Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

merhaba, köpeklerin tuvalet eğitiminin 6 dan sora başladıgını bılıyorum, daha kucuk kopekler kasları tam gelişmediği için tutamıyorlar aynı bebekler gibi, hergun sık sık ısarı cıkarıp dısarı yapmasını sağlarsan zamanla dısarı yapmak ıcın tutmaya baslıcaktır, daha once kanış bakmıştım bende yetişkin olduğunda da sabah ve akşam mutlaka dısarı çıkarman gerek.. ben oyle yapıyordum eve yapmıyrdu, irde www.evcilkopekler.com u ziyaret edebılırsın.. gazete eğitimini detaylı anlatmışlar..

kızlar sağolun hepiniz:1rolleyes: şimdi köpeğimin cinsi terrier siyah 0 diye sattılar ama1 çıktı yani çokta küçük sayılmaz:kızgın: çok şımarık çok enerjik sanki enerji içeceği içmiş gibi vede çok yaramazjeyyar daha yeni aldığım deri çizmemi hiç giymeden ayakkabılığın üst gözünden alıp yiyen bi tip:eek:klava: (ama her şeye rağmen onu çok seviyorum):asigim::asigim:
ve sıkı durun arka patilerinde birer tane fazla parmağı var ben mutant olmasından şüpheleniyorum:))) Kötü Kazen:uhm:
yani böyle bir şımarık ,gazete olayını denedim gazeteye çişini yapıyor ama başka yerlere de yapıyor , dışarıyada çıkıyoruz ama dışarıda saatlerce geziyor ama bir damla bile yapmıyor anlamadım ben bu olayı sadece tek tercih kalıyor oda kum bide onu deneyeyim bakalım ne olacak a.sa.s

yaşasın yaşasın zeytin ilk defa çişini bahçeye yaptı :teytey::teytey:çok mutluyum:dance: inanılmaz bişey bu:teytey::dance:
bakalım devamı gelecek mi ya nolur gelsin :sm_cool::dance::teytey:

Merhaba arkadaşlar.9 yaşında terrier bir kızım var. Göğsünde koltukaltına doğru siyah bir nokta gördüm.Deri altında.Kene olduğunu düşündüm ama kene olsa yer değiştirir diyorlar.Sürekli sabit yerinde.Ne olabilir?Kalçasında da eynı şekilde beyaz bir nokta var.Benim bebişim beyaz renkli.Köpeklerde ben falan oluyor mu?Beyaz olan neyse de siyah olan korkuttu beni yer değiştirmediği için kene değildir diyorlar.Napmalıyım?Arabam olmadığı için veterinere götürmem sorun oluyor.

Taksi ile gidin.

Yani eğer ki şüpheleniyorsanız beklemeniz hata o o yavrucak için.

Veteriner bile olsa burda bakmadan yardım edemez ki.

kullanan varmı acaba_? 2,5 yaşında deli bir oğluşum var:) eğitime de gönderdik pek işe yaramadı. çok havlıyor. misafir sevmiyor ,en ufak sese adeta yırtınıyor.herkes benim çok şımartığımı sölesede iftira:p ama öle olsa bile çok geç.
müstakildi evimiz mecburen dairedeyiz şimdi. susmayı öğrenmesi lazımm ama nasıl

ben sahsen havlama önleyici tasma kullanmayi dogru bulmuyorum.. belki yeni modelleri farklidir ama bir ara baktigimda köpegin cani acidigi icin ( hafif de olsa akim veriyor) sustugunu okumustum...

ödülle egitim taraftariyim ben.. benimki de müstakil evden cok daireli binaya tasindigimizda basta havladi.. hatta 3 yasinda tasindik. ama alisti.. ödülle tabiki :)

Son düzenleme:
Ben de bonibon arkadaşımızla aynı görüşteyim.. (tasmayla ilgili)
Sebebi de şu: Bu cihazlarda kullanılan ses dalgaları başka bir cihazda da kullanılıyor: Köpek kovucu.
Aslında köpek kovucuların üretilme amacı, köpek fobisi olan insanlar..
Ancak daha sonra başka amaçlarla da kullanılmaya başlandı.
Örneğin ben; sokak köpeği çetesi ile karşılaştığımda kullanıyorum.. Butona bastığınızda yayılan ultrasonik ses köpekleri tedirgin ediyor, hatta korkutup kaçırıyor.. Bu cihaz olmasa, benim köpeğim erkek olduğu için tahmin edin başımıza neler geleceğini..

Şimdi bağlayalım konuyu..

Sizin havlama önleyici dediğiniz cihaz da aynı ultrasonik sesi yayıyor.. Şimdi siz bir düşünün..

