Köpeğin elini öpseydim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yazdığıma verebileceğiniz hiçbir cevabınız yok değil mi, "Marjinallik-Muhalefet olmak için muhalefet olmak" demekten başka. :) Bu yüzden bu kızı suçlamanız, ilk etapta onu parmakla işaret edebilmeniz çok daha anlaşılabilir işte.
Fikrinize destek savunmanız yok, altı boş ve üzerine "Konu sahibi gibi evlat versin Allah da uğraşın" demeniz de konuyu ne kadar çözüme(!) yönelik, fayda(!) ile ele aldığınızın göstergesi.

İrdelemiyorsunuz değil mi?
Bu kız buraya bu konuyu, olduğu gibi açmış; ettiği küfre kadar dürüstçe yazmış. Neden?
Yardım edin diye.

Ama siz mükemmeller(!) çözümde yoksunuz, sorunda varsınız ve sizin gibiler çekirdekleri ellerinde, birini ayıplayıp diğerini pirupak ilan edip aklarken, anlamaktan yoksun, "Herkesle aynı fikirde olmanın huzuru ile kendinizi haklı(!) görerek" yaşayıp, saman gibi gelip geçeceksiniz şu dünyadan.

Hani siz bütün çocukları anlamaya çalışıyorsunuz ya herkesin içindeki iyiyi görüyorsunuz ya ondan dedim
Belki siz onu düzeltmeye çalışırsınız işte
Ama ne yaptınız kendi çocuğunuzun böyle olma fikrinden nefret edip üzerime saldırdınız
Ama bunu yapan başka bir ailenin çocuğu olunca sorun bakalım niye yaptı dediniz

Böyle de iki yüzlüce bir tavır
Allah bilir konu sahibinin annesi sizden yardım istese cık cık nasıl çocuk yetiştirmişler bakın benimkine ne iyi diyen bir tavır içine girersiniz
Saman gibi gelip giden kim çok belli oluyor
A

Çok yanlış tahmin; "Sizin konuyu şahsileştirmenizden" nefret ettim; çocuğum böyle olsa da başımın tacıdır, ALLAHTAN GELDİ derim, her şeyi yaptımsa, eminsem "İMTİHANIM" derim. Beni tanımıyorsun, ama ben gayet sizin gibileri tanıyorum, çünkü aynı cümleleri ezber kuruyorsunuz, anlama derdi değil "Haklı çıkma" derdinde, insanları işaret ediyorsunuz. Ben de sizi işaret ettim, ne oldu, zoruna mı gitti?

Anlat bakalım, kızı ayıplamak yerine neden anlamaya çalışmak ilk tercihin olmadı?
Herkesle aynı fikirde(!) olmanın emniyetinden çıkamıyorsun değil mi mükemmel(!) insan?

Mimoza ciccegim gel sen de, öyle uzaktan eksilemekle olmaz; anlat bakalım sen de bu kızı ayıplarken gönlün ne kadar ferahtı? Süper hatasız mükemmel biri olarak anlatsanıza biraz, ağzınızdan tek kez çıkmayan küfürleri ne yaptınız, nerenizde taşıdınız da buralarda, kendini açan, psikolojisi berbat insanları işaret ederek akıtıyorsunuz? Hm?

Bir insanın davranışı; içinde bulunduğu psikolojik hali, olay, yaşı, çevresi her şeyi ile irdelenir.
Ama küfür etmiş aaa ayıp, bitti tamam kesin biletini.
Neden etmiş, hangi şartta etmiş, ne olmuş anlamayın.

Sıfatlara o kadar takıksınız ki, sıfatın ardındaki insanı göremiyorsunuz.

Vallahi hiç zoruma falan gitmedi
Sosyal medyada like peşinde koşuculara alıştık artık

Sizin tanıdığınızdan çok daha fazla genci tanıdım
yardım ettiğim oldu yardım edemediğim elimin yetişmediği de oldu
Ailesi sorunlu olanlar, yetiştirme yurdunda kalanlar, engelli olanlar kendisi aşırı hırçın öfke problemi olanlar ailesinden kaçacak yer arayanlar
Kimisi çok güzel yerlere geldi üniversitelere gitti kimisi olduğu yerde saydı
Kimisi ailesinden ayrıldı kimisi ailesiyle sorunlarını düzeltti

