Canım sen haklısın kardeşinin kafasında kumanda kırmaya ve babana küfretmeye devam et minvaline gelen yorumlarınız bilinçsizlik ve komedi değil benimki öyleHah bana böyle ezberden gel ki üzerindeki tahminimde yanılmadığımı daha net anlayayım.
"Sosyal medyada like peşinde koşmuyorum, koşuculara alıştık" deyin ki niyetinizi görelim.
Sonrasında ne gelecek? "Sosyal medyayı bu kadar önemsemeyin" bla bla :)
Aynı laflar. Çünkü fikrinizin altı dolu değil.
Benim tanıdığımdan çok daha fazla genci tanıdığınızı iddia ederken de benim tüm yaşantıma hakimdiniz herhalde.
Evet anlıyorum.
Siz benim yazdığımı cidden doğru okudunuz mu? Bir insanın "Görüşünü" nasıl değiştirebilirsiniz? Onu ayıplayarak ve işaret ederek mi yoksa ona el uzatarak ve kendisinde görmesi gerekenleri işaret ederek mi? Madem çok gençle çalıştınız, tanıdınız vb. nasıl bir dilin, tavrın, nasıl sonuç getireceğini de bilmeniz lazım.
Konu içinde "Baba"nın davranışını ne kadar irdelediniz peki?
Neden bayramı burnundan getirmeye yer arıyor?
Neden sinir krizi geçiriyor? Çok keyifli bir ortamda?
E her şeye huzur hakimse ve bunlar yaşanıyorsa "Anne-baba" neden kolundan tutup götürmüyor psikologa?
Bunların hepsi "Bilinçsizlik" içeriyor. Bunu aklama çabanız da "Komiklik" içeriyor.
Siz de gelip kızı parmağınızla işaret ediyorsunuz, yolunu tarif etmek yerine.
Sonra da "Yol tarif edene" "Marjinal" diyorsunuz. Bunu açıklayın bana, neden herkes sizinle aynı yerden işaret edip taşlamak zorunda?
Eski konularımı bilenler bilir, ailemle aram hep limoni.
En son konumda da baba bedduası aldığımdan bahsetmiştim.
Onun üzerine 2 hafta gibi bir süre neredeyse hiç konuşmadık.
Bayrama doğru ikimizde de bir yumuşama oldu ama yine tam konuşmuyorduk babamla. Neyse dedim bayramda elini öpeyim böyle böyle nereye kadar gidecek.
Elini öptüm bayramlaştık.
Harçlık falan verdi her şey normaldi.
Daha sonra kardeşimle fiziksel bir kavgamız oldu.
Kolunda sinirden kumanda kırdım.
Tüm akrabalar da oradaydılar duyuldu yani. Geldi yine bana bu ne terbiyesizlik falan filan saydırdı.
Kavgada ben haklıydım ama o öyle bir anlattı ki konuyu beni haksız gösterdi.
Ben de kendimi aklamaya uğraşmadım konuşsam ağlayacaktım çünkü haksızlığa uğradığım için sinirim bozuldu.
Konu da şu 3 yaşındaki kardeşimin kafasına yastık atıp onunla dalga geçiyorlar.
Garibim de bunu oyun sanıp onların eğlencesi oluyor.
Birkaç defa dedim atmayın diye, dinlemediler. En son ben de büyük kardeşimin kafasına attım yastığı yapma dedim yine yaptı ben de kumandayı aldım televizyon izlemeyeceksin o zaman diye.
Tam kapıdan çıkıyordum arkam dönükken kafama yastık attı.
Bende ipler koptu elimde kumandayla giriştim buna.
O da durmadı tabii tekme tokat girişti bana. Anlatırken de önce o vurdu diyorlarmış.
Sonra neyse eve döndük.
Ertesi gün Suriyeliler kurban eti için geleceklerdi.
Etleri hazırladık falan.
Tek tek geliyorlar.
Annem her geleni eve alıyor.
Ben de sinir oluyorum istemiyorum eve girmelerini.
Eti alıp gitsinler işte.
Bir de verileni de beğenmiyor bir çocuk var daha ete bakmadan biz 9 kişiyiz deyip daha istiyor.
