Köpek İstiyorsam Size Ne?

Canım ben çalışan birisiyim akşam 6,30 ta eve girebiliryorum. Nerden bılıcem o saate kadar yemedğini :KK70::KK70::KK70: Sağlama almam lazım kendını çok sevındım köpeğinle ilgilenebilmene ama ben şuan kediyle idare edebiliyorum

Ay zaten sana besle demiyorum kii :KK48: Sadece dıskıdan dolayı da değil köpeklerin kokusunu sevmiyorum de yine besleme kimseyi ilgilendirmez
Ben köpekler pislik yiyor o yuzden evde beslenmez kısmına yorum yaptım sadece

bence de aç olmadıktan sonra ya da bir problemi olmadıktan sonra evde beslenen köpek yemez ki.
evde büyük ırkların zor olduğunu düşünüyorum.
1 ay kadar irice bi golden'a geçici yuva olmuştum ama çok çok zorlandım.

ama evde maltese terrier, cavalier king charles, beagle, jack russel (çok hareketli bi köpek bu), pug, ingiliz bulldog. bunlar olabilir bence...

Uff sorma ya goldenlar buyuk olmaları yetmiyormuş gibi birde o kadar enerjik ve hareketliler ki gercekten zor.
Ama alıstım ben :KK48:

Ay zaten sana besle demiyorum kii :KK48: Sadece dıskıdan dolayı da değil köpeklerin kokusunu sevmiyorum de yine besleme kimseyi ilgilendirmez
Ben köpekler pislik yiyor o yuzden evde beslenmez kısmına yorum yaptım sadece

Tmm işte herkes kendı düşüncesini söylemyormu ?
Bence evde köpüş beslenmez :)

Hadis oldugu söyleniyor.
hımm.. bilemiyorum ama bence dinle ilgisi yok bunun. hatta masum günahsız belki korumasız bir cana bakıp besleyip sevgi verip sevap bile kazanıyor olabilir kişi. bunlar vicdanla ilgilidir, din de bir yerden sonra vicdana dayanır. neyse konuyu dine çekmeyim. sokaklar barınaklar sahipsiz ya da sokağa bırakılmış canlarla dolu. hem konu sahibine arkadaş olur, hem de sıcak bir yuvası olur o canın. :KK68:

Ne güzel :) Ben çok çok zorlayarak bir kez bir köpeğin tüylerini okşadım. :KK48:Benim için mucize gibi bir şeydi.
Zamanla korkumun azaldığını farkediyorum.
Eskiden dışarıya çıkarken, yolda yürürken aklımda olan şey "ya bir köpeğe rastlarsam" düşüncesiydi!.
Ama şimdi öyle değil, Yine ürküyorum, ama yanından geçebiliyorum.
Bu korkumun geçmesi, boş bir sokakta 3-4 tane köpeğin son hızla üzerime koşmasından sonra olmaya başladı..
Galiba yüzleşme gerçekleşti o anda. Tamamen iç güdüsel bir şekilde, acayip bir ses çıkardım " ama panikten, korkudan, ne yapacağımı bilememezliktendi... :) Ve o son hızla üzerime koşan köpekler bir anda durup arkalarını dönüp yürümeye başlamıştı.. Ben de döndüm yoluma yürüdüm.. Şok geçirmiştim. :) Ve bu olaydan sonra artık biraz daha rahatım...
siz golden seviyorsunuz sanırım. ben de hastasıyım. goldenlar kadar insancıl sakin dost köpek yoktur. onlardan asla korkmayın. asla ısırmazlar. arkadaşımın yıllardır goldenı var hayvancığa sevme adı altında yapmadığım kalmadı sıkıştırma mıncırma yere yatırıp gıdıklama vs. bir kere bile sesini çıkarıp tepki verdiğini görmedim. hatta kendi yere yatıyor bazen onunla uğraşayım diye. çocuklarla da çok iyi anlaşıyorlar. sadece bazen dışarı çıkınca sahibini korumak adına havlarlar başkalarını görünce ama asla yabancıları da ısırmazlar. o havlamalar sadece korumak ve sahiplenmek içgüdüleriyle alakalı. inanılmaz eğlenceliler. saatlerce izler doyamazsınız. dibinizden ayrılmaz. arkadaşımın goldenı bırakın başkasını ısırmayı sokak köpekleri tarafından ısırıldı ameliyat bile oldu :KK43: o yüzden alma imkanınız varsa bakabilecek durumdaysanız hiç beklemeyin derim :KK66:

Dinen neden? Yani tuvalet eğitimi olan bir köpek neden olmasın?

Bende şu an bir sürü kuş var onlara söylenenlere alışmışım herhalde artık:)
Eşim Javk Russell istiyor olur da duyar görürsen uça uça alırım:)

Ayy geçen aylarda rusyaya gönderdik bir tane. 2 yaşında. Yavru mu istiyorsunuz? Jack russel yavrusu sahiplendirmek için gelmez pek. Satıyorlar genelde.

Bir de cicim cinsi iyi araştırdınız mı? Çok hareketli çok inatçı bir tür. Bütün emerjinizi yer bitirir. Sürekli sokak ister, oynamak ister. Ama bir o kadar da sevimli ve insan canlısı. 3 gün bizde kaldı canıma okudu resmen.

