- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.171
- 748
- Konu Sahibi kalbimparamparca
-
Ben iyi insanlarla da karşılaştım evet ama daha çok yafta yediğim oldu. Ya da yiyenleri gördüm o yüzden ömrümü orda geçirmek istememBenim de iki kız kardeşim parkta beni beklerken biri diğerinin dizine uzandığı için edebinizle oturun diye uyarılmışlardı mesela.
Izmire kiyasla sevemiyorum demek daha dogru belki deBursayı sevmem diyen hayatımda duyduğum ilk insansınız
İşde zihniyet.Örümcek kafa değil bir inanç buBu insanlar her yerde var. Ankara da da benim arkadaşıma biri sırf tesettürlü diye ben cumhuriyet evladıyım, sizin gibi örümcek kafalıların ne işi var başkentte demişti. Adam metrodaki polisi görünce kaçtı sonra çünkü biz onlara doğru yönelmiştik.
Neyini sevemediniz örnek verir misinizIzmire kiyasla sevemiyorum demek daha dogru belki de
Yok ben rahatım, Alanyadaki olayı gerçekten yaşadım elbette kimse sizin deyiminizle aaa tesettürlü aaa vaaaa demedi ama hani hissedersiniz ya bi dik bakarlar ben bunu yaşadım belki oranın yerlisidir belki degildir ama ben bunu yaşadım yani yalan söyleyecek degilim. Ayy çok güzelim nasılda güzel tesettürlüyüm herkesin gözü bende havasında bi insan da degilim ama işte başıma gelen talihsiz bir olay yani arkadaşa demek istedigim nasıl ki Alanya da bu tarz bişey yaşadım diye Alanya yobaz bir yer olmuyorsa Konya da olmuyor heryer de bu tarz insanlar olabiliyor
Gel misafirimiz ol:)Abla sen Konyada yaşıyorsun nasıl bi yer merak ettim he
30 yıllık konyalıyım. Şu dediklerinizin birini bile görmedim masallah ne attınız. Turist olarak gelip tüm negatiflikleri biriktirmek zor olmalı. Tenha yerde gezmeyin demissiniz. Ülkenin neresinde acaba tenha yerde kadınlar rahatca gezebiliyor sorarım? Dini anlamda herkes kendi halinde kimse kimseye karısmaz kimsede kimseye zarar vermez. Kültür farkı illa vardır ama konya yasanmaz bir zehir de degil. Ayrıca en az 10 kisi tanıyorum. Ülkenin 4 bir yerinden buraya gecici yerlesip buranın ekmegi ne küfredip yıllardır hala oturan. Beğenmiyorsan yol belli gidersin demi? Ama yok hep laf edip kalıyorlar öyle de baslanıyorlar. Her neyse konya kötü bir zehir degil. Bu önyargılarınızdan lütfen kurtulun. Gezmeye gelin ve tadını cıkarın. İyi insan her yerde var, kötü insan her yerde var. Lütfen unutmayınkarnınızı güzel doyurursunuz, lokantalar iyidir, yemekler lezzetlidir, esnafı kaba bana göre. ha hu lu konuşurlar, bir de konyaya has bir şiveleri vardır, şive nedeniyle kaba gibi duruyor ama aslında çoğunun konuşma şekli öyle.
hastaneye vs yolunuz düşerse bazı hastanelerin acil servislerinde kadın- erkek acil diye ayrım yapılmış olabilir, şaşırmayın, konya değil ama beysehirde hastanelerde kadın acil- erkek acil bölümleri var, doktor ve hemşireler de ilgili cinsiyetten. Bir dönem otobüslerde de kadın erkek ayrımı yapılmıştı ama tutmadı.
her yerde cumhurbaşkanın teşekkür posterleri vardı iki sene önce, kalktığını sanmıyorum
gezilecek güzel yerleri var, ben bir turist olarak yazdım çünkü son 20 yılda 4-5 kez gittim ve 3 günden fazla kalmadım. Bence orada yaşarken çok dikkat çekmeyin, tenha yerlerde yalnız dolaşmayın, arkadaşlarınızla güzel anılar biriktirebilirsiniz, üniversiteden sonra çok değişti orası da.
tahminimce siyasi veya dini bakış açıları bir tekirdağlı ile aynı olmayacaktır, mesafeli ilişkiler kurmanızda fayda var.
Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.
1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirimGittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
5. Yiyecekler çok şahane ve inanılmaz uygun fiyatlıydı ben gittiğimde. 3 kişi etli ekmek yemeye gittik o kadar çok pide getirdiler ki sayamadık ve Ankaranın 4te 1i para ödedik abartısız. Her şey çok lezzetliydi
Yazdım ben calcim
Gülnihal Hanim'dan uzun bir bilgilendirme aldık biraz evvel
Allah affetsin sesli güldümNisanliyken Konyada minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye teyzenin biri Allah belanizi versin demisti
Ay ben Konya deyince ikinizi biliyorum ondan etiketledim NihalimYazdım ben calcim
Olumsuz atılıp tutulanlar arasında görürse konu sahibi okur artık
Gelicem inşallah abla merak ediyorum gez dünyayı gör Konyayı demişler Konya Nevşehir Kapadokya dolaylarını dolaşmak istiyorum en kısa zamanda inşallahGel misafirimiz ol:)
Eskişehirde tenha yerlerde gezebiliyorsunuz, gece gündüz farketmiyor, yırtıcı hayvan olamadıktan sonra insandan pek zarar gelmiyor. Bir mahalle hariç tabi.30 yıllık konyalıyım. Şu dediklerinizin birini bile görmedim masallah ne attınız. Turist olarak gelip tüm negatiflikleri biriktirmek zor olmalı. Tenha yerde gezmeyin demissiniz. Ülkenin neresinde acaba tenha yerde kadınlar rahatca gezebiliyor sorarım? Dini anlamda herkes kendi halinde kimse kimseye karısmaz kimsede kimseye zarar vermez. Kültür farkı illa vardır ama konya yasanmaz bir zehir de degil. Ayrıca en az 10 kisi tanıyorum. Ülkenin 4 bir yerinden buraya gecici yerlesip buranın ekmegi ne küfredip yıllardır hala oturan. Beğenmiyorsan yol belli gidersin demi? Ama yok hep laf edip kalıyorlar öyle de baslanıyorlar. Her neyse konya kötü bir zehir degil. Bu önyargılarınızdan lütfen kurtulun. Gezmeye gelin ve tadını cıkarın. İyi insan her yerde var, kötü insan her yerde var. Lütfen unutmayın
Fazla yazamadım aslında ama neyseGülnihal Hanim'dan uzun bir bilgilendirme aldık biraz evvel
Geç kalmışım benden önce davranmışGülnihal Hanim'dan uzun bir bilgilendirme aldık biraz evvel
Sesli gülmek günah mıAllah affetsin sesli güldüm
Yok artık yaKonya da yayla evim var 2 hanım kiz ve konya yürek mi yediniz diyorum
Susuyorum
Ama havası çok guzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?