kordon bağında tek arter tek ven sorunu olan var mı???

merhabalar,
benimde 21. haftadamda tek arter tespit edildi. kalbinde bir beyaz nokta var ama çok önemli değil dedi dr. Kan pıhtılaşmasından olabilir bu durum dedi dr ve kan verdim sonucu bekliyorum ıkı haftaya kadar belli olacak. 2 li tesitimde de hormonlardan dolayı riskim yüksek çıkmıştı ama dr düşük risk grubu demişti. 12. haftadan beri coraspin kullanıyorum. çok endişeliyim rabbim hayırlısıyla kavuşmak nasip eder inşallah hepimize. bu şekilde kan pıhtılaşma sorunu olan oldu mu aranızda?

Merhaba arkadaşlar daha önce yazmıştım, ikiz bebeklerimden kızımda bu durum vardı. 37+1 de planlı bir şekilde doğum yaptım. Kızım gayet sağlıklı ikize göre güzel bir kiloyla doğdu. Hiç bir gelişim geriliği, küveze girme vs. olmadı. Doğumdan sonra dr önlem olarak böbrek usg çekti onda da sıkıntı çıkmadı çok şükür. Umarım sizlerin de bebekleri sağlıkla dünyaya gelir. Bu durum Allaha şükürler olsun ki benim kızımda olımsuz bir sonuç doğurmadı.

Merhaba bende tek arter tek ven dolayısıyla tüm hamileliği korku ve endişe ile geçmiş biriyim. Gebeliğimin 20. Haftasında öğrendim bu durumu. 2.5-3 haftalık bir gelişme geriliğimiz vardı. Aminiyosentez yerine Amerika da yapılan bir test onerdi bir doktor fakat yaptırmadim. Bende birkaç doktora gittim bazıları hastaneye bile kabul etmedi risk alamam dedi. Benim şansım kendi özel doktorum hep bu durumun olabileceğini sadece yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak şuan 3.5 aylık çok çok şükür ki çok sağlıklı bir kızım var. Doğumdan sonra tüm organları da incelendi allah a hamd olsun hiçbir sknti yok. Sadece biraz küçük doğdu 2660 olarak. Bu konuyla ilgili ne sorulursa cevaplarim. Ben çok aradım sonucu mutlu olan hikâyeleri. Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin.
Merhaba bende bugün öğrendim 27 haftalik hamileyim kalbim sağda olduğundan mi bilmiyorum ama tek arter tek ven tespit edildi sonucumu doktora daha göstermedim. Bugün çekildi ultRason inşallah hersey normaldir bu konuda olumsuz durum oluyormu

Merhaba, detaylı ultrasonda bebekte başka bir anomali tespit edilmediyse genellikle hiç bi sorun olmuyor, ama gelişim geriliği ya da erken doğum riski açısından takipte oluyorsunuz, doktorunuz bilgi verecektir.

Merhaba ben de ikiz bebeklere hamileyim bir oglum bir kızım olacak inşallah oglumun kordonda bir damarı eksikmiş, hafta içi periontoloji görecek ne olur bişey cıkmasın cok endişeliyim.

Benim bebegimde tek arter tek ven di ayrıntılı ultrason da hiç. Bir sıkıntımız yoktu çok şükür sadece biraz küçük doğabilir dediler bunun dışında hiç bir sıkıntı yaşamadık riskli gebelil değildi erken doğum riski de yoktu hatta her gittiğimde söylediğimde doktorum konuştuk o konuyu diyor kapatıyordu. 39 haftalık kızım 2660 Gr 45 dünyaya geldi 1 aylık 4 kiloydu topladı hemen şimdi 6 aylık oldu çok şükür. Darısı tüm bekleyenlere

Ayrıntılı ya girdiniz mı iyimi bebeğiniz
Girdim çok sükür sadece kordondaki tek damar problem, gelişim geriliği olursa 7-8. aydan itibaren başlayabilir dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrol daha iyi anlarız dedi. Bakalım inşallah vaktinde saglıkla alırız kucagımıza.

