• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ayrılmak istiyor.

biz çocukluk arkadaşıyız. 1.5 yıldır sevgiliyiz 5 aydır aynı evde yaşıyoruz. ben ona sinir anımda hep kötü davranıyorum ve hiç düşünmüyorum. onu çok seviyorum ama elimde olmuyor. her seferinde şans verdik ama bu son defada çok ağır şeyler söyledim. şimdi seni seviyorum ama soğudum ayrılmak istiyorum, şimdi ayrılırsak belki yıllar sonra tekrar sansımız olur diyor. mantıken düşününce olmaz diyor. evden git yarın dedi. çok yalvardım yakardım ama geri adım atmadı. bayrama kadar kalayım sonra gideyim dedim elimden geleni yaparım düzeltirim kendimi diyorum ama sanmıyorum diyor. çok net bir çizgi çizdi. simdi arkadaşlarıyla dısarıya çıktı çok kötü durumdayım ağlamadan duramıyorum kendimi suçluyorum her sey benim yüzümden. hayatımdaki en değerli insanı kaybettim. 11 gün içinde kendimi affetirmeliyim değişebileceğimi göstermeliyim. yoksa bayramdan sonra memlekete eve döneceğim fikri değişmezse gideceğime dair yemin ettim. ne yapacağım çok kötü durumdayım. onu çok seviyorum.
Yeterince sevseydiniz böyle davranmazdınız, iş bu noktaya gelmeden kendinize çeki düzen verirdiniz zaten.
Siz değişmezsiniz, karşı taraf haklı. Birbirinizi daha çok yıpratmadan bitmesi daha iyi

evet hepiniz haklısınız tamamen suçluyum ve erkek arkadaşım haklı. sorunlarımın zaten farkındaydım ve bu yüzden antideprasan kullanmaya başlamıştım çünkü bu halimden eskiden beri şikayetçiydim. benim için değerli olan herkese aileme hep fevri ve öfkeli davrandım ve bu yüzden kendimden nefret ediyorum ve farkındayım. çabalıyorum ama bazı dönemler düşünemeyecek gibi oluyorum ve sürekli fevri düşüncesiz davranışlar sergiliyorum. ama ben gerçekten düzelmek istiyorum gerekirse ilaçlarımın dozunu arttırmayı bile düşünüyorum. hayatımda şuan annem kardeşim ve sevgilim dışında değer verdiğim kimsem yok. benim için hep o vardı ve onu gerçekten kaybetmek istemiyorum. her şeyi yaparım onun için. kavgalarımız genellikle onun ilgisiz olmasından veya benim böyle sebeplerden sinirlenmemden dolayı çıkıyordu

evet hepiniz haklısınız tamamen suçluyum ve erkek arkadaşım haklı. sorunlarımın zaten farkındaydım ve bu yüzden antideprasan kullanmaya başlamıştım çünkü bu halimden eskiden beri şikayetçiydim. benim için değerli olan herkese aileme hep fevri ve öfkeli davrandım ve bu yüzden kendimden nefret ediyorum ve farkındayım. çabalıyorum ama bazı dönemler düşünemeyecek gibi oluyorum ve sürekli fevri düşüncesiz davranışlar sergiliyorum. ama ben gerçekten düzelmek istiyorum gerekirse ilaçlarımın dozunu arttırmayı bile düşünüyorum. hayatımda şuan annem kardeşim ve sevgilim dışında değer verdiğim kimsem yok. benim için hep o vardı ve onu gerçekten kaybetmek istemiyorum. her şeyi yaparım onun için. kavgalarımız genellikle onun ilgisiz olmasından veya benim böyle sebeplerden sinirlenmemden dolayı çıkıyordu
e 23 yasindasin. cocuk degilsin ki
cevrendeki herkesi kırıyorsan herkesi sogutup tek basina - telefonun calmadan yasamaya başlamadan bir adim atmaliydin cekiduzen vermek için.
"ben böyleyim" lafina asla inanmıyorum. calisan insansin. patronun seni sinirlendirse, mobbing uygulasa adama dayilaniyor musun? üniversiten bitmis, elbet bazi hocaların haksizligina vs tanik olmussundur. fevri davranip okuldaki doçentine çıkışın mi?
cevap evetse - sinir hastasisin, zaten tedavi olman lazim
cevap hayirsa - fevriligin ve kalp kirman senin karakter ozelligin degil. sadece gücünün yettigi, nazinin gectigi insanlara böylesin. sen farkinda olmasan da bu bir tercih

