hayvanlara bayılırım.ama bir konuya değinmeden geçmeyeyim apartmanda yaşıyorsanız lütfen almayın.alt katımdakilerin çok tatlı bir köpeği var.arada gece ne oluyorsa bir başlıyor havlamaya.uyku falan kalmıyor.sabaha kadar evde gezdiğimi bilirimSinir geldi bugün bana...
Uzun zamandır bir köpek istiyorum ancak gerekli bilgileri edinip hazır olmayı bekledim. Sonuçta büyük bir sorumluluktu. Artık ciddi ciddi araştırmalara başlayıp etrafa haber saldım. Henüz 3 gün oldu ben ciddi olduğumu belirteli ve etrafla konuşmaya başlayalı ama 300 tane laf işittim. Kimi şaka yollu kimi ciddi. Evde köpek olmazlardan tutun, bir tane doğur ona baklara kadar gitti olay. Hayat benim, zevk benim neden herkes bu kadar söz sahibi anlamadım.
En son bende biriyle bole bi tartismaya girdim. Bana dedilerki kopek beslemek dinimizce haram. Dedim eyvallah gösterin bununla ilgili bir sey , sustular
Bole dusunenler icin söylüyorum ; acin okuyun azicik tarih . Bugun hadis diye kabul ettiginiz seylerin cogu yalan dolan.
Peygamber efendimizin vefatindan sonra , her onune gelen cikarlarina iliskin hadis uydurmus. Kuranin hangi bolumunde yazıyor kopek beslemeyin diye sorarım. Bizim dinimiz hosgoru dini, ama bizim insanimiz namaz kilip dedikodu yapiyor....
Ne anlami var o zaman islamiyetin......
Bu tartistigim kisi bana demistiki yok efendim hayvanları dogal ortamindann alikoyuyomus.........
Hangi dogal ortam;;
-heryere bina diktik
-hereyeri otoban yaptik, her yerde viz viz araba dönüyor
- dunyanin dengesin mahvettik, kuraklik yada asiri soguklara sebep olduk
Eee bumu dogal ortam...
Kimseye kulak asmayin , ha evet hayvan büyük sorumluluktur: bebek gibi bildiginiz, nasi cocugunuz yaramaz olssda onu geri veremiyeceginiz gibi hayvanida veremezsin. Onlarda can terkidilince uzuluyolar.
Size hayvan besleyen biri olarak su tavsiyeleri verebilirim ancak
- herseyi goze alarak slin; mesela cok yaramaz olabilir , cok havlayabilir , tuvalat egitimini kabul etmicek olabilir vs vs vs.....
- sabah erken kalkmakta cok zorlananlardansiniz bi daha düşünün çünkü benimki saat 6 dedim mi basimda dikeliyo
- sadece mama asi vs degil herhangi bi olagan disi bi durum olursa ( sakatlanma vs gibi) tedavi cok masrafli oluyo
Ve sunu da yazayim son olarak , tesadüfen bir gun araba carpmis bir kopek gordum, yolun ortasinda carpip gitmis vicdansizlar, aldim veterine goturdum. Cok yasamaz muhtemeleb aci cekmemesini sağlayabilirriz ancak , ama yapilacsk baska bisi yok dediler ( sokakta kalirsa bi gunde olur dediler , bende en azindan huzurlu yasasin diye eve aldim) fakat kendi kopegim belki ters bisi yapar diye onu balkona koydum, (yuruyemedigi icin benim kopegim olurda saldirirsa birakin karsilik vermeyi kacamazfi bile) cisini yapamiyodu karnina basip ben yaptiriyodum , 1 yil sosyal hayatımı bitirdim onu iyileştirme ye adadim kendimi ve zoru basardim tekrar yürüdü... (sehrin her veterinerine gittim , cabaladim) iyilesince gezmeye başladı tekrar aksamlari balkona gelip yatiyodu. (Evim zemin kat kafasi esince balkona atlayabiliyodu :)üstümüz de oturan amca imamdi ve bana bi gun demistiki kizim senin yaptığın ole büyük bi sevap ki , allahim sana bunun mukafatini versin isallah demisti.
Ve verdide , sara hastasiyim bi gun yolun ortasinda nobet geciyorum, uyandigimda herkesin elinde telefon bisiler cekiyolar.
