- 17 Haziran 2008
- 409
- 2
duyarlılığınızdan ötürü sizi kutluyorum.
ben çok uzun yıllar boyunca köpek besledim. anlattığınız kadarıyla bu terkedilmiş bir ev köpeği.
eğer hazır mamayla beslendiyse makarnayı yememiş olabilir.
yorgunluktan ve terkedilmenin üzüntüsüyle keyfi yoktur.
sokağa alışkın olmadığı için kendini diğer köpeklerin saldırısında koruyamadığı için hırpalanmış da olabilir.
kokusu ise, zaten köpeklerin tüyleri koku yapabilir. yağmurda kaldıysa da ıslaklık nedeniyle kokmuş olabilir.
inşallah verebilecek birini bulabilirsiniz.
canım sanırım dedigin gibide olabılır. aslında kuru oldukça ama ıslanmış olabılır hava yagmurlu hatta karlıydı. peki eğer çok acıkırsa makarnayı yer mı? bır tencere makarna yaptım veteriner etlı kıymalı makarna yapın dedı dıye. yanı verecek başka seyım yok suanda da. çok acıkırsa yer değil mi?
bırde çok kötu bır zamanda geldi. çünkü suanda evden çıkmak uzereyım. ve ev bakıyorum kıralık daire. e en kısa zamanda da hatta yarın bıle çıkıp bakıcam bırkaç yere. bugun bakacaktım ama köpek geldigi için yarına erteledim. yanı evde yalnız bırakamam aslında.
çok acıkınca yer tabiki mecburen.
ama ev bakmaya çıkarken önce köpeği biraz dolaştırıp tuvalet ihtiyacını giderirseniz evde bırakabilirsiniz. zarar vereceğini sanmam.
kaldığı odanın kapısını da kapatırsınız diğer taraflara gidemez.
zaten tuvaletini de sokağa yaparsa, çok çok zorda kalmadığı sürece eve yapmaz tekrardan.
arkadaşlar hepiniz saolun. bende barınaga vermek ıstemıyorum. ama veterınerlerın hiçbiri başka yol göstermıyor ve ev taşıcam tam zamanına denk geldi. bugun bakacaktım ev ancak köpegi gorunce aldım eve getırdım yarın çıkıp bakarım dıye. yanı sizinde barınaklar hakkında yazdıklarını okudum. bırazda ınternette baktım hiç iyi birsey duymadım kesinlikle. peki ben köpegi yarın barınaga bıraksam evden taşındıktan sonra yanı 1 ay içinde ev bulup yerleştikten sonra tekrar gıdıp alsam olur mu kı? eminim ki yarın gıttıgımde atasehır barınagına hiç içime sınmeyecek. çünkü telefonda bıle çok ucuz konuştular ne yazık kı.
ve ben kopegi gunde 3 defa beslesem yeterli mi? az önce bır kap makarna yedı. suyunada aspırın kırdım vermıdon olmadıgından evde. ama içmedi daha.sabahta makarna versem acaba burun kıvırır mı? çünkü açtır deyıp bır tencere makarna pişirdim.
canım ne ınsanlar var bır heves alıpta köpeğini sonra dışarı salan. yanı evet köpek egitimli oldugu kesin.çünkü evdeki hiçbirseye dokunmadı kemirmedi havlamadı. evde papaganım var ona bıle gayet sıcak baktı urkmedi. evden kaçmış olsa e 5 ın kenarında ınsanlara sokulmaya çalışır mıydı? bırde bana anında alıştı. tasmasının ıpı olmamasına ragmen dışarı çıkarttım ve benı takıp ettı eve benden once gırdı hatta. yon duygusu olan ınsanları seven bır köpek neden evden kaçsın kı? sonuçta dolaşmaya çıksaydı evının yolunu bulurdu mutlaka soguktan tıtreyecegıne.
bu arada köpeklere makarna tarzı çok karbonhidratlı şeyler egzama yapar eklem bölgelerinin tüyü dökülüp yaralar oluşmaya başlar yani hergün verildiği takdirde zararlıdır ekmek ve makarna tarzı hamur şeyleri. yarın sabah köpeğe patates haşlayabilirsin evde varsa 2-3 patates yeterli olacaktır onun içine biraz peynir katıp verebilirsin. bizim köpek hastalandığında (mideden falan üşütünce) veterinerin verdiği diyet bu şekilde. hem hastaysa tedavi de etmiş olursun.