En son bende biriyle bole bi tartismaya girdim. Bana dedilerki kopek beslemek dinimizce haram. Dedim eyvallah gösterin bununla ilgili bir sey , sustular
Bole dusunenler icin söylüyorum ; acin okuyun azicik tarih . Bugun hadis diye kabul ettiginiz seylerin cogu yalan dolan.
Peygamber efendimizin vefatindan sonra , her onune gelen cikarlarina iliskin hadis uydurmus. Kuranin hangi bolumunde yazıyor kopek beslemeyin diye sorarım. Bizim dinimiz hosgoru dini, ama bizim insanimiz namaz kilip dedikodu yapiyor....
Ne anlami var o zaman islamiyetin......
Bu tartistigim kisi bana demistiki yok efendim hayvanları dogal ortamindann alikoyuyomus.........
Hangi dogal ortam;;
-heryere bina diktik
-hereyeri otoban yaptik, her yerde viz viz araba dönüyor
- dunyanin dengesin mahvettik, kuraklik yada asiri soguklara sebep olduk
Eee bumu dogal ortam...
Kimseye kulak asmayin , ha evet hayvan büyük sorumluluktur: bebek gibi bildiginiz, nasi cocugunuz yaramaz olssda onu geri veremiyeceginiz gibi hayvanida veremezsin. Onlarda can terkidilince uzuluyolar.
Size hayvan besleyen biri olarak su tavsiyeleri verebilirim ancak
- herseyi goze alarak slin; mesela cok yaramaz olabilir , cok havlayabilir , tuvalat egitimini kabul etmicek olabilir vs vs vs.....
- sabah erken kalkmakta cok zorlananlardansiniz bi daha düşünün çünkü benimki saat 6 dedim mi basimda dikeliyo
- sadece mama asi vs degil herhangi bi olagan disi bi durum olursa ( sakatlanma vs gibi) tedavi cok masrafli oluyo
Ve sunu da yazayim son olarak , tesadüfen bir gun araba carpmis bir kopek gordum, yolun ortasinda carpip gitmis vicdansizlar, aldim veterine goturdum. Cok yasamaz muhtemeleb aci cekmemesini sağlayabilirriz ancak , ama yapilacsk baska bisi yok dediler ( sokakta kalirsa bi gunde olur dediler , bende en azindan huzurlu yasasin diye eve aldim) fakat kendi kopegim belki ters bisi yapar diye onu balkona koydum, (yuruyemedigi icin benim kopegim olurda saldirirsa birakin karsilik vermeyi kacamazfi bile) cisini yapamiyodu karnina basip ben yaptiriyodum , 1 yil sosyal hayatımı bitirdim onu iyileştirme ye adadim kendimi ve zoru basardim tekrar yürüdü... (sehrin her veterinerine gittim , cabaladim) iyilesince gezmeye başladı tekrar aksamlari balkona gelip yatiyodu. (Evim zemin kat kafasi esince balkona atlayabiliyodu :)üstümüz de oturan amca imamdi ve bana bi gun demistiki kizim senin yaptığın ole büyük bi sevap ki , allahim sana bunun mukafatini versin isallah demisti.
Ve verdide , sara hastasiyim bi gun yolun ortasinda nobet geciyorum, uyandigimda herkesin elinde telefon bisiler cekiyolar.
Sonradan bi dukkanin guvenlik kamerasindan izledim herseyi : tum mahalleyle birlikte.
Nöbetin gelmesiyle bi anda yere düşüyorum. Basimi kaldirimçarpmasık uzereyken hira (o kopek) basini kaldirimla benim arama koyuyo. Sonra agziyla hafifce ceke ceke beni yolun kenrsnina gidiyo. Ve basimi tutarak , tum animda yanimda oluyo.
Eger hira basimi kaldirimama vurmamami saglamamamis olsaydi . Muhtmelen cok ciddi yaralanicaktim.
inaanlarin kucumsedigi o hayvan...... cogu insnain yapmadigini yapti ... brnim Ona yaptiklarimi unutmadi....