Köpeğiniz havladığında, tasmadaki ses devreye girecek. Ve köpeğiniz korku/endişe ile havlamaktan (o da belki) vazgeçecek..
Vazgeçti diyelim.. Bunu korktuğu için yapacak..

Size hala doğru geliyor mu?

ödülle eğitilemeyecek durumda olduğu için alternatifler düşünüyorum... şikayet edilmek yada rahatsızlık vermekte istemiyorum. dediğim gibi eğitime bile gönderdik. offff:KK43:

bonıbon arkadasıma sonuna kadar katılıyorum canını acıtma pahasına boyle bırseyi kullanmak ne kadar dogru.. havlamasından rahatsız oluyorsanız nıye kopek bakmaya kalkıstınız kı...

ödülle eğitilemeyecek durumda olduğu için alternatifler düşünüyorum... şikayet edilmek yada rahatsızlık vermekte istemiyorum. dediğim gibi eğitime bile gönderdik. offff:KK43:

zor bir durum tabiki....

o zaman söyle birsey anlatayim.... bundan 2 ay kadar önce arkadasimiz tatile cikarken müstakil evde yasamaya ve bolca havlamaya alisik köpegini bize 1 haftaligina birakti... bizimkiyle cok iyi anlastiklari icin... evde 2 tane dana ile basettim yani... misafir kurt köpegiydi... benimki ridgeback kirmasi... azicik daha irice... neyse konuya geliyim... komsunun zili her caldiginda, postaci geldiginde havliyordu... ben birkac günde adam ettim :dance:

nasil yaptigima gelince.. hav dediginde hemen yanina gidip yüksek sesle ve gayet otoriter sekilde '' otur '' sonra ''yat'' ve ''kal'' komutlariyla.... ve misafirimiz baktiki her havladiginda ben zirt basinda bitiyorum otur diye cirliyorum, vazgecti havlamaktan... gecen ziyarete gittik ohhhh evinin rahatligina alismis havliyor yine kaydirigubbakcemile3

siz de böyle deneyin bakalim.. eminim alisacaktir.. apartmana tasindiniz diye ayrilacak haliniz yok ya.. alisacak mecbur

bonıbon arkadasıma sonuna kadar katılıyorum canını acıtma pahasına boyle bırseyi kullanmak ne kadar dogru.. havlamasından rahatsız oluyorsanız nıye kopek bakmaya kalkıstınız kı...

özür dilerim ama yargılamanız için açılmadı konu sadece mantıklı insanlardan fikir almak için. bakmaya kalkışmak çok kaba ayrıca ben rahatsız olmuyorum kendi adıma içgüdüsel olarak havlıyor ama herkes köpek sever değil malesef veya anlayışlı değil ben doğduğumdan beri hayvan severim. hep hayvanlarla büyüdüm.

elbette biricik oğluşumu atacak değilim maddi olarak zor dönemlerde olmamıza rağmen sırf şikayet olmasın diye elimden geleni yapıyorum yani size göre bakmaya kalkışmışım.

bence butarz yorumlarla insanları kıracaksanız değerli fikirlerinizi kendinize saklayınız

diğer arkadaşlara tşkler

zor bir durum tabiki....

o zaman söyle birsey anlatayim.... bundan 2 ay kadar önce arkadasimiz tatile cikarken müstakil evde yasamaya ve bolca havlamaya alisik köpegini bize 1 haftaligina birakti... bizimkiyle cok iyi anlastiklari icin... evde 2 tane dana ile basettim yani... misafir kurt köpegiydi... benimki ridgeback kirmasi... azicik daha irice... neyse konuya geliyim... komsunun zili her caldiginda, postaci geldiginde havliyordu... ben birkac günde adam ettim :dance:

nasil yaptigima gelince.. hav dediginde hemen yanina gidip yüksek sesle ve gayet otoriter sekilde '' otur '' sonra ''yat'' ve ''kal'' komutlariyla.... ve misafirimiz baktiki her havladiginda ben zirt basinda bitiyorum otur diye cirliyorum, vazgecti havlamaktan... gecen ziyarete gittik ohhhh evinin rahatligina alismis havliyor yine kaydirigubbakcemile3

siz de böyle deneyin bakalim.. eminim alisacaktir.. apartmana tasindiniz diye ayrilacak haliniz yok ya.. alisacak mecbur

tşkler. her defasında yapıyorum. azimle devam edeceğim:) arkadaş alsam işe yarar mı diyede düşündüm çünkü kedilere bile hasta:) ya gelen masumuda kendine benzetirse diye korktum

