Köpek pislik mi yiyormuş? Kim söylüyor bunu?Canım öncelikle ben namaz kılan bır bireyim ve bazı hadislerde köpeğin pislik yediği için eve sokulmayacağı melekleri kaçırdığı yazıyor ve peygamber efendımızınde bazı hadisleri var ;
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır. (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
Bu ayetın ne kadar doğru oldugunu bilmiyorum ama ben kendımı rıske atamam evimde 2 adet kedım var sakın sevmıyorum zanetmeyın hayvanları bahçeli bir evim olsun ilk işim bahçeme köpek almak olur . Sadece evde istemıyorum. Sokaktakı butun hayvanlara yardım ederım çevrem bilir . Hatta bir çok kişi yeter artık eve hayvan alma der ama dayanamıyorum en azından sahiplendrene kadar bakıyorum.
yasak ,bdv kurallarına göre konuyu dine getirmek yasak. bakın kuralları ekleyim tekrar.Fikrimizi söylemek yorum yapmak yasak mı?
1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.
2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.
3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.
4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.
Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/
Hayır ev benim onlar benimle yaşıyor. İstemiyorsa çıkabilirlerkayınvalidenlemi yaşıyorsun şu an. eğer öyleyse ev onların ve istememe hakları var
Herkesin yazdıklarını okudum. Yorumlar için teşekkürler. Köpek bakmak ve sıkıntılarından haberdarım, ilk defa köpek bakacağım ancak ilk defa evcil beslemiyorum. Tuvalet eğitimi ve zaman ayırmak problem değil benim şu an aklıma takılan tek şey diğer komşular. Normalde komşularla konuşmuştuk bu konuyu, hatta bahçeye köpek almak istiyorduk ama çoğu taşındı. Şimdi yeni gelenlerle bir görüşmem lazım. Sonuçta ne kadar engellesem de havlayacak.
Zaman açısından avantajlıyım. Ya sabahçıyım ya öğleci, her şekilde de yarım günüm boş.
Ayrıca evde 7 tane papağanımız var. Birinin gagası kırık, birinin gözleri görmüyor. Sabah ben kahvaltı yapmam ama papağanlarımın yemlerini sularını tazeleyip sebze meyve vermeden çıkmıyorum. Hemen hemen her gün kafesleri temizleniyor. Özel mamalar hazırlanıyor. Banyo yaptıklarında kurutuluyorlar ve en önemlisi her zaman kafeste değiller. Kafeslerini bile en rahat edeceklerinden almaya çalışıyoruz parayı düşünmeden.
Bunları neden anlatıyorum, özverili bir aileyiz. Özellikle de yaz tatilinde almak istiyorum ki sıkıntılı zamanları ben evdeyken atlatalım ve henüz bebekken almak istiyorum ki papağanlarıma alışsın.
Evet canım bır araştır köpekler kendı dışkılarını yerler.Köpekler pislik mi yiyormuş?
Köpekler pislik mi yiyormuş?
Köpek pislik mi yiyormuş? Kim söylüyor bunu?
Ayrıca yazdığınız uyduruk hadise göre ölümsüzlüğü de bulduk demektir.
Al evine bir köpek ve ölüm meleği Azrail'den kurtul.
Şu çağda hala nasıl bu kadar cehalet içinde olunabiliyor, insan gerçekten şaşırıyor doğrusu.
Evet canım bır araştır köpekler kendı dışkılarını yerler.
Bu benım kendı tercihım oldugunu belirttim sakın sevmedğim anlamına gelmesin . bu konularla ilgili çok araştırma yaptım 1 sene önce evıme bı canlı almak ıstedığım için sakın yanlış anlaşılmsın.
evet sokakta yiyorlar bizzat şahit oldum :)
bi de eve pislettiğinde kızınca kendi pisliklerini de yiyorlar ortadan kaldırmak için.
bi atasözümüz de var ya "köpek b.. yemekten vazgeçer mi?" diye.
evet sokakta yiyorlar bizzat şahit oldum :)
bi de eve pislettiğinde kızınca kendi pisliklerini de yiyorlar ortadan kaldırmak için.
bi atasözümüz de var ya "köpek b.. yemekten vazgeçer mi?" diye.
Canım ben çalışan birisiyim akşam 6,30 ta eve girebiliryorum. Nerden bılıcem o saate kadar yemedğiniKöpekler psikolojik sorunları yoksa dıskı yemezler.
Evimde beslediğim köpeğin de dışkı yemediğinden eminim ben cunku kakasını ben yaptırıyorumPislik yemiyorsa gene mi yasak oldugunu dusunuyorsun?
Şükür biri çıktı benı anlayan :) sabah sabah herkes üstüme geldi şaka gibi arastırslar saldırmadan önce .
Birşey olduğu yok canım lafım sana değil ..Saldırmak değil yanlıs anlama lutfen.
Sadece sunu öğrenmek istiyorum
Dıskı yiyeni tamam evde beslemediğimizi dusunelim.
Bu durumda dıskı yemediğinden eminsek o zaman ne oluyor?
Sokakta beslemiyoruz işte evde besliyoruz evde beslediklerimizde dıskı yemiyorlar (psikolojik sorunları yoksa)
Ares bugune kadar tadına bile bakmadı