Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

nekadar iyi bir insansınız gözlerim doldu okurken, keşke herkes sizin kadar duyarlı ve iyi kalpli olsa.. yapmış olduğunuz bu iyilik için teşekkür etmek istiyorum size, hayvanları seven, yardım eden tüm insanları çok seviyorum ve teşekkür ediyorum

bunu dışında az yemek yemesi yorgunluğundan kaynaklanıyo olabilir kimbilir ne zamandır dışarda ve başına neler geldi zavallı köpeğin.. ev ortamına alışıksa soğuk nedeniyle üşütmüş da olabilir, içme suyuna bi aspirin ezip karıştırın iyi gelecektir..temizliği konusunda şüphelerinizin olması çok normal isterseniz bir petshopa ya da bir veteriner kliniğine danışın, en iyi bilgileri onlar verecektir... köpekcik çok şanslı sizin gibi birine denk geldiği için... çevrenizde köpek isteyen ve iyi bakabileceğine emin olduğunuz birileri vardır inşallah, size yardımcı olurlar umarım en kısa zamanda.. sevgiler..

duyarlılığınızdan ötürü sizi kutluyorum.

ben çok uzun yıllar boyunca köpek besledim. anlattığınız kadarıyla bu terkedilmiş bir ev köpeği.
eğer hazır mamayla beslendiyse makarnayı yememiş olabilir.
yorgunluktan ve terkedilmenin üzüntüsüyle keyfi yoktur.
sokağa alışkın olmadığı için kendini diğer köpeklerin saldırısında koruyamadığı için hırpalanmış da olabilir.

kokusu ise, zaten köpeklerin tüyleri koku yapabilir. yağmurda kaldıysa da ıslaklık nedeniyle kokmuş olabilir.

inşallah verebilecek birini bulabilirsiniz.

canımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..................

ben de bulup bulup eve getirmek istiyorum ama bakamayacağımı bildiğim için kendimi frenliyorum, sonra salmak daha da acı verir bana.....

büyük ihtimalle sahibi terketmiş köpeği ve bu hayvanlar çok sadık oldukları için galiba depresyona girmiş....endişe etmene gerek yok, dinlensin, uyandıkça ilgilenirsin....ayrıca kemik bulabiliyorsan kemik ver, çok seviniyorlar....kokması da normal, temiz olsalar bile kokuyorlar..eğitimli olduğu için ortalığa yapmaz, dışarı çıkınca yapar, sen arada bir çıkart.....bakamayacaksan da alacak bir tanıdık bulmaya çalış.....bir süre tutabilirsen eğer, nete falan ilan ver, biri almak ister belki...hatta burda bile isteyen çıkabilir...

duyarlılığınızdan ötürü sizi kutluyorum.

ben çok uzun yıllar boyunca köpek besledim. anlattığınız kadarıyla bu terkedilmiş bir ev köpeği.
eğer hazır mamayla beslendiyse makarnayı yememiş olabilir.
yorgunluktan ve terkedilmenin üzüntüsüyle keyfi yoktur.
sokağa alışkın olmadığı için kendini diğer köpeklerin saldırısında koruyamadığı için hırpalanmış da olabilir.

kokusu ise, zaten köpeklerin tüyleri koku yapabilir. yağmurda kaldıysa da ıslaklık nedeniyle kokmuş olabilir.

inşallah verebilecek birini bulabilirsiniz.

canım sanırım dedigin gibide olabılır. aslında kuru oldukça ama ıslanmış olabılır hava yagmurlu hatta karlıydı. peki eğer çok acıkırsa makarnayı yer mı? bır tencere makarna yaptım veteriner etlı kıymalı makarna yapın dedı dıye. yanı verecek başka seyım yok suanda da. çok acıkırsa yer değil mi?
bırde çok kötu bır zamanda geldi. çünkü suanda evden çıkmak uzereyım. ve ev bakıyorum kıralık daire. e en kısa zamanda da hatta yarın bıle çıkıp bakıcam bırkaç yere. bugun bakacaktım ama köpek geldigi için yarına erteledim. yanı evde yalnız bırakamam aslında.

Arkadaşım aradığın veterinerlere yazıklar olsun.

Lütfen barınaklara teslik etme sopa yiyip aç kalacaklar.

Lütfen bir kaç gün bakamaz mısın evinde.

