Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

benim kızımda çok havlıyor malesef.

ama susturmak istediğim zamanlarda tasmayı tutup bir süre yanımda bekletiyorum sakın diye ikaz eidyorum. o arada sesiz bekliyoruz.

size kolay gelsin. ama şok veren elekrik yada ultrasonik ses cihazlarının felç tümör gibi sorunlara yol açtığını duydum.

zaten bayramlardan çok hoşlanmam ama bu bayram ayrı bi köt geçecek daha öncede konu açıp havlamasıyla ilgili yardım istediğim canavar oğluşumun pipisine bişey oldu. hafif şişti epeyce kızardı birden bire oldu. dün keyifsizdi öylesine. şişmiş kızarmış habire kokluyor yalıyor . veterinerde bulamam bayram yüzünden ... napacam ben yaaaaasenağlamasenağlamasenağlama

evde bayram temizliği adına bol çamaşır suyu detarjan kullandın mı?

alerjik reaksiyonda olabilir?

Canım büyük olasılık mikrop kapmıştır .Şişlik ve kızarıklık bence iltihap belirtisi .Baticon türü antisptik bir solüsyon sürebilirsin .Veterinere götürmeyi ihmal etme .

daha önce çiftleşti mi?bazen hayvanlar da kendini tatmin ediyor ve bu esnada kendine zarar verebiliyor ya da muhtamelen mikrop kapmıştır.boyunluk varsa takıp enfeksiyonun ilerlemesini önleyebilirsin

tşkler kızlar. biraz daha iyi gibi. boyunluk taktım gündüz gelen giden huysuzlandı zaten misafir sevmez oğlum çıkardım şimdi en kısa zamanda götürcem veterinere

Arkadaşlar Yeni üyemiz Zuzu (labrador) ona acil bir kulube yaptırmam lazım tanıdığınız marangoz yada kulubesi oln ve satmak isteyen akrabalarınız var ise yardımcı olup fiyat alabilrmisiniz?

Benim istediğimi söyleyim Basit kare bir kulube olucak istediğim bu yağpmurlu havalarda ıslanmasın 2-3 hafta öyle idare etsin yeter sonra daha iyisini alır yada o kulubeyi onarırız problem değil

Yardımlarınızı Bekliyorum uygun bir fiyatt olmalı yooksa şuanda alamam:1no2:

canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim bende de alman kurdu var ve şimdi eşimin çalıştığı fabrikaya bekçilik yapıyor :)))))))))))))))))))))))))) (meslek sahibi)
izelasyonlu bir klübe yaptık ona ama diğer tavsiyelerinide göz onune alıcam.
teşekkür ederim yazı için.
hoşçakal

arkadaşlar bugun e5 kenarında terkedilmiş halde tıtreyen ınsanlara sokulmaya çalışan bır köpek budum dayanamadım eve getirdim. köpek cıns bırsey ama cınsını bılmıyorum fotograflarınıda bulamadım . neyse orta boy bır köpek. tasmalı ama tasmasında hhiçbir bılgı yazmıyor oldukça uysal terbiyeli bır köpek. etlı makarna pişirdim yer dıye. etleri yedı çok az makarnayı yemedı. elimle verdıgımde yedı makarnayı bıraz. baktım bıt pıre hıçbırsey yok. kulagı bıraz kanamış başka köpekler yapmış galiba. bende tendurdıyor surdum. bayagı tıtrıyordu. getirdim sobanın oraya eski battanıye serdım onun ustune oturtum. komut dınlıyor. gel bekle gibi. ama şimdiye kadar hiç köpek bakmadım ne yapacagım hiç bilmiyorum.
evden kaçmış olsaydı ınsanlara bu kadar sıcak davranmazdı dıye duşunuyorum ve çok uysal. sanırım sahıpleri e5 ın kenarına arabayla bırakmış gitmiş. çünkü hala yorgun arada canlanıyor o kadar. geldiginden berı yatıyor ve arada iç çekiyor. uzuluyor sanırım.
dışarıya çıkardım dışarı çıkarır çıkarmaz tuvaletlerini yaptı.
veterıner aradım bır kaç tane. bıze getirsenizde hiçbir faydası olmaz dediler. yapabılceginiz tek sey hayvan barınagı aramak dediler. aradım yarın sabah getirin dediler. ama orda da kısırlaştırıp salıyorlar sanırım bır sure sonra ama elimden başka bırsey gelmiyor ne yazık kı. kopegin huyunu suyunu bılmedigimden uzerıne kapıyı kıtleyıpte dışarı çıkamam sonucta. bakmayı çok ıstesemde bakacak durumum yok. yanı surekli köpekle ılgılenecek vaktım yok.
köpek besleyen arkadaşlarım yada bılgısı olanlar ne yapabılırım bu konuda? ve gunde kaç kere dışarı çıkarmam gerekli tuvaleti için. geldigine 4 saat oluyor ama çok çok az yemek yedı su içti o kadar.bu normal mı lutfen bılgı verın. en azından yarına kadar hayvan bıraz kendine gelsin.
bırde uyurken bazen horluyor gıbı ve tuylerıde temiz olmasına ragmen kokuyor buda normal mı? mecbur verdıkten sonra heryerı temızlıcem.
arkadaşlar resmini yukleyemıyorum sorun var sanırım. ama ınternetten baktıgım kadarıyla cınsı english pointer. yanı sıyah beyaz buyuk benekli. en çok ona benzettım. ya dedigim cıns yada ona çok benzeyen bır cıns. yanı onemı yokta kopeğinden köpeğine değişiyordur sanırım huyları dıye soyluyorum.

