Konya nasıl bir şehir ?

İşde zihniyet.Örümcek kafa değil bir inanç bu

Olabilir, ama öyle genel bir tutum yok; örneklendirirken böyle açık yazsanız "Sallamayın" tepkisi almazdınız benden çünkü yerlisiyim buranın, annem, kardeşim tesettürlü. Hadi ben açığım da, görüyorum yani öyle bir tutum yok burada.
Şehirlere dair önyargılar olması normal, mesela ben buraya haftasonları gelen Konyalılara bakarak pek çok çıkarımda bulunabilirim ama gerek yok, çünkü çok iyi insanlarla da karşılaştım Konyalı. Mesela bir abi vardı hiç unutmam, kedimiz camdan düştü bacağı kırıldı ameliyat gerekti. Alanya'da yapacak hekim bulamadık bacağı ampüte edeceklerdi, Konya Selçuklu Vet. Fakülte hastanesine götürdük. Girişteki abi Konyalı, yerlisiymiş, nasıl güzel davrandı uzak yoldan geldik diye her kolaylığı sağladı.
Kedimiz operasyondayken bahçede bize çay getirdi "Yorulmuşsunuzdur gençler" diye ve bizimle sohbet etti öğle arası yemek ısmarlamaya bile gitti.
E şimdi bu abi de Konyalı.

Siz antiörnek vereceğim diye, eleştirdiğinizi söylediğiniz şeyi yaptınız, yapmayın. Öyle tesettürlüye höt söt edilen, "Bu ne?!" diye bakılan bir yer değil Alanya ve hatta ülkenin en karma, herkesin her çeşit insanın sorunsuz bir arada yaşayabildiği ender köşelerinden biri.

30 yıllık konyalıyım. Şu dediklerinizin birini bile görmedim masallah ne attınız. Turist olarak gelip tüm negatiflikleri biriktirmek zor olmalı. Tenha yerde gezmeyin demissiniz. Ülkenin neresinde acaba tenha yerde kadınlar rahatca gezebiliyor sorarım? Dini anlamda herkes kendi halinde kimse kimseye karısmaz kimsede kimseye zarar vermez. Kültür farkı illa vardır ama konya yasanmaz bir zehir de degil. Ayrıca en az 10 kisi tanıyorum. Ülkenin 4 bir yerinden buraya gecici yerlesip buranın ekmegi ne küfredip yıllardır hala oturan. Beğenmiyorsan yol belli gidersin demi? Ama yok hep laf edip kalıyorlar öyle de baslanıyorlar. Her neyse konya kötü bir zehir degil. Bu önyargılarınızdan lütfen kurtulun. Gezmeye gelin ve tadını cıkarın. İyi insan her yerde var, kötü insan her yerde var. Lütfen unutmayın

ben temmuzda yaz günü dizimde eteğim üzerimde kolsuz bluzumla şehir merkezinde bayağı gezdim. Hiç garp bakış hissetmedim üzerimde.
bir de eşimin ailesi de civarda bir ilçede yaşıyor mesela orası küçük ilçe herkes birbirini tanıyor kaynanama şimdi laf ederler diye kolsuz falan giymiyorum. Ama konyada sıkıntı olmadı. Yani küçük ilçede bile kısa kolla gezdikten sonra konya çok rahat.

Eskişehirde tenha yerlerde gezebiliyorsunuz, gece gündüz farketmiyor, yırtıcı hayvan olamadıktan sonra insandan pek zarar gelmiyor. Bir mahalle hariç tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…