- 23 Ocak 2016
- 33.966
- 50.088
- 598
- Konu Sahibi kalbimparamparca
-
Ben de müslümanım çok şükür benim anlamadığım yok şu şehir böyle yok şu şehir şöyle diyorlar ben anlamlandıramıyorum her şehrin iyi ya da kötü insanları ve mevkileri vardır Konyada zina çok varmış ee İzmirde de ulu orta sevişiyorlar ne fark varİşte ikiside dogrumu sizce. Ben gizli yapılanada dogru demedim. Ama ulu orta yapılacagına (mahremdir bilirmisiniz bilmem) gizli olsun tercihim. Gözüm görmesin. Benim dinimde özel hayat gizlidir. Sizin dininizi bilmedigim için bişey diyemem.
Aynen öyle yorumladım siz niye bukadar gerildiniz ben onu anlamadım
Ikiside zina ikisi de gunah ama birinde riya var digerinde yok desemBen de müslümanım çok şükür benim anlamadığım yok şu şehir böyle yok şu şehir şöyle diyorlar ben anlamlandıramıyorum her şehrin iyi ya da kötü insanları ve mevkileri vardır Konyada zina çok varmış ee İzmirde de ulu orta sevişiyorlar ne fark vargizli yapanlarda da eşlerini aldatanlar var dıştan bakarsın dinini yaşıyor arka planını bilen yok diğeri de ulu orta aradaki farkı açıklayabilecek varsa beklerim
Sokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyıminsanları genel olarak nasıl Konya nın ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Bende üç yıl önce oradaydım. Dar bir çevrem de yoktu çalışıyordum Konyalı olan olmayan iş arkadaşlarım akrabalarım vs... Ankara’da yaşamadım ama bende İstanbul’la kıyasladım işte. Dediğiniz gibi farklı insanlarla karşılaşmışız.Benim kiyasim sadece ankara ile konya arasında olabilir ve bana göre uçurum var ve inanın bu yazdıklarım çok azı size iyi insanlar rast gelmiş ne güzel ama dile kolay 23 sene yaşadım aynı şehirde de üniversite okudum belki son zamanlarda biraz düzeldiyse bilemem çünkü gitmiyorum artık konyaya
Bazı kişiler sırf kötülemek için yazmış. Orda okudum, Konyalı değilim ama gençliğimin uzunca bir kısmı Konyada geçti. Çok mutluydum.Bende .Bosna da kalacak birde .orda yerli yok artık hep üniversitesi öğrencisi olunca yerli halkı orda durmuyor artık. Ucuz temiz. bende açıktım dershaneye gittim geldim bir yıl hiç tacize uğramadım.
Bosna ogrencilerin mahallesi orada konyali var mi ki orasi apayriBazı kişiler sırf kötülemek için yazmış. Orda okudum, Konyalı değilim ama gençliğimin uzunca bir kısmı Konyada geçti. Çok mutluydum.
Bosna zaten Konyadan apayrı bir yer, beklentiye göre değişir ama giden kişilerin pişman olacağını hiç düşünmüyorum
Ben uzun süredir İç Anadolu bölgesinde bazı şehirleri gezmek istiyorum okuduklarımı görünce çok şaşırdım neyseki ben bu tarz insanlarla karşılaşmıyorum şanslıyım bu konuda diyebilirim öyle davranacak olan olursa da çirkefe bağlarım ağzı açık kalırIkiside zina ikisi de gunah ama birinde riya var digerinde yok desemBen olaya gunah acisindan degil de şu yönüyle bakiyorum.Acik acik yapil ani bilirsin kim neymis tanirsin ona gore davranirsin ama gizliden gizliye yapılanı bilmezsin gardini alamazsin.Bu yuzden Konya bana cok korkutucu geliyor.Yuzunden nur akan yasli basli teyzeler bilmem hangi amcanin kapamasi cikiyor
Yok ben rahatım, Alanyadaki olayı gerçekten yaşadım elbette kimse sizin deyiminizle aaa tesettürlü aaa vaaaa demedi ama hani hissedersiniz ya bi dik bakarlar ben bunu yaşadım belki oranın yerlisidir belki degildir ama ben bunu yaşadım yani yalan söyleyecek degilim. Ayy çok güzelim nasılda güzel tesettürlüyüm herkesin gözü bende havasında bi insan da degilim ama işte başıma gelen talihsiz bir olay yani arkadaşa demek istedigim nasıl ki Alanya da bu tarz bişey yaşadım diye Alanya yobaz bir yer olmuyorsa Konya da olmuyor heryer de bu tarz insanlar olabiliyorGerilmiyorum ki, alıntı yapan kişinin sorularını yanıtlayarak yaşadığım yeri anlatıyorum, siz gerginsiniz muhtemelen beni de kendiniz gibi gergin sandınız. Konyayı genellediğimi de sanmıştınız öyle bir yorumum olmamasına rağmen, sanıp duruyorsunuz sürekli bence bi siz rahatlayın önce.
Ön yargıyla yanaşmış.Belki de evlidirler ne biliyorSokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.
Bursada yaşıyorum Bursayi da sevmem ama ben sehri sevmiyorum burada tanidigim insanlar genelde Bursali degil insani hakkinda yorum yapamıyorumBen uzun süredir İç Anadolu bölgesinde bazı şehirleri gezmek istiyorum okuduklarımı görünce çok şaşırdım neyseki ben bu tarz insanlarla karşılaşmıyorum şanslıyım bu konuda diyebilirim öyle davranacak olan olursa da çirkefe bağlarım ağzı açık kalırBursa örnek verecek olursak en merkezi yerinde popoma taciz yemiş bir insanım ama diyemem Bursa çok kötü hep böyle şeyler yaşanılıyor diye her yerde bu tarz insanlar var maalesef önemli olan bizim nasıl davrandığımız
Orada yaşayan insanlarda alıştılar zaten öğrencilereBosna ogrencilerin mahallesi orada konyali var mi ki orasi apayri
Benim de iki kız kardeşim parkta beni beklerken biri diğerinin dizine uzandığı için edebinizle oturun diye uyarılmışlardı mesela.Sokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.
Bu insanlar her yerde var. Ankara da da benim arkadaşıma biri sırf tesettürlü diye ben cumhuriyet evladıyım, sizin gibi örümcek kafalıların ne işi var başkentte demişti. Adam metrodaki polisi görünce kaçtı sonra çünkü biz onlara doğru yönelmiştik.Ön yargıyla yanaşmış.Belki de evlidirler ne biliyor.
Tesettürlüyüm alanyaya gittim ucube görmüş gibi Baktılar bu durumda alanyalılar da mı yobaz oluyor
Abla sen Konyada yaşıyorsun nasıl bi yer merak ettim heÖn yargıyla yanaşmış.Belki de evlidirler ne biliyor
Sokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.
Bursayı sevmem diyen hayatımda duyduğum ilk insansınızBursada yaşıyorum Bursayi da sevmem ama ben sehri sevmiyorum burada tanidigim insanlar genelde Bursali degil insani hakkinda yorum yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?