Konya'da öğrenci olmak

Yalan söyleyecek birisi değil, yabancı dilde konuşuyor derken her gün her dakika değil elbette, inatla taciz eden olduğunda. Tacizden kastım cinsel taciz değil, sözlü, bakışlı. Belki de güzel olduğundandır :KK66:
Tatlım o taciz heryerde var. Baska konuyada yazmıştım, Yaşadığım şehir Avrupa'nın en büyük en modern genelevine sahip, Çarşıda yürüyen dekoltelileri var sen hesap et. Ben kapalıyım ben bile gün asırı bu tür tacizlere, hatta daha fazlasına maruz kalıyorum. Kıro heryerde kıro, Avrupa Görmüş kırolar daha kötü inan :mad:

Tatlım o taciz heryerde var. Baska konuyada yazmıştım, Yaşadığım şehir Avrupa'nın en büyük en modern genelevine sahip, Çarşıda yürüyen dekoltelileri var sen hesap et. Ben kapalıyım ben bile gün asırı bu tür tacizlere, hatta daha fazlasına maruz kalıyorum. Kıro heryerde kıro, Avrupa Görmüş kırolar daha kötü inan :mad:
Maalesef kadın tacizinden yakınıyor benim arkadaş. Pazarda utanmıyor musun böyle giyinmeye diyerek üstümü çekiştirdiler diyor. Ne vardı üstünde dedim, kalın askılı body, altımda da dizimden 3-4 parmak yukarıda şort dedi. Erkekler bakıp geçiyorlar ya da laf atıyorlar ama kadınlar bazen kavga başlangıcı hareketler yapıyorMUŞ. Fiziği, yüzü falan çok güzel, acaba tehdit olarak mı görüyorlar bilemiyorum ki.

Maalesef kadın tacizinden yakınıyor benim arkadaş. Pazarda utanmıyor musun böyle giyinmeye diyerek üstümü çekiştirdiler diyor. Ne vardı üstünde dedim, kalın askılı body, altımda da dizimden 3-4 parmak yukarıda şort dedi. Erkekler bakıp geçiyorlar ya da laf atıyorlar ama kadınlar bazen kavga başlangıcı hareketler yapıyorMUŞ. Fiziği, yüzü falan çok güzel, acaba tehdit olarak mı görüyorlar bilemiyorum ki.
Diyorum ya böyle manyak cok, Konya'ya özgü değil yani, heryerde var bunlardan. Valla ben Çarşıda Fıstık gibi kızlar görüyorum, dekolteli, güzel. Tanıdıklarımda var icinde, onlar hic böyle bişey yaşadıklarını söylemediler. Hatta bende bi ara sormuştum, acaip karşılayanlar oluyormu diye, ama yok hic biri olumsuz bişey yaşamamış, tacizler haric, cünkü onu heryerde yaşamak mümkün malesef. Arkadasın talihsizlik yasamış diyelim o zaman

Yok artık çok güldüm şakamı bunlar filmden mi alıntı yok yabancı dil konusıyormus:KK70: .biz burda kadınlar dısarı cıkmayız her cıktıgımızda tacize ugrarız, pece ve çarsaf giyeriz burda hatta kadınları gömüp taslarlar.yuh ya sasırmayın arkadasım burası geliimiş bir şehir.bu kafaları değiştirin.

Arkadaşın mesajının altına,
'Bunlar tamamen hayal ürünüdür' yazmak lazım :KK70:

Yıllardır Konya'da yaşıyorum. Tekrar seçme şansım olsa vallahi koşa koşa Konya'ya gelirim.
Doğup büyüdüğüm memleketimi bile istemem :oops:

Ala alaaa, o_O
Ben de açık bir bayanım, görsel olarak da standartların üzerinde olduğumu rahatça söyleyebilirim.
Giyim konusunda da gayet rahatım.
9 yıldır hiç böyle bişi yaşamadım da duymadım da.
Haaa arkadaşınız Sedirler yada Doğanlar gibi mahallelere gidiyorsa pazar için ona diyecek lafım yok..

Arkadaşın mesajının altına,
'Bunlar tamamen hayal ürünüdür' yazmak lazım :KK70:

Yıllardır Konya'da yaşıyorum. Tekrar seçme şansım olsa vallahi koşa koşa Konya'ya gelirim.
Doğup büyüdüğüm memleketimi bile istemem :oops:
Hayal ürünü değil efendim, başka mevzular da var. Ama onları sırf yazdıklarımı haklı çıkarmak için buraya dökemem, çünkü kuzenimin başına gelenler onlar. Böyle laf atma, taciz durumlarının ötesinde olduğundan yazmak istemiyorum.
Konya ile alıp veremediğim yok ki yalan söyleyeyim, iftira atayım.

