi de drum amniosintez yaptırmamı önermedi cocugun durumuna göre deyerlendirme yapılacak. Burdakı yorumları okuyup moralım duzeldi. İnşallah bizde saglıkla bebeğimizi kucagımıza alırız ❤️ Benim sorum 2li testde trizomi ve down cok duwuk risk cıkti nt kalınlıgı da normal idi bu vakte gibi bundan sonra 3lü 4lü taramaları drum onemsiz bulmuşdu. Sizce bu dogrumu? Siz bu testleri yaptırdınızmı? Bu araada bakude yasıyorum önce Allahıma sonra druma cok guveniyorum. 23haftada 580gr agirlikliydi bebegim drum daha sonraki takiblerde bakicaz geliwimine dedi. Daha sıkı takip gerekiyor, allah hepimize sabr versin

Selam arkadaşlar bu konuyu aktif tutmak adına kendimle ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim. Benim ikizlerimden kızımda tek arter sorunu olduğunu paylaşmıştım daha önce ve doktorumun amniyosentez önerdiğini. Çok şükür detaylı ultrasonda bir anormallik gözlemlemedi doktorum ama kalbinde minik beyaz bir parıltı vardı kızımın. Bu normalde önemsiz ama tek kordonda olunca yine amniyosentezi önermek zorundayım dedi. Ben zaten yaptırmak istemediğimi belirtmiştim doktora bunun üzerine prenatest diye kandan bakılan %99,8 doğruluk payı olan bir test var 1800 tlye onu yaptırdık ve çok şükür sonuçlarımız temiz çıktı. Test 2 haftada sonuçlanıyor ve almanyada yapılıyor merak edenler için belirteyim. Ayrıca bebişlerimin kiloları da haftalarına göre güzel gidiyor çok şükür. Geçen hafta kızım 400 oğlum 460 gr olmuştu. Umarım tek arter olayı ilerleyen zamanlarda sorun yaratmaz. Şu an için benden bebeklere giden kan akışının da iyi olduğunu söyledi doktorum. Şimdilik durum bu umarım sizlerin de herşey yolundadır. Sevgiler...

Merhaba arkadaslar daha önce yazmıstım bende 19. Haftada tek arter problemi nedeniyle amniosentez yaptırdım sonuclar temiz cıktı suan 37.1 gunluk gebeligim 2. Sezeryan olacagım icin 28 nisanda dogum yapıcm gelisimi gayet iyi hic canınızı sıkmayın. Bende cok uzuldum konuyu cok arastirdim dogumdan sonra yine yazarim

Merhaba arkadaslar daha önce yazmıstım bende 19. Haftada tek arter problemi nedeniyle amniosentez yaptırdım sonuclar temiz cıktı suan 37.1 gunluk gebeligim 2. Sezeryan olacagım icin 28 nisanda dogum yapıcm gelisimi gayet iyi hic canınızı sıkmayın. Bende cok uzuldum konuyu cok arastirdim dogumdan sonra yine yazarim
peki normal doğum için bi sorun teşkil ediyor muu sezeryan demisssiniz

Benim oglumda da tek arter tek ven sorunu vardi.cok sukur saglikli bir sekilde dunyaya geldi 2009 yilinda.bir problem teskil etmiyor.erken doguma sebep kilo almaz bebek diyorlar ama bu cok cok nadir gorulen birsey.
Oglum erken dogdu 2950ydi kilosu cok iyidi yani.ama kizimda oyle bir sorun yokken o da erken dogdu.muhtemelen benden kaynalan bir problem doktorlar bir sebep bulamiyor erken doguma.
Gorumcem vaktinde dogum yapti 4 kilo bebisi olmustu.
Kafaniza fazla takmayin boyle konulari hamileliginizin keyfini surun.detaylida kalpte bobrekte bir sorun cikmadikca uzmeyin kendinizi.
Normal dogumu da etkilemez.
Hayirli saglikli dogumlar insallah.

Merhaba ben bir hafta önce dogum yaptım daha önce yazmıstim cok endiselendim amniosentez yapılmıstı tek arterden dolayı gununde gayet saglıklı 3200gr bir kızım oldu.

Merhaba ben bir hafta önce dogum yaptım daha önce yazmıstim cok endiselendim amniosentez yapılmıstı tek arterden dolayı gununde gayet saglıklı 3200gr bir kızım oldu.
Col sevindim güle güle büyütsün bebeğini inşallah hayırlı olsun. Benimde. Bugün ki doktor kontrolünde tek atter olduğunu söyledi sonra daha ayrıntılı usg yapıldı herşeyi iyi çok şükür sadece düşük kilolu olabilir dediler ama çok endoseliyim.