özür dilerim ama yargılamanız için açılmadı konu sadece mantıklı insanlardan fikir almak için. bakmaya kalkışmak çok kaba ayrıca ben rahatsız olmuyorum kendi adıma içgüdüsel olarak havlıyor ama herkes köpek sever değil malesef veya anlayışlı değil ben doğduğumdan beri hayvan severim. hep hayvanlarla büyüdüm.

elbette biricik oğluşumu atacak değilim maddi olarak zor dönemlerde olmamıza rağmen sırf şikayet olmasın diye elimden geleni yapıyorum yani size göre bakmaya kalkışmışım.

bence butarz yorumlarla insanları kıracaksanız değerli fikirlerinizi kendinize saklayınız

diğer arkadaşlara tşkler

sahsen herhangı bır kabalık yaptıgımı dusunmuyorum..kopegının havlamasından rahatsız olanlar ya ses tellerını aldırıyor ya da boyle canını acıtacak tasmalara basvuruyor.. kusura bakmayın ama bu tarz dusuncelerı hayvanseverlıkle bagdastıramıyorum ..umarım bırıcık oglusunuz ıcın daha mantıklı yollar bulursunuz...

arkadaşım bence siz yanlış anladınız baştan olayı.büyütmeye gerek yok.hanımefendi zaten sorup danışmak için bu başlığı açmış,ne yapabilirim diye fikir istiyor; "ben tasma alıcam model önerir misiniz" demiyor! ama tasmayı bende tasvip etmiyorum,ya elektrik veriyor yada hoş olmayan ses dalgası.. o yüzden ödül tarzı diğer yolları öneren arkadaşlara katılıyorum.yada çok sevdiği zaafı olduğu birşeyi,oyuncağını,yiyeceğini havladığında yanından alabilirsiniz.tabi en güzeli sözünüzü dinleyip oturduğunda bunları ona vermek olur:) kolay gelsin...

Ben de o ultrasonik ses dalgası yayan tasmalardan almıştım köpeğimin havlaması için. Fakat benim aldığım tasmanın 2 türlü opsiyonu var, bi tanesi bizim duyamayacağımız bir ses yayıyor (o ultrasonik heralde) diğeri de tasma çalışıyor mu diye kontrol amaçlı herkesin duyacağı biçimde bip bip diye ses çıkarıyor. Asıl kullanılması amaçlanan o duyulmayan sesmiş. Ama ben sadece o bip bip kısmını kullanarak bu işi çözdüm. Çikom havladığında boğazındaki titreşimleri hissedip ses çıkaran bi tasma, ya bip diyo ya o duyulmayan sesi çıkarıyo. Ben bip kısmına ayarladım.

Biz evdeyken Çiko'nun pek sesi çıkmıyor ama biz evden çıktığımızda ortalığı yıkıyormuş. Babası Alzheimer hastası bir komşumuz var. Çiko'nun her havlayışında "Benim köpeklerim havlıyor, köpeklerimi aç bırakıyosunuz" diye feryat figan evi terketmeye çalışıyormuş. Kadın "Ben rahatsız olmuyorum ama babam için bi çözüm bulsanız, çok zorluk çekiyoruz" diye rica edince bize, hemen bi çözüm bulmaya uğraştık. 10 dk 20 dk uzata uzata yalnız bırakmayı denedim. Kesinlikle işe yaramadı. Ve hani havlasın bırakayım, nası olsa susacak, susunca ödüllendirirm de diyemiyordum çünkü komşumuza büyük rahatsızlık veriyordu, ve Çiko öyle kocaman sesli ki, feci durumdaydık. En son bu tasmaları duydum. Ultrasonik kısmının köpek kovucu olduğunu da bilmiyordum aslında, ama ben sesi duyamadığım için istemedim öyle kullanmak. Havlarken taktım hemen boynuna, hav edince çıkan bip sesi çok dikkatini çekti, havlamaya dikkatini veremez oldu, 2 gün içinde tasma takılınca susmaya başladı. Ondan sonra da tasmayı kapalı bi şekilde kullanmaya devam ettim. Artık tasmaya bile ihtiyaç duymadan havlamadan evde oturabiliyor.