Hayal ürünü değil efendim, başka mevzular da var. Ama onları sırf yazdıklarımı haklı çıkarmak için buraya dökemem, çünkü kuzenimin başına gelenler onlar. Böyle laf atma, taciz durumlarının ötesinde olduğundan yazmak istemiyorum.
Konya ile alıp veremediğim yok ki yalan söyleyeyim, iftira atayım.

ben konyalıyım Ama antalyada da öğretmenlik yaptım inan bana giyiymim kuşamım aynı tarz oradada buradada ve şundan emin ol Antalya neredeyse yok ortasında tecavüz edecekler.

Yalan söyleyecek birisi değil, yabancı dilde konuşuyor derken her gün her dakika değil elbette, inatla taciz eden olduğunda. Tacizden kastım cinsel taciz değil, sözlü, bakışlı. Belki de güzel olduğundandır :KK66:
Valla canım abartmış o bizde selçuk ünv.okuduk arkadas çevremiz işimiz gücümüz.bende kolsuz kapri giyerim.çok şükür yakısır.giydiğmede dönüp bakarlar ama hiç abartılı seyler yasamadım normal bakışlar Her yerde olan seyler.arkadas cevremdende duymadım.güzeldir konya.acıgıda var kapalısıda kimse kimseye karısamaz kısıtlayamaz taciz edemez.burası özgür gelişmiş bir şehir

Ala alaaa, o_O
Ben de açık bir bayanım, görsel olarak da standartların üzerinde olduğumu rahatça sokaklarilirim.
Giyim konusunda da gayet rahatım.
9 yıldır hiç böyle bişi yaşamadım da duymadım da.
Haaa arkadaşınız Sedirler yada Doğanlar gibi mahallelere gidiyorsa pazar için ona diyecek lafım yok..
Canım doğanlar falansa öyle semtler her yerde var belalı arka sokaklar:) doğanları konyadan sayma halkıda baska tarzıda ordan biz gecmeye korkarız orası amerikada zencilerin yasadıgı arka sokaklar gibi.orda beyazları istemezler:)))

Merhaba,
2006 yılından beri Konya'da yaşayan ve buraya okumaya gelmiş biri olarak yazıyorum. Bence insanların cahilce genellemelerine kulaklarınızı tıkayın. Zira o kadar ferah ve yaşanılır bir şehir ki eğitimim bittikten sonra da burada kalmak istedim ve çok şükür çok iyi bir şirkette çok iyi bir işim var. Belki maaşım İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde benimle aynı işi yapanlara göre azdır ama buna rağmen lüks denilebilecek bir evde yalnız yaşıyorum ve güzel de bir araç aldım.
Maddi manevi rahat bir şehir. Evet yobaz insanlar tabii ki var ama Ankara'da Çinçine gidince her türlüsünü görebileceğiniz gibi, sizin tabirinizle Sincan'a gittiğinizde yobazlarla karşılaşabileceğiniz gibi kötü semtler muhakkak var. Ama siz o semtlere gitmek isteseniz bile fiziki olarak size çok uzak olacak. (Doğanlar, Sedirler, Yeni Mahalle gibi)

Ayrıca Konya eğitim ve kültür seviyesi çok yüksek bir şehir, zira artık yerli halk azınlıkta ve genellikle öğrenci ve memur şehri diye anılabilir. Üstelik sanayisi o kadar gelişti ki yurtdışından 5000 Euro'ya getirttiğiniz bir laboratuvar malzemesini Konya'da 300 Tl'ye yaptırabilirsiniz. İthalat ve İhracat çok gelişmiş.

Ulaşım deseniz zaten çok şükür. Benim işim ve evim arası 20 km ve ben 7-8 dakikada işe gelebiliyorum.

Eğlence ve gezilecek yerler de 3-4 yıldır çok çoğaldı. Aylardır gidemediğim yerler var. Restourantlar ve otelleri zaten hiç anmıyorum.

Bir de şunu eklemek isterim ki; inanın Konyalı çok keyfine düşkün ve yaşam standartları çok yüksek.

2 hafta sonra düğünüm olacak ve 200 metrekare süper lüx bir daireyi 750 Tl'ye kiralayabiliyorsunuz. Üstelik muhit de çok elit bir yerde.

Vs. Vs. söyleyecek çok fazla şey var.
Hatta Akademisyen olarak Ankara'ya gitme şansım varken ben Konya'dan ayrılmak istememiştim bundan 2 yıl önce.

