Köpek İstiyorsam Size Ne?

Canım benim eşim petshopçu senelerdir bu işi yapıyo ama bir kere bile beslememiş köpek ben çok heves edip dükkanda görüp istiyordum uzun süredir bi gün çok yalvarıp eve getirttim ama gerçekten çok zordu o gün her yere kaka yaptı ve çiş yaptı halılarım koltuklarım Hepsi çiş ve kakaydı ((( Ertesi gün eşim geri götürdü dükkana .. Gerçekten köpek çok zor tabi tuvalet eğitimi verdirirsen o başka . Köpek aşkıyla yanıp tutuşan benim o bir günüm kabus olmuştu ve o gğnden sonra hep dükkanda sevdim köpekelri .. Müşterilerin bir çoğu köpeği aldığı günün ertesi geri iade ediyor ama sabırla tuvalet eğitimi veirrsen köpekten sadık dost yok gerçekten çok güzeller bu senin vereceğin bi karar herkes konuşur ama hayat senin hayatın

dış kapının mandalları, insanların karşısına dikilipte "çocuk yap çocuk, yoksa olmuyor mu?" diyecek cürrete sahip. sizin köpek alma istediğiniz leblebi çekirdek bu tip insanlar için. takmayın..

İnsanın evinde meleği olması gibi var mı yaa :)
Bende oğluşumdan dolayı çok laf işittim, siteden atmaya kalktılar,teyzem senin evine gelmeyiz dedi sonra noldu kimse bir şey yapamadı, teyzem paşa paşa geldi kaldı :) çünkü ben demiştim o benim evladım ve onun için gelmek istemeyen keyfi bilir diye :)
Sende boşver kulaklarını herkese tıka. Herkes susacak bir iki konuşmadan sonra.

hayvanlara bayılırım.ama bir konuya değinmeden geçmeyeyim apartmanda yaşıyorsanız lütfen almayın.alt katımdakilerin çok tatlı bir köpeği var.arada gece ne oluyorsa bir başlıyor havlamaya.uyku falan kalmıyor.sabaha kadar evde gezdiğimi bilirim

En son bende biriyle bole bi tartismaya girdim. Bana dedilerki kopek beslemek dinimizce haram. Dedim eyvallah gösterin bununla ilgili bir sey , sustular
Bole dusunenler icin söylüyorum ; acin okuyun azicik tarih . Bugun hadis diye kabul ettiginiz seylerin cogu yalan dolan.
Peygamber efendimizin vefatindan sonra , her onune gelen cikarlarina iliskin hadis uydurmus. Kuranin hangi bolumunde yazıyor kopek beslemeyin diye sorarım. Bizim dinimiz hosgoru dini, ama bizim insanimiz namaz kilip dedikodu yapiyor....
Ne anlami var o zaman islamiyetin......
Bu tartistigim kisi bana demistiki yok efendim hayvanları dogal ortamindann alikoyuyomus.........
Hangi dogal ortam;;
-heryere bina diktik
-hereyeri otoban yaptik, her yerde viz viz araba dönüyor
- dunyanin dengesin mahvettik, kuraklik yada asiri soguklara sebep olduk
Eee bumu dogal ortam...
Kimseye kulak asmayin , ha evet hayvan büyük sorumluluktur: bebek gibi bildiginiz, nasi cocugunuz yaramaz olssda onu geri veremiyeceginiz gibi hayvanida veremezsin. Onlarda can terkidilince uzuluyolar.
Size hayvan besleyen biri olarak su tavsiyeleri verebilirim ancak
- herseyi goze alarak slin; mesela cok yaramaz olabilir , cok havlayabilir , tuvalat egitimini kabul etmicek olabilir vs vs vs.....
- sabah erken kalkmakta cok zorlananlardansiniz bi daha düşünün çünkü benimki saat 6 dedim mi basimda dikeliyo
- sadece mama asi vs degil herhangi bi olagan disi bi durum olursa ( sakatlanma vs gibi) tedavi cok masrafli oluyo
Ve sunu da yazayim son olarak , tesadüfen bir gun araba carpmis bir kopek gordum, yolun ortasinda carpip gitmis vicdansizlar, aldim veterine goturdum. Cok yasamaz muhtemeleb aci cekmemesini sağlayabilirriz ancak , ama yapilacsk baska bisi yok dediler ( sokakta kalirsa bi gunde olur dediler , bende en azindan huzurlu yasasin diye eve aldim) fakat kendi kopegim belki ters bisi yapar diye onu balkona koydum, (yuruyemedigi icin benim kopegim olurda saldirirsa birakin karsilik vermeyi kacamazfi bile) cisini yapamiyodu karnina basip ben yaptiriyodum , 1 yil sosyal hayatımı bitirdim onu iyileştirme ye adadim kendimi ve zoru basardim tekrar yürüdü... (sehrin her veterinerine gittim , cabaladim) iyilesince gezmeye başladı tekrar aksamlari balkona gelip yatiyodu. (Evim zemin kat kafasi esince balkona atlayabiliyodu :)üstümüz de oturan amca imamdi ve bana bi gun demistiki kizim senin yaptığın ole büyük bi sevap ki , allahim sana bunun mukafatini versin isallah demisti.
Ve verdide , sara hastasiyim bi gun yolun ortasinda nobet geciyorum, uyandigimda herkesin elinde telefon bisiler cekiyolar.
Sonradan bi dukkanin guvenlik kamerasindan izledim herseyi : tum mahalleyle birlikte.
Nöbetin gelmesiyle bi anda yere düşüyorum. Basimi kaldirimçarpmasık uzereyken hira (o kopek) basini kaldirimla benim arama koyuyo. Sonra agziyla hafifce ceke ceke beni yolun kenrsnina gidiyo. Ve basimi tutarak , tum animda yanimda oluyo.
Eger hira basimi kaldirimama vurmamami saglamamamis olsaydi . Muhtmelen cok ciddi yaralanicaktim.
inaanlarin kucumsedigi o hayvan...... cogu insnain yapmadigini yapti ... brnim Ona yaptiklarimi unutmadi....