e 23 yasindasin. cocuk degilsin ki
cevrendeki herkesi kırıyorsan herkesi sogutup tek basina - telefonun calmadan yasamaya başlamadan bir adim atmaliydin cekiduzen vermek için.
"ben böyleyim" lafina asla inanmıyorum. calisan insansin. patronun seni sinirlendirse, mobbing uygulasa adama dayilaniyor musun? üniversiten bitmis, elbet bazi hocaların haksizligina vs tanik olmussundur. fevri davranip okuldaki doçentine çıkışın mi?
cevap evetse - sinir hastasisin, zaten tedavi olman lazim
cevap hayirsa - fevriligin ve kalp kirman senin karakter ozelligin degil. sadece gücünün yettigi, nazinin gectigi insanlara böylesin. sen farkinda olmasan da bu bir tercih
ben size hak veriyorum ben küçükken hep böyle bir ortamda büyüdüm ve daha sonra babamı kaybettim. ne kadar istemesemde hep ona benzedim. şimdi ise psikiyatriye gidiyotrum zaten ama benim için kolau olmuyor. bencede ben böyleyim lafı çok yanlış insan istedikten sonra değişir. ben akılsızlığımdan bunu zamanında yapamadım ve yanlışımı çok geç farkettim.

Onca deneyimden sonra nereleri affetmezdim bir saysam şok olursun.
Şu an anlıyorum ki her şeyden önemlisi benim. Sevgili, eş adayı zaman alsa da illa bulunur olmadı birileriyle en azından denenir. Ama insanın kendine olan öz saygısını ve şefkatini yitirince bulması çoook uzun zaman alıyor.

İstemiyorsa zorlayamazsınız ki evden gidin demiş.Değişmek için kendinizi 11 güne neden şartladınız anlayamadım.Uzun zamandır böyle davranıyorsanız 11 günde değişemezsiniz, sevgiliniz sizden ayrılana kadar değişmeyi hiç mi düşünmediniz ? Belki biraz ara vermek ikinize de iyi gelir özlersiniz ve bazı şeylerin yanlış oldugunu farkedersiniz.

Saygı daha önemli dediğimiz nokta bu, okadar saygısızlığa tahammul edemıyor demekkı. Gidin bence zaten sizi istemiyor demekkı . Evlenmeden aynı evde yasamak bence delılık buda ayrı bı konu. Ne gerek var. Ay neyse, bosuna uzmeyın kendınızı yasınız cook genc. Gecer..

senin davranışlarının arkasında onun ilgisizliği var. sen onun için şehir değiştirmişsin, çalışıyorsun. karşılığını bekliyorsun belki de. sanki ilişkide ipleri elinde tutan o gibi. sen de değersizlik hissediyor olabilirsin, sen onu çok yukarıda bir yere koymuşsun çünkü. buraya yazarken bile sadece kendini suçlu göstermişsin. bence çözüm ilaç falan değil, zihnen başka bir düzlemde olman gerekiyor ama daha vakti vardır, kendini bulma yaşlarındasın. belki de bu çocuk seni mutlu etmiyor? çocukluk arkadaşı olabilirsiniz, insanlar değişir, zaten ilişki yaşamak bambaşka bir şey. tutunacak dal onu bulmuşsun belki de ama kendine tutunmayı öğrenmen gerekiyor. nasıl bir insan olmaktan gurur duyardın bunu hayal et ve öyle olmaya çabala, zamanla olursun. bence de eve dön ve yeniden başla.

