- 28 Şubat 2017
- 1.790
- 2.034
- 29
Ay ne güzel anlatmşsın ya :) hele sonuna bayıldım :)benim barınaktan alışım cok kolay oldu cunku zaten önceden köpek bakmıştım.
belediye barınagından ve belediye calışanından alacaksan. köpegi hemen veriyorlar. yeterki isteyen cıksın
ama gönüllüler varsa - evini soracaklar. nerede bakıcan bu hayvana ( balkonda köpek beslenmez ! ) ? bahcede mi? etrafı cevrili mi ? bina bahcesi mi? bina bahcesi ise köpegi orada tutamazsın. (mustakil ise zaten sorun yok. evin etrafı cevrili olsıun. hayvan kacamasın-kulubesi su almayan bir yerde olsun. ) sabah akşam gezdireceksin hayvanı. bakımı tutumu hakkında bilgi edinmelisin. belki evine ziyerete gelirler.
sonra bir sözleşme imzalatıyorlar.
sonra aldıktan bir süre sonra adresine ziyarete gelebiliyorlar. foto zaten isterler.
barınaga gittiginde her köpege bak. elini uzat koklasınlar. yüzlerine bak. en sakin uysal olan hangisi diye sor. kendi durumunu anlat. ama hemen almayacagım bir iki kre böyle gelip alışmak bu korkumu yenmek istiyorum de.
sonra - su bir gercek sen köpegi degil köpek seni secer. gide gele muhakkka biri ile yakınlık-göz temasın olacaktır-elektrik alıp verirsiniz birbirinize ve onu alıp eve gelirrsin :)
koklatamayacagın tipler : bazıları cok korkak oldugundan havlayabilir. veya cok korktugu ve cok acı cektigi için insanlara cook tepkili olanlar hem hırlar hem havlar. senden korktugu için havladıgını nasıl anlarsın ? kuyrugunu poposunun alttında karnına dogru kıstırmışsa bir köpek korkuyordur. ondan uzaklaş.
kıl sorunu her canlı da var. ama en az kıl sorununu kıvırcık tüylülerde yaşarsın. veya dökülsede gözüne az batmasını istiyorsan kısa ve düz tüylelerden bakacaksın.
bence poomarian yerine 0-1-2-3 no. terier- gene 0 numara pincher tercih edebilirsin.
pug cinsi köpeklerde güzeldir ama horlarlar ve göz ve cilt bakımı isterler. burunsuzdurlar. iran kedisi gibi.. popopları cok tatlıdır kıvrık kuyruklu filan. nefes darlıgı yaşalar burunsuz oldukları için. ama evde cok sakin hayvanlardır. tembellerdirler.
geri kalan sana uymaz. pincher da cok atletik bir köpektir. zıpzıplar ama küçük oluşu şahane.
yada york shire terier. mukemmel olur.
şimdi diyeckesin ki bunlar hep ci,ns barınakta nasıl bulunur. bulunuyorlar. hatta azimle araştırırsan pomarian bile bulabilirsin..
cins sorun degil dersen küçük boy olan köpekler var. onladan tercih et. kırma olan köpekler cok akıllı olurlar bunu da ekleyeyim. bodur boylu düz tüylü.
cunku sen köepeklerden korkuyorsun ve köpek gezdireceksin. gezdirirken diger köpekler ile karşılaşcaksın. ilk köpegin ufak olsun ki kucagına alıp kacabilesin :)