Son düzenleme:
Canım herşeyden önce gösterdiğin insanlık için tebrik ederim seni o köpek belkide bu akşam soğuktan ölecekti.
Biz köpeğimizi günde iki kere çıkarıyoruz aslında durum köpekten köpeğe değişiyor çünkü onların bile kendilerine özgü karekterleri var.Normali günde iki kere çıkarmaktır.Köpekler için özel mamalar var marketlerde satılıyor genel olarak köpekler makarna yemiyor ama et ve kemik yer en sağlıklısı onlar için üretilmiş mamalar.

canım bende tebrik ediyorum seni öncelikle...

okurken çok duygulandım....

benimde köpeğim var...ama tuvaletini banyoda gazete kağıdına yapıyor...biz 3aylıkken öğrettik ona şimdi 9 yaşında ve evde başka bir yere yapmaz kesinlikle...
dışarıda çıkarıyoruz dışardada yapıyor...

dediğin gibi eğitimli bir köpek anladığım kadarıyla...öncelikle veterinere götürüp bir muayeneden geçirt canım...acaba ne zamandır dışarda?belki hasta falan olmuştur...titriyor ve cansız diyorsun...çok üşümüştür ve aç kalmıştır bu nedenle hasta olmuş olabilir...ev hayatına alışık bir köpek sanırım....

eğer evde bakabilecek durumun varsa ksinlikle bırakma derim...heleki barınaklara:çok üzgünüm:

bakamam evde diyorsan o zaman sahibini bulmaya çalışın...ilanlar verin....gerçi çok zor ama bulunması...ki zaten o bilerek bırakılmış galibakötükedihüso

tüh ya çok üzüldüm..kıyamam:çok üzgünüm:

ha canım birde suyuna vermidon koyun...ağrı kesici ilaç var ya...biz bizimki hasta olunca veriyoruz ondan..veteriner demişti...o da biraz iyi gelebilir....

Canım ben köpek nasıl bakılır bilmem onun için bişey diyemicem. Ama gösterdiğim davranıştan ötürü tebrik ederim seni.
Yazdıklarından anladığım kadarıyla sahiplerinin bıraktığını sanmam. Bu kadar eğitip neden salsınlar. Bir şekilde evden uzaklaşmıştır ve iç çektiğine göre sahibinden ayrıldığı için çok üzülüyor olmalı...

canım senı kutluyorum ve duyarlılıgından dolayıda tebrık ederım.....

once veterınere gotur bence...hem cınsını ogrenırsın hemde..saglık durumunu...
veterıner gereklı ıhtıyaclarını yada ne yemesı gerktıgını acılar...
ayrıca aşısı yapılmısmı o konudada bılgı verır...

sana cınsını bılemedıgım ıcın ancak bu kadar yardım edebılırım...
tekrar kutlarım...

canım ne ınsanlar var bır heves alıpta köpeğini sonra dışarı salan. yanı evet köpek egitimli oldugu kesin.çünkü evdeki hiçbirseye dokunmadı kemirmedi havlamadı. evde papaganım var ona bıle gayet sıcak baktı urkmedi. evden kaçmış olsa e 5 ın kenarında ınsanlara sokulmaya çalışır mıydı? bırde bana anında alıştı. tasmasının ıpı olmamasına ragmen dışarı çıkarttım ve benı takıp ettı eve benden once gırdı hatta. yon duygusu olan ınsanları seven bır köpek neden evden kaçsın kı? sonuçta dolaşmaya çıksaydı evının yolunu bulurdu mutlaka soguktan tıtreyecegıne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…