İnternette evcil sitelerine ilan ver, mutlaka ona bakacak sıcacık sevgi dolu yuva verecek bir çok insan çıkar.

Madem sokaktan kurtardın tekrar sokağa dönmesine izin verme lütfen:KK43:

canım sanırım dedigin gibide olabılır. aslında kuru oldukça ama ıslanmış olabılır hava yagmurlu hatta karlıydı. peki eğer çok acıkırsa makarnayı yer mı? bır tencere makarna yaptım veteriner etlı kıymalı makarna yapın dedı dıye. yanı verecek başka seyım yok suanda da. çok acıkırsa yer değil mi?
bırde çok kötu bır zamanda geldi. çünkü suanda evden çıkmak uzereyım. ve ev bakıyorum kıralık daire. e en kısa zamanda da hatta yarın bıle çıkıp bakıcam bırkaç yere. bugun bakacaktım ama köpek geldigi için yarına erteledim. yanı evde yalnız bırakamam aslında.

çok acıkınca yer tabiki mecburen.
ama ev bakmaya çıkarken önce köpeği biraz dolaştırıp tuvalet ihtiyacını giderirseniz evde bırakabilirsiniz. zarar vereceğini sanmam.
kaldığı odanın kapısını da kapatırsınız diğer taraflara gidemez.
zaten tuvaletini de sokağa yaparsa, çok çok zorda kalmadığı sürece eve yapmaz tekrardan.

ıslandıysa tüyleri kokar canım normaldir. köpekler aslında makarnayı da severek yer ama o muhtemelen evcil ve sahibinden ayrıldığı için üzüntüden yememiştir. bence barınaklara bırakma internette ilanlar ver mutlaka isteyen birileri çıkacaktır. eğitimliymiş de. yarın da evde bırakabilirsin tuvaletini anladığım kadarıyla eğitimli ve eve yapmayacaktır. hatta o yorgunluktan muhtemelen bütün gün uyuyacaktır.

canım evde bakamam diye düzeltmişsin yazını ilk yazdığında yoktu bende o yüzden öyle yazdım....canım ya en azından bir süre idare etsen olmazmı?yazık yaa...hani en azından sahiplendirmeye çalışsan arkadaşların dediği gibi...

ama vereceğin kişiyide iyi incele...eziyet ediyorlar sonra hayvanlara...atıyorlar yine sokağa..gerçekten hayvan seven bu konuda bilgisi olan birine ver....

ama sakınnnn barınağa verme canım..bu veterinerlerin hepsi böyle...hemen barınağa alalım derler zaten..Çok üzgünüm çoook

o köpek barınakta mahvolur canım...eve,insana alışmış o...öfff yazık yaaasenağlama

sen dediğimi yap canım suyuna vermidon koyun..birazda uyusun dinlensin...o zaman yer yemeğinide...hasta olmuş o ondan yemiyor...birde tabi terkedildiği içinde yemez...Allah onu sokağa atanı bildiği gibi yapsın nediyim ben:eek:klava::eek:klava:

uyurken horlamasıda normal...bizimkide horluyor..birde o çok yorulmuş ve uykusuz kalmış belli...sokaklarda korkmuş uyuyamamıştırki o...

canım nolur bir süre idare etmeye çalış bi yandan birini bulmaya çalış verecek...ama şuanda bırakma noluurr...senağlama

çok acıkınca yer tabiki mecburen.
ama ev bakmaya çıkarken önce köpeği biraz dolaştırıp tuvalet ihtiyacını giderirseniz evde bırakabilirsiniz. zarar vereceğini sanmam.
kaldığı odanın kapısını da kapatırsınız diğer taraflara gidemez.
zaten tuvaletini de sokağa yaparsa, çok çok zorda kalmadığı sürece eve yapmaz tekrardan.

evet katılıyorum aynen...dışarı çıkarırsın tuvaletini yapar sonra evde bırakabilirsin cnm..zaten kendinde dedin uysal diye...kesinlikle eve zarar vermez bencede...