Son düzenleme:
ben size hak veriyorum ben küçükken hep böyle bir ortamda büyüdüm ve daha sonra babamı kaybettim. ne kadar istemesemde hep ona benzedim. şimdi ise psikiyatriye gidiyotrum zaten ama benim için kolau olmuyor. bencede ben böyleyim lafı çok yanlış insan istedikten sonra değişir. ben akılsızlığımdan bunu zamanında yapamadım ve yanlışımı çok geç farkettim.
iyi de defalarca bu olay yasanmis, defalarca duzelecegim demissin. adam seninle hayatina devam ettigi icin de dediklerin lafta kalmis.
bugun yine barissin, bir ay sonra kendini degersiz hissettigin bir an yine iki gram ilgi görmek için kavga cikaracaksin, agzina geleni sayacaksin.
adama da yazik degil mi?
bazen insan kendi toksik hareketlerini görüp sevdigi halde "sen benden daha iyilerine layiksin" diye yol vermeyi bilmesi gerekiyor.
belki gercekten duzelmek icin bir adim atman icin sevdiğin birini kaybetmen gerekiyordur - insallah sevdiğinden ayrilmak sana ciddi bir hayat dersi olur ve memlekete dondukten sonra gercekten düzelmek için adim atarsin.
çünkü devam etsen asla duzelmezsin, belki evlenirsin ve baban gibi bir anne olur - gücünün yettigi cocuguna toksik bir anne olursun. bu boyle devam etmez. "barisalim yine tedavi olayim" diye bir sey de yok. sende o güç olsaydi zaten zamaninda kac defa ayriligin direginden donmussunuz, o zaman denerdin

Son düzenleme:
Saygı daha önemli dediğimiz nokta bu, okadar saygısızlığa tahammul edemıyor demekkı. Gidin bence zaten sizi istemiyor demekkı . Evlenmeden aynı evde yasamak bence delılık buda ayrı bı konu. Ne gerek var. Ay neyse, bosuna uzmeyın kendınızı yasınız cook genc. Gecer..
ama sence seviyorum diyip evlense ve ayni evde yasarken görse su kavgalari - agzinin ayari olmamasini sence daha kötü degil mi? bosanmak hem yedi ceddi etkiliyor hem maddi manevi cok daha zor.
oysa sevgiliyken ne guzel. "topla esyalarini" diyorsun bitiyor gidiyor
kadin icin de oyle, evlense bosansa memlekete dönse yiyecegi toplum baskisinin haddi hesabi yok - ilerideki birlikteliklerinde bile gundeme gelecek. ama simdi donecek memlekete kimsenin yasadiklarimdan haberi bile yok. tertemiz sayfa 😅
bence yaptigi en akillica sey ayni evde yasamak olmus

Senin gidecek yerin var mı. Eşyalarını topla git ne demek. Nereye gideceksin. Aynı evde yaşamaya başladığınızda kira fatura konusunda birlikte kararlar almadınız mı? Adam bana aşırı rahatsiz edici geldi ya tavrı sokağa çöp atıyormuş gibi. Belki düşüncesiz uyuz uyuz davrandığı için senin sinirlerin bu kadar bozuluyordur. Bu kadar yalvarıp ağlama bence adamdan ayrılmak belki sana daha iyi gelecek.

