Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

arkadaşlar benim de 5 aylık bir dişi goldenım var.daha önce çok sorun yaşamamıştık ama bu aralar inanılmaz tüy döküyor.baş etmesi neredeyse imkansız!günde 2 kere bazen 3 kere elektrik süpürgesi çalıştırmamıza rağmen üstümüz hep kıl oluyor ve bu durum çok canımı sıkıyor.günün büyük bir bölümünü bahçede veya arkadaşlarıyla oynayarak dışarda geçiriyor düşünün ona rağmen ev bu hale geliyor :)veterinere götürdük bir şeyi yok dedi tüy döker normaldır diyor.e iyi de evde köpek besleyen herkesin evi kıl yumağı mı oluyo :) bana yardımcı olursanız sevinirim.

Mesajı yazalı uzun zaman olmuş ama hala tüy dökme sorununuz devam ediyorsa, bu yaşlarda tüy dökmesi normaldir. Bebeklik tüylerini değiştiriyor. Havalar ısınmaya başlayınca o tüylerin bir kısmına ihtiyacı kalmayacak ve yine dökecek. En iyi yöntem taramaktır diye düşünüyorum. Elinizden geldiğince taramaya bakın, en azından tüylerin bir kısmı fırçada kalır.

Benim 5 yaşlarında bir pinscher'ım var. Normalde tuvaletini dışarı ve balkona yapar.Dışarı çıkarsak da 1 günde defalarca işediği için balkonu da kullanıyor. Ben evde olduğumda ya da arada 1-2 saat dışarı çıkınca sorun yok. Ancak akşam üzeri işten geç döneyim, bir gün önce evde misafir olsun çok ilgilenmeyeyim, eve çocuk gelsin çocuğu seveyim... hiç affetmiyor hanım! çiş olsun kaka olsun yapıştırıyor hemen paspasa halıya.. Köpek eğitimi ve bakımı hakkında çok şey bilirim ama terzi kendi söküğünü dikemiyor. ne yapsam olmadı. Bebekliğinde bende değildi, ben büyükken aldım. İlk sahibi vermiş eğitimini. Eğitimde bir yanlışlık yapılmış olabilir ama çözmem lazım. Bu konuda fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.

Böyle konuların konuşulduğu başka başlıklar varsa oraya da yazabilirim. Ben göremedim.

Köpeklerinizle ilgili pek çok bilgi edinebileceğiniz ve yapılan toplantılara köpeklerinizle beraber katılabileceğiniz bir grup var... sizde katılın

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 5 yaşlarında bir pinscher'ım var. Normalde tuvaletini dışarı ve balkona yapar.Dışarı çıkarsak da 1 günde defalarca işediği için balkonu da kullanıyor. Ben evde olduğumda ya da arada 1-2 saat dışarı çıkınca sorun yok. Ancak akşam üzeri işten geç döneyim, bir gün önce evde misafir olsun çok ilgilenmeyeyim, eve çocuk gelsin çocuğu seveyim... hiç affetmiyor hanım! çiş olsun kaka olsun yapıştırıyor hemen paspasa halıya.. Köpek eğitimi ve bakımı hakkında çok şey bilirim ama terzi kendi söküğünü dikemiyor. ne yapsam olmadı. Bebekliğinde bende değildi, ben büyükken aldım. İlk sahibi vermiş eğitimini. Eğitimde bir yanlışlık yapılmış olabilir ama çözmem lazım. Bu konuda fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.

Böyle konuların konuşulduğu başka başlıklar varsa oraya da yazabilirim. Ben göremedim.

bende oğlumu bikaç hafta otele vermek zorunda kaldım. Geldikten sonra 3 4 gün hep eve tuvaletini yaptı. Çok fazla huyu suyu değişti. Meğer bize kızmış ondan yapıyormuş. Veteriner daha iyi bilir canım ama senin evden gitmene ve yanlız bırakmana kızıyor olabilir veya hala senin onu bırakmayacağın konusunda sana tam güvenememiştir. Senin onu bırakmayacağını anlarsa sorunda çözülebilir:) Eski sahibinin bırakması da sana güvenmemesine sebep tabi:KK43:

bende oğlumu bikaç hafta otele vermek zorunda kaldım. Geldikten sonra 3 4 gün hep eve tuvaletini yaptı. Çok fazla huyu suyu değişti. Meğer bize kızmış ondan yapıyormuş. Veteriner daha iyi bilir canım ama senin evden gitmene ve yanlız bırakmana kızıyor olabilir veya hala senin onu bırakmayacağın konusunda sana tam güvenememiştir. Senin onu bırakmayacağını anlarsa sorunda çözülebilir:) Eski sahibinin bırakması da sana güvenmemesine sebep tabi:KK43:

2 yılı aşkın zamandır bende. bilemiyorum artık nasıl inandıracağız terk etmeyeceğimize.benimki de bariz inadından yapıyor.Hiç tepki vermiyorum ki bi yere çişini yaptığında benden ekstra ilgi göreceğini sanıp devam etmesin. çoğunlukla hep aynı yere yapıyordu, küçük bir paspasa. 2 haftaya yakın her gün sabah işe gitmeden paspası gösterip hayır dedim olayın sonunda ne demek istediğimi anlamış ama eksik anlamış :) bu sefer başka tarafa yapmaya başladı :)

