ödülle eğitilemeyecek durumda olduğu için alternatifler düşünüyorum... şikayet edilmek yada rahatsızlık vermekte istemiyorum. dediğim gibi eğitime bile gönderdik. offff
bonıbon arkadasıma sonuna kadar katılıyorum canını acıtma pahasına boyle bırseyi kullanmak ne kadar dogru.. havlamasından rahatsız oluyorsanız nıye kopek bakmaya kalkıstınız kı...
zor bir durum tabiki....
o zaman söyle birsey anlatayim.... bundan 2 ay kadar önce arkadasimiz tatile cikarken müstakil evde yasamaya ve bolca havlamaya alisik köpegini bize 1 haftaligina birakti... bizimkiyle cok iyi anlastiklari icin... evde 2 tane dana ile basettim yani... misafir kurt köpegiydi... benimki ridgeback kirmasi... azicik daha irice... neyse konuya geliyim... komsunun zili her caldiginda, postaci geldiginde havliyordu... ben birkac günde adam ettim :dance:
nasil yaptigima gelince.. hav dediginde hemen yanina gidip yüksek sesle ve gayet otoriter sekilde '' otur '' sonra ''yat'' ve ''kal'' komutlariyla.... ve misafirimiz baktiki her havladiginda ben zirt basinda bitiyorum otur diye cirliyorum, vazgecti havlamaktan... gecen ziyarete gittik ohhhh evinin rahatligina alismis havliyor yine kaydirigubbakcemile3
siz de böyle deneyin bakalim.. eminim alisacaktir.. apartmana tasindiniz diye ayrilacak haliniz yok ya.. alisacak mecbur
özür dilerim ama yargılamanız için açılmadı konu sadece mantıklı insanlardan fikir almak için. bakmaya kalkışmak çok kaba ayrıca ben rahatsız olmuyorum kendi adıma içgüdüsel olarak havlıyor ama herkes köpek sever değil malesef veya anlayışlı değil ben doğduğumdan beri hayvan severim. hep hayvanlarla büyüdüm.
elbette biricik oğluşumu atacak değilim maddi olarak zor dönemlerde olmamıza rağmen sırf şikayet olmasın diye elimden geleni yapıyorum yani size göre bakmaya kalkışmışım.
bence butarz yorumlarla insanları kıracaksanız değerli fikirlerinizi kendinize saklayınız
diğer arkadaşlara tşkler
Bu arada benim aldığım tasma sadece ses çıkarıyor. Çiko'ya takmadan önce kendi boynuma takıp bağırmıştım hav hav diye =) Bi akım bi bişey olmadı. Sadece bip sesi çıkmıştı. Yine de o bip sesi naaptı Çiko'nun ruh sağlığına onu da bilemiyorum. Maksatım havlarken dikkatini dağıtmaktı. Ve durumumuz acildi ve ne ödüle ne bişeye tepki vermiyordu. Böyle yaptım ben arkadaşlar. Ama şimdi içime de kuşku düştü ben beter bişey mi yaptım şimdi diye =(
Sevgili fragola, senin deyiminle "bip bip" sesini çıkaran modülün bir zararı yok.. Aslında eğitimde de kullanılan gürültü çıkartmak / sert ve yüksek oktavlı komut alternatifleriyle de benzeşiyor.. Sonuçta ses çıkıyor ve köpek şaşırıyor.. Ne oluyor? Bu ses benden mi geliyor? Ve bu dikkat dağılmayla da iş çözülebiliyor.
Mesela bebek köpeği, çişini yaparken yakaladığınızda da ani bir ses çıkartma yöntemi kullanırsınız. Örneğin yere sertçe çarparak fırlattığınız ağır metal bir zincir/kemerden çıkan ses onu şaşırtır.. Ve tekrarında şartlanma ve sonrasında da pekiştirme meydana gelir.
Şöyle der köpek;
Hmmm... Ben anladım.. demek ki çişimi buraya yapınca böyle bi'ses çıkıyor..
Sesten rahatsız olduğu için de (insanlar kadar gürültücü varlık yok düşünürsek) çişini evde yapmamayı öğrenir.
Dolayısı ile sesten rahatsız olmak başka bir şey..
Endişelenme yani.. yerimseniben
Ultrasonik dalgalar ise, insan kulağının algılayamayacağı (kulağınızın içine sokarsanız çok tiz olan bir sesi algılıyor ve uzun süreli dinleyemiyorsunuz) ama buna rağmen, sadece köpeklerin algılayabileceği çok yüksek oktavda tiz bir ses çıkartır. Yani olay, "gürültü"den çıkar ve köpeklerimiz için "korku" boyutuna geçer..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?