Eğer Şafi - Şafei değilsenin köpeği istediğiniz yerde beslersiniz .. Konunun tamamını okumadım ve bende de 5 tane kedi var .. Yakında evleneceğim evlendiğim zaman köpekte sahipleneceğim .. Çocuğum olursa onu hayvanlarla büyüteceğim . Çünkü hayvanlarla büyüyen çocuklar daha merhametli ve vicdanlı yetişiyorlar ..( Kedi beslemeye başladıktan sonra extra duyarlı biri oldum ) Umarım cins takıntınız yoktur .. Gerçi barınaklar cins köpeklerle dolu sahiplenmenizi tavsiye ederim .. Umarım sahiplendiğiniz can CAN yoldaşınız olur ...

kedi alırsan evine gelmem diyenleri napıcaz peki.ki bunu diyen ablam yani...

Sen bilirsin ablacım dicen :) benım kayınvalidemde aynen öyle dedi napim anne dışarımı atım dedim ben size gelirim siz bana gelmeyın dedım :KK70: Şimdi kediyi kucağından ındırmıyorrr :KK70:

hiç kimseye bişey söyleme eğer kararlıysan al gitsin. alınca öğrenirler. insanlara ne kadar çok şey söylersen o kadar konuşma hakkı verirsin suç sende...
benim naçizane fikrim, kedi köpek bir hayvanı almaya kararlı olan aynı çocuk doğurmuş gibi ömrü boyunca bakmayı göze alacak. hayvanları alıp sonra sıkılınca sokağa salıyorlar ölüme terk ediyorlar.

Gelme diyeceğiz.
Benim köpeklerim var, köpeğim var diye evime gelmek istemeyenlere "sen bilirsin, isteğine saygı duyuyorum, o zaman dışarıda görüşelim" diyorum.
Benim evim, benim hayatım, kimsenin evimin içine karışmaya hakkı yok.

Ayy geçen aylarda rusyaya gönderdik bir tane. 2 yaşında. Yavru mu istiyorsunuz? Jack russel yavrusu sahiplendirmek için gelmez pek. Satıyorlar genelde.

Bir de cicim cinsi iyi araştırdınız mı? Çok hareketli çok inatçı bir tür. Bütün emerjinizi yer bitirir. Sürekli sokak ister, oynamak ister. Ama bir o kadar da sevimli ve insan canlısı. 3 gün bizde kaldı canıma okudu resmen.
Araştırdık tam bir deli:) hatta bazı videolarını izledim çok sevimli ve inatçılar.
Yavru olmasını istememin sebebi kuşlarımıza alıştırmak. Yine de tam güvenemem ama yetişkin bir köpek gördüğünde deli gibi saldıracaktır. Aslında çok uygun fiyatlılar da buldum ama gönlüm barınaktan yana. En olmadı başka bir küçük ırk alacağım. Büyük köpek olmaz çünkü evimiz küçük...

Araştırdık tam bir deli:) hatta bazı videolarını izledim çok sevimli ve inatçılar.
Yavru olmasını istememin sebebi kuşlarımıza alıştırmak. Yine de tam güvenemem ama yetişkin bir köpek gördüğünde deli gibi saldıracaktır. Aslında çok uygun fiyatlılar da buldum ama gönlüm barınaktan yana. En olmadı başka bir küçük ırk alacağım. Büyük köpek olmaz çünkü evimiz küçük...

Sana uyacak bir pincher bir sürü de pekingese yavrusu var şu an. Düşünürsen hemen alabilirsiniz. Pekingeseler satılık, pincher 1.5 yaşında sanırım sahiplendirilecek.

Yok ben jack russel beklerim diyorsan, haber salarım birazdan etrafa.

Sana uyacak bir pincher bir sürü de pekingese yavrusu var şu an. Düşünürsen hemen alabilirsiniz. Pekingeseler satılık, pincher 1.5 yaşında sanırım sahiplendirilecek.

Yok ben jack russel beklerim diyorsan, haber salarım birazdan etrafa.
Pincher ve pekingese hiç araştırmadım hemen bakayım aslında çok isterim ve daha kolay bakımı sanki?

''Doğur bir tane kendi çocuğuna bak nedir''lafı ne yaa
hayvan seviyor olmak ve bunu etrafınıza söylediğinizde malesef alaycı gülüşlere maruz kalmak demek '' angel da hayvan seviyor he he he'' diye
onu söyleyende o zihniyetten demek ki çünkü hayvanlar sevilecek sahip çıkılacak kadar değerli değil hepsi ölsün dünya bize kalsın
ne güzel demiş Yunus EMRE ''Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü''
yaz geldi sıcaklar bastırıyor herkes sokağına bir kap su ve yemeklerinin artığını koysun başka ne ister o canlar

Pincher çok ufak bir ırk, kediden küçük. Komik bir görüntüsü var ama çok sevimli. İnanılmaz deli, hareketli, sevecen bir köpek. Evde bakmaya çok uygun, yürğyüşe çıkarmana bile gerek yok, tuvalet işini evde halledebiliyor. Sokağa çıkmaktan pek hoşlanmıyorlar zaten. Diğer hayvanlarla iyi anlaşır ama çocuklarla arası pek iyi değil. Onu da hesaba kat. İlerde çocuk istersen sıkıntı olabilir.

Pekingese basık yüzlü, kısa bacaklı, sevimli, uysal bir ırk. Sakin köpekler hatta tembel, pek havlamazlar. Uyurken çok komik horlarlar.

aslında büyük köpekler daha az hareketli ve sakin olurlar.
Terrier( jack russell) inatçı, fazla hareketli, eğitimi zor, başka köpekler ve evcil hayvanlar ile çok çok zor anlaşan bir karakter.

X