Barınağa gitmesin yaaa :kızgın: Barınaklarında artık sokaklardan bir farkı kalmadı ki :1no2:
Bir iki aşı sonra sal sokağa..İlgilenilmiyor barınaklarla.Nöylesi uysal eğitimli bir köpeği almak isteyen kesin olur bence.Yazık ya karda kışta kurtarmışsınız onu ama ya sonra senağlama

arkadaşlar hepiniz saolun. bende barınaga vermek ıstemıyorum. ama veterınerlerın hiçbiri başka yol göstermıyor ve ev taşıcam tam zamanına denk geldi. bugun bakacaktım ev ancak köpegi gorunce aldım eve getırdım yarın çıkıp bakarım dıye. yanı sizinde barınaklar hakkında yazdıklarını okudum. bırazda ınternette baktım hiç iyi birsey duymadım kesinlikle. peki ben köpegi yarın barınaga bıraksam evden taşındıktan sonra yanı 1 ay içinde ev bulup yerleştikten sonra tekrar gıdıp alsam olur mu kı? eminim ki yarın gıttıgımde atasehır barınagına hiç içime sınmeyecek. çünkü telefonda bıle çok ucuz konuştular ne yazık kı.
ve ben kopegi gunde 3 defa beslesem yeterli mi? az önce bır kap makarna yedı. suyunada aspırın kırdım vermıdon olmadıgından evde. ama içmedi daha.sabahta makarna versem acaba burun kıvırır mı? çünkü açtır deyıp bır tencere makarna pişirdim.

yazını ağlayarak okudum.benimde var köpeğim rott willer.olmasaydı alırdım senden.bu konularda çok hassasım.sabah makarna verme bence çaylı peynirli bişeyler yap ekmek doğra üstüne dök değişik bişey yesin
yön duygusu ii diyosun kendi evini bulamadığına göre uzak bi yerden gelip bırakmış olabilirler.

arkadaşlar hepiniz saolun. bende barınaga vermek ıstemıyorum. ama veterınerlerın hiçbiri başka yol göstermıyor ve ev taşıcam tam zamanına denk geldi. bugun bakacaktım ev ancak köpegi gorunce aldım eve getırdım yarın çıkıp bakarım dıye. yanı sizinde barınaklar hakkında yazdıklarını okudum. bırazda ınternette baktım hiç iyi birsey duymadım kesinlikle. peki ben köpegi yarın barınaga bıraksam evden taşındıktan sonra yanı 1 ay içinde ev bulup yerleştikten sonra tekrar gıdıp alsam olur mu kı? eminim ki yarın gıttıgımde atasehır barınagına hiç içime sınmeyecek. çünkü telefonda bıle çok ucuz konuştular ne yazık kı.
ve ben kopegi gunde 3 defa beslesem yeterli mi? az önce bır kap makarna yedı. suyunada aspırın kırdım vermıdon olmadıgından evde. ama içmedi daha.sabahta makarna versem acaba burun kıvırır mı? çünkü açtır deyıp bır tencere makarna pişirdim.

makarnayı gönül rahatlığıyla vererbilirsin.

benim çalıştığım işyerinin garajında bir bekçi köpeğimiz var.
ona hergün makarna veriyoruz. kalan yemekleri de içine katıyoruz. yani hergün sebzeli makarna yiyor cokacimcoook

makarnadan birşey olsa bizim köpeciğin 3 senedir içi kurudu bişeycikler olmadı turp gibi valla a.s

canım ne ınsanlar var bır heves alıpta köpeğini sonra dışarı salan. yanı evet köpek egitimli oldugu kesin.çünkü evdeki hiçbirseye dokunmadı kemirmedi havlamadı. evde papaganım var ona bıle gayet sıcak baktı urkmedi. evden kaçmış olsa e 5 ın kenarında ınsanlara sokulmaya çalışır mıydı? bırde bana anında alıştı. tasmasının ıpı olmamasına ragmen dışarı çıkarttım ve benı takıp ettı eve benden once gırdı hatta. yon duygusu olan ınsanları seven bır köpek neden evden kaçsın kı? sonuçta dolaşmaya çıksaydı evının yolunu bulurdu mutlaka soguktan tıtreyecegıne.