Merhaba ben de ikiz bebeklere hamileyim bir oglum bir kızım olacak inşallah oglumun kordonda bir damarı eksikmiş, hafta içi periontoloji görecek ne olur bişey cıkmasın cok endişeliyim.
İçini ferah tut ben de aynı durumu ikiz bebeklerimden kızımda yaşadım çok şükür hiç bir problem olmadı. 38. Haftada doğurdum ve kızım 2540 oğlum 2740 oldu. Sadece bu durum sebebiyle doğum sonrası kızımın böbreklerine ultrasonla bakıldı tedbir amaçlı bilginiz olsun.

İçini ferah tut ben de aynı durumu ikiz bebeklerimden kızımda yaşadım çok şükür hiç bir problem olmadı. 38. Haftada doğurdum ve kızım 2540 oğlum 2740 oldu. Sadece bu durum sebebiyle doğum sonrası kızımın böbreklerine ultrasonla bakıldı tedbir amaçlı bilginiz olsun.
Cok tesekkur ederim cuma günü tekrar ayrıntılıya giricem ilkinde bir problem cıkmadı inşallah bunda da cıkmaz. Allah saglıkla büyütmeyü nasip etsin bebeklerini.

Konu güncel kalsin, bende basimdan geceni anlatayim...

Gebeligim boyunca inanilmaz kilo aldim, o kadar ki doppler zamaninda 95 kiloyu gorunce, ozel olarak gittigim hastanenin doppler cihazi yaglardan dolayi bana yetersiz kaldi.
Doktorun yonlendirmesi ile doppler icin bir arastirma hastanesine yonlendirildim.
Inceleme esnasinda anladim bir sikinti oldugunu, kaslar catildi, bir ayni yere defalarca olcumler yapildi, tek umbikal arter var dedi bakan doktor, sonra baska biri geldi.
Gelen "bu bir sorun da olabilir, olmayada bilir, ogleden sonra genetik ile gorusun" dedi.
O ogleden sonra gelmedi.. Hastane bahcesinde umbikal arterin ne oldugunu ogrenmeye calisiyorum telefondan...

Genetik esimle beraber gorustu bizimle.
Cok kotu ayrildim odadan, bir recete yazilmis kordosentez inesi, islem icin randevu kagidi, risk bilgileri, yapilacaklar...
Gunlerde cuma, randevu pazartesiye, sabah 9'a, bir de su bilgi verildi cikmadan "zaman kaybetmeden yapmak gerekiyor, engelli fetus icin yasal kurtaj icin zamaniniz cok az".

Kendi doktoruma gittim, caresizce, bir prof'un kartini verdi "Ozge, belki daha detayli bilgi verebilir diye"

Igneyi aldik, esimle eve donduk. Prof'u ariyorum, cevap veren yok.
Oturdum oyle, elimde 30 santimlik bir igne, karnimda hareket eden bebegim.

Butun hafta sonu agladim, pazartesi yanasti, gitmedim.
Internette doktor arayasina girdim, Hakan Apaydin'i buldum, gittim, tekrar doppler'e girdim.
Kordosentez'e girmeseniz de olur dedi, cevabi tatmin etmedi, eve dondum.

Recep Has'ti prof'un adi... Defalarca aradim, cevap veren olmadi.
ögleden sonra nihayet asistani telefonu acti, "Hocam kongrede, yarin geliyor fakat 4 ay boyunca randevulari dolu" dedi.
Telefonu kapatip mail yazdim, caresizligimi anlattim, kibarca yalvardim.
Cevap gelmedi.
Ertesi gun tekrar telefon actim, mail yazdigimi ama cevap alamadigimi soyleyince "Ozge Hn degil mi, Hocam yarin ogle arasinda alacak sizi, randevulari dolu 12.30 da burada olun dedi"...

Uzandim tekrar koltuga, ucuncu doppler...
Hoca girdi odaya, gayet guler yuz ve nese ile... inceliyor, bir yandan sessizce islik caliyordu.
Bebegin retinasinin bile normal degerde oldugunu soyledi, o derece ayrintili bakiliyormus meger dopplerde.

