- 5 Temmuz 2019
- 300
- 338
- 33
Yani seks kelimesini burda zateb kullaniliyo yumusatilmis haliBen öyle söyledi anladim. Ay okudukça fenalar basıyor.
Şimdi şurada Allah size konu sahibi gibi bir evlat versin uğraşın durun desem iki dakika beddua edemeden duramıyorsunuz yazarlar
O zaman niye kızın yaptıklarını savunmaya çalışıyorsunuz
Sırf marjinallik herkesin söylediğini farklısını söyleme çabası
Hani siz bütün çocukları anlamaya çalışıyorsunuz ya herkesin içindeki iyiyi görüyorsunuz ya ondan dedimYazdığıma verebileceğiniz hiçbir cevabınız yok değil mi, "Marjinallik-Muhalefet olmak için muhalefet olmak" demekten başka. :) Bu yüzden bu kızı suçlamanız, ilk etapta onu parmakla işaret edebilmeniz çok daha anlaşılabilir işte.
Fikrinize destek savunmanız yok, altı boş ve üzerine "Konu sahibi gibi evlat versin Allah da uğraşın" demeniz de konuyu ne kadar çözüme(!) yönelik, fayda(!) ile ele aldığınızın göstergesi.
İrdelemiyorsunuz değil mi?
Bu kız buraya bu konuyu, olduğu gibi açmış; ettiği küfre kadar dürüstçe yazmış. Neden?
Yardım edin diye.
Ama siz mükemmeller(!) çözümde yoksunuz, sorunda varsınız ve sizin gibiler çekirdekleri ellerinde, birini ayıplayıp diğerini pirupak ilan edip aklarken, anlamaktan yoksun, "Herkesle aynı fikirde olmanın huzuru ile kendinizi haklı(!) görerek" yaşayıp, saman gibi gelip geçeceksiniz şu dünyadan.
Hani siz bütün çocukları anlamaya çalışıyorsunuz ya herkesin içindeki iyiyi görüyorsunuz ya ondan dedim
Belki siz onu düzeltmeye çalışırsınız işte
Ama ne yaptınız kendi çocuğunuzun böyle olma fikrinden nefret edip üzerime saldırdınız
Ama bunu yapan başka bir ailenin çocuğu olunca sorun bakalım niye yaptı dediniz
Böyle de iki yüzlüce bir tavır
Allah bilir konu sahibinin annesi sizden yardım istese cık cık nasıl çocuk yetiştirmişler bakın benimkine ne iyi diyen bir tavır içine girersiniz
Saman gibi gelip giden kim çok belli oluyor
A
Vallahi hiç zoruma falan gitmediÇok yanlış tahmin; "Sizin konuyu şahsileştirmenizden" nefret ettim; çocuğum böyle olsa da başımın tacıdır, ALLAHTAN GELDİ derim, her şeyi yaptımsa, eminsem "İMTİHANIM" derim. Beni tanımıyorsun, ama ben gayet sizin gibileri tanıyorum, çünkü aynı cümleleri ezber kuruyorsunuz, anlama derdi değil "Haklı çıkma" derdinde, insanları işaret ediyorsunuz. Ben de sizi işaret ettim, ne oldu, zoruna mı gitti?
Yapma canım ya bu konuda ki kızın anlayış gösterilecek bir yönü kalmamış, sen ailesine suç buluyorsun ne verdilerse onu alıyorlar diye, bu durumda sen de ablam aynı ailede yetiştiniz, ablan neden öyle oldu? O zama baban da ablana öyle mi muamele etmiş oluyor?
Bazı insanlar doğuştan hasta buna kanaat ediyorum ben artık.
Konu komşuya herkese rezil olmuş adı çıkmış kim alsınki onu :)Evlenip git dicem başkasının başını yakmış olursun, inşallah bi şekilde gidersin yazık insanlara
Yapma canım ya bu konuda ki kızın anlayış gösterilecek bir yönü kalmamış, sen ailesine suç buluyorsun ne verdilerse onu alıyorlar diye, bu durumda sen de ablam aynı ailede yetiştiniz, ablan neden öyle oldu? O zama baban da ablana öyle mi muamele etmiş oluyor?
Bazı insanlar doğuştan hasta buna kanaat ediyorum ben artık.