Col sevindim güle güle büyütsün bebeğini inşallah hayırlı olsun. Benimde. Bugün ki doktor kontrolünde tek atter olduğunu söyledi sonra daha ayrıntılı usg yapıldı herşeyi iyi çok şükür sadece düşük kilolu olabilir dediler ama çok endoseliyim.
Bence hic endiselenmeyin bende cok endiselenmistim sukur gayet saglıklı kilosuda cok iyi.

35. Haftadayiz çok şükür tek arter im ize rağmen kilo alışmış normal..
35. Haftadayiz çok şükür tek arter im ize rağmen kilo alışmış normal..
Merhabalar, ben tek arterli bebeğim olduğunu ikili test yapılacağı zaman 14. Haftalarda öğrenmiştim ama doktor netleşmesi için detaylı ultrason vaktini beklemem gerektiğini söyledi, bazen bu haftalarda net görünmüyor dedi, ama malesef detaylı ultrasonda da tek arter olduğumuz kesinleşti ama çok şükür fetal eko bile çekildi, hiç bir problemimiz çıkmadı, 25 gün önce sağlıklı bir erkek çocuğum oldu ama bütün gebeliğimi internette okuduğum kötü senaryoları kafamda kurarak geçirdim ve doğuma çok kötü bir enerjiyle girdim. Sanki hep bir sorun çıkacakmış gibi korktum o yüzden doğumum da çok zor oldu çünkü normal doğum yaptım, burdan tüm annelere moral vermek için yazıyorum bemim yaptığım gibi yapmamaya çalışın, evet çok zor ama içinizi ferah tutun, tek arterde ek bir anomali yoksa erken doğum bile düşük bir ihtimal.

Merhabalar, ben tek arterli bebeğim olduğunu ikili test yapılacağı zaman 14. Haftalarda öğrenmiştim ama doktor netleşmesi için detaylı ultrason vaktini beklemem gerektiğini söyledi, bazen bu haftalarda net görünmüyor dedi, ama malesef detaylı ultrasonda da tek arter olduğumuz kesinleşti ama çok şükür fetal eko bile çekildi, hiç bir problemimiz çıkmadı, 25 gün önce sağlıklı bir erkek çocuğum oldu ama bütün gebeliğimi internette okuduğum kötü senaryoları kafamda kurarak geçirdim ve doğuma çok kötü bir enerjiyle girdim. Sanki hep bir sorun çıkacakmış gibi korktum o yüzden doğumum da çok zor oldu çünkü normal doğum yaptım, burdan tüm annelere moral vermek için yazıyorum bemim yaptığım gibi yapmamaya çalışın, evet çok zor ama içinizi ferah tutun, tek arterde ek bir anomali yoksa erken doğum bile düşük bir ihtimal.
SIZE KESİNLİKLE KATILIYORUM AYNI SORUN BENDE De VARDI 10 GÜN ÖNCE NORMAL DOĞUM YAPTI VE Bebek 4 KILOYDU. .

SIZE KESİNLİKLE KATILIYORUM AYNI SORUN BENDE De VARDI 10 GÜN ÖNCE NORMAL DOĞUM YAPTI VE Bebek 4 KILOYDU. .
Maşallah, benim de oğlum 3.025 g doğdu çok kilolu değil ama düşük kilolu da denmez, kızım iki arterli yani normal olmazsına rağmen de 3 kilo doğmuştu zaten, benim canımı sıkan internetteki anomali ihtimalleriydi, inanmaya kalksak nerdeyse normal bir çocuk doğurma ihtimalim yokmuş gibiydi, çok kötü geçti gebeliğim :KK43:

Merhabalar 20. haftamda detaylı ultrasonda tek arter, kalpte açıklık ve boy ve kiloda gerilik saptandı. Dr amniyosentez önerdi. 11. haftada ense kalınlığı 3 mm olduğundan verifi testi yaptırmıştık ve sonuç iyi çıkmıştı. Dr. bu testin %100 güvenilir olmaması dolayısıyla amniyosentezi gerekli gördü. Düşük riski taşıdığından çok üzüldüm ve aynı gün bir başka doktora daha gittik. O ise kalpteki açıklıkların birçok bebekte olduğunu tek arterin kromozom bozuklukları için tek başına yeterli bir bulgu olmadığını ve kanda dna testlerinin güvenirlik düzeyleri çok yüksek olduğundan amniyosentezi yaptırmayı gerekli görmedini söyledi. Düşük tehlikem olduğundan amniyosentez yaptırmadım. Ancak çok kaygılıyım. Bundan sonra iki haftada bir kontrole gideceğim ve gelişimdeki gerilik takip edilecek. Buna benzer durumları yaşayanlar varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

X