İçeri girmek istiyorlar falan.
Annem de içeri alınca bir poşet daha et verince hemen sinirim bozuldu.
Çocuk gidince sözlü tartışmamız oldu annemle.
Neyse sonra herkes işine baktı.
Ben de bir helva yapayım dedim canım istiyordu.
Yaptım tadına bakıyordum babam geldi. Helvanı yedin mutlu oldun mu dedi.
Ben de evet mutlu oldum sen de ye sen de mutlu ol dedim.
Aramızda kötü bir şey olmamıştı o gün ben de öyle demesine şaşırdım tatlı bir şekilde öyle dedim.
O da ben yemem al hepsini sen ye fitne fesat çıkarttın yine tatlı krizin geçti her şey normale mi döndü gibi bir şey dedi.
Ben bir tuhaf oldum dalga geçerek alttan alttan aşağılayarak konuştu.
Sinir geldi birden bana da yemezsen yeme ben yerim hepsini dedim odama girdim. Arkamdan helva tenceresini getirmiş al hepsini ye diye kapının önüne koydu.
Sana ne oluyor yani bu ne tavır diye acayip kötü oldu içim kinle nefretle doldum anında. Gitti ben de arkasından ben bir de bayramda senin elini öptüm be yazık bir köpeğin elini öpseydim daha iyiydi diye bağırdım.
O da hala dalga geçer bir sesle köpeğin elini öpseydin o zaman, hatta köpeğin k*çını öp bir dahakine dedi.
Ben de sen öp senin hoşuna da gider dedim. Sonra ne oldu hatırlamıyorum odama geldi laf yine seni döverime geldi.
Bak benim gücüm sana çok da güzel yeter benim de bir sabrım var sonra sabrım taşarsa senin yüzünde kalıcı hasarlar kalır ben de 1 2 gün hapiste yatarım sonra normal hayatıma dönerim dedi.
Olan sana olur ama dedi.
Bu vahşi düşüncesi benim içimde bir şeyler kopardı.
Yani nasıl insan dünyaya getirdiği evladı ile ilgili bu kadar vahşice şeyler düşünür dedim içimden.
Bir de diyordu ki simdiki aklim olsaydi eskiden, simdi daha cok kardesiniz olurdu.
Diyecegin bir sey varsa simdi yuzume soyle dedi.
Ben de var dedim.
Ama söyleyemedim ağlamamak için.
Neyse boşver dedim kapattım kapıyı.
Sonra tekrar açtım bağırdım.
Sen ne biçim babasın anca s.... yapmayı biliyorsunuz.
Çocuk yapıp yapıp psikolojilerini bozuyorsunuz dedim.
Hemen kapıyı kapatıp kilitledim.
Sonra odamda sinir krizi geçirdim.
Duvarları kapıları kendimi yumrukladım tekmeledim.
Çığlık çığlığa onlara küfürler hakaretler ettim.
Katil ruhlu, o hayvancağızı nasıl kestin hiç mi için ürpernedi. Ben düşününce bile içim bir hoş oluyor katil ruhlu diye bağırdım. Sen fırsatını bulsan benim de kafamı kesersin dedim.
Ailelerine sövdüm. O..nun evladı. Ananın babanın umurundasın sanki falan dedim.
Hiçbir şey demedi.
Sesimi kaydetmiş.
Allahtan duydum da sonradan sildim gizlice telefonundan.
Moralmen diplere çöktüm.
Kaç gündür yemek yemek için yaşıyorum diyeti de bozdum.
O koca tencere helvayı yedim.
2 kere fastfood söyledim eve. 4 hamburger, 2 litre kola, kova kova patatesler, soslar...
Hayvan gibi ne var ne yok yedim.
Kek poğaça yaptım.
Baklava tatlı kola aburcubur dondurma kocaman ekmekler reçeller yağlar...
Yemeğin çöpleri odamda atılmayı bekliyorlar.
Köyden bir de pire dadandı bulamıyorum da yiyip duruyor beni.
3 kilo aldım 5 günde.
Leş gibi koktum banyo da yapmıyorum. Cenabet cenabet geziyorum evde.
Gerçekten ileriye dönük ümitlerim tükendi.