Konu sahibindeki konu ailesinden kaçma isteği falan değil ilk andan beri ailesinin bayramını burnundan getirmeye yer aramış
Diğer kardeşin kolunda kumanda kırmış babasına dünyanın küfrünü etmiş
Cevap alınca sinir krizi geçirip Kendine zarar vermiş hala babasının parasıyla odasına kadar bir şeyler söylemeye devam etmiş
Siz ne yazıyorsunuz canım sen haklısın Allah bilir annen baban nasıl insanlar
Konu sahibi zaten kendini haksız görmüyor ki acaba bu yaptığım yanlış mı bile demiyor
Hadi ailene verdiği zarardan 3 yaşındakine kötü örnek olmasını geçiyorum kendime bile zarar veriyorum ben nerede yanlış yapıyorum demiyor
Tedavi olmak istemiyor psikiyatriste ailesininde çağrılması istemiyor niye sizce
İçten içe kendini haksız bulduğu için olamaz mı
Her şeye cevabınız var ya buna da olsun

Evet aynı ailede büyüdük. Onu da o hale annem getirdi. Ben çok küçükken ayrılmışlar annem babam.

Bakin bende babam tarafindan eziyete cok.ugradim
Ama babama oyle kufur etmedim. Etmemde 21yasina gelmis bir kiz nasil boyle seyler soyleyebilir ne demek s.. yapin demek bu hem ayip hem gunah aileye sovmek or.. cocuklari demek siz okumadiniz galiba soylediklerini bir insana bir genc kiza ne yapilmista bunlari soyleyebiliyor keske.kopegin elini opseymisim derse cevabiinida oyle alir

Evet aynı ailede büyüdük. Onu da o hale annem getirdi. Ben çok küçükken ayrılmışlar annem babam.

Hah bana böyle ezberden gel ki üzerindeki tahminimde yanılmadığımı daha net anlayayım.
"Sosyal medyada like peşinde koşmuyorum, koşuculara alıştık" deyin ki niyetinizi görelim.
Sonrasında ne gelecek? "Sosyal medyayı bu kadar önemsemeyin" bla bla :)
Aynı laflar. Çünkü fikrinizin altı dolu değil.

Benim tanıdığımdan çok daha fazla genci tanıdığınızı iddia ederken de benim tüm yaşantıma hakimdiniz herhalde.
Evet anlıyorum.

Siz benim yazdığımı cidden doğru okudunuz mu? Bir insanın "Görüşünü" nasıl değiştirebilirsiniz? Onu ayıplayarak ve aşağılayarak işaret ederek mi yoksa ona el uzatarak ve kendisinde görmesi gerekenleri sararak işaret ederek mi? Madem çok gençle çalıştınız, tanıdınız vb. nasıl bir dilin, tavrın, nasıl sonuç getireceğini de bilmeniz lazım.
Bunu yapamıyorsanız da kendinize bakmanız lazım. Bakamıyorsanız ve bir de faydaya yazanları saçma ithamlarla işaret ediyorsanız da, biri gelir sizin dilinizle sizi işaret eder böyle, sonra da zorunuza gider.

Konu içinde "Baba"nın davranışını ne kadar irdelediniz peki?
Neden bayramı burnundan getirmeye yer arıyor?
Neden sinir krizi geçiriyor? Çok keyifli bir ortamda?
E her şeye huzur hakimse ve bunlar yaşanıyorsa "Anne-baba" neden kolundan tutup götürmüyor psikologa?

Bunların hepsi "Bilinçsizlik" içeriyor. Bunu aklama çabanız da "Komiklik" içeriyor.
Siz de gelip kızı parmağınızla işaret ediyorsunuz, yolunu tarif etmek yerine.
Sonra da "Yol tarif edene" "Marjinal" diyorsunuz. Bunu açıklayın bana, neden herkes sizinle aynı yerden işaret edip taşlamak zorunda?

Mune gelene kadar devam, banlanacağım birazdan çünkü "İkinci üyeliğim ve bildirdim" yani bu likeların bir manası yok bu da bilgine. :)
Ben banlandıktan sonra da cevap veremeyeceğim için bana iyice yardır hırsını al ki, burada psikolojisi bozulmuş insanlara sarma.

