Merhaba,
2006 yılından beri Konya'da yaşayan ve buraya okumaya gelmiş biri olarak yazıyorum. Bence insanların cahilce genellemelerine kulaklarınızı tıkayın. Zira o kadar ferah ve yaşanılır bir şehir ki eğitimim bittikten sonra da burada kalmak istedim ve çok şükür çok iyi bir şirkette çok iyi bir işim var. Belki maaşım İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde benimle aynı işi yapanlara göre azdır ama buna rağmen lüks denilebilecek bir evde yalnız yaşıyorum ve güzel de bir araç aldım.
Maddi manevi rahat bir şehir. Evet yobaz insanlar tabii ki var ama Ankara'da Çinçine gidince her türlüsünü görebileceğiniz gibi, sizin tabirinizle Sincan'a gittiğinizde yobazlarla karşılaşabileceğiniz gibi kötü semtler muhakkak var. Ama siz o semtlere gitmek isteseniz bile fiziki olarak size çok uzak olacak. (Doğanlar, Sedirler, Yeni Mahalle gibi)
Ayrıca Konya eğitim ve kültür seviyesi çok yüksek bir şehir, zira artık yerli halk azınlıkta ve genellikle öğrenci ve memur şehri diye anılabilir. Üstelik sanayisi o kadar gelişti ki yurtdışından 5000 Euro'ya getirttiğiniz bir laboratuvar malzemesini Konya'da 300 Tl'ye yaptırabilirsiniz. İthalat ve İhracat çok gelişmiş.
Ulaşım deseniz zaten çok şükür. Benim işim ve evim arası 20 km ve ben 7-8 dakikada işe gelebiliyorum.
Eğlence ve gezilecek yerler de 3-4 yıldır çok çoğaldı. Aylardır gidemediğim yerler var. Restourantlar ve otelleri zaten hiç anmıyorum.
Bir de şunu eklemek isterim ki; inanın Konyalı çok keyfine düşkün ve yaşam standartları çok yüksek.
2 hafta sonra düğünüm olacak ve 200 metrekare süper lüx bir daireyi 750 Tl'ye kiralayabiliyorsunuz. Üstelik muhit de çok elit bir yerde.
Vs. Vs. söyleyecek çok fazla şey var.
Hatta Akademisyen olarak Ankara'ya gitme şansım varken ben Konya'dan ayrılmak istememiştim bundan 2 yıl önce.
Gerisini siz düşünün ..