Ya hiç böyle şeyler yaşayacağımızı tahmin etmezdim. Vay be...
Kafayı yememek için buraya yazıyorum.
Yorumları da şimdiden tahmin edebiliyorum ama umarım hiç kimse bunları yaşamaz.
Canım sen haklısın kardeşinin kafasında kumanda kırmaya ve babana küfretmeye devam et minvaline gelen yorumlarınız bilinçsizlik ve komedi değil benimki öyle
Peki
Çok daha fazla çocuk tanıma mevzusuna gelince hiç ispat çabasına girmeyeceğim
Bütün çocukların sadece aileden aldığı eğitimle böyle olmadığını aynı aileden olan kardeşlerin farklı karakterler olarak ortaya çıktığından kiminin zor çocuklar olduğundan kimine ne kadar iyi yaklaşmaya çalışırsan çalış asla kendini düzeltmek istememesinden bir habersiniz zaten
Büyük ihtimalle psikiyatri yorumunu konu sahibinin doğmamış kardeşi için isteklerini okumadınız bile
Sırf farklı bir şeyler söylemek ve sataşmak için girmişsiniz foruma
Zaten istediğinizi de yaptınız
İnsansın !! Konuş , konuş da anlasın insanlar yahu !! Hasta edilmiş insanı ayıplıyorlar cık cık diye , dedikoducu komşu teyze misali.İyi ki geldin !Yazdığıma verebileceğiniz hiçbir cevabınız yok değil mi, "Marjinallik-Muhalefet olmak için muhalefet olmak" demekten başka. :) Bu yüzden bu kızı suçlamanız, ilk etapta onu parmakla işaret edebilmeniz çok daha anlaşılabilir işte.
Fikrinize destek savunmanız yok, altı boş ve üzerine "Konu sahibi gibi evlat versin Allah da uğraşın" demeniz de konuyu ne kadar çözüme(!) yönelik, fayda(!) ile ele aldığınızın göstergesi.
İrdelemiyorsunuz değil mi?
Bu kız buraya bu konuyu, olduğu gibi açmış; ettiği küfre kadar dürüstçe yazmış. Neden?
Yardım edin diye.
Ama siz mükemmeller(!) çözümde yoksunuz, sorunda varsınız ve sizin gibiler çekirdekleri ellerinde, birini ayıplayıp diğerini pirupak ilan edip aklarken, anlamaktan yoksun, "Herkesle aynı fikirde olmanın huzuru ile kendinizi haklı(!) görerek" yaşayıp, saman gibi gelip geçeceksiniz şu dünyadan.
İnsansın !! Konuş , konuş da anlasın insanlar yahu !! Hasta edilmiş insanı ayıplıyorlar cık cık diye , dedikoducu komşu teyze misali.İyi ki geldin !
İnanın anlıyorum ve düzgün cevap verebildiğiniz için kutluyorum.B
Polemik için alıntılamadım , lütfen yazdıklarım polemiğe çekilmesin.
Yazdıklarınıza katılmıyorum.Konu sahibine ve kardeşlerine gerçekten üzüldüm. Allah size böyle evlat versin desem beddua sayarsınız yazmışsınız gibi bir şey yazmışsınız.Bir genç kız bu hale geliyorsa tek suçu anne babadır.Bu kadar da iddialı konuşuyorum.Genetik aktarımla ya anne babanın ya da akrabalarının huyunu almıştır veya çevresel etmenlerle bu şekilde bir kişilik gelişmiştir.Her türlü bu kızın bu halde olmasınını sebebi ya genlerini aldığı insanlar ya da yetiştiği çevre.Baba ve anneyi çok kutsallaşıran bir toplumuz.Evet , bu güzel ama bazen de böyle kötü sonuçlara neden oluyor.Çocuğunu taciz etmek cinsel olunca herkes saldırırken psikolojik tacizin sonuçları somut olarak görünmediği için herkes çocuğu ayıplıyor.