biz çocukluk arkadaşıyız. 1.5 yıldır sevgiliyiz 5 aydır aynı evde yaşıyoruz. ben ona sinir anımda hep kötü davranıyorum ve hiç düşünmüyorum. onu çok seviyorum ama elimde olmuyor. her seferinde şans verdik ama bu son defada çok ağır şeyler söyledim. şimdi seni seviyorum ama soğudum ayrılmak istiyorum, şimdi ayrılırsak belki yıllar sonra tekrar sansımız olur diyor. mantıken düşününce olmaz diyor. evden git yarın dedi. çok yalvardım yakardım ama geri adım atmadı. bayrama kadar kalayım sonra gideyim dedim elimden geleni yaparım düzeltirim kendimi diyorum ama sanmıyorum diyor. çok net bir çizgi çizdi. simdi arkadaşlarıyla dısarıya çıktı çok kötü durumdayım ağlamadan duramıyorum kendimi suçluyorum her sey benim yüzümden. hayatımdaki en değerli insanı kaybettim. 11 gün içinde kendimi affetirmeliyim değişebileceğimi göstermeliyim. yoksa bayramdan sonra memlekete eve döneceğim fikri değişmezse gideceğime dair yemin ettim. ne yapacağım çok kötü durumdayım. onu çok seviyorum.
Kusura bakmayın ama bunu erkekler kadınlara yaptığında ve burada bizden fikir istediğinde “ayrıl,boşan,terket” diyoruz. Psikolojik şiddet sayıyoruz.

Şimdi siz sırf hemcinsimizsiniz diye adamı neden mutsuzluğa mahkum edelim.

Kaldı ki adam hala senden kibarca ayrılmaya çalışıyor. Sanırım sen de bu sabır karşısında fazla yüz bulup tepesine çıkmışsın bunca zaman ama herkesin bi dur noktası oluyor,olmalı.

Düzelecek olsan bu kaçıncı? Olayı olmazdı.

Sevgiliniz çok haklı. Kimse huzursuz olmak istemez.

Ama bana göre de sizin amacınız sanki evde kalmak gibi sevgiden değil. Günleri falan hesap ederek yazmışsınız.

Böyle olur tabi, insan şamar oğlanını kaybedince üzülür. Adam artık soğumuş, yapacak bir şey yok. Senin yerinde olsam, kendime çeki düzen verir ve bundan sonraki ilişkilerimde böyle davranmam çünkü daha çok gençsin.

Sizden olmaz adama sureklı kötü davranıp sımdı yalvarıp yakarmayın.

ama sence seviyorum diyip evlense ve ayni evde yasarken görse su kavgalari - agzinin ayari olmamasini sence daha kötü degil mi? bosanmak hem yedi ceddi etkiliyor hem maddi manevi cok daha zor.
oysa sevgiliyken ne guzel. "topla esyalarini" diyorsun bitiyor gidiyor
kadin icin de oyle, evlense bosansa memlekete dönse yiyecegi toplum baskisinin haddi hesabi yok - ilerideki birlikteliklerinde bile gundeme gelecek. ama simdi donecek memlekete kimsenin yasadiklarimdan haberi bile yok. tertemiz sayfa 😅
bence yaptigi en akillica sey ayni evde yasamak olmus
Bence değil. Her ikisinide deneyimlemia biri olarak 😅 şöyle dusunuyorum. Evlıyken zaten farklı bı ciddiyet oluyor, oyle her kavgada çekıp gıtme moduna insan giremiyor. Evlılık cok baska bısey. Daha evlenmeden aynı evın ıcıne gırmek ılıskıyı laçka yapıyor dıye dusunuyorum. Mıc mıc herseyı goruyorsun, sınırlar aşılıyor hop ben gıdıyorumlar ya da bırbırıne bosu bosuna sorumluluk yükleme. Hazır ımzayı atmamısken halbukı kafanı dınle ne gerek var😂

Siz ona kötü sözler söylerken o da size söylüyor mu? Gerçekten kötü mü davranıyorsunuz yoksa sizi öyle güzel manipüle ediyor ki kötü davrandığınıza mı inandırıldınız? Biz şimdi sizin tartışmalarınızı bilemeyiz bunu en iyi bilecek olan sizsiniz. Eğer gerçekten kötü davranan taraf sizseniz psikolojik destek almanızı öneriyorum. Sevip de kötü davranmak normal değil. Ya sevmiyorsunuz ya da bir çeşit saçma savunma haline veya yarış haline giriyorsunuz.

Back
X