Sonradan bi dukkanin guvenlik kamerasindan izledim herseyi : tum mahalleyle birlikte.
Nöbetin gelmesiyle bi anda yere düşüyorum. Basimi kaldirimçarpmasık uzereyken hira (o kopek) basini kaldirimla benim arama koyuyo. Sonra agziyla hafifce ceke ceke beni yolun kenrsnina gidiyo. Ve basimi tutarak , tum animda yanimda oluyo.
Eger hira basimi kaldirimama vurmamami saglamamamis olsaydi . Muhtmelen cok ciddi yaralanicaktim.
inaanlarin kucumsedigi o hayvan...... cogu insnain yapmadigini yapti ... brnim Ona yaptiklarimi unutmadi....
konu ne olursa olsun akıl veren çooook olur..sen bildiğini istediğini yap..Sinir geldi bugün bana...
Uzun zamandır bir köpek istiyorum ancak gerekli bilgileri edinip hazır olmayı bekledim. Sonuçta büyük bir sorumluluktu. Artık ciddi ciddi araştırmalara başlayıp etrafa haber saldım. Henüz 3 gün oldu ben ciddi olduğumu belirteli ve etrafla konuşmaya başlayalı ama 300 tane laf işittim. Kimi şaka yollu kimi ciddi. Evde köpek olmazlardan tutun, bir tane doğur ona baklara kadar gitti olay. Hayat benim, zevk benim neden herkes bu kadar söz sahibi anlamadım.
Dinen neden? Yani tuvalet eğitimi olan bir köpek neden olmasın?Bu yazdığıma bir kaç kişi sitem edebilir buna hazırım . Ben evde köpeğe karşıyım hem dinen hemde çok sorumluluk gerektiriyor. Evimde 2 adet kedım var hayvanları çok severım hepsini köpekleride ama dışarıda severım evde bana pek uygun gelmiyor. Tabıkı herkesın kendı fikri ben çok araştırdım, eşim köpek istedi ben kedi ama eşime butun durumu anlattım ediğim bilgileri falan ve 1 yıl once ekte paylaştığım kedicikleri sokaktan aldım :)
Bende şu an bir sürü kuş var onlara söylenenlere alışmışım herhalde artık:)Amaaan koalinam, milletin ağzı torba değil ki büzesin. Evde 4 ayrı cins dostum olduğu zamanlar bilirim. Bir kedi bir köpek bir kuş bir de kaplumbağa.
Şimdi sadece gönüllü geçici annelik yapıyorum. Sahiplendirene kadar. ne tür bir köpek istiyorsun? Bakınayım mı etrafa?
kayınvalidenlemi yaşıyorsun şu an. eğer öyleyse ev onların ve istememe hakları varSinir geldi bugün bana...
Canım öncelikle ben namaz kılan bır bireyim ve bazı hadislerde köpeğin pislik yediği için eve sokulmayacağı melekleri kaçırdığı yazıyor ve peygamber efendımızınde bazı hadisleri var ;Dinen neden? Yani tuvalet eğitimi olan bir köpek neden olmasın?
Bende şu an bir sürü kuş var onlara söylenenlere alışmışım herhalde artık:)
Eşim Javk Russell istiyor olur da duyar görürsen uça uça alırım:)
Fikrimizi söylemek yorum yapmak yasak mı?Arkadaşlar şu konuyu bari dine getirmeseniz.
ayrıca forumda dini konular ve yorumlar yassak
Canım öncelikle ben namaz kılan bır bireyim ve bazı hadislerde köpeğin pislik yediği için eve sokulmayacağı melekleri kaçırdığı yazıyor ve peygamber efendımızınde bazı hadisleri var ;
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır. (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
Bu ayetın ne kadar doğru oldugunu bilmiyorum ama ben kendımı rıske atamam evimde 2 adet kedım var sakın sevmıyorum zanetmeyın hayvanları bahçeli bir evim olsun ilk işim bahçeme köpek almak olur . Sadece evde istemıyorum. Sokaktakı butun hayvanlara yardım ederım çevrem bilir . Hatta bir çok kişi yeter artık eve hayvan alma der ama dayanamıyorum en azından sahiplendrene kadar bakıyorum.