Konya'da öğrenci olmak

Bn 10 gunluğune gittim bu yaz. Çok beğendim, çok guzel bi şehir.. Giyim açısından fa gayet rahat insanlar da gordum.. Demekki sıkıntı yaşamıyo giyinenler

Hay azini opum dogru didin . Ya bundn 10 sene once zaferde falan kimse kisa kollu gezemezdi yiycek gbi bakarlsrdi ama simdi neler neler giyinip cikiyorlar

Ben uzun zamandirmgitmiyorum ornek verdim demekki orasida iyice gelismis cnm . Yanikisaca ben arkadaşlari anlamadm acaba ben konya yerine baska yerde mi yasiyorum ki :KK64:
Konyanin geneli kapali o yuzden insanlari disardan korkutabiliyor ama icine girdiler mi asla oyle bisey olmadigini anlayacaklardir. O cahil gerizekali insanlar bir tek konyada yok ki heryerde var. Sirf bu yuzden genelleme yapilmaz. Ben ankara ve konya'da geciriyorum yazlari turkiyeye gelince. Ikisinin birbirinden farkini gormedim. Sincan gibi yerlere gore konya daha gelismis ve guzel. Alisveris siteleri aladdin tepesi, mevlana, meram cok guzel gelismis yerler. Tabi ki kulu merkeze gore geri kalmis ama genel olarak koy havasi ilce havasi yok. Zaten kulunun %70 i avrupaci ve dogal olarak aciklar

Edit: cahil gerizekali derken kapalilari kastetmiyorum kesinlikle... Hani kisa kolluya laf atan tecavuzler bundan cikiyor diyenleri kastettim

Hay azini opum dogru didin . Ya bundn 10 sene once zaferde falan kimse kisa kollu gezemezdi yiycek gbi bakarlsrdi ama simdi neler neler giyinip cikiyorlar
yahu doğunun en ücra yerlerinde bile artıkkimse kimseye karışmıyo, şortlu askılıları gordukbiz.. Konya gibi bi yerde mi sıkıntı olacak bu..

Konyanin geneli kapali o yuzden insanlari disardan korkutabiliyor ama icine girdiler mi asla oyle bisey olmadigini anlayacaklardir. O cahil gerizekali insanlar bir tek konyada yok ki heryerde var. Sirf bu yuzden genelleme yapilmaz. Ben ankara ve konya'da geciriyorum yazlari turkiyeye gelince. Ikisinin birbirinden farkini gormedim. Sincan gibi yerlere gore konya daha gelismis ve guzel. Alisveris siteleri aladdin tepesi, mevlana, meram cok guzel gelismis yerler. Tabi ki kulu merkeze gore geri kalmis ama genel olarak koy havasi ilce havasi yok. Zaten kulunun %70 i avrupaci ve dogal olarak aciklar

İste bende bnu anlatamaya calisiyorum . Merkez ilceler haric merkeze uzakliktaki ilcelerde hala boyle insanlar var demek istyrum.

Merhaba bayanlar, ben Selçuk Üniversitesi'ni kazandım ve eylülde okulum başlıyor normalde Ankara'da yaşıyorum. Konya'da özel bir kız yurdunda kalıcam. Konya'da okuyanlardan bilgi ve tavsiyeler istiyorum :) Konya hakkında çok fazla olumsuz yorum duydum yobazdır vs. bunlar ne kadar gerçek? Ankara'da yaşayan birisi Konya'da çok zorlanır mı? Konya'da gezilecek,yapılacak sosyal aktiviteler varmıdır? şimdiden teşekkür ediyorum :)

Merhaba,
2006 yılından beri Konya'da yaşayan ve buraya okumaya gelmiş biri olarak yazıyorum. Bence insanların cahilce genellemelerine kulaklarınızı tıkayın. Zira o kadar ferah ve yaşanılır bir şehir ki eğitimim bittikten sonra da burada kalmak istedim ve çok şükür çok iyi bir şirkette çok iyi bir işim var. Belki maaşım İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde benimle aynı işi yapanlara göre azdır ama buna rağmen lüks denilebilecek bir evde yalnız yaşıyorum ve güzel de bir araç aldım.
Maddi manevi rahat bir şehir. Evet yobaz insanlar tabii ki var ama Ankara'da Çinçine gidince her türlüsünü görebileceğiniz gibi, sizin tabirinizle Sincan'a gittiğinizde yobazlarla karşılaşabileceğiniz gibi kötü semtler muhakkak var. Ama siz o semtlere gitmek isteseniz bile fiziki olarak size çok uzak olacak. (Doğanlar, Sedirler, Yeni Mahalle gibi)

Ayrıca Konya eğitim ve kültür seviyesi çok yüksek bir şehir, zira artık yerli halk azınlıkta ve genellikle öğrenci ve memur şehri diye anılabilir. Üstelik sanayisi o kadar gelişti ki yurtdışından 5000 Euro'ya getirttiğiniz bir laboratuvar malzemesini Konya'da 300 Tl'ye yaptırabilirsiniz. İthalat ve İhracat çok gelişmiş.