Canım haklı olabilirsin tabi:1hug:

ev köpeği olduğu için evde yalnız kalmaya alışıktır zarar vermez evinize, zaten eğitimli olduğu için tuvaletini de yapmaz, o konuda içiniz rahat olsun evde bırakabilirsiniz tek başına... zaten o size minnet duyuyor şu anda emin olun,hem de yorgun ve hasta, bütün gün uyur hiçbirşeye de zarar vermez.. ama içinize sinmemekte haklısınız siz de köpek yüzünden işinizden geri kalmayın arkadaşların dediği gibi hiç değilse bulunduğu odanın kapısını kapatabilirsiniz ya da mutfağın vs. nin kapısını kilitleyebilirsiniz oralara giremez böylece. inşallah bir an evvel iyi niyetli ve güvenilir biri sahiplenir zavallı köpeği... tabi siz de bu iyiliğinizin karşılığını hayat boyu alırsınız inşallah işleriniz her zaman rast gider gerçekten altın kalpli birisiniz:)

arkadaşlar çok uzun suredir kayıp köpek ılanlarına bakıyorum ama bulamadım sahıbını. bırne msj attım hatta cınsını yazmamış kayboldu ıstanbulda dıye . cevap bıle vermedi. allahım sanki kendi köpegi değil kaybolan. köpek kendine geldi makarna yedı benım yedıklerime göz dikti dik dik bakıyor ben yemek yerken. heryer battı. yanı hazırlıklı olsaydım çok ısterdım ama çok hazırlıksız yakalandım bu duruma. beklicem bırkaç gun daha arıcam köpegi isteyen çıkarsa dıye . eğer çıkmazsa uzulerek barınaka goturcem.

herkes yapmazdı yaptıgını...saol ınsanlıgın ıcın
kopek beslıyorum bende makarna yememesı ılgınc ...
yazık ya nasıl bırakıyorlar yaa

bu arada köpeklere makarna tarzı çok karbonhidratlı şeyler egzama yapar eklem bölgelerinin tüyü dökülüp yaralar oluşmaya başlar yani hergün verildiği takdirde zararlıdır ekmek ve makarna tarzı hamur şeyleri. yarın sabah köpeğe patates haşlayabilirsin evde varsa 2-3 patates yeterli olacaktır onun içine biraz peynir katıp verebilirsin. bizim köpek hastalandığında (mideden falan üşütünce) veterinerin verdiği diyet bu şekilde. hem hastaysa tedavi de etmiş olursun.

bu arada köpeklere makarna tarzı çok karbonhidratlı şeyler egzama yapar eklem bölgelerinin tüyü dökülüp yaralar oluşmaya başlar yani hergün verildiği takdirde zararlıdır ekmek ve makarna tarzı hamur şeyleri. yarın sabah köpeğe patates haşlayabilirsin evde varsa 2-3 patates yeterli olacaktır onun içine biraz peynir katıp verebilirsin. bizim köpek hastalandığında (mideden falan üşütünce) veterinerin verdiği diyet bu şekilde. hem hastaysa tedavi de etmiş olursun.

canım evet tam ben yazacaktım senin yazdığını gördüm...sürekli sürekli ve bol miktarda makarna verilmez köpeklere...ekmekte aynı şekilde..sakın ha baklagil türü şeylerde verme...

günde 3 kere yemek versem olurmu demişsin ama köpeğin cinsine ve yaşına bağlı budurum....mesela biz 2 öğün veriyoruz sadece...ve çokta sağlıklı maşallah...

hatta başkalarınınkinden kilolu bile...veteriner bze 1 öğün verin diyordu daha küçükken...

kasaptan tavuk eti alabilirsin cnm çok ucuza veriyorlar...ama sakınn tavuk kemiği verme...tavuk kemikleri boğazlarına batıyor ve yemek borularında tahrişe neden oluyor...sakın kemik verme...ve tavuğun yağlı derisinide verme...göğüs etinden az makarnaya karıştırabilirsin mesela.....

kızlar okumuşşunuzudr sokaktan eve köpek getirdigimi. ve suanda çıldırmış bır sekilde ayagıma saldırıyor. anladınız mı? erkek bır köpek . ne yapacagımı sasırdım. çıkarttım bugun 3 kere dışarı yemekte verdım şimdi yatma vaktı ama resmen ayagıma saldırıyor.
saldırıyor 1 dk kadar gıdıp geliyor sonra yuzume bakıyor uzunca sonra tekrar saldırıyor. 20 dk dır aynı seyı yapıyor. sakınleşşin dıye bekledim ama hala aynı seyı yapıyor.
aklıma bundan onceki sahıbı acaba bırsey mı yaptırıyordu dıye geliyor. çünkü köpek gıdıp gelip durup yuzume bakıyor ödül ister gibi.
lütfen yardım edin . sabahtan berı yatıyordu. şimdi yerınde duramıyor

X