Son düzenleme:
Allahım sen herşeyin hayırlısını ver...
Ne acayip insanlarsınız yaaa o cümleler söylenir mi çok ayıp bu lafları söyleyip aynı evde nasıl kalıyorsunuz? Şok oldum baba anne bu ya saygı hiç yok allah sizin gibi evlattan korusun ne diyim...

konuyu okudum diğer konularını da biliyorum. ailenin sorunlu demek istemiyorum ama zor çocuğu sensin bence artık ailede pes etmiş gibi hissettim. babam dövmekle tehdit ediyor diyorsun ama ana avrat küfür etmişsin bir şey dememiş ben babama öyle küfür etsem döver yani net. kardeşime yastık atıyordu kızdım da oradan olay çıktı misafir olan evde olay çıkartan sensin bırak onlara göre oyun çocuk canı yanarsa der zaten değil mi? biraz kendini düşün kendi yaptıklarını ettiklerini söylediklerini davranışlarını neden böyle oluyor diye iyice düşün kendinde hata bulcakmısın düşün ben seni tamamen suçlayamam asla sadece anlattığın kadarı ile tüm konularını biliyorum ama kusura bakma sen sonuna kadar haklısın diyemiyorum ailen haklı kalıyor hep ki burda ki yorumlarda bu yönde hep evin asi kızı sensin belli babanda pes etmiş sana karşı dalgaya alıyor tepkisini sert ağır sözlerle veriyor senin canını yakarak ama sende onlara aynısını yapıyorsun. ben babama ne olursa olsun ki sizin yaşadığınız çok normal bir aile atışması babama köpeğin elini öpseydim diyemem dilim varmaz bilmem anlatabildim mi ? o yüzden gerçekten düşün bende de hata var mı diye

Bir kız babasına bu cümleyi söyleyip nasıl tekrar yüz yüze bakıyor anlamıyorum ne kadar ayıp ya tövbe tövbe...

Burada kızcağıza çoğunluk tedavi görmesini söyledi.
Bir mesajında "istemiyorum, doktora gidersem ailemi de görmek ister" tarzında bir cümle kurdu.
Karşımızda 12-13 yaşında bir çocuk yok ki. 21 yaşında kocaman bir genç kız var. Üniversite okuyor. Yani kafası çalışıyor.

Çözüm yolları nedir?
1- Aile bu duruma getirmişse, ya o evden ayrılacak hem okuyup hem çalışacak ve ayaklarının üstünde duracak (ki bunu yapan onlarca genç tanıyorum) yada mesleğini eline alana kadar mesafeli davranıp fazla yüzgöz olmayacak aileyle.

2- Eğer sorun kızımızda ise bir uzmana gidecek.

3- Muhtemelen sorun her iki tarafta, o zaman her iki taraf bir uzmana gidecek.

Başka nasıl yardımcı olunabilir bilmiyorum. Çözüm yolları ne kadar artırılabilir onu da bilmiyorum. Kızımız zaten çözümlere tamamen kapalı.

Açmaya çalışacağız işte yargılamak yerine.
İkna edeceğiz, olmuyorsa bırakacağız daha ne yapabiliriz oturduğumuz yerden?
"Sen edepsizsin, berbatsın, ayıpsın" demenin bir faydası mı var?
Benim mesajım "Yargılayanlara","Önce yardıma girişenlere" değil.

21 yaşında olması, standart ve beklenen 21 yaş olgunluğu ve bilincinde olduğunu göstermiyor. Üniversite okuması da aynı şekilde.

Polemik için alıntılamadım , lütfen yazdıklarım polemiğe çekilmesin.

Yazdıklarınıza katılmıyorum.Konu sahibine ve kardeşlerine gerçekten üzüldüm. Allah size böyle evlat versin desem beddua sayarsınız yazmışsınız gibi bir şey yazmışsınız.Bir genç kız bu hale geliyorsa tek suçu anne babadır.Bu kadar da iddialı konuşuyorum.Genetik aktarımla ya anne babanın ya da akrabalarının huyunu almıştır veya çevresel etmenlerle bu şekilde bir kişilik gelişmiştir.Her türlü bu kızın bu halde olmasınını sebebi ya genlerini aldığı insanlar ya da yetiştiği çevre.Baba ve anneyi çok kutsallaşıran bir toplumuz.Evet , bu güzel ama bazen de böyle kötü sonuçlara neden oluyor.Çocuğunu taciz etmek cinsel olunca herkes saldırırken psikolojik tacizin sonuçları somut olarak görünmediği için herkes çocuğu ayıplıyor.

Uzun süreli psikolojik tacize maruz kalan çocuğun böyle tepkiler vermesi çok normal.Çocukta ruhsal sorunlar baş göstermiş , ruhsal sorunları olan insanlar ne zamandan beri ayıplanır oldu? Bu kanser olan bir insanı ayıplamaktan farksız.Evet , ruhsal sorunlar öldürmüyor belki ama onlar da süründürüyor.Ben kıza ve diğer kardeşlerine üzüldüm.Bir girdabın içinde ve kurtulamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…