Ulaşım deseniz zaten çok şükür. Benim işim ve evim arası 20 km ve ben 7-8 dakikada işe gelebiliyorum.

Eğlence ve gezilecek yerler de 3-4 yıldır çok çoğaldı. Aylardır gidemediğim yerler var. Restourantlar ve otelleri zaten hiç anmıyorum.

Bir de şunu eklemek isterim ki; inanın Konyalı çok keyfine düşkün ve yaşam standartları çok yüksek.

2 hafta sonra düğünüm olacak ve 200 metrekare süper lüx bir daireyi 750 Tl'ye kiralayabiliyorsunuz. Üstelik muhit de çok elit bir yerde.

Vs. Vs. söyleyecek çok fazla şey var.
Hatta Akademisyen olarak Ankara'ya gitme şansım varken ben Konya'dan ayrılmak istememiştim bundan 2 yıl önce.

Gerisini siz düşünün ..

Okuyunca birden parisde yasıyorsunda buranın halkını begenmiyorsun sandım ankara ne konya ne halk aynı halk iyiside var kötüsüde ama senin, sehrin tüm halkına yobaz diye hitap edebilmen senin eksikliğini gösterir bunu tüm halka genelleyemezsin.ben konyalıyım konyada yasıyırum sevmediğim insanlar tabiki oluyor her yerde var. ama içinde beni bile kapsayabilecek bir yorumu kabul etmiyorum bu durumda sana göre ben ve ailemde yobaz oluyoruz konyalı oldugumuz için.senin gibi tüm halka mal eden varasa gelmesin zaten konyaya.bu arada konya gelişmiş büyük bir şehir aradıgın herseyi bulabilirsin bir istanbul kadar gezilecek yeri yoksada ankarayla arasında ucurumlar yok.siz siz olun ülkeniizin topraklarında yasıyan kimseye yobaz yada baska sekilde hitap etmeyin bu bakıs acısylada bakmayın

Şehir merkezindemi oldu bu :KK57: aynı Konya'dan bahsettiğimize eminmisin tatlım? Ne böyle bi yorum duydum, nede öyle bakışlar? Gayette acık giyinilir benim Yaşadığım yerde, kimsede birbirini eleştirmez o_O
Bunlar ne sanıyor konyayı kapalısıda olur acıgıda her yerde oldugu gibi kime nne.bende konyalıyım ama bunları görmedim demekki sorun bende değil.

Arkadaşım görev nedeniyle orada yaşıyor ve turist gibi davranıyor mecburen. Çarşıda pazarda sıkıntı yaşadığını, özellikle kadın tacizini çok yaşadığını, bu yüzden de yabancıymış gibi İngilizce konuştuğunu söyledi. Sonuçta yazmışsınız, kazanmışsınız. İdare edeceksiniz.
Yok artık çok güldüm şakamı bunlar filmden mi alıntı yok yabancı dil konusıyormus:KK70: .biz burda kadınlar dısarı cıkmayız her cıktıgımızda tacize ugrarız, pece ve çarsaf giyeriz burda hatta kadınları gömüp taslarlar.yuh ya sasırmayın arkadasım burası geliimiş bir şehir.bu kafaları değiştirin.

Yok artık çok güldüm şakamı bunlar filmden mi alıntı yok yabancı dil konusıyormus:KK70: .biz burda kadınlar dısarı cıkmayız her cıktıgımızda tacize ugrarız, pece ve çarsaf giyeriz burda hatta kadınları gömüp taslarlar.yuh ya sasırmayın arkadasım burası geliimiş bir şehir.bu kafaları değiştirin.

Yalan söyleyecek birisi değil, yabancı dilde konuşuyor derken her gün her dakika değil elbette, inatla taciz eden olduğunda. Tacizden kastım cinsel taciz değil, sözlü, bakışlı. Belki de güzel olduğundandır :KK66:

Bunlar ne sanıyor konyayı kapalısıda olur acıgıda her yerde oldugu gibi kime nne.bende konyalıyım ama bunları görmedim demekki sorun bende değil.
Valla bende hic yasamadım, cok cok acık giyinen tanıdıklarımda var orada yasayan, hatta kendi memleketlerine giderken burda giydiklerimi orda giyemem deyip, sırf dekoltesi bulunmayan kıyafetleri yanında götürenler var. Cok şaşırdım, bundan 8-10 yıl önce öyleydi belki ama simdi hic öyle bisey olacağını tahmin edemiyorum

X