Pet shop lardan hayvan almaya tamamen karşıyım bence bi barınaktan alabilirsiniz köpeğinizi benimde köpeğim var ve barınaktan aldım cinsi pincher. Gercekten barınakta terk edilmiş çok özel köpekler var eğer Facebook kullanıyorsanız hayvan severler derneği diye bir sayfa var orayı beğenip ordan bulabilirsiniz Sibirya kurdunu ücretsiz bir şekilde size verirler. Üstelik yavru olanlarıda var $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1398803627.421959.jpg

Gün içinde bir kaç defa kapıdan dışarı çıkıp kapıyı kapat, sonra anahtarla aç, en sevdiği yiyecekten bir parça ver. Gün içinde bunu bira kaç defa uygula. Ertesi gün evden çıkarken yine bunu bir kere uygula ki hatırlasın. Akşam eve döndüğünde yine ödül maması ver elinle, bunu bir kaç hafta sürdür bu şekilde senin her dışarı çıktığında ona bir ödül vereceğini dşüneceğinden dikkati paspaslarda değil ödülde olacak.

köpek barınağına gittiğimiz de özellikle küçük köpek istemiştim ama bu kadar küçük olacaklarını da hiç düşünmemiştim. gerçekten inanamıyorum o kadar güzel köpekleri barınaklara nasıl bırakabilirler? aklım almıyor

$DSG_8202_küçük.jpg $DSG_8191_küçük.jpg

Pet shoplarda kedi köpek satışı yasaklandı yasaklanacak.
Bundan daha isabetli bir karar olmaz bence de..
Artık sokaktan,barınaktan ya da çiftliklerden alınacak dünya güzelleri

merhabalar, benim köpeğim 5 yaşında golden fino kırması küçük ırk bir köpek,
Epilepsi hastası 4 yıldır luminal hap kullanıyoruz sabah ve akşam olmak üzere. Kısırlaştırdık ve devamında kg alımı oldu bel fıtıkları oluşmaya başladı diyet ile eski kg muza döndük ve şimdi o sorunla başedebiliyoruz ancak benim en büyük sorunum patileri.... Bu konuda fakülte ve klinikler bir şey bulamadı... Özel testler mantar egzama için alınan örnekler uygulanan tedaviler bir işe yaramadı.... Patilerini sürekli yalıyor sanırım kaşınıyor ve acıyor o yüzden yalıyor bunun sonucunda da tüyleri döküldü o bölgelerde ve derisinin rengi değişti pati parmak aralarında etler şişiyor yaralar açılıyor ve sürekli yalamak istiyor bu sorunu yaşayan biri varsa yardım istiyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar.Köpeğimin evdekii halifleksi ya da kumanda telefon gibi şeyleri parçalamasini engelleyemiyorum.ne yapabiliri m lütfen yardim edin

Merhaba arkadaşlar.Köpeğimin evdekii halifleksi ya da kumanda telefon gibi şeyleri parçalamasini engelleyemiyorum.ne yapabiliri m lütfen yardim edin
Merhaba
Petshoplarda satılan pres deri kemikler yada doğal ciğnentiler alıp verirseniz köpeğinize,onlarla oyalanıp diğer şeylerden zamanla vazgecebilir.

Merhaba
Petshoplarda satılan pres deri kemikler yada doğal ciğnentiler alıp verirseniz köpeğinize,onlarla oyalanıp diğer şeylerden zamanla vazgecebilir.
Yanitiniz için teşekkür ederim. Köpeğim kangal kirmasidir.Dişleri normal köpeklere büyüktür.O dediklerinizi

Rica ederim..
Doğal çiğnentilerden paça verebilirsiniz. Bayağı serttir ve oyalar diye düşündüm

kizlar benimde bir sorum var..

3 ay once simdi yasasigim yerde yavrulardan birini aldik annemlerin evi bahceli oldugu icin orda beslemeye karar verdik..
ama biraz problem cikardi ailem ve gecenlerde esim baskasina verdi kopegi..
nasil uzgunum anlatamam, tek umudum kacip geri gelmesi ama kucuk ya sizdce gelirmi, hatirliyomudur ki evini..

varmi oyle kopegi geri gelen.. aslinda cok duymuslugum var hani geri geliyolar nekadarda uzak olsa ama kucuk ya hatirlamiyodur belki..

kizlar benimde bir sorum var..

3 ay once simdi yasasigim yerde yavrulardan birini aldik annemlerin evi bahceli oldugu icin orda beslemeye karar verdik..
ama biraz problem cikardi ailem ve gecenlerde esim baskasina verdi kopegi..
nasil uzgunum anlatamam, tek umudum kacip geri gelmesi ama kucuk ya sizdce gelirmi, hatirliyomudur ki evini..

varmi oyle kopegi geri gelen.. aslinda cok duymuslugum var hani geri geliyolar nekadarda uzak olsa ama kucuk ya hatirlamiyodur belki..
Gelse ne fark eder ki eşin yine başkasına verecek çocuğu. Daha iyi bir çözüm bulup, geri dönmesini beklemeden gidip sahiplendirdikleri kişiden alabilirsin.

Gelse ne fark eder ki eşin yine başkasına verecek çocuğu. Daha iyi bir çözüm bulup, geri dönmesini beklemeden gidip sahiplendirdikleri kişiden alabilirsin.

gelirse esim.vermez.. ailemin laf sokmalaria karsi dayanamayip vermek zorunda kaldi.

geri isteme gibi imkanimizda yok.. o yuzden dedim tek umudum.kendiliginden geri donmesi diye..

merak ettigim kopekler evinin yolunu bulurmu.

X