Ben havlama problemini bu şekilde çözdüm. Bilemeden çikoya bi zarar vermiş de olabilirim onu bilmiyorum, ben bip sesinden dikkati dağılıyor ondan susuyor diye düşündüm hep, korkabileceği aklıma gelmedi, ama böyle yapmıştım ben. Deneyimimi paylaşmak istedim. Sevgiler

Bu arada benim aldığım tasma sadece ses çıkarıyor. Çiko'ya takmadan önce kendi boynuma takıp bağırmıştım hav hav diye =) Bi akım bi bişey olmadı. Sadece bip sesi çıkmıştı. Yine de o bip sesi naaptı Çiko'nun ruh sağlığına onu da bilemiyorum. Maksatım havlarken dikkatini dağıtmaktı. Ve durumumuz acildi ve ne ödüle ne bişeye tepki vermiyordu. Böyle yaptım ben arkadaşlar. Ama şimdi içime de kuşku düştü ben beter bişey mi yaptım şimdi diye =(

Bu arada benim aldığım tasma sadece ses çıkarıyor. Çiko'ya takmadan önce kendi boynuma takıp bağırmıştım hav hav diye =) Bi akım bi bişey olmadı. Sadece bip sesi çıkmıştı. Yine de o bip sesi naaptı Çiko'nun ruh sağlığına onu da bilemiyorum. Maksatım havlarken dikkatini dağıtmaktı. Ve durumumuz acildi ve ne ödüle ne bişeye tepki vermiyordu. Böyle yaptım ben arkadaşlar. Ama şimdi içime de kuşku düştü ben beter bişey mi yaptım şimdi diye =(

Sevgili fragola, senin deyiminle "bip bip" sesini çıkaran modülün bir zararı yok.. Aslında eğitimde de kullanılan gürültü çıkartmak / sert ve yüksek oktavlı komut alternatifleriyle de benzeşiyor.. Sonuçta ses çıkıyor ve köpek şaşırıyor.. Ne oluyor? Bu ses benden mi geliyor? Ve bu dikkat dağılmayla da iş çözülebiliyor.

Mesela bebek köpeği, çişini yaparken yakaladığınızda da ani bir ses çıkartma yöntemi kullanırsınız. Örneğin yere sertçe çarparak fırlattığınız ağır metal bir zincir/kemerden çıkan ses onu şaşırtır.. Ve tekrarında şartlanma ve sonrasında da pekiştirme meydana gelir.

Şöyle der köpek;
Hmmm... Ben anladım.. demek ki çişimi buraya yapınca böyle bi'ses çıkıyor..

Sesten rahatsız olduğu için de (insanlar kadar gürültücü varlık yok düşünürsek) çişini evde yapmamayı öğrenir.

Dolayısı ile sesten rahatsız olmak başka bir şey..

Endişelenme yani.. yerimseniben

Ultrasonik dalgalar ise, insan kulağının algılayamayacağı (kulağınızın içine sokarsanız çok tiz olan bir sesi algılıyor ve uzun süreli dinleyemiyorsunuz) ama buna rağmen, sadece köpeklerin algılayabileceği çok yüksek oktavda tiz bir ses çıkartır. Yani olay, "gürültü"den çıkar ve köpeklerimiz için "korku" boyutuna geçer..

Sevgili fragola, senin deyiminle "bip bip" sesini çıkaran modülün bir zararı yok.. Aslında eğitimde de kullanılan gürültü çıkartmak / sert ve yüksek oktavlı komut alternatifleriyle de benzeşiyor.. Sonuçta ses çıkıyor ve köpek şaşırıyor.. Ne oluyor? Bu ses benden mi geliyor? Ve bu dikkat dağılmayla da iş çözülebiliyor.

Mesela bebek köpeği, çişini yaparken yakaladığınızda da ani bir ses çıkartma yöntemi kullanırsınız. Örneğin yere sertçe çarparak fırlattığınız ağır metal bir zincir/kemerden çıkan ses onu şaşırtır.. Ve tekrarında şartlanma ve sonrasında da pekiştirme meydana gelir.

Şöyle der köpek;
Hmmm... Ben anladım.. demek ki çişimi buraya yapınca böyle bi'ses çıkıyor..

Sesten rahatsız olduğu için de (insanlar kadar gürültücü varlık yok düşünürsek) çişini evde yapmamayı öğrenir.

Dolayısı ile sesten rahatsız olmak başka bir şey..

Endişelenme yani.. yerimseniben

Ultrasonik dalgalar ise, insan kulağının algılayamayacağı (kulağınızın içine sokarsanız çok tiz olan bir sesi algılıyor ve uzun süreli dinleyemiyorsunuz) ama buna rağmen, sadece köpeklerin algılayabileceği çok yüksek oktavda tiz bir ses çıkartır. Yani olay, "gürültü"den çıkar ve köpeklerimiz için "korku" boyutuna geçer..

İçim rahatladı şimdi. Neyse ki doğru tahmin etmişim dikkat dağılması kısmını, miniğimi korkutmamışım. Bilinçsizce yaptım çünkü ultrasonic kısmının korkuttuğunu bilmiyordum. Bu sayede bilinçleniyoruz, teşekkür ederim a.s.

X