Vallahi hiç zoruma falan gitmedi
Sosyal medyada like peşinde koşuculara alıştık artık
Sizin tanıdığınızdan çok daha fazla genci tanıdım
yardım ettiğim oldu yardım edemediğim elimin yetişmediği de oldu
Ailesi sorunlu olanlar, yetiştirme yurdunda kalanlar, engelli olanlar kendisi aşırı hırçın öfke problemi olanlar ailesinden kaçacak yer arayanlar
Kimisi çok güzel yerlere geldi üniversitelere gitti kimisi olduğu yerde saydı
Kimisi ailesinden ayrıldı kimisi ailesiyle sorunlarını düzeltti
Konu sahibindeki konu ailesinden kaçma isteği falan değil ilk andan beri ailesinin bayramını burnundan getirmeye yer aramış
Diğer kardeşin kolunda kumanda kırmış babasına dünyanın küfrünü etmiş
Cevap alınca sinir krizi geçirip Kendine zarar vermiş hala babasının parasıyla odasına kadar bir şeyler söylemeye devam etmiş
Siz ne yazıyorsunuz canım sen haklısın Allah bilir annen baban nasıl insanlar
Konu sahibi zaten kendini haksız görmüyor ki acaba bu yaptığım yanlış mı bile demiyor
Hadi ailene verdiği zarardan 3 yaşındakine kötü örnek olmasını geçiyorum kendime bile zarar veriyorum ben nerede yanlış yapıyorum demiyor
Tedavi olmak istemiyor psikiyatriste ailesininde çağrılması istemiyor niye sizce
İçten içe kendini haksız bulduğu için olamaz mı
Her şeye cevabınız var ya buna da olsun
Babana bu küfürleri mi söyledin.. Şaka gibi.
Valla yazılar olsun yazık böyle Bi ailede olmak istemezdim çocukları dövmek yerine uyarablirdin. Kumanda kırmak nedir. Babaya sen anca s.. yapmak bilirsin demek. Aman Allahın kıyamet alameti
Yazdığıma verebileceğiniz hiçbir cevabınız yok değil mi, "Marjinallik-Muhalefet olmak için muhalefet olmak" demekten başka. :) Bu yüzden bu kızı suçlamanız, ilk etapta onu parmakla işaret edebilmeniz çok daha anlaşılabilir işte.
Fikrinize destek savunmanız yok, altı boş ve üzerine "Konu sahibi gibi evlat versin Allah da uğraşın" demeniz de konuyu ne kadar çözüme(!) yönelik, fayda(!) ile ele aldığınızın göstergesi.
İrdelemiyorsunuz değil mi?
Bu kız buraya bu konuyu, olduğu gibi açmış; ettiği küfre kadar dürüstçe yazmış. Neden?
Yardım edin diye.
Ama siz mükemmeller(!) çözümde yoksunuz, sorunda varsınız ve sizin gibiler çekirdekleri ellerinde, birini ayıplayıp diğerini pirupak ilan edip aklarken, anlamaktan yoksun, "Herkesle aynı fikirde olmanın huzuru ile kendinizi haklı(!) görerek" yaşayıp, saman gibi gelip geçeceksiniz şu dünyadan.
Burada kızcağıza çoğunluk tedavi görmesini söyledi.
Bir mesajında "istemiyorum, doktora gidersem ailemi de görmek ister" tarzında bir cümle kurdu.
Karşımızda 12-13 yaşında bir çocuk yok ki. 21 yaşında kocaman bir genç kız var. Üniversite okuyor. Yani kafası çalışıyor.
Çözüm yolları nedir?
1- Aile bu duruma getirmişse, ya o evden ayrılacak hem okuyup hem çalışacak ve ayaklarının üstünde duracak (ki bunu yapan onlarca genç tanıyorum) yada mesleğini eline alana kadar mesafeli davranıp fazla yüzgöz olmayacak aileyle.
2- Eğer sorun kızımızda ise bir uzmana gidecek.
3- Muhtemelen sorun her iki tarafta, o zaman her iki taraf bir uzmana gidecek.
Başka nasıl yardımcı olunabilir bilmiyorum. Çözüm yolları ne kadar artırılabilir onu da bilmiyorum. Kızımız zaten çözümlere tamamen kapalı.
Polemik için alıntılamadım , lütfen yazdıklarım polemiğe çekilmesin.Şimdi şurada Allah size konu sahibi gibi bir evlat versin uğraşın durun desem iki dakika beddua edemeden duramıyorsunuz yazarlar
O zaman niye kızın yaptıklarını savunmaya çalışıyorsunuz
Sırf marjinallik herkesin söylediğini farklısını söyleme çabası