Uzun süreli psikolojik tacize maruz kalan çocuğun böyle tepkiler vermesi çok normal.Çocukta ruhsal sorunlar baş göstermiş , ruhsal sorunları olan innsanlar ne zamandan beri ayıplanır oldu? Bu kanser olan bir insanı ayıplamaktasın farksız.Evet , ruhsal sorunlar öldürmüyor belki ama onlar da süründürüyor.Ben kıza ve diğer kardeşlerine üzüldüm.Bir girdabın içinde ve kurtulamıyor.
Olsun , bir insan için burdasın.Konu sahibi o yazdığın yorumları dönüp dönüp okumalı.Tanımadığın bir insan için onca şey yazmışsın.Linç kültürünü benimsemiş milletiz.Ayıplayıp linç etmeyi severiz , vurun kahpeye misali.Seni tebrik ediyorum.Vallahi Mune çıramı yakacak. 15 gün yedim banı (O da en iyi ihtimalle), hadi hayırlar ola. :))
Öyle miİnsansın !! Konuş , konuş da anlasın insanlar yahu !! Hasta edilmiş insanı ayıplıyorlar cık cık diye , dedikoducu komşu teyze misali.İyi ki geldin !
Yediği önünde yemediği arkasında olan çocuğun ev içinde yaşadıklarına her an şahit miydiniz peki? Her anına her dakikasına şahit miydiniz? Bir çocuğun ihtiyacı sadece yediği önünde yemediği arkasında olması mı sizce? Bu konuda "imtihan" gibi bir argümanı ise asla kabul etmiyorum.İnanın anlıyorum ve düzgün cevap verebildiğiniz için kutluyorum.
Ama bende bunun tam tersini söylüyorum olamaz mı?
bin bir emekle büyüttüğümüz çocuk gün gelir en büyük imtihanımız olmaz mı?
Çevremde ailesinden bir fiske yememiş yediği önünde yemediği arkasında şekilde yetiştirilip gün gelince annesini döven annesinin çantasından para çalan bir çocuk çıktı ortaya
Diğer kardeş bunun tam tersi
Sen ne kadar iyi yetiştirmeye çalışırsan çalış emek verdiğin çiçek zehirli sarmaşığa dönmez mi
Siz yazıyorsunuz ki hepimiz bu kıza sen çok iyisin ailen kötü yazalım
Sonra ertesi gün zaten kendini haklı bulan konu sahibi bir daha anaya babaya kardeşe saldırsın
Kendinde hiç bir sorun görmesin benim ailem zaten böyleymiş bu yaptıklarım haktır desin
K
Olsun , bir insan için burdasın.Konu sahibi o yazdığın yorumları dönüp dönüp okumalı.Tanımadığın bir insan için onca şey yazmışsın.Linç kültürünü benimsemiş milletiz.Ayıplayıp linci severiz , vurun kahpeye misali.Seni tebrik ediyorum.
Öyle mi
Cık cık şunlara bak nasıl çocuk yetiştirmişler cık cık
Bak benim paşa oğluşum-kızım öyle mi
Allah bilir o kıza ne yaptılarda öyle oldu
Cık cık
Kimin ki mahalle teyzeliğine daha çok benziyor sizce
Sizde neden konu sahibi gibi çocuk istemeyip bu fikirden nefret edip Allah sen gibi evlat vermesin yazanlara öfke kustuğunu açıkladığın yere gelene kadatAaa polemiğe mi giriyorsun sen? Bozmasın senin gibi mükemmeli?
Anlatsana biraz, neden bu bilindik laflar hala?
Piremses kızlar, padişah çocuklara geçtik evet. Sırada ne var? Oğlunu kızını "Şımartan" anne-babalar mı? Hadi oraya gelin de anne-babanın önce kendine bakması gerektiğini söylediğim yere kendinizle çelişerek düşün. :)
Aah ah.
Sizde neden konu sahibi gibi çocuk istemeyip bu fikirden nefret edip Allah sen gibi evlat vermesin yazanlara öfke kustuğunu açıkladığın yere gelene kadat
İkiyüzlü maskeni indirip çocuğu hem haklı görüp hem böyle bir çocuk fikrinden neden nefret ettiğini açıklarsanOlmamış, öfkeni bu kadar belli etmemelisin, bak yazına kadar sirayet etmiş. Bir daha güzelce yazar mısın, şöyle kendinle çeliştiğini daha iyi okuyayım.