Gerisini siz düşünün ..
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu arada evliliğinizde mutluluklar dilerim :)

Okuyunca birden parisde yasıyorsunda buranın halkını begenmiyorsun sandım ankara ne konya ne halk aynı halk iyiside var kötüsüde ama senin, sehrin tüm halkına yobaz diye hitap edebilmen senin eksikliğini gösterir bunu tüm halka genelleyemezsin.ben konyalıyım konyada yasıyırum sevmediğim insanlar tabiki oluyor her yerde var. ama içinde beni bile kapsayabilecek bir yorumu kabul etmiyorum bu durumda sana göre ben ve ailemde yobaz oluyoruz konyalı oldugumuz için.senin gibi tüm halka mal eden varasa gelmesin zaten konyaya.bu arada konya gelişmiş büyük bir şehir aradıgın herseyi bulabilirsin bir istanbul kadar gezilecek yeri yoksada ankarayla arasında ucurumlar yok.siz siz olun ülkeniizin topraklarında yasıyan kimseye yobaz yada baska sekilde hitap etmeyin bu bakıs acısylada bakmayın

Siz önce bir sözlerinize dikkat edin. Ben 1 kez bile gidip görmediğim,yaşamadığım şehir hakkında nasıl yobazdır diyebilirim? ki zaten sözlerimde de öyle bir şey yazmıyor orada okuyan,yaşayan kişilerden aldığım bilgi neyse onu yazdım ve bizzat konyada yaşayanlardan bu konuya bir açıklık istedim. ki asıl konuda o değildi zaten bir öğrenci için imkanlarını öğrenmek için açıldı bu konu başka yerlere çekmeyin konuyu.

bu konu konya yobazdır, değildir konusu tartışılsın diye açılmadı. üniversite ve şehir hakkında bilgi verecek olanlar,orada okuyanlar yazsın. geri kalan yazmasın.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu arada evliliğinizde mutluluklar dilerim :)

Siz önce bir sözlerinize dikkat edin. Ben 1 kez bile gidip görmediğim,yaşamadığım şehir hakkında nasıl yobazdır diyebilirim? ki zaten sözlerimde de öyle bir şey yazmıyor orada okuyan,yaşayan kişilerden aldığım bilgi neyse onu yazdım ve bizzat konyada yaşayanlardan bu konuya bir açıklık istedim. ki asıl konuda o değildi zaten bir öğrenci için imkanlarını öğrenmek için açıldı bu konu başka yerlere çekmeyin konuyu.
Ben sözlerimde yeterince dikkatli davrandım.sen kendi yazdıgının fakındamasın.ne demek konyayalılar yobazdır diye duydum ne kadarı gercek burda bir itham var sen bunun farkındamısın.hoş olmayan seyler duydum yazsan yorumumuzu ona göre yaparız sen tüm konyalıları kapsayan bir sey yazdın bizde buna tepki verdik.kimse benim dogdum büyüdüğüm topraga yobazlarmı yazamaz.kaldıki ülkemin hiç bir sehrine yazamaz.bu arada bende konyada dogup büyümüş ve bahsettiğin ünv.bitirmiş biri olarak bu yorumu yapıyorum.önce sen bence sözlerini secerek kullan.

Ben sözlerimde yeterince dikkatli davrandım.sen kendi yazdıgının fakındamasın.ne demek konyayalılar yobazdır diye duydum ne kadarı gercek burda bir itham var sen bunun farkındamısın.hoş olmayan seyler duydum yazsan yorumumuzu ona göre yaparız sen tüm konyalıları kapsayan bir sey yazdın bizde buna tepki verdik.kimse benim dogdum büyüdüğüm topraga yobazlarmı yazamaz.kaldıki ülkemin hiç bir sehrine yazamaz.bu arada bende konyada dogup büyümüş ve bahsettiğin ünv.bitirmiş biri olarak bu yorumu yapıyorum.önce sen bence sözlerini secerek kullan.
Yahu hala anlatamadım galiba bu yorumda bulunan ben Değilim bizzat Konyalı olan bir çok kişi bu yorumu yaptı sorduğum da ki olumsuz Şeyler duydum demekle Konya yobaz mı demek aynı kritere giriyor çünkü bu sorduğum soruda o bölge için olumsuz bir yorum. Ayrıca da heryerin olumsuz Yönleri yobazlığıdır vs konuşulup tartışılıyor,tartışılmakta ve tartışılmaya da devam edecek buna siz engel olamazsınız bir Sürü insan yaşıyor bu Dünya'da herkes size göre hareket edemez memleketinizi seviyorsunuzdur gayet doğal belki bende gidince sevicem savunabilirsiniz de ama her şeyin bir Sınırı Olmalı yapamazsın edemezsin diye bir durum yok herkes Özgür düşüncesini belirtmekte ben gayette Sorularını sorarım.