Inceleme bitince soyle soyledi :
-21 olamaz, ikili test cok dusuk
-13 veya 18 olursa, bu vakalar genelde dogumda veya dogumdan cok kisa bir sure sonra ölüyormus

Kordosentez benim icin uygun degilmis ayrica, plasentam arkada duruyormus, bebegim onunde, "ben kendim bile yapmazdim size kordosentezi" dedi

Kordosentez daha hizli sonuc verdigi icin genetik istemisti.

Isin asli su, trizomi sendromlu bebeklerin genelde tek arterli oldugu, fakat tum tek arterli bebeklerin trizomik olmadigi gercek.
Bazi kadinlarda bu bir ozellikmis, butun bebekleri tek arterli olurmus.
Kordonda ki arterler ve toplar damarlar ters isliyor. Aslinda bebekten cikan damar arter oluyor.
Tek olunca da, caplari genisliyor, normal olmasi gereken cikis degerine ulasiyor.
Erken dogum riski var, cok nadir de olsa ileride bobrek veya kalp yetmezligi riski var.
Ama bu her bebekte, her gebelikte de var.

Korkulacak bir sey degil, elbette ki suistimal edilecek birsey de dedil.
Ben 37+5 te dogum yaptim, gestasyonel diyabetdim, sivim azaliyordu.
Kordonla alakasizdi aslinda.
3,890 dogdu.

Ali bugun 4 yasinda, cok saglikli bir cocuk.
Kalp ve bobrek ultrasonu yapildi, ikisi de normal cikti.
Hic bir saglik sorunu yok.

O kordonsenteze gitseydim, o ignenin bebegime zarar vermesi cok yuksek ihtimaldi.
Allah hocadan binlerce kez razi olsun.
Hic oyle korkulacak, feryat figan edilecek bir tehsis degilmis.

Kim bilir, bazilarimiz tek arter bebegidir. Annelerimizin doneminde doppler mi vardi.

O yuzden panik yapip, ne kendinizi uzun, ne karniniza da ki bebegi.

merhabalar,
benimde 21. haftadamda tek arter tespit edildi. kalbinde bir beyaz nokta var ama çok önemli değil dedi dr. Kan pıhtılaşmasından olabilir bu durum dedi dr ve kan verdim sonucu bekliyorum ıkı haftaya kadar belli olacak. 2 li tesitimde de hormonlardan dolayı riskim yüksek çıkmıştı ama dr düşük risk grubu demişti. 12. haftadan beri coraspin kullanıyorum. çok endişeliyim rabbim hayırlısıyla kavuşmak nasip eder inşallah hepimize. bu şekilde kan pıhtılaşma sorunu olan oldu mu aranızda?
Durumunuzu merak ettim benim de bebegimde tek arter teshisi kondu ve ben kan pohtilasmasi sebebiyle zaten gebeligin basindan beri igne kullaniyordum tedirgin oldum o yuzden

Merhaba dogum yaptım ogluşum kucagımda suan 2800 gr dogdu 36+5'te hiç gerilik olmadı. Cok şükür saglığı yerinde bu sorunla karsılasan arkadaşların bilgisi olsun sakın takmayın kafaya.

Merhaba dogum yaptım ogluşum kucagımda suan 2800 gr dogdu 36+5'te hiç gerilik olmadı. Cok şükür saglığı yerinde bu sorunla karsılasan arkadaşların bilgisi olsun sakın takmayın kafaya.

çok sevindim allahım sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallah bana da 19+4 tek arter teşhisi kondu ama takip eden bir sıkıntımız yok çok şükür pzt fetal eko çekilecek umarım oda temiz çıkar da sağlıcakla kavusurum oğluma :)

Merhabalar, 38haftalık gebeyim.bebeğimin göbek kordonunda tek arter tek ven olduğu söyledin! normalde iki arter damarı 1 ven damarı oluyormuş... suana kadar bi sorun yaşamadım ama doktorum normal Doğumu beklersek sıkıntı olabileceğini söyledi sezaryen yapılması gerektigini söyledi!bu tarz problemle karşılaşan veya bilgisi olan var mı ne yapmam gerekir ?