dört ayaklı bir dost edinmek büyük sorumluluk gerçekten,en önemlisi evde bakılacaksa evinizdeki hiçbir eşyanız kedinizden veya köpeğinizden önemli olmamalı. Çünkü onlar hiç büyümeyecek bebekler evdeki herşey onlar için oyun vesilesi,köpek gerekli eğitimi alana kadar herşeyi kemirecek,dişleyecek,kedi ise hiç eğitim almayacak koltuklar halılar tırnak törpülemek için ,evin muhtelif yerlerindeki eşyalarda oyun için bir araç olacak. Sabır ve sevgi en önemlisi.
Bir kedimiz ve köpeğimiz var kedimiz evde,köpeğimiz ise yan tarafta bulunan müstakil diğer evimizde kalıyor. Kedimi evlendiğimin ertesi ayı sahiplendim barınaktan,köpeğimiz ise hiç planda olmayan 10 yaşını aşmış,sokakta sakatlanmış belediye tarafından uyutulma kararı alınan bir can. Çevremden neler neler işittim,hastalık kapacaksınızdan tutunda,düşen bebeğimin sebebi olarak onları görenlere kadar. Annem evine gelmem dedi,komşular pencereler açıkken kedinizin tüyü uçuyor hastalık kapacağız diye şikayet ettiler oysa şikayet eden hanım 80 yaş üzerinde ve açık havada nasıl gördü uçan tüyü bilmem ,oysa kedim de köpeğim de sürekli veteriner kontrolü altında,rutin sağlık taramaları ve aşıları asla ihmal edilmez. Orta yolu şöyle buldum evime misafir gelmek isteyenlere evimde kedim olduğunu,orasının onun evi olduğunu asla odaya,banyoya kapatmayacağımı söylüyorum buna rağmen gelirlerse başımın üstünde yerleri var,mırın kırın ederlerse dışarıda buluşmayı teklif ediyorum kırıcı olmadan. Kimsenin yorum yapmasına izin vermiyorum benim hayatım,benim evim. Düşükle sonuçlanan gebeliğimde başlarda kontrol sırasında kedim ve köpeğim olduğunu söylediğimde ne güzel bol bol hayvan sevgisi ve ilgisiyle büyüyecek dedi doktorum.
Köpek bakımı kediye göre daha meşakkatli günde 2 kere hastada olsanız,dışarısı kar boranda olsa tuvalet ihtiyacı için çıkması gerek,oyun oynamalı,enerjisini atana kadar sokaklarda parklarda dolaşmalısınız ama şimdiye kadar hiçkimse ne annem ne eşim beni gördüklerinde kendilerinden geçecek kadar sevinmiyor mutluluktan yerlerde yuvarlanmıyorlar :) ,bu hayatta kimsenin yaşatamayacağı kadar sadakat görüyorsunuz ne yaparsanız yapın yargılamadan,küsmeden sonsuz derecede sevebilen iki can, eğer kararınızı verdiyseniz hemen açın evinizi ve kalbinizi muhtaç bir cana kulak tıkayın o hayvanlara harcadığın parayla insana yardım et,dinimizde yeri yok diyenlere. Ben en azından bir hayvana yardım ediyorum Allahın yarattığı bir cana!!!siz ne yapıyorsunuz aç insanlar sokak çocukları için deyin ve yürüyün

ha bu arada birde onların yeri doğa diyen safsatacılar çıkacaktır hangi doğa diye sorun,araba altlarında,kışın soğuktan arabaların motorlarında parçalanacakları,vicdansız bir insanın tekmesiyle felç kalacakları,gözü dönmüş sapıklar tarafından tecavüze uğrayacakları,bir lokma yemek için bizim artıklarımız olan çöpleri karıştıracakları,onların doğal yaşam alanını gasp edip diktiğimiz beton binaların kuytularında soğuktan,yağmurdan, izin verilmediği,yavruların bilinçsiz çocukların elinde telef edildiği,beni korkutuyor diye aslında nice hayvanı doyuracak etlerin zehirlenerek sokaklara saçıldığı,onları ortak paylaştığımız dünyaya sığdıramayıp barınaklara kapattığımız orada açlıktan birbirlerini parçalamalarına izin verdiğimiz doğa mı?