Yahu hala anlatamadım galiba bilgilean ben Değilim bizzat Konyalı olan bir çok kişi bu yorumu yaptı sorduğum da ki olumsuz Şeyler duydum demekle Konya yobaz mı demek aynı kritere giriyor çünkü bu sorduğum soruda o bölge için olumsuz bir yorum. Ayrıca da heryerin olumsuz Yönleri yobazlığıdır vs konuşulup tartışılıyor,tartışılmakta ve tartışılmaya da devam edecek buna siz engel olamazsınız bir Sürü insan yaşıyor bu Dünya'da herkes size göre hareket edemez memleketinizi seviyorsunuzdur gayet doğal belki bende gidince sevicem savunabilirsiniz de ama her şeyin bir Sınırı Olmalı yapamazsın edemezsin diye bir durum yok herkes Özgür düşüncesini belirtmekte ben gayette Sorularını sorarım.
Beni bu konunun içeriğindeki "yobaz olduklarını duydum ne kadarı dogru"olan kısım ilgilediriyor.çünkü tüm konyalıları genelleyen bir söz bu içine bende dahil oluyorum konyalı olarak."kötü şeyler duydum,acaba dogru mu? diye yazmak daha dogru olur. Ben şimdi yazabilirmiyim buraya ankaralıların yobaz oldugunu duydum ne kadarı doğru diye.ne hakla yazabilirim ki.benimde tüm konyalıları savundugum yok her yerde oldugu gibi burdada iyiside var kötüsüde.ama burdaki yazı yanlış.kimse memleketinin insanı hakkında böyle bir yoruma sesiz kalamaz.tabiki geleceğin şehir hakkında bilgi almak en doğal hakkın ama böyle sorarak değil.geldiğinde kendin karar veririsin.ama iyi insanlada karsılasırsın kötüylede bir iyi insanla burası harika, yada bir kötü insanla burası berbat olmamalı.geniş bakmak gerek.ayrıca endişe etme selçuk ünv.harika bi ünv umarım burası senin için hayırlıdır sonucda buraya gelecekmişsin kötü düşünmeni istemem öğrenci ortamı çok güzeldir bende orda okudum.ve daha ayrıca yengem ankaralı abimle selçuk ünv.tanısdı evlendiler ve buraya yerleşti konyayı cok seviyor.buraya öğrenci olup burda evlenip kalan cok akrabam var.bu konuyu daha uzatmak istemiyorum.hayırlısı olsun.

Beni bu konunun içeriğindeki "yobaz olduklarını duydum ne kadarı dogru"olan kısım ilgilediriyor.çünkü tüm konyalıları genelleyen bir söz bu içine bende dahil oluyorum konyalı olarak."kötü şeyler duydum,acaba dogru mu? diye yazmak daha dogru olur. Ben şimdi yazabilirmiyim buraya ankaralıların yobaz oldugunu duydum ne kadarı doğru diye.ne hakla yazabilirim ki.benimde tüm konyalıları savundugum yok her yerde oldugu gibi burdada iyiside var kötüsüde.ama burdaki yazı yanlış.kimse memleketinin insanı hakkında böyle bir yoruma sesiz kalamaz.tabiki geleceğin şehir hakkında bilgi almak en doğal hakkın ama böyle sorarak değil.geldiğinde kendin karar veririsin.ama iyi insanlada karsılasırsın kötüylede bir iyi insanla burası harika, yada bir kötü insanla burası berbat olmamalı.geniş bakmak gerek.ayrıca endişe etme selçuk ünv.harika bi ünv umarım burası senin için hayırlıdır sonucda buraya gelecekmişsin kötü düşünmeni istemem öğrenci ortamı çok güzeldir bende orda okudum.ve daha ayrıca yengem ankaralı abimle selçuk ünv.tanısdı evlendiler ve buraya yerleşti konyayı cok seviyor.buraya öğrenci olup burda evlenip kalan cok akrabam var.bu konuyu daha uzatmak istemiyorum.hayırlısı olsun.
Elbette öyle sorabilirsiniz ve bende dahil burada yaşayanlar olarak iyi kötü Tecrübelerimizi paylaşırız.. Çünkü her yerin iyisi kötüsü yobazı vs tüm Şehirlerde var.. Teşekkür ediyorum

X