Benim bebegimde tek arter tek ven di ayrıntılı ultrason da hiç. Bir sıkıntımız yoktu çok şükür sadece biraz küçük doğabilir dediler bunun dışında hiç bir sıkıntı yaşamadık riskli gebelil değildi erken doğum riski de yoktu hatta her gittiğimde söylediğimde doktorum konuştuk o konuyu diyor kapatıyordu. 39 haftalık kızım 2660 Gr 45 dünyaya geldi 1 aylık 4 kiloydu topladı hemen şimdi 6 aylık oldu çok şükür. Darısı tüm bekleyenlere

Doğum normal mi oldu benim de 38 haftalık doktorum sezaryen yapmak istiyor

Merhaba, benim de bebeğimde tek arter problemi vardı ama başka problem yoktu, doktorum bunun tek başına bi sıkıntı yaratmayacağını söyledi, çünkü detaylı ultrasonda bakılan tüm organlar ve kalp testleri hepsi temizdi. Ben de internette sizin dediğiniz gibi normal doğum yaptırmak istemeyen doktorları okumuştum ve bunu doktoruma söyledim ben yaptırırım hiç bi sıkıntı olmaz rahat ol demişti çünkü ilk doğumum normaldi ikinciyi de boşu boşuna sezeryan yapmamamı bu durumun sezeryan için bi sebep olmayacağını söyledi ve dediği gibi de hiç bür sorun olmadan normal doğum yaptırdı bana :) 3 kilo 25 g doğdu. Şuan 1,5 yaşında ve gayet sağlıklı bi oğlum var maşallah, sizin de tek probleminiz buysa sıkıntı yapmayın ama eşlik eden başka problemler olursa dikkatlice takipte kalın. Sevgiler.

Merhaba, benim de bebeğimde tek arter problemi vardı ama başka problem yoktu, doktorum bunun tek başına bi sıkıntı yaratmayacağını söyledi, çünkü detaylı ultrasonda bakılan tüm organlar ve kalp testleri hepsi temizdi. Ben de internette sizin dediğiniz gibi normal doğum yaptırmak istemeyen doktorları okumuştum ve bunu doktoruma söyledim ben yaptırırım hiç bi sıkıntı olmaz rahat ol demişti çünkü ilk doğumum normaldi ikinciyi de boşu boşuna sezeryan yapmamamı bu durumun sezeryan için bi sebep olmayacağını söyledi ve dediği gibi de hiç bür sorun olmadan normal doğum yaptırdı bana :) 3 kilo 25 g doğdu. Şuan 1,5 yaşında ve gayet sağlıklı bi oğlum var maşallah, sizin de tek probleminiz buysa sıkıntı yapmayın ama eşlik eden başka problemler olursa dikkatlice takipte kalın. Sevgiler.
Ne güzel.boyle yazıları okumak umut oluyor bizlere de benim de tek arter ama devamında çok şükür sıkıntımız yok fetal ekosu bile çekildi bebegimin çok şükür sıkıntı çıkmadı kilo olarakta hep haftasını takip ediyor doğum.konusunu daha hiç konuşmadık inşallah herşey yolunda gidiyor öyle de devam ederiz

Ben de dün yani 29.haftamda bebeğimin tek arterli olduğunu öğrendim. Doktor detaylı ultrasona girip kalbine beynine böbreklerine vs bakılsın dedi. İşin kötü tarafı şu an tayinle geldiğim bu küçük yerde ayrıntılı ultrason bulunan hastane yok. Pazartesi günü istanbula gideceğim. Ve o zamana kadar nasıl geçecek bu vakit bilmiyorum. Buradaki olumlu yorumları okumak iyi geldi ama yine de insan kötüyü düşünmeden edemiyor. Stresli olup bebeğimi etkilemek de istemiyorum ama elimde değil :KK43:( dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar :KK43:

X