Çok etkilendim hikayenizden. Ne güzel yapmışsınız Allah razı olsun.

Herkesin yazdıklarını okudum. Yorumlar için teşekkürler. Köpek bakmak ve sıkıntılarından haberdarım, ilk defa köpek bakacağım ancak ilk defa evcil beslemiyorum. Tuvalet eğitimi ve zaman ayırmak problem değil benim şu an aklıma takılan tek şey diğer komşular. Normalde komşularla konuşmuştuk bu konuyu, hatta bahçeye köpek almak istiyorduk ama çoğu taşındı. Şimdi yeni gelenlerle bir görüşmem lazım. Sonuçta ne kadar engellesem de havlayacak.
Zaman açısından avantajlıyım. Ya sabahçıyım ya öğleci, her şekilde de yarım günüm boş.
Ayrıca evde 7 tane papağanımız var. Birinin gagası kırık, birinin gözleri görmüyor. Sabah ben kahvaltı yapmam ama papağanlarımın yemlerini sularını tazeleyip sebze meyve vermeden çıkmıyorum. Hemen hemen her gün kafesleri temizleniyor. Özel mamalar hazırlanıyor. Banyo yaptıklarında kurutuluyorlar ve en önemlisi her zaman kafeste değiller. Kafeslerini bile en rahat edeceklerinden almaya çalışıyoruz parayı düşünmeden.
Bunları neden anlatıyorum, özverili bir aileyiz. Özellikle de yaz tatilinde almak istiyorum ki sıkıntılı zamanları ben evdeyken atlatalım ve henüz bebekken almak istiyorum ki papağanlarıma alışsın.

konu ne olursa olsun akıl veren çooook olur..sen bildiğini istediğini yap..

Benim de kedim var. Neymis kediyi yollayip cocuk bakmaliymisim. Ya bu hakki kendilerinde nasil buluyorlar anlamiyorum.

pincher cinsi alın lütfen .O kadar sevimli ve akıllı ki .

Dinen neden? Yani tuvalet eğitimi olan bir köpek neden olmasın?

Bende şu an bir sürü kuş var onlara söylenenlere alışmışım herhalde artık:)
Eşim Javk Russell istiyor olur da duyar görürsen uça uça alırım:)

Aman canım sen ne takiyorsun bunları manasını suyunu onlarmi alcakmis. Ah bu mahalle baskısı bezdirio insani bnde bi kopeqim war demedk laf klmadi ilk qeldqnde bnm ewimi sizmi temzlicksnz ddim bidada kimse bsy demdi

kayınvalidenlemi yaşıyorsun şu an. eğer öyleyse ev onların ve istememe hakları var

Kim ne derse desin takılmayın.Yeteri kadar ilgi sevgi vereceğinize zaten eminsiniz.Eşinizi de ikna edersiniz. Biz senelerce tavşandan tutun köpeğine kadar besledik.Bir atla fil kaldı sanırım beslemediğimiz. Ailem de ben de çok severim hayvanları. Bizim en büyük artımız evimiz bahçeli. Şu an da ikna çalışmalarım sürüyor köpek almak için mahalle de beslediğimiz 7-8 tane kedimiz var halihazırda

Arkadaşlar şu konuyu bari dine getirmeseniz.
ayrıca forumda dini konular ve yorumlar yassak

Canım öncelikle ben namaz kılan bır bireyim ve bazı hadislerde köpeğin pislik yediği için eve sokulmayacağı melekleri kaçırdığı yazıyor ve peygamber efendımızınde bazı hadisleri var ;
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır. (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
Bu ayetın ne kadar doğru oldugunu bilmiyorum ama ben kendımı rıske atamam evimde 2 adet kedım var sakın sevmıyorum zanetmeyın hayvanları bahçeli bir evim olsun ilk işim bahçeme köpek almak olur . Sadece evde istemıyorum. Sokaktakı butun hayvanlara yardım ederım çevrem bilir . Hatta bir çok kişi yeter artık eve hayvan alma der ama dayanamıyorum en azından sahiplendrene kadar bakıyorum.

